geometr Odesláno 30. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2023 Tak pokud to přišlo obyč poštou, jakoby to nepřišlo. Stejně tak tvrzení o snaze o kontaktování v minulosti je asi nepodložené. Ovšem konzultoval bych to i tak s právníkem, abyste byli případně připraveni, jelikož tahle firma se zřejmě pokusí získat vaše pozemky. Rozhodně je potřeba se spojit s ostatními spoluvlastníky a případně postupovat společně (snad mají spoluvlastníci mezi sebou dobré vztahy). To, že evidentně tahle firma nechce zůstat ve spoluvlastnictví, přestože věděla, když podíl kupovala, že do něj dobrovolně leze, neznamená, že se zruší a vypořádá spoluvlastnictví tak, že vás donutí jí prodat vaše podíly - řešení bude zřejmě vícero (např. oddělení pozemku odpovídající podílu, je-li to možné) a soud je až poslední možnost, pokud nedojde k dohodě spoluvlastníků (nebudou-li mít spoluvlastníci k jakékoliv dohodě vůli), ale to už je dál opravdu na právníka, spoluvlastnictví je komplikovaný a ošklivý institut. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 1. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2023 Nevim, zdali to nekoho zajima, pokud ne, tak to preskocte, nebo smazte prosim. Predzalobni vyzvu je doporuceno zasilat dolozitelnym zpusobem, coz pro fyz. osobu jako jsem treba ja, je doporuceny dopis. Ale pokud to zasila firma v ramci firemni korespondence a je schopna dolozit, ze ten dopis odelala, jedna se o legitimni predzalobni vyzvu. (by me zajimalo jak mam pripadne dokazovat, ze mi nic neprislo) Vzhledem k tomu, ze firma je spolumajitel a spoluvlastnictvi je dobrovolny stav, ma dle paragrafu ve vyse prilozenem dopisu narok, na podani zaloby jejiz predmetem pry bude bud rozdeleni pozemku (pouze za urcitych kriterii, ktera tyto pozemky nesplnuji), nebo odkup spoluvlastnickych podilu. V kazdem priade se firma musi do 7 dnu kontaktovat. Pokud to dojde k soudu, asi vetsina zdejsich clenu vi, ze diky predzalobni vyzve by v pripade prohraneho sporu, mela firma narok na proplaceni vsech soudnich vyloh od zalovaneho.. Vetsinu ostatnich spolumajitelu jsem kontaktoval, jsou to ale lide v pokrocilem veku a obycejne psani, ve kterem jim chodi kazdy tyden nabidky na odkup podilu pry vubec neresi a kolikrat ani neoteviraji. Coz je problem. Zatim konec hlaseni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 2. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2023 (upraveno) Chtěl jsem se jít podívat na ten festival microbrandů a jsem nachcípanej, že to na to fakt není, buď na mě někdo něco prsknul nebo jsem nastydnul, už včera to začlo bejt na hovno. Takhle mi nebylo ani nepamatuju. Upraveno 2. prosince 2023 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 3. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 A nemas toho covida? Je toho ted vsude zase mraky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 3. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 Nevím a je mi to fuk (na ty domácí testy nevěřím), to máš jedno, co je to za sajrajt. Takhle vypadám standardně, když někde něco chytím nebo hodně nastydnu. Akorát jsem to neměl ani nepamatuju. Možná naposledy někdy před covidem. Covida jsem buď nikdy neměl nebo o tom nevím. Taky to počasí bylo poslední dobou divoký, furt teplo, pěkně a najednou... Ještě, že jsem nechal minulou sobotu nasadit zimní kola (s novýma gumama), to bylo akorát Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 3. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 Ja uz jsem v cajku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 3. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 V 30. 11. 