Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 10,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Motoristé měli pravdu, globální oteplování neexistuje. 

Dneska bylo tak hnusně, že jsem dobrovolně vytáhnul traktora. A musím říct, že zas po čase slyšet křupat pod pneu sníh není vůbec marný. Jen škoda toho větru.

Tak ať vám to jezdí i v tomto roce. Samozřejmě s větrem v zádech a bez nehod.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 3
  • Dát hlas 5
Odesláno (upraveno)
před 26 minutami, kral083 napsal:

Stejně nechápu, jak jsem dřív mohl jezdit bez vyhřívaných rukavic.

Vidíš! Vyhrievané rukavice... ako mi to mohlo nenapadnúť?! Aké konkrétne používaš?

Upraveno uživatelem wawrik
Odesláno

@wawrik

Mám ty od Ekoi

https://www.ekoi.cz/cs/cyklisticke-rukavice-na-zimu/15781-gants-chauffants-ekoi-perf-heat-concept-5.html?_gl=1*p5fbwx*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAiA3-3KBhBiEiwA2x7FdIoekdkMNzmnEm9Si14K1xP7PV4Z582i3U8Qkg-VfsiVD0iW-GPachoCR8cQAvD_BwE

Po sezóně se nechají koupit i lehce pod dva litry. Já teď dojíždím původní, už asi čtyři zimy starý. Baterky vydrží míň a i rukavice nejsou úplně v topu. Ale na tu hodinu do a z práce to stačí. Nový jsem koupil na jaře a zatím mi je líto je zaprasit. 

Já na ty prsty fakt trpím, takže bez toho je zimní ježdění trochu za trest. 

Odesláno (upraveno)
před 58 minutami, kral083 napsal:

... Ale na tu hodinu do a z práce to stačí. Nový jsem koupil na jaře a zatím mi je líto je zaprasit. 

Já na ty prsty fakt trpím, takže bez toho je zimní ježdění trochu za trest. 

No ja práve tiež, problémy s termoreguláciou, mám prsty po omrzlinách a v mrazoch brutálne bolia. Mám s tým problém hlavne teraz v zime na túrach, občas zostanem hladný – kým si uvarím vodu/jedlo, prsty mi premrznú, a kým sa mi potom rozmrazia, aby som sa najedol, jedlo vychladne :D Raz mi aj zospodu zamrzlo...

Na bajku viem ísť aj cez bolesť, ale cez 2-2,5 hodiny to ide málokedy, a ak, tak potom to rozmrazovanie do prevádzkového stavu je fakt pekelná bolesť. Vyhrievacie vankúšiky nefungujú, lebo potrebujú prístup vzduchu. Takže jazdím 1,5-2-hodinové výjazdy, kým prsty nezačnú pobolievať, čo je škoda, lebo tie zimné výjazdy sú tu naozaj kulervoucí (akurát si ich treba zaslúžiť, čo sa pod dve hodiny nedá). Špeciálne v počasí bez/s minimom snehu ako je teraz.

Tie Ekoi by mohli byť riešenie, v tom tvojom linku som našiel nejaké, ktoré majú napísané „do -20 °C“, to vzbudzuje isté nádeje :D Skúsim prípadne nájsť nejaké vyhrievané lobstery, najlepšie 3+1+1. Nejaké rady na zorientovanie (typu aké vyhrievanie mám hľadať, kde má byť, aká batéria atď.) nemáš? Jo, a ďakujem za link.

Upraveno uživatelem wawrik
Odesláno

@filltosjojo, to nám tady v Praze počítá cyklisty a chodce 🙂

@wawrik

Bohužel jinou zkušenost než s Ekoi nemám. Vsadil bych se že na Alíku taky něco půjde koupit. Já mám ty do -5 a do nich ještě beru tenké merino rukavice. Jinak ty rukavice dorazí i s baterkama a nabíječkou, takže tam prostor pro zkoumání moc není. Maximálně dokoupit ještě jedny náhradní, čímž se ti prodlouží doba použití nejspíš na 90% zimních švihů.

Odesláno

Rád bych se přeptal majitelů přilby Kask Protone Icon na zkušenost s upínacím systémem OCTOFIT+. Respektive na jeho zvukový projev, pokud hlavu s přilbou překloníte nebo zakloníte; viz onen nastavitelný (plastový) vertikální stabilizátor se zoubky.

P. S. Jinak řečeno, když přilbu nasadím a nastavím, dosud vše v pořádku. Pokud s hlavou pohnu vpřed nebo vzad, onen ozubený plastový stabilizátor se v mém případě posouvá s hlavou oběma směry až o 4 hlasitá cvaknutí. Hádám, že nejde o chybu, ale o vlastnost. Je to tak? V dostupných recenzích, které jsem prozkoumal, si na to nikdo nestěžuje, ale v jedné je ono cvaknutí při pohybu hlavy vpřed slyšet dost. Viz ukázka na YouTube, 9. minuta, 22. vteřina, kdy pán hlavu předkloní (stačí sledovat od 9´20):

P. P. S. Mě to cvakání totiž strašně rozčiluje. Bohužel...

Níže přikládám další odkaz, na kterém jiný recenzent ukazuje, jak onen ozubený stabilizátor vypadá:

Odesláno

@wawrik nejsem. Můžu prakticky jen občas na kolo, plavat a chodit. Běhání mě vždycky sralo, ale teď když nemůžu, tak bych běhal snