Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

před 3 hodinami, Jeronimo napsal:

Posílám a přijímám desítky zásilek týdně už několik let a Zásilkovnu teda oblíbenou nemám. Mimo jiné jedna z věcí co mi vadí, že zásilky jdou pojistit na malé částky. 

A už jsi pojišťoval u České pošty a po té reklamoval? 😅 Ne jako, beze srandy, přes koho pojišťuješ na vyšší částky s bezproblémovým vyplácením v případě reklamace?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdysi dávno v dobách mladické nerozvážnosti jsem poslal poštou objektiv. Perfektně zabalený, označeno jako křehké, pojištěno. Samozřejmě ho po cestě rozflákali. Jasné zavinění během přepravy, krabice došla ve stavu, jako by ji přejela dodávka. Co si pamatuju, tak "reklamace" byla porod, táhla se asi půl roku. Ještě si pamatuju, že to "pojištění" nemá s žádným pojištěním nic společného, i když to tak nazývali. Ale třeba už je to dneska jinak.

Upraveno uživatelem dykmore
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, dykmore napsal:

Kdysi dávno v dobách mladické nerozvážnosti jsem poslal poštou objektiv. Perfektně zabalený, označeno jako křehké, pojištěno. Samozřejmě ho po cestě rozflákali. Jasné zavinění během přepravy, krabice došla ve stavu, jako by ji přejela dodávka. Co si pamatuju, tak "reklamace" byla porod, táhla se asi půl roku. Ještě si pamatuju, že to "pojištění" nemá s žádným pojištěním nic společného, i když to tak nazývali. Ale třeba už je to dneska jinak.

Asi 30 let jsem posílal hodně optiky po celé ČR  a nikdy Česká pošta mi nic nerozbila a nic neztratila. Vždy jsem balil optiku do zmuchlaných novin a vždy si kladl otázku: vydržel by objektiv  v baliku pád z 1.patra ?

Odkaz ke komentáři

Jasně, napsal jsem to špatně. Tím, že objektiv samozřejmě rozflákali, jsem myslel svoji smůlu, že jsem jedinkrát poslal objektiv a zrovna to padlo na mě. Reagoval jsem hlavně na řečnickou otázku, jestli pojišťoval a potom reklamoval. Moje poučení z celé akce od té doby je, nic těžkého, křehkého drahého neposílat a dejme tomu do 150 km to tam raději dovézt osobně. To co ztratím na času a naftě, ušetřím na nervech. Jinak na balení jsem opravdu důkladný a kromě té rozjeté krabice se mi nikdy nic podobného nestalo.

Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, African napsal:

A už jsi pojišťoval u České pošty a po té reklamoval? 😅 Ne jako, beze srandy, přes koho pojišťuješ na vyšší částky s bezproblémovým vyplácením v případě reklamace?

Ano, bez problémů. Česká pošta :) Za celou dobu (cca 10 let) jsem řešil tři případy. 1 x kávovar přišel rozmlácený na sračku. Odesílatel špatně zabalil, pošta uhradila, já si kávovar opravil. Pak asi dvakrát hodinky. Z toho třetí a poslední případ hodinky v hodnotě 5.400,- Kč. Pošta uhradila vč. poštovného a bylo to minulý týden, konkrétně bylo odesíláno přes službu Balíkovna. 

Když mi veze šofér ČP zásilku tak mi volá jestli jsem doma nebo na firmě kam to chci. Když jdu na meníčko tak mi holky hlásí, že tam něco mám ať se stavím. Nestalo se jako u Zásilkovny: Nejde nám elektrika  nevydám, nejde nám wifi nevydám, nejde nám wifi a došly data nevydám, vaše zásilka byla z kapacitních důvodů přesměrována ix kilometrů někam...... na toto já nemám vůbec čas.

PPL, UPC, DHL jen dobré zkušenosti. Jen u PPL už také nejde pojistit částka snad nad 5. tis. Teda pokud člověk s nimi nemá nějakou smlouvu.

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odkaz ke komentáři

My ti s poštou měli ve firmě velký problém a pak je úplně zařízli. Nám ztratili vcelku drahé ventily, a když zjistili co to stálo, tak nejdříve dlouho hledali, pak chtěli fotodokumentaci, technické popisy a další blbosti pro odhad ceny. Nakonec chtěli faktury k nabití zboží, které proplatili. To byl zlomek ceny, kterou by nám zaplatil koncový zákazník. Dopravu zboží z Itálie k nám už nikdo neřešil, i přes to že na faktuře k nabití zboží byla uvedena. Prostě problém, měl jsem to pojištěné na danou částku a to je vůbec nezajímalo. Čas od času nějaké levné blbosti s nimi pošleme, doručují dobře....ale handrkovat o cenu zboží už se s nimi nechci. Ostatní dopravci v případě ztráty vyplácí mnohem lépe, i když samozřejmě každý kolem sebe kobe, chce to nějaké úsilí.

