Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...

Doporučené příspěvky

Me trochu zklamalo, ze je ze stolu smeteny povinny ockovani nad 60. Ja nejsem zastance plosne povinnosti, ale tohle mi prislo smysluplny. Idealne bych pridal i lidi s diagnozama, ktere by covid zrejme slozil na uroven hospitalizace. Je celkem snadny videt, z jaky vekovky se rekrutuji lidi na jipky a zpusobuji to systemovy zatizeni. Nikdo mi zatim nevysvetlil, proc by tohle nepomohlo. Tedy pokud se nepracuje s premisou, ze ockovani nefunguje :/.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 23 minutami, H-B napsal:

Me trochu zklamalo, ze je ze stolu smeteny povinny ockovani nad 60. Ja nejsem zastance plosne povinnosti, ale tohle mi prislo smysluplny. Idealne bych pridal i lidi s diagnozama, ktere by covid zrejme slozil na uroven hospitalizace. Je celkem snadny videt, z jaky vekovky se rekrutuji lidi na jipky a zpusobuji to systemovy zatizeni. Nikdo mi zatim nevysvetlil, proc by tohle nepomohlo. Tedy pokud se nepracuje s premisou, ze ockovani nefunguje :/.

Me to taky zklamalo... politicky ale v současné době neprůchodné.... jednorožec by to smetl ze stolu. Takže ty vyjmenované skupiny jsou tak nějak zdůvodnitelnější. Dá se předpokládat, že lidi ve věkové kategorii 60+, kteří nejsou v důchodu to opakované testování otráví, že se nakonec naočkovat nechají. Ti nefragilnější - tedy nejstarší jsou většinove v seniorských domech a tam je proočkovanost už teď  vysoká. A lidi mezi tím holt mají smůlu - ale holt máme tu demokracii. No a mezitím tahle vlna opadne, poplácáme se po ramenech jak máme robustní zdravotnictví a jede se dál lesem černým kol bílých skal...

Odkaz ke komentáři

Česká vakcinologická společnost je proti povinnému očkování.

Česká vakcinologická společnost ČLS JEP nesouhlasí se zavedením povinnosti očkování proti covid-19 u osob ve věku 60+. Naopak zavedení profesního očkování u vybraných skupin považuje za nejvýznamnější součást preventivních opatření profesionálů v době pandemie.

Odkaz ke komentáři

No tak rikali, ze u Policie neni naockovanych cca 10.000 lidi a ze to je problem. Jak to je u zdravotniku, hasicu, vojaku, netusim. Asi muzeme vychazet z toho, ze to tam bude podobne. Policistu je kolik, cca 60.000, tj necelych 20% neni ockovanych. Z toho bude dobre pulka po prodelani Covidu. To mame 90% lidi “chranenych”. Fakt je to takovy problem? Rozumim snaze o chraneni kriticke infrastruktury, o tom zadna. Ale z toho co rikaji, mi to prijde ze ta uz chranena je. Presto se budeme zabyvat povinnym doockovanim tech 10%. Kolik % neockovanych je v kriticke skupine lidi 60+ netusim, nehledal jsem. Ale tu jsme vyhodnotili jako nevhodnou pro vynucene ockovani. A ja proste nevim proc. 

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, geometr napsal:

Česká vakcinologická společnost se má zabývat tím, co komu vláda, potažmo parlament uloží za povinné?

Ale vlastne by me zajimalo, jak dosli k tomu zaveru, ze 60+ by nemeli mit ockovaci povinnost a profesni skupiny jo. 

