Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

před 14 minutami, Micey napsal:

@hufnor Mno jo, homosexualita je z biologickeho hlediska abnormalni.. dobres to napsal. Ovsem jeste jednou, jak presne ublizuje tvejm detem, kdyz bys jim teda rekl, ze nekterejm holkam se libej holky, nebo klukum kluci? Protoze o nicem jinym se nebavime, zadna propagace, jen proste to, ze to tak muze bejt a ze se to v nekterejch, i detskejch, filmech teda asi muze ukazat?

Nijak jim to neubližuje, chci mít možnost rozhodnout podle vlastního uvážení, kdy tuhle žvýkačku k přežvýkání dostanou. Stejně tak, jako by nebylo dobré tu žvýkačku dát miminu, nepovažuju za dobré děti vystavovat určitým otázkám, dokud nejsou mentálně zralé na to, aby byly schopné vnímat složitější kontext. Něco z toho tu zmiňoval už safi.

Podle mě by měl existovat v dětské zábavě "safe space" témat, o kterých se tam prostě nebude mluvit, protože to má být zábava, ne indoktrinace. A rodiče by neměli být povinni si prolustrovat dopředu každý díl dětských seriálů, co všechno se tam řeší nebo neřeší. Přijde mi to asi stejné, jako by tam někdo z těch týnejdžrů vytáhl ptáka a některé z těch fešand ho tam pěkně v ostrém detailu vrznul. Proč? Protože stejně na to jednou přijde řeč? 

To mi vadí. Že tohle nemá být platforma na vytrubování nějaké "message". A pokud ano, bylo by fajn o tom rodiče informovat. Tohle bude seriál o různých typech vztahů mezi náctiletými. Ne nechat proběhnout 5 řad příběhu o dinosaurech a pak tam pěkně na závěr frknout jako hepyend LGBTQ?":!"$÷× románek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tvl proc by se maly decka meli divat na pohadky, kde jsou homosexualove? Jste normalni? Cely predvanocni obdobi poslouchaj ze vsech stran, ze darky se kupujou a nenosi je santa/jezisek. Jak v televizi, tak v radiu pri ceste do skolky/skoly. Takze level jedna ve zniceni detskeho sveta splnen. A ted jim mam vypravet ze existuje moznost,ze si postavicky v serialu muzou drandit prdele a nebo lizat pekace? A co dal? Budeme jim poustet autenticky videa z valky? Ta posledni se tahne uz rok, takze je to vlastne taky uz norma,ne? Tak proc jim  na dobrou noc nevypravet jak se ve valce znasilnuje, muci, rezou si hlavy atd? Vzdyt na to stejne prijdou ne? Je to extrem? Jo je. Vzdyt to co prijde extrmni dneska nam, tak nasim detem to prijde normalni, ne? Sorry za vylev, ale tohle me fakt vytocilo. A kdyz tolerovat homo v pohadkach, tak proc ne treba transky? Nebo Alzbetko? Nebo treba masochisty? Takovej seros o homotrans afroasiatovi,kterej ma radost z toho,ze ho chodej mlatit zviratka z celyho lesa bicikem...to by byl pro ty deti teprve pozitek. 🤦‍♂️

Jdete s tou hyperkorektnosti uz do prdele a nechte detem jejich bezstarostnost co nejdyl. 

Odkaz ke komentáři

Obecně je to o výchově v rodině, jak tady někdo psal. Vysvětlit dětem ( já nyní už vnoučatům) doma v klidu co je dobře a co je špatně a co se dělá a co se nedělá a to minimálně z mého úhlu pohledu.

Na druhou stranu, není asi problém i tady mezi lidmi co se známe napsat buzíky nemám rád a je to legitimní a hlavně pochopitelné. Je to každého věc. Nemusí tam být žádné ALE. Je fajn své názory a postoje prezentovat na rovinu.

Nelíbí se mi cikáni a sere mě podpora LGBT včetně jejich pochodů, které nemají s hrdostí cokoliv společného? Cajk a je to legit názor. Nemusí tam být žádné ale.

Libí se mi co napsal @hufnor a nebo minimálně vetší část.

Co je ale důležíté a již to zde také někdo napsal ? Nepleťte si toleranci a propagaci a protěžování. To jsou dvě naprosto rozdílné věci.

Ono by se Vám totiž mohlo za čas stát, že budete moci jet do centra Prahy, jen když budete člen LGBT majority, vegetarián s afroamerickými kořeny a v elektrickém vozidle. Stačí, když se podíváte kdo a co všechno a jaké podmínky musí splňovat v USA film, který bude nominovaný na Oscary. A tady se dostáváme opět k tématu tolerance a propagace za každou cenu. Často až velice nepochopitelné propagace.

Odkaz ke komentáři

před 36 minutami, long napsal:

Líbí se mi co napsal @hufnor a nebo minimálně vetší část.

Co je ale důležíté a již to zde také někdo napsal ? Nepleťte si toleranci a propagaci a protěžování. To jsou dvě naprosto rozdílné věci.

Ono by se Vám totiž mohlo za čas stát, že budete moci jet do centra Prahy, jen když budete člen LGBT majority, vegetarián s afroamerickými kořeny a v elektrickém vozidle. Stačí, když se podíváte kdo a co všechno a jaké podmínky musí splňovat v USA film, který bude nominovaný na Oscary. A tady se dostáváme opět k tématu tolerance a propagace za každou cenu. Často až velice nepochopitelné propagace.

👍

Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, hufnor napsal:

Podle mě by měl existovat v dětské zábavě "safe space" témat, o kterých se tam prostě nebude mluvit, protože to má být zábava, ne indoktrinace. 

+1

před 9 hodinami, hufnor napsal:

A rodiče by neměli být povinni si prolustrovat dopředu každý díl dětských seriálů, co všechno se tam řeší nebo neřeší.

Asi se tomu nevyhneš. Naštěstí v době google lze poměrně rychle najít možné kontroverze. Ať už diskutované téma, nebo jiné typy chování, které jako rodiče nechceme, aby děti viděly.  Řeknu příklad... dcera se dívala na YT na seriál, kde hlavní postavou je kadeřník/holič a nějaké jeho kamarádky, které mají pejsky a všechny problémy postaviček / pejsků se tam řeší tím, že se všichni pěkně obléknou, dostanou nový účes a nakonec si všichni řeknou, jak skvěle vypadají. Hlavní postavička tam tak trochu pohrdá jinými pracemi a hlavní message je - nejdůležitější je, jak vypadáš a jak se vizuálně líbíš ostatním. Po 4. dílu jsme ho doma zakázali, protože děti doma sice učíme, že dobře vypadat  je důležité, ale není to absolutní priorita. 

před 8 hodinami, Lucky Lucaso napsal:

A co dal? Budeme jim poustet autenticky videa z valky? ......

Jdete s tou hyperkorektnosti uz do prdele a nechte detem jejich bezstarostnost co nejdyl. 

Je pravda, že jsem si nikdy nepředstavoval, že budu muset před rokem 5 leté dceři vysvětlovat, co se děje na UA. 

Odkaz ke komentáři

Přesně jste to napsali chlapi! Já jsem dětem zatajil, že maj nějakou tetu. Fuj, lesba, ještě by to kluci chytli taky. Počkám tak do jejich osmnácti, ať se pak rozhodnou sami, jestli ji chou poznat. Nakonec mi poděkujou, že jsem je ochránil. A o válce taky nemluvíme. To je taky tabu. Navíc je daleko a nás se netýká. A když jde kolem cikán, tak jim zakrývám oči. Jeden nikdy neví, co kdyby pak zhnědli.

Velebnosti, já jdu blejt...