2023 v 18:00, Pepino777 napsal: Toto me lehce vyvedlo z miry. Dlouha leta ticho po pesine a pry jen nekolik nabidek na odkup podilu na par pozemcich. Temer vzdy jen dopisy s nabidkami. A ted matka prisla s tim, ze ji prislo toto. Lze se tomu nejak branit? Podily na pozemcich prodavat nechce, jde o male veci s nizkou hodnotou, ale je to v rodine jiz XY let. Lze to vubec pozadovat za platnou predzalobni vyzvu, kdyz neslo o doporucenou zasilku ale jen obycejny dopis hozeny do schranky? Nejsou tam cisla parcel, atp. EDIT: v katastru jsou opravdu na vsech parcelach jako jeden ze spoluvlastniku, ale nikde nejde o velky podil, proste nekdo ze spolumajitelu prodal svuj podil, aniz by o tom informoval ostatni Bych byl v klidu, Viagem jsou takoví spekulanti s pozemky, kteří se snaží vykupovat podíly a toto je zřejmě jeden ze způsobů "zastrašování" jak přijít k podílům levně. Nepíšeš o jaké pozemky se jedná, ale předpokládal bych, že se jedná o ornou nebo o nějakou ostatní plochu. A předpokládám, že se na nich nenachází žádná stavba. Obecně předkupní právo k podílům již není, ale stále platí předkupní právo dle § 3056 OZ, tzn. zjednodušeně řečeno: vlastník pozemku má předkupní právo ke stavbě a vlastník stavby má předkupní právo k pozemku. Návrh na vypořádání podat samozřejmě mohou, nicméně podle mne jen zkouší zastrašovat a donutit ostatní, aby podíly prodali, a to nikoli za cenu v místě a čase obvyklou, ale za cenu určenou Viagemem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 3. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 Jedná se o ornou půdu, lesní pozemky, ostatní plochy a trvalý travní porost. Že jsou to spekulanti jsem již pochopil z recenzí a reportáže Černých ovcí. Stavby na tom žádné nejsou. Vzhledem k tomu, že už je firma vedena jako spolumajitel a poslali předžalobní výzvu, budoou chtít získat ostatní podíly a nějak reagovat musíme. Zkusíme poptat, za kolik je firma ochotna prodat jejich podíly a uvidíme co příjde. Předpokládám, že nabídka jejich podílů bude za nesmyslně vysoké částky a odkup našich podílů by se jim líbil za naopak nesmyslně nízké částky. Je otázkou, jak takovou věc pak řešit. Do soudního sporu s takovou firmou se asi nikomu moc chtít nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 3. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 (upraveno) před 29 minutami, Pepino777 napsal: Jedná se o ornou půdu, lesní pozemky, ostatní plochy a trvalý travní porost. Že jsou to spekulanti jsem již pochopil z recenzí a reportáže Černých ovcí. Stavby na tom žádné nejsou. Vzhledem k tomu, že už je firma vedena jako spolumajitel a poslali předžalobní výzvu, budoou chtít získat ostatní podíly a nějak reagovat musíme. Zkusíme poptat, za kolik je firma ochotna prodat jejich podíly a uvidíme co příjde. Předpokládám, že nabídka jejich podílů bude za nesmyslně vysoké částky a odkup našich podílů by se jim líbil za naopak nesmyslně nízké částky. Je otázkou, jak takovou věc pak řešit. Do soudního sporu s takovou firmou se asi nikomu moc chtít nebude. Reagovat nijak nemusíte, pochybuji že by nějakou žalobu vůbec podali, podle mne to jen zkouší, nemají kvalifikovaný důvod k vypořádání spoluvlastnictví, zejména pokud se jedná o tak různé pozemky, určitě s různými užívacími vztahy. Pokud mají minoritní podíl, jak uvádíš, můžeš se pokusit získat ostatní tak abyste dali dohromady majoritní podíl a pokud žalobu podají, u soudu navrhnout aby jejich podíl byl naopak prodán ostatním za cenu v místě a čase obvyklou. Upraveno 3. prosince 2023 uživatelem lucid Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 4. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2023 Ledová sprška z kamionu v protisměru na sklo a z toho dva dloubance Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 5. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2023 před 8 hodinami, DavidLC napsal: Ledová sprška z kamionu v protisměru na sklo a z toho dva dloubance Tak tohle znám, akorát s asfaltem. Firma co dělala nový asfaltový koberec se k tomu postavila skvěle.....nijak odstranění asfaltu z laku bylo na mé náklady. Tohle nasere. Bezohlednost.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 5. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2023 před 5 hodinami, Gustaf napsal: Tak tohle znám, akorát s asfaltem. Firma co dělala nový asfaltový koberec se k tomu postavila skvěle.....nijak odstranění asfaltu z laku bylo na mé náklady. Tohle nasere. Bezohlednost.... Jj, já chápu počasí je sviňa, ale taky si oškrabu auto než jedu, tohle chce žebřík a práci... a to je problém.. Asfalt jde blbě, ale jde. Ja to jednou za rok projdu něčím od Sonaxu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 5. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2023 Jó kamiony...v sobotu jsem si dal na D1 6 hodin (na cestě která normálně trvá pod 3) s průměrnou rychlosti do 70km/h v pravým pruhu. V levým byly zásadně jenom: bílý dodávky, octávky a Kamiony ze kterejch lítal bordel. Párkrát jsem zkusil zajet do levýho a předjet kamion, ale když jsem cítil jak to na tý čerstvý břečce plave, vykašlal jsem se na to. Nechápu jak v tom mohly kamiony jet. Gumy mám jedny z nejlepších zimních.Čelní sklo jsem měl co chvíli zasrany, musel jsem stavět na benzínce, nejdřív pro novou směs a potom protože stavkovaly ostřikovače a musel jsem to polejt teplou vodou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 5. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2023 Tak jízda "králů silnic" je na vlákno Samozřejmě ne všichni, ale většinou polena a zbytek východní a jižní Evropy, to je pocuc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 8. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2023 Ja se z ty komercky poseru. Nekdy v puli rijna na pobocce podepisu splaceni hypoteky k 4.12. Na smlouve napsano, ze mam mit ty prachy k tomu datu na beznym uctu a oni si je stahnou. Po ctrnacti dnech stravim hodinu na poste abych si vyzvedl doporucenej dopis od komercky s novou urokovou mirou, naprosto zbytecne, zejo. Dneska koukam, ze si ty prachy furt nestahli. Volam, muj poradce neni, nejakej kolega to dohleda a ze mi zavola. Pak vola, ze zmenili system a musi se to posilat pres nejakej jinej ucet. Tak mu reknu, ze mam podepsanou smlouvu kde se tvrdi neco jinyho. Pak mi vola znova, ze to bohuzel nejde a musim znova na pobocku (hodinu tam a hodinu zpet), abych podepsal jinou smlouvu. Coz odmitam, tak sem zvedavej, jaka bude dalsi verze:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 8. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2023 Prisel mi ze Statu balicek, darek pro zenu. Dorucujou mi do prace, kde dela i ona a obvykle to prebira recepce. Tam nam to bezne vydavaji krizem (mne pro ni a naopak). Dnes uz jsem nebyl v praci, tak kdyz jsem dostal avizo, ze to je na recepci, volal jsem zene, at to tam necha, ponevdaz podle odesilatele pozna co to je. Kdyz sla za kratkou dobu kolem recepce, tak jen zahlasila, ze si to vezmu osobne v pondeli. Pani recepcni se podivila, ze prej uz tam balicek neni a pak se ukazalo, ze to v tech nekolika desitkach minut (nebyla to ani hodina) nekdo ukradl. Pak se ukazalo, ze to byl asi nejakej uchazec o praci (asi spis zamestnani), co tam dochazi do nejaky agentury. Tvl nebyla to nejaka cennost, ale do Vanoc uz to znova nejspis neprijde. Zmrdi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Oliver333 Odesláno 8. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2023 Na firemní auto nám dali reklamní polepy včetně zadního okna ( děrovaná folie), vůbec přes to není vidět - přes den ještě možná jakž takž ale večer je to úplná katastrofa, je to jako by za mnou byla mlha, světla za mnou jedoucích aut jsou rozmazaná a v mlze. Není možné přes vnitřní zrcátko odhadnout vzdálenost za mnou jedoucího auta ( což je pro mě např. na dálnici docela trabl) jsem zvyklý koukat se do zpětného zrcátka abych měl přehled co se za mnou děje. Jsem z toho špatnej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 8. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2023 Když to z toho okna prostě sundáš, stane se něco? Vyhodí tě? Pochybuju. Obzvláště, když jim tohle řekneš. Nevím, jestli si to HSE borec vezme na triko a bude to tvrdě vyžadovat se zápisem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KurtCz Odesláno 9. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2023 (upraveno) Nepřišlo to doporučeně, není to podepsané, nemá to razítko, nemá to číslo jednací, není tam uvedeno, co přesně chtějí (což je jasné, levně skoupit podíly na pozemky). Vzhledem k tomu, že to "podepsal" pan Nerad, tak bych odpověděl: Pane Nerad, nerad Vám odopovídám na Váš dopis a nerad Vám sděluji, že nemohu na Vaši nabídku reflektovat, neboť je poněkud nejasná. A zároveň, opět nerad, musím konstatovat, že mi není zcela jasné, jaké právní kroky a proč hodláte podnikat. Věřím, že se v občanském zákoníku a občanském soudním právu orientujete, ale zároveň Vám oznamuji, ač nerad, že o tom mám jisté pochybnosti. Pokud budete mít v budoucnu potřebu mne opět v této záležitostí kontaktovat, zkuste své poždavky definovat poněkud jasněji. Skutečně nerad mrhám svým časem na zcela zjevné nesmysly. A na závěr Vás nerad upozorňuji, že předžalobní výzva má jisté náležitosti, které jste ,jistě nerad, opomněl: "Předžalobní výzva musí být zaslána budoucímu žalovanému, pokud jich je více, tak každému z nich. Ve výzvě je pak třeba blíže specifikovat požadované plnění, tedy zejména z jakého důvodu je požadováno (např. smlouva, neuhrazená faktura, náhrada škody atd.). Pokud se jedná o peněžité plnění, je nutné částku přesně vyčíslit". Výše uvedené náležitosti ve Vašem dopise nerad postrádám. Pokud i přesto budete trvat na další korespondenci, tak mi prosím zašlete zcela průkazným způsobem kontakt na právního zástupce Vaší společosti. Ač nerad, budu nucem ho uvést v kontakt se svým právním zástupcem. S veškerou úctou (kterou Vám nerad prokazuji) XXX. ..... Aniž bych věděl pozadí příběhu, tak je to asi úplně jasné, VIAGEM skupuje v exekucích podíly na pozemcích a pak se nátlakem snaží skoupit zbytek podílů. Tenhle dopis je jenom pokus o nátlak, aby ostatní spoluvlastníci pozemku na základě vyděšení odprodali za co nejmenší částku. ... Omlouvám se za překlepy a chybnou interpunkci, mám trochu upito. Upraveno 9. prosince 2023 uživatelem KurtCz pepino777 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 9. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2023 Když to z toho okna prostě sundáš, stane se něco? Vyhodí tě? Pochybuju. Obzvláště, když jim tohle řekneš. Nevím, jestli si to HSE borec vezme na triko a bude to tvrdě vyžadovat se zápisem.U nas taky jednou polepili auta, pouze zadni sklo, a naslo se par rebelu, kterym to vadilo a argumentovali spatnou viditelnosti. Reditel jim tehdy sebral auto na mesic a poslal je do autoskoly na kondicni jizdy, aby se naucili pouzivat spravne zrcatka. Pak uz si nikdo nestezoval . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se