Xenomorfus Odesláno 12. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2023 Pouzivam tuhle zasuvku na podobne "aplikace"... https://www.datart.cz/chytra-zasuvka-immax-neo-lite-smart-v2-typ-e-07762l-bila.html?gclid=CjwKCAjwhJukBhBPEiwAniIcNR7ncdpc1dTLoMTuMnkjsTxJN6eeRFwC4nGebZc2VJ79AyuECiQz9BoCMBgQAvD_BwE Od zapojeni/odpojeni nabijecky na kolo az po rozsvecovani a zhasinani lampy. Ovladam to pres appku v mobilu. Treba u nabijecky vidim, zda jeste odebira proud a nabiji. Kdyz je "nula", tak ji na dalku vypnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 12. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2023 (upraveno) Sorry že ruším zdejší radioamatérské kruhy, ale štve mě že i tady některým ze všudypřítomného WiFi jebe natolik, že si ani nepřečtou název vlákna. Tušíte vůbec že i Váš "prémiový" čínský router s 10 naježenýma anténkama dovede obsloužit jenom omezený počet klientů, tj. při překročení určitého počtu krabiček se Vám celá ta domácí sranda začne sypat? A proč se rozumně řešené "SmartHome" brány snaží běžnému WiFi vyhnout do té míry, že pro seriózní provoz používají odlišné PAN protokoly/pásma a do LAN (a dle míry zblbnutí klienta marketingem dál do internetu) se radši připojují po metalickém Ethernetu? Chápu že old-school elektrikáři jsou zastydlí blbci, kteří nikdy nepochopí Vaše specifické potřeby na žbrundu synchronizovanou s ranním čůráním... Ale víte co? Založte si účet na aliexpresu, objednejte hrst Arduin a relátek - no a se zbytkem pomůže strejda Google a přirozený evoluční výběr Upraveno 12. června 2023 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 12. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2023 (upraveno) Mam Unifi od Ubiquity a po metalice jede krom telefonu vsechno. Anteny nema zadny, jede to router -> switch -> AP. AP je kulatej, samozrejme anteny ma v sobe, ale nejsou najezene. A kdyz skenuju site, tak 5G pasmo mam cisty, sem tam jedinej. Upraveno 12. června 2023 uživatelem zceyee Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 12. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2023 Přesně tak - nic z výše uvedeného nepochopils Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 12. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2023 @zceyee ... a dostávaš F Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 12. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2023 (upraveno) Kolega @zceyee není student a nic ošklivého mi neprovedl - ale řekněme že i WiFi krabičky od ubiquiti mají svoje limity (40 klientů/kanál a pod.). Upraveno 12. června 2023 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 12. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2023 Si ho začal školiť, tak je študent a hotovo :). Aj tak neviem, ktorý chobot vymyslel známkovanie písmenami. P.S. Inak pri pár zásuvkách či žiarovkách na WiFi to až taká dráma nie je. Viac mi nereže čínska taktika hnať všetko cez cloud, samozrejme aj so zadaním WiFi hesla do aplikácie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 12. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2023 Student opravdu nejsem, ale rád se něco naučím. Na přechozí stránce odkazuješ na zigbee, já to bral spíše africanovo optikou možnosti vyhoření a tam se zdá Philips Hue vychází stejně jako produkt na který odkazuje Xenomorfus. Je ten Hue a bluetooth o tolik lepší? Moje znalosti v této problematice samozřejmě zdaleka nedosahujou toho co tvoje, což považuju za svoji velkou výhodu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 12. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2023 @McStinger ty písmenka jsou dle ECTS - a divil by ses jaké naschvály si se vzájemným (ne)uznáváním počtu stupňů na školách dodnes dělají třeba "kulturní" skandinávci. Začít na WiFi/Bleuetooth (tj. věcech které každý běžný František Uživatel domněle má/zná) zní pro začátek lákavě, problémy začnou s rostoucí chutí a počtem zařízení. Zatraceně, jenom těch světel (žárovky, pásky, bodovky, zrcadla, komponenty vícenásobných svítidel, HUE TV, relátkové zásuvky pro klasiku) už mám v baráku kolem 50. K tomu pomalu v každé místnosti hrst baterkových i energy-harvesting spínačů, po chodbách/kuchyních/koupelnách/WC PIR snímače kvůli lokálnímu rozsvěcení... No prostě jsem rád že "kapacitní" WiFi provoz mám od těch mesh srágorek logicky oddělený a že i v případě úmrtí AP/routeru/mě ta pracně