Odkaz ke komentáři

Tak ono je taky rozdil v tom kolik tem detem je ne? Jestli 12 nebo treba 4-5 let. A predstav si @nickolas, ze mame v rodine taky gaye. Ale v zivote by ho nenapadlo vnucovat to mym nebo jakymkoli jinym detem. A pro ty co by me radi oznacili za xenofoba, tak mame taky jeste v rodine cikana a ukrajinku. Ale to je zase jina pohadka...

Odkaz ke komentáři

@nickolas

přesně.... 👍

nedávno šla mladá ve školce na procházku a ta moderní učitelka nechala jít za ruce dva kluky a dvě holky, jak jsem to uviděl tak jsem je hned správně "promíchal" a učitelce dál pár facek, co jsi to ku..va dovoluje.

Odkaz ke komentáři

Nějak mi to přijde, že to všichni zbytečně hrotíte a jdete "od rohu k rohu - z extrému do extrému". Výchova je hodně choulostivá věc, každé dítě vyžaduje jinej přístup a tím bych se řídil. Návod neexistuje.

Odkaz ke komentáři

Já když jsem to včera četl, někde už na začátku, říkal jsem si jak a jestli vůbec se do téhle diskuse pouštět. Postupem času jsem si řekl, že na to kašlu. A pak už jen nevěřícně koukal. Takže tvorba smysluplného příspěvku mi přišla dost zbytečná. Ale dejme tomu, že o to někdo stojí...

XY řad jakéhosi seriálu pro děti a jednou se tam objeví dvě kámošky, co chtějí být víc než kámošky. Neznám ten seroš, neviděl jsem ho. Nepředpokládám, že tam zaznělo něco, jé s touhle holkou bych chtěla mít sex a vy děti, vy byste to taky měly zkusit. Můj kluk čumí na jinou ptákovinu. Všechno cajk, jen jeden hoch tam má dvě mámy a občas to tam zazní. Je nutné aby to tam zaznívalo? Není. Přiběhl za mnou kluk, že se toho bojí a nutně to potřebuje vysvětlit? Nepřiběhl. Kdoví jestli si toho vůbec všímá. Ale proč bych měl mít já okamžitou potřebu to řešit, vysvětlovat, případně zakazovat? Co se stane když to uvidí, uslyší? Nic! Třeba má spolužáka ve stejné situaci a přijal to prostě jako fakt. Třeba ten člověk, který to psal, v takové rodině vyrostl. Je přece normální dávat do umění kus sebe. Proč by to měl mít zakázané? Co mu tím sdělujeme? Jsi zrůda, nejde mít dvě matky/tatky... A co pak ten člověk udělá? Buď se oběsí, nebo půjde na duhový pochod. A kdo ho tam dohnal? Totéž s gayem v rodině. Hele seš teplej, ok, doma pod peřinou si dělej co chceš, ale partnera k nám na návštěvu nevoď, máme malý děti. Proč by nešlo čtyřletýmu prckovi říct, hele strejda žije se strejdou, teta s tetou? Bude se ten prcek ptát, a jak jako prcaj? Nebude. Je potřeba mu to hned vysvětlovat se vším všudy? Není. A až se tak zeptá, tak už to pravděpodobně zvládne pochopit. Vedle ve vchodě žijou dvě ženský, evidentně ve vztahu. A je na nich vidět a z jejich chování cítit velký ostych a obezřetnost. Někdy bych až řekl odtažitost. Obava co řeknou sousedi. Obě mají 45+. Jedna z nich má dceru. A světe div se, to děvče má chlapce! Takže není to dědičný. Ani se to nedá chytit. Já mám teplýho bratrance. Je to fajn chlap. Jako malí jsme na chalupách lítali nahatí po zahradě. Mám dokonce fotku. A odkoukal jsem to nakonec od jeho vzoru? Ne. Ale když vidím některý názory, tak bych skoro šel na druhou stranu z trucu.