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

V 3. 2. 2024 v 12:37, African napsal:

My ti s poštou měli ve firmě velký problém a pak je úplně zařízli. Nám ztratili vcelku drahé ventily, a když zjistili co to stálo, tak nejdříve dlouho hledali, pak chtěli fotodokumentaci, technické popisy a další blbosti pro odhad ceny. Nakonec chtěli faktury k nabití zboží, které proplatili. To byl zlomek ceny, kterou by nám zaplatil koncový zákazník. Dopravu zboží z Itálie k nám už nikdo neřešil, i přes to že na faktuře k nabití zboží byla uvedena. Prostě problém, měl jsem to pojištěné na danou částku a to je vůbec nezajímalo. Čas od času nějaké levné blbosti s nimi pošleme, doručují dobře....ale handrkovat o cenu zboží už se s nimi nechci. Ostatní dopravci v případě ztráty vyplácí mnohem lépe, i když samozřejmě každý kolem sebe kobe, chce to nějaké úsilí.

Chápu. Hele, já s těmi lidmi komunikuji několikrát denně. Aby pro tebe makali, tak si je musíš :) zmanipulovat (v dobrém) na svou stranu. Úsměv, dýško, prohodíš pár slov ať má příjemnou šichtu... ono to nic nestojí a ti lidi jsou vděční za to, že se k nim někdo chová slušně a ocení to. Když se pak láme chleba, tak ti tu investici vrátí i s úrokem. 

Odkaz ke komentáři

před 18 minutami, Jeronimo napsal:

Chápu. Hele, já s těmi lidmi komunikuji několikrát denně. Aby pro tebe makali, tak si je musíš :) zmanipulovat (v dobrém) na svou stranu. Úsměv, dýško, prohodíš pár slov ať má příjemnou šichtu... ono to nic nestojí a ti lidi jsou vděční za to, že se k nim někdo chová slušně a ocení to. Když se pak láme chleba, tak ti tu investici vrátí i s úrokem. 

Tak mi to tady tak máme, jinak na vesnici nepřežiješ 😆 Ale reklamaci měla na starost Praha....a tam kámoše jaksi nemám.

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, Jeronimo napsal:

Manzelka takhle pred vanoci rozbrecela DPĎáka. Dala mu na cestu dva chlebicky a a chlapik uronil slzu 😄

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Vasa_H napsal:

Vzhledem k tomu ,že do Tunisu nabízejí dovolenou cestovní kanceláře je považováno za bezpečnou zemi a měli by je vykopat, nevypadá to  na  na Wir schaffen das .

Odkaz ke komentáři

Místo aby vyčistili Paříž od nelegálních migrantů případně řešili protesty  části obyvatel vymysleli toto. Pařížané podpořili návrh na ztrojnásobení parkovacích poplatků pro řidiče SUV. Starostka hlavního města Francie Anne Hidalgová jejich volbu ve prospěch návrhu uvítala. Opatření je dle jejích slov „dobré pro naše zdraví a planetu“. Řidiči SUV budou muset za parkování platit až 18 euro za hodinu.

Volby se však účastnilo jen 78 000 lidí, tedy 5,7 % obyvatel města, informoval francouzský deník Le MondeOpatření bylo odhlasováno 54,55 % hlasů, podporu tedy  vyjádřily cca 3 procenta obyvatel.

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

Někdo nahoře mě opravdu nemá rád. Potvrzeno. Opět Zásilkovna - ze Slovenska to stihla dovézt bleskově, ale od včerejšího rána ( přesně 6.48 hod. ) se balíček na místo určení z depa ani nehl - vzdušnou čarou 2 km, po silnici 4 km. Já už fakt nevím.

Upraveno uživatelem kuncák7
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, kuncák7 napsal:

Někdo nahoře mě opravdu nemá rád. Potvrzeno. Opět Zásilkovna - ze Slovenska to stihla dovézt bleskově, ale od včerejšího rána ( přesně 6.48 hod. ) se balíček na místo určení z depa ani nehl - vzdušnou čarou 2 km, po silnici 4 km. Já už fakt nevím.

Sú len dve možnosti.

1. Stratili to.

2. Výdajné miesto/box majú neustále hlásené ako zaplnené. 

Nezostáva ti bohužiaľ nič iné než čakať, alebo si zájsť na to depo.

Odkaz ke komentáři

před 16 hodinami, kuncák7 napsal:

Hurá. Aspoň jedna pozitívna správa zo Slovenska za posledných pár rokov.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...