vytuněná automatizační švanda nerušeně pofrčí dál, bez potřeby šaškování s mobilem, hraním si na cloud a podobně. Z podezřele výhodných počítačových hraček které byly permanentně závislé na cloudu (např. NASy od WD, cloudové webkamery) už jsem asi definitivně vyléčený - nejen kvůli pochybné bezpečnosti předávaných hesel k AP, resp. k dalším autentizačním službám. Stačí si představit rizika prostého výpadku internetu (rybičky/kytičky přinejhorším pár hodin bez papání/zalejvání přežijí, zatímco fungování v baráku bez světel, elektricky ovládaných zámků a pod. už může být dost o hubu) a nebo "ekonomického rozhodnutí" poskytovatele, na základě kterého si může v podstatě kdykoliv změnit protokol pro práci s jeho cloudem - a stávající generaci krabiček v rámci vypečené hry na plánované zastarávání jednoduše označit za "phased out" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 12. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2023 Nejhorsi smrt je z vydeseni. To, ze odpojuju nabijecku pres zasuvku je vice z duvodu, aby nedochazelo k prebijeni a zkracovani zivotnosti aku nez pripadnemu pozaru aku. Samozrejme vykonne Li-Pol, Li-Ion clanky umi zapalit barak behem par sekund. Takze treba aku z RC modelu je zase jina liga. Co se tyce konvic and shit, tak vetsinou je problem v tom, kdyz nekdo odstavi konvici bez vody (s minimem) a nevedomky ji zapne (napr. vzhledem k ergonomii zapinani). A je to vetsinou domena žen a technicky nezdatnych jedincu. Ja ma konvici v kuse zaplou v zasuvce a ve stojanku 30 let. Dalsi z pricin pozaru byva lednice. Kously kompresor umi pretizit napajeni, aniz by nutne spadl jistic. Navic dost domacnosti nema rozvody s chranicem, pripadne zatizeni jednotlivych fazi muze byt spatne. Byva to navic ve spojeni s vyhratou zasuvkou a dalsimi problemy v elektroinstalaci. Videl sem i spatne provedene zemeni (PEN) primo v rozvadeci a to je pak dalsi z faktoru, kdy to muze skoncit pozarem. Nic neni nikdy stoprocentni, dulezite je mit trochu rozum a elementarni znalosti fyziky ;-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 13. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2023 (upraveno) Tuším, že Švejk řekl fackovat se od rána do večera s tím, že opatrnosti nikdy nezbejvá. Přesto je to někdy málo platné ,kamarádce totálně vyhořel byt od značkového budíku Phillips, tak zněl závěr hasičů. Upraveno 13. června 2023 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 16. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2023 Není nad to se hned ráno dozvědět, že nevlastní dcera ztratila klíče od auta a náhradní jsou asi 100 km od ní a kdo se postará? Udělám to velice "rád", obzvlášt po včerejším jednání s odborem dopravy v Lovosicích a pokutě 500 za nesprávné parkování. Holt je to moje chyba, protože to auto je furt na mě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 16. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2023 před 31 minutami, kuncák7 napsal: Holt je to moje chyba, protože to auto je furt na mě. Těch 500, to je trest za to že se snažíš fungovat ekonomicky a využívat statky které máš na maximum. Máš mít auto napůl nevyužitý a dcera taky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 19. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2023 Doprdele, stokrát může člověk mámě vysvětlovat různý podvody, posílat jí články a stejně ji dostanou. Jsem nasranej, na zmrdy co tohle dělají, na ni že si nedala pozor, na sebe že jsem ty platby nezablokoval dřív. Na druhou stranu děje se to i mladším a zkušenějším, tak dávejte pozor. Nás to naštěstí stálo "jen" 3600Kč. Scénář je klasika - kamarád napíše na messengeru s nějakou akcí/žádostí o přeposlání kódu. Předejít tomu lze snadno - jednak nic nepřeposílát a druhak si u operátora zablokujte premium sms, volání na premium čísla a platby třetím stranám (m-platby). Konkrétně tohle je vodafone a jde to udělat v samoobsluze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 20. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2023 Tyvole řekněte mi, že FedEx doopravdy nechce zaplatit v roce 2023 clo v přesně odpočítaným keši a je to jen debilní fór Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 20. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2023 V 12. 6. 