Dokdy chcete tyhle věci děckám tajit? Kde je ta správná hranice? Co děláte, když potkáte homosexuály držící se za ruce? Zakrýváte dětem oči? Vysvětlujete jim to další tři dny? A jak? Že to není normální a je to fuj? A co cikáni, černoši, asiati, nebo třeba slepí, vozíčkáři, mentálně postižení...? 

Jo, přiznávám, že jsem v tomhle taky pokrytec. Normální teplouš mi nevadí. S Alžbětkama už mám trochu problém. Ženskou, která se nechá předělat na chlapa, aby mohla být gay taky úplně nechápu. Ale jen abychom to s tím honem na čarodějnice nepřehnali...

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, Lucky Lucaso napsal:

Tvl proc by se maly decka meli divat na pohadky, kde jsou homosexualove? Jste normalni? Cely predvanocni obdobi poslouchaj ze vsech stran, ze darky se kupujou a nenosi je santa/jezisek. Jak v televizi, tak v radiu pri ceste do skolky/skoly. Takze level jedna ve zniceni detskeho sveta splnen. A ted jim mam vypravet ze existuje moznost,ze si postavicky v serialu muzou drandit prdele a nebo lizat pekace? A co dal? Budeme jim poustet autenticky videa z valky? Ta posledni se tahne uz rok, takze je to vlastne taky uz norma,ne? Tak proc jim  na dobrou noc nevypravet jak se ve valce znasilnuje, muci, rezou si hlavy atd? Vzdyt na to stejne prijdou ne? Je to extrem? Jo je. Vzdyt to co prijde extrmni dneska nam, tak nasim detem to prijde normalni, ne? Sorry za vylev, ale tohle me fakt vytocilo. A kdyz tolerovat homo v pohadkach, tak proc ne treba transky? Nebo Alzbetko? Nebo treba masochisty? Takovej seros o homotrans afroasiatovi,kterej ma radost z toho,ze ho chodej mlatit zviratka z celyho lesa bicikem...to by byl pro ty deti teprve pozitek. 🤦‍♂️

👍

Odkaz ke komentáři

Já si myslím, že je třeba se na toto dívat zdravým selským rozumem, jinak se na to dívalo v roce 1850, jinak v roce 1940 a jinak dnes, tak stejně se jinak dívalo na kojící ženu na veřejnosti kdysi a dnes, různé tabu už nejsou tabu, já respektuji to , že je někdo na kluky a někdo na holky, bohužel s tím nic neuděláš. Buď žiješ ve lži a máš děti a ženu a rozvedeš se až ve 45 ( kdysi běžná věc ) nebo to neschováváš od začátku, ale to v dřívějších dobách šlo jen těžko pokud jsi nechtěl být středem posměšků a nadávek ( dávněji daleko horších věcí ). Osobně já opačně orientované respektuji, máme to i v rodině a mám i takového kámoše, jsou to v pohodě lidi. Jen ale ať mi nikdo nevnucuje, že je to standard a že to musí být v každém oscarovém filmu a už vůbec né v pohádkách ( nemusí ). Je to podobné jako když ty běloch dejme tomu katolik přijedeš do muslimské země na dovču a musíš se oblékat tak  a nesmíš dělat to a to, když ovšem přijede muslim do evropy naše zvyky respektovat nechce a ani nemusí a to je to co mě na tom ser…, přijedu na návštěvu respektuji jejich zvyklosti, přijedou li oni tady měli by respektovat naše. Mě doopravdy ta 4% komunita nevadí, beru to tak že se tak narodili a děkuji bohu že je mladej na holky, ale nedávejme do českých pohádek černoušky a už vůbec né něco ve stylu jak si princezna vezme princeznu a dostane půlku království. 

Odkaz ke komentáři

@nickolas A jakej je tedy mezi temi tremi pripady rozdil?

Normální teplouš mi nevadí. S Alžbětkama už mám trochu problém. Ženskou, která se nechá předělat na chlapa, aby mohla být gay taky úplně nechápu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...