Tobi Odesláno 27. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2025 před 2 hodinami, bohus76 napsal: Nevím,zda to mohla být nějaká viróza či opravdu henten covid. Přestalo mi chutnat pivo Vůně jsem cítil, chuť nikoliv. Bez teplot,jen unaven. Prodělal jsem ho myslím 2-3x. Teď po pár dnech ok ( v rámci možností). Já měl covid v r.2020, a od té doby už moje chuť není taková jako před.
Frantik Odesláno 27. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2025 před 12 minutami, bohus76 napsal: Byl to Radek 12 Hm, tak to je vážný, páč ten má říz
milomac Odesláno 27. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2025 (upraveno) před 6 hodinami, African napsal: Jaj, tak to přeji rychlé uzdravení, upřímně u nás Covidu mega hodně teď co se bavím s lidmi Díky, snad to bude rychle pryč. před 4 hodinami, Gustaf napsal: Manželku to sejmulo přes svátky...22.12. už se cítila na hovno, 23.12..zjistila, že už necítí pachy a některé chutě. Teploty měla, ale jinak jí úplně nic závratně nebolelo. Taková celková slabost. Dneska už je tak v rámci možností ok. Momentálně je to už teď lepší, ráno po Brufenu jsem se zpotil, všechno se zmírnilo, teplota mírně nad 37 °C. Tak snad to zítra nebude zase horší . Upraveno 27. prosince 2025 uživatelem milomac 1
ragu Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 V 1. 12. 2025 v 14:05, ragu napsal: Dneska mi ve fitku střelila kladka do obličeje, protože selhala karabina s adapterem. Rána jak svine a pod okem to mám napuchly jako bych dostal ránu od boxera. Naštěstí to teda minulo oko, ale jen o kousek. V nedeli bych mel mít rodinny focení... Přátelé jdu si k vám pro radu a zároveň si trochu vylejt žluč. Možná si pamatujete, jak jsem psal, že mi ve fitku vystřelila kladka do ksichtu, navíc v týdnu kdy jsem měl rodinný focení. Výsledek byl napuchlej ksicht dva týdny, monokl a musel jsem si vzít sickday v práci. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ještě ten jdem jsem tam sepsal protokol o tom co se stalo, včetně svědka a čekal, že se někdo ozve. Dva dny nic, tak jsem se připomněl a až třetí den se mi ozvala manažerka, že je jí to teda líto, ale jejich karabiny jsou certifikovány a v pohodě a prej jim mám poslat vyjádření. V telefonu jsem ji řekl, že chápu její situaci, nejsme v Americe, nechci z nich vysoudit milion, jde mi o princip, tedy aby přijali odpovědnost. Všechno jsem napsal do mailu, včetně dvou návrhů řešení: 1) přes pojišťovnu, tzn vyřídím si lékařskou zprávu 2) mimo pojišťovnu, tzn omluví se mi a daj mi třeba slevu na členství, tričko, co já vím, jde o princip Tejden nic a mezi tím jsem ve fitku objevil a natočil několik vadných karabin - přesně z toho důvodu se mi to stalo, viz video. https://www.youtube.com/shorts/cqjV7rCd3WQ Předal jsem na recepci a připomněl se manažerce. Další dva týdny ticho po pěšině a dneska mi přišlo vyjádření, z kterýho se mi vaří krev v žilách. Za víc než dekádu jsem cvičil všude možně, od fancy fitek po sklepní bušírny, mám nazvedány tuny a nikdy se mi nic takovýho nestalo. Nezmiňuji ani že v tom fitku běžně narážím na další poškozený vybavení. Co byste v mojí situaci dělali? V podstatě vidím tři možnosti: 1) předat právníkovi 2) rozšířit to na sockách a označit jejich CEO 3) uklidnit se a nedělat nic Reálně po nich chci hlavně uznání chyby, jde mi o princip, protože jejich závěr ze mě dělá idiota. Citovat Ještě jednou se omlouvám za prodlení v odpovědi, potřebovali jsme důkladně prověřit situaci napříč odděleními. Moc mě mrzí Vaše zranění a níže zasílám souhrn k dané věci. Stanovisko k používání kladkového zařízení a karabin Technický stav vybavení Použité kovové karabiny byly a jsou ve stavu, který neohrožuje bezpečné