Odkaz ke komentáři

Tak si říkám že ve státě kde nakladatelství “Naše vojsko” prodává hrníčky s nacistama, premiér oligarcha “nic neovládá” a kde “Vakcinologická společnost” hrdě brojí proti povinnému očkování (na nemoc co už druhým rokem paralyzuje celý svět) se ještě máme na co těšit… :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři

tak to vypadá že se na mě něco sápe. Už pár dní kašlu, což není nic neobvyklého,mám to jako sezonní kratochvíli. Ale už dva dny mám teplotu kolem 38 Celsiusů, cejtím se jakoby mě někdo zmačkal a zahodil a ten kašel je fakt nepříjemnej. Takže ráno pošlu hlášku do práce že nejsem a nebudu a pak musím zavolat doktorce co teda bude dál. No to bude skvělý, tam byla těžká domluva i před covidem. Od konce července jsem očkovanec jednohlavňovou, takže si moc iluze nedělám. Akorát teda mě trochu trápí že v sobotu jsem byl pomoct u sousedů s přihlášením na očkování, důchodci nezvládali boj s tím přihlašovačem, sousedka je riziková, tak když budu nečistý bude problém.

Odkaz ke komentáři

před 25 minutami, PepaSFI napsal:

tak to vypadá že se na mě něco sápe. Už pár dní kašlu, což není nic neobvyklého,mám to jako sezonní kratochvíli. Ale už dva dny mám teplotu kolem 38 Celsiusů, cejtím se jakoby mě někdo zmačkal a zahodil a ten kašel je fakt nepříjemnej. Takže ráno pošlu hlášku do práce že nejsem a nebudu a pak musím zavolat doktorce co teda bude dál. No to bude skvělý, tam byla těžká domluva i před covidem. Od konce července jsem očkovanec jednohlavňovou, takže si moc iluze nedělám. Akorát teda mě trochu trápí že v sobotu jsem byl pomoct u sousedů s přihlášením na očkování, důchodci nezvládali boj s tím přihlašovačem, sousedka je riziková, tak když budu nečistý bude problém.

Ctu spravne ze je dnes nedele, 2 dny uz mas 38 a kasles a v sobotu jsi byl u nekoho na navsteve? Tvl doufam, ze jsem se v te casove ose trosku ztratil. 

Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, xcmaniax napsal:

Ctu spravne ze je dnes nedele, 2 dny uz mas 38 a kasles a v sobotu jsi byl u nekoho na navsteve? Tvl doufam, ze jsem se v te casove ose trosku ztratil. 

já to upřesním, ne celý dva dny, včera to začlo až k večeru. A ten kašel, ten já mám tak nějak od října do května, jak se zkazí počasí začnu pokašlávat. Ale teď už nepokašlávám ale buším do toho na plný pecky. Kdyby mi bylo blbě tak samozřejmě k nikomu nepolezu, sousedka je onko pacient plus další potíže, takže z toho nemám dobrej pocit že se to tak sešlo.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, PepaSFI napsal:

Tak hraješ o čas. Pokud se ti zítra nepodaří kontaktovat dopoledne praktika aby tě poslal na PCR - tak si ho klidně sežeň jako samoplátce--- 800-100Kč podle toho, jak jsi zvědavý. A i s ohledem na možný kontakt se sousedy, který pravděpodobně nebyl s FFP2. Od data pozitivity se Ti počítá isolace. Pokud spadáš do nějaké rizikové skupiny indikované k podání MoAg - tak do toho jdi. Je vhodný RTG plic. a krevní obraz . Klidně ty příznaky při hovoru s lékařem zveličuj. Jinak klasika - potit, na kašel je asi nejlepší Erdomed, alespoň Anopyrin 1x1, alespoň 3 litry tekutin. Podle mě je vhodné omastit i ATB nebo chemoterapeutikem - zde asi nejlepší Augmentin 2*1 gram nebo Klacid SR 500 2*1 - klidně i zbytečně. Kontrolovat si saturaci oxymetrem na prst, pokles na kritickou hranici bývá 5-7 den obtíží a je v řádu několika málo hodin. Píšu spíše katastroficky, možná budeš příjemně překvapen - i ta vakcína vyloučených lokalit 🙂 zanechá snad nějakou stopu..

Odkaz ke komentáři

V 5. 12. 2021 v 17:19, PepaSFI napsal:

Tak s jakou...zijes?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...