Jump to content

Co mě právě naštvalo

Recommended Posts

před 59 minutami, kuncák7 napsal:

Kurwa, tak za tohle se ti omlouvám ( já to fakt přehlídl). Já bych ti ten úřad vrátil 🤣🤣, argument bych měl, ale byl by to faul a nefér k tobě, tak to hrdě spolknu 🤣🤣.Ano, jsem argumentačne v koutě a tak se snažím působit citove. Prostě mám to tak, že vidím, jak holkám ta výchova od matky chyběla ( to nenahradím) a tak společně s tím, že mi dochází argumentace, sklouzávám k citovému směru. 

Jsem upozorňoval pro přesnost :)

K věci: Tak jistěže má na dítě většinou dopad, pokud je z jeho života vyloučena výchovně matka, to stejné by platilo i ve vztahu k otci... O tom ale přece tato diskuze vůbec není, odchod z rodičovské do práce snad neznamená, že by se matka o potomka beztak většinu dne nestarala či ji dítě dokonce ztrácelo. Maro (i já) jsme se vymezovali proti názoru, že dítě má být do tří (čtyř) let 100% doma s matkou, jinak je z něj (asi) duševně strádající mrzák.

Jak již naznačoval Vojta, základním problémem našeho systému je to, že stát má rodičovskou jako jediný nástroj "prorodinné" politiky a v podstatě předpokládá, že si na ní matky tři roky pobudou. Když si matka dovolí využít zrychleného čerpání rodičovské (k vašemu dilematu: maximální rychlost čerpání těch 300 tisíc odvisí od matčina mzdového základu) a chce nastoupit do práce, tak prostě dítě nemá (kromě soukromých zařízení dostupných jen ve velkých městech za šílené částky) kam odložit. Výsledek: matka ztrácí pracovní návyky, matka (rodina) díky nízké rodičovské (pokud rozprostřené na 3-4 roky) tře bídu z nouzí, stát ztrácí příjmy na daních z příjmu a odvodech. Nevyhrává nikdo, protože ve třetím roce s dítětem doma se už matka i dítě vzájemně nesnášejí a to poslední, co by matka chtěla, je opakování "zážitku" (pokud tedy nepřešla do fáze "už budu jenom rodit a práce není pro mě").

Úspěšnost prorodinné politiky nejlépe vyjadřuje porodnost, statistiky zde: https://euroskop.cz/2018/03/29/eurostat-nejvyssi-mira-porodnosti-je-ve-francii-cr-je-11/

Zkuste si najít, jak stát přistupuje k péči o malé děti ve Francii, Švédsku, Irsku, Dánsku, UK (tj. ve všech státech na čele) a popřemýšlejte, jestli na mých (a Vojtových) slovech něco není. Samozřejmě je možné zastávat teorii, že ženy v těchto zemích rodí více dětí právě proto, že se z nich v těch jeslích stávají zrůdičky a tak je nutné si jich pořídit více, aby se aspoň nějaké povedlo :)

@Bobisek, vidím to stejně... A upřímně jsem žasnul, jakej kartáč tu @vojta1na začátku dostával za slušnou argumentaci a za kladení rozumných otázek. Narozdíl od něj nejsem v Praze, ani v korporátu, ani bezdětnej, tak si snad nevyslechnu stejný "protiargumenty" 🙂 Jinak u nás byl postup následující: aby se žena doma s prckama nezbláznila (a nezdechnula jí živnost), nejdřív jsem si já snížil úvazek a jeden den s nima byl doma (celej den, aby mohla po práci i za sportem a na pivo), pak jsme je zkusmo a postupně dali do menší školky... tam se ukázalo, že to maximálně vyhovuje všem, hlavně dětem - jsou tam spokojený, v některých oblastech se skokově posunuli díky kolektivu, atd... 3-4 roky jenom doma s mámou?? ... neumím si představit, že by to pro ně bylo lepší (o nás nemluvě a to si troufnu s čistým svědomím říct, že se jim věnujeme maximálně a dáváme jim absolutní materiální i citový zázemí, jakkoliv pateticky to zní).

Vždycky když si myslím, že jsem už slyšel či četl všechno, tak něco vyskočí a dokáže uzemnit. Tohle přece nejde vymyslet natož udělat.

Panika na letišti v Izraeli: rodina vezla nevybuchlou munici, prý jako suvenýr - iDNES.cz

Začínáme poprvé v zivote pokládat plovoucí podlahu v obýváku. Výsledek k dnešnímu dni- včera jsem se já ztrapnoval v OBI při nákupu a dnes máme "hotové" viz foto a kamarád právě jede do Roudnice do nemocnice na siti prstu ( fikl se kobercovým nožem). A to má být dnes hotovo. 

Pat a Mat v akci :-((.

IMG_20220430_120224.jpg

před 40 minutami, Prochy68 napsal:

Nic to neni, zaklad je rovna podlaha

Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk

Ale řekl bych, že základ je, neřezat si při tom prsty😋 Promiň Martine

před 11 hodinami, Prochy68 napsal:

Nic to neni, zaklad je rovna podlaha

Ta rovná fakt není. Je to ke vzteku, právě končíme.

před 10 hodinami, bohus76 napsal:

Ale řekl bych, že základ je, neřezat si při tom prsty😋 Promiň Martine

Prsty máme všechny, jen kolega přijel se šesti stehama navíc ( to jsem nefotil, aby se náhodou neurazil a já to nedělal sám). 

Turisti jsou, ale v normalnu, zradla mraky, rano musim behat, pak gym a plavani, jinak mi nevezmou do letadla nazpatek.

před 31 minutami, Prochy68 napsal:

Turisti jsou, ale v normalnu, zradla mraky, rano musim behat, pak gym a plavani, jinak mi nevezmou do letadla nazpatek. emoji28.png

tak ja by som do vlákna čo ma naštvalo dal toto a nie nejake lietanie :D