2023 v 23:32, Radek124 napsal: Sorry že ruším zdejší radioamatérské kruhy, ale štve mě že i tady některým ze všudypřítomného WiFi jebe natolik, že si ani nepřečtou název vlákna. Tušíte vůbec že i Váš "prémiový" čínský router s 10 naježenýma anténkama dovede obsloužit jenom omezený počet klientů, tj. při překročení určitého počtu krabiček se Vám celá ta domácí sranda začne sypat? A proč se rozumně řešené "SmartHome" brány snaží běžnému WiFi vyhnout do té míry, že pro seriózní provoz používají odlišné PAN protokoly/pásma a do LAN (a dle míry zblbnutí klienta marketingem dál do internetu) se radši připojují po metalickém Ethernetu? Chápu že old-school elektrikáři jsou zastydlí blbci, kteří nikdy nepochopí Vaše specifické potřeby na žbrundu synchronizovanou s ranním čůráním... Ale víte co? Založte si účet na aliexpresu, objednejte hrst Arduin a relátek - no a se zbytkem pomůže strejda Google a přirozený evoluční výběr Proto je super mít chytrou domácnost třeba na Loxone technologii Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dykmore Odesláno 20. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2023 V 19. 6. 2023 v 10:28, ragu napsal: Doprdele, stokrát může člověk mámě vysvětlovat různý podvody, posílat jí články a stejně ji dostanou. Jsem nasranej, na zmrdy co tohle dělají, na ni že si nedala pozor, na sebe že jsem ty platby nezablokoval dřív. Na druhou stranu děje se to i mladším a zkušenějším, tak dávejte pozor. Nás to naštěstí stálo "jen" 3600Kč. Scénář je klasika - kamarád napíše na messengeru s nějakou akcí/žádostí o přeposlání kódu. Předejít tomu lze snadno - jednak nic nepřeposílát a druhak si u operátora zablokujte premium sms, volání na premium čísla a platby třetím stranám (m-platby). Konkrétně tohle je vodafone a jde to udělat v samoobsluze. To je síla. Řešil jsem podobný problém v rodině, operátor 02, začaly chodit týdně sms o platbě tuším 100kč. Nikdo nic neaktivoval, o nic nežádal, asi proklikem přes odkaz se něco aktivovalo. Škoda, že mi příbuzný sice řekl, že mu chodí divné sms, ale až po dvou měsících. Sice jsem zablokoval platby atd., ale 800 v čudu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 20. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2023 A co by měli ti operátoři ještě víc dělat? SMS o nedoručení balíčku mi telefon automaticky hodí do spamu, odkaz v ní zneplatní a jen mě upozorní. Drahé volání se dá na webu operátora zakázat. SMS taky. Když kupuji SMS jízdenku, po odeslání mám na obrazovce hlášku "Odesláním SMS bude z vašeho účtu staženo 32 Kč. Chcete pokračovat?" Všechny takové podvody jsou možné jenom při aktivní spolupráci podvedeného. V novinách se dočtu, že podnikatel přišel jedním kliknutím o 5 mega. Už tam nenapíšou, že těch kliknutí muselo být mnohem víc, protože někomu neznámému umožnil vzdálené připojení do svého PC a potom v telefonu autorizoval 20 odchozích plateb po 250 000. To mu to nebylo divné? To samé číslo karty. Platební karta se používá na placení. Když někam dávám čísla, jdou peníze z mého účtu někam a nikdy naopak. 10 let se o tom pořád píše a je to marný, je to marný, je to marný. Jsou to svině, ale oběť s nimi musí spolupracovat. A když nevím, tak se zeptám nebo nedělám nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 20. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2023 No já jsem to u mých starších spoluobčanů vyřešil zákazem chytrých telefonů. Tady máš tlačítkovou Nokiu a můžeš si kecat kolik chceš. Tím jsem zabyl několik much jednou ranou. 1) výdrž telefonu je týden a ne 1 den, protože pak jim to přestane fungovat a jsou v <> 2) v chytrém telefonu vždy dojdou do místa, kam lidská noha nevkročila a jsou v <> . Na to nemám nervy. 3) nemůžou se tak lehce nachytat na tyhle špeky Bohužel se na mě za tu ochranu zlobí, že z nich dělám blbce, protože ostatní báby také mají chytrý telefon. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 20. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2023 Telefon by v mým případě nepomohl - je to služba operátora jak platit zboží/služby přes něj místo karty, něco jako premium sms.https://www.vodafone.cz/pece/vyuctovani-platby-kredit/platby-mobilem/m-platba/Operátor za to samozřejmě nemůže, většina případů hacknuti/podvodu jsou víc o sociálním inženýrství než o technice. Pomoct by tomu ale mohli například tím, že tyhle služby budou by default vypnutý a v případě nezvyklých pohybu ti můžou poslat zprávu. Třeba u karet a bank tohle funguje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se