cvičení, nebyla zjištěna výrobní ani materiálová vada. Karabiny jsou plně funkční při správném použití, tedy při kompletním a správném zaháknutí adaptéru. Na základě dostupných informací a videozáznamu je patrné nesprávné zaháknutí karabiny, kdy adaptér nebyl v ose a v plném dosednutí, což mohlo vést k jeho vyklouznutí při tahu. Správné používání karabin a kladek Karabina musí být vždy: plně zavřená, zatížená v podélné ose, bez bočního tlaku nebo křížení s redukcí/adaptérem. Redukce a adaptéry musí být zcela dosednuté v těle karabiny, nikoli pouze částečně zachycené. Před zahájením cviku je uživatel povinen vizuálně zkontrolovat správné zapojení. Odpovědnost uživatele Pokud má klient jakékoli pochybnosti o funkčnosti pomůcky (karabina, adaptér, kladka), je povinen: okamžitě přerušit cvičení, nahlásit situaci na recepci nebo kterémukoli přítomnému trenérovi. Na pobočce Form Factory Letňany je trvale přítomno více trenérů, kteří jsou schopni situaci ihned řešit. Doporučení do budoucna V případě nejistoty ohledně obsluhy strojů nebo pomůcek doporučujeme absolvovat alespoň jednu lekci s trenérem, během které: bude vysvětlena správná manipulace se stroji a příslušenstvím, dojde k edukaci ohledně bezpečnosti a prevence zranění. Toto doporučení je preventivní a běžnou součástí standardů fitness center, nikoli sankcí. Závěr Na základě dostupných informací nedošlo k pochybení na straně Form Factory ani selhání materiálu. Událost byla způsobena nesprávným použitím karabiny, nikoli její technickou vadou. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
bohus76 Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 Normálně bych se jich zeptal jak to chtějí řešit. Zda se domluvíte na nějaké kompenzaci ( pojišťovna či nějaké volné vstupy) a opraví ty nebezpečné karabiny a nebo chtějí negativní reklamu.
Pepino777 Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 Jestli ta karabina byla nakrivo treba jako na videu, asi bych dokazal pochopit ze to nejakym zpusobem mohlo vyskocit. Ale jestli karabina byla ve svisle poloze, nedokazu si predstavit jak to behem tahu mohlo vyskocit. To by se spodni cast karabiny musela uplne zdeformovat aby to vyklouzlo ne? Nezlehcuju situaci, ani nepoukazuju na vinu tam, nebo tam. Zajima me ciste technicka cast problemu.
dtx Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 (upraveno) Nejsem odborník na právo, ale čeho tím chceš dosáhnout? Je to fitko, kam rád chodíš, znáš se s personálem, chceš chodit i dál? Nebo je to fitko, kde tě serou? Je to velkej řeťezec, nebo menší fitko, co vede jeden člověk (ve velkym korporátu ti ani manažerka nemůže jentak dát nějaký peníze z kasy. A právníky budou mít připravený, určite jsi při podpisu členství odsouhlasil, že se vzdáváš nároku na kompenzaci, že si musíš stroj před použitím zkontrolovat, atd.). Nechci to zlehčovat, ale není mi jasné čeho chceš vlastně dosáhnout. Buď je tam takový personálem se kterým si podáte ruce a nějak to urovnáte, ale oficiální cesta přes právníky mi přijde neúměrná (aniž bych to chtěl zlehčovat). Negativní kampaní na sociálních sítích akorát dosáhneš toho, že už tam nebudeš chodit. //edit: neviděl jsem, že jde o form factory, aneb korporát - proto oficiální komunikace trvá dlouho a ta odpověď je typický korporát, pravděpodobně zkontrolovaná od právníků. Takže buď si na místě povědět s manažerkou, že ti třeba prodlouží permici (ale to je čistě na její dobré vůli a bůh ví jestli to pravidla korporátu dovolují), nebo good luck jít do sporu s velkým korporátem Upraveno 30. prosince 2025 uživatelem dtx
bohus76 Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 Jinak výměnu těchto karabin za šroubovací zvládne i cvičená opice.
ragu Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 před 14 minutami, bohus76 napsal: Normálně bych se jich zeptal jak to chtějí řešit. Zda se domluvíte na nějaké kompenzaci ( pojišťovna či nějaké volné vstupy) a opraví ty nebezpečné karabiny a nebo chtějí negativní reklamu. Pro ně to končí vyjádřením, který poslali. Ptal jsem se jich. @dtx chodit tam chci, protože to mám blízko a vyhovuje mi. Je to velkej řetězec. Jde mi čistě o princip - uznání chyby. Chodím na Multisport, členství nemám a nic jsem nepodepsal. @Pepino777 jak se to stalo nevím, prostě jsem používal skládku (na biceps) a najednou ležím na zemi, protože mi rovnej adapter střelil do obličeje jako bych dostal direkt.
geometr Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 No, jestli je to velkej řetězec, tak maj právníky taky a náklady na ně se u nich ztratí, u tebe ne. Jestli negativní reklama, tak nejdřív konzultovat se svým právníkem (to by se ve výsledku nemuselo vyplatit (viz jejich právníci)). Žes nic nepodepsal, ještě neznamená, že se na tebe nevztahujou nějaké podmínky, které si odsouhlasil (přijal) přijetím členství (to bych si případně prověřil). Každopádně teda si měl z prdele kliku, žes o to oko nepřišel. Asi je potřeba dávat bacha, tohle by mě teda trochu vykolejilo, bych se těch strojů snad pak bál. Přeju ať se to zhojí k nepoznání! 1
ragu Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 @geometr dík, už jsem v pohodě. A členství u nich nemám naštěstí, chodim na multisport. Jde mi právě o to, že byla jen klika, jak v pohodě to vlastně dopadlo a oni ze mě dělají debila. Mám za sebou fakt víc než dekadu cvičení a z trenérů co v tom fitku vídám je mi upřímně zle. Zkušenostmi, technikou i silove je překonám všechny, i proto mě ta odpověď ve stylu - neumíš ani použít kladku, zeptej se trenéra - extrémně vytočila. Jakože fakt si neumím představit horší reakci. Kdyby mi řekli - hele sorry, může se to stát, selhalo vybavení a je nám to líto, tady máš klíčenku a 10% (kterou ani nepotřebuju), mavnul bych nad tím rukou.
Koprisalov Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 Taky mě zajímá, jak to mohlo vyskočit. No hate.
Bert Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 před 4 hodinami, dtx napsal: Nejsem odborník na právo, .......určite jsi při podpisu členství odsouhlasil, že se vzdáváš nároku na kompenzaci, že si musíš stroj před použitím zkontrolovat, atd NOZ § 2898 Nepřihlíží se k ujednání, které předem vylučuje nebo omezuje povinnost k náhradě újmy způsobené člověku na jeho přirozených právech, anebo způsobené úmyslně nebo z hrubé nedbalosti; nepřihlíží se ani k ujednání, které předem vylučuje nebo omezuje právo slabší strany na náhradu jakékoli újmy. V těchto případech se práva na náhradu nelze ani platně vzdát. POZN Bert: Za přirozené právo se považuje i právo člověka být zdravý. Blíže viz důvodová zpráva k zákonu, literatura a ustálená judikatura. Tedy, prosím, když už víš, že nejsi odborníkem na právo, nedopouštěj se myšlenkových exkursů do hájemství, která jsou Ti zapovězena....
ragu Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 před 50 minutami, Koprisalov napsal: Taky mě zajímá, jak to mohlo vyskočit. No hate. No vyskočilo to v místě kde nedržela ta pojistka. Někdy během opakování (fakt lehká váha) se ten adaptér a karabina blbě pohnuly a vyjelo to při přitahu směrem k obličeji. Vtipný je, že běžně takový cviky ani nedělám, měl jsem trochu času navíc než ráno otevřou obchody kam jsem potřeboval, tak jsem na konec tréninku hodil pumpovani s kladkou.
dtx Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 před 57 minutami, Bert napsal: NOZ § 2898 Nepřihlíží se k ujednání, které předem vylučuje nebo omezuje povinnost k náhradě újmy způsobené člověku na jeho přirozených právech, anebo způsobené úmyslně nebo z hrubé nedbalosti; nepřihlíží se ani k ujednání, které předem vylučuje nebo omezuje právo slabší strany na náhradu jakékoli újmy. V těchto případech se práva na náhradu nelze ani platně vzdát. POZN Bert: Za přirozené právo se považuje i právo člověka být zdravý. Blíže viz důvodová zpráva k zákonu, literatura a ustálená judikatura. Tedy, prosím, když už víš, že nejsi odborníkem na právo, nedopouštěj se myšlenkových exkursů do hájemství, která jsou Ti zapovězena.... Ok, možná jsem se vyjádřil špatně. Neříkám, že to je v souladu s platnými zákony, nebo že by to obstálo ve sporu, ale ty fitka podobné formulace mají. Konkrétně fitko, do kterého chodím roky na Slovensku to má v obchodních podmínkách, se kterými člověk souhlasí když se stane členem a mají to v provozním řádu vylepeném na vstupu. Po novém roce můžu vyfotit, ať tam budu. Ale ve dvou bodech říkají, že člověk si má stroj zkontrolovat a používat v souladu s návodem na obsluhu, který mají holky na recepci a že v případě používání v rozporu s návodem nenesou zdopovědnost. Majitel říkal, že to tam dali po špatných zkušenostech, aby odradili lidi, co strčí ruku, kam nemají a poté by chtěli náhradu škody. A to je "malé" fitko s 2 lokalitami v SR. Divil bych se, kdyby to řetězec jako Form Factory meměl také nějak podchycené. Schválně se zeptám jak to řeší fitko v Plzni, kam chodím. 1
Bert Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 Jako hezký příběh, mnoho slov, ale podstata NULA. Stalo se to snad @ragu v Uhrách? Já opravdu nevím, jaká právní úprava vzdání se náhrady škody na zdraví, je u našich východních sousedů platná. Možná tam platí: čo bolo, to bolo ... No dobrá, už toho nechám
bohus76 Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 Já bych to tak nenechal, raději bych si našel jinou posilovnu. Vzdát se odpovědnosti za poškozený stroj lze ? Snad by měli být pojištěni a situaci řešit a vyřešit ke spokojenosti,aby se to nemohlo opakovat.
kuncák7 Odesláno 31. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2025 Vždy jsem byl zastáncem toho, aby Česká pošta zůstala v malých vesničkách. Po dnešní návštěvě této instituce měním názor ( musel jsem bohužel rychle nechat ověřit svůj podpis- úřad zavrenej ). 55 minut ztraceného času - lidí přede mnou málo ( 1 ) ale..... Pouze jedna pracovnice co mohla ověřování provádět, bohužel taky jediná, která mohla expedovat balíky dorazivší z balikovny ( paní řidička dorazila až po mě, ale nemohla čekat ). Ostatní dvě pracovnice pošty nemajíc oprávnění k overovani se tam kopou doslova do zadku. Paráda. Zrušit a vše dálkove. Kalendáře a losy si kupujte v trafice a balíky si vyzvedavejte v z boxech. 2 2
geometr Odesláno 31. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2025 (upraveno) A já jsem zastáncem toho, aby měl každej elektronickej podpis. A ještě něco k poště: https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/svet/danove-si-letos-na-vanoce-poslali-posledni-dopisy-do-schranek-posta-sluzbu-rusi-368750 Upraveno 31. prosince 2025 uživatelem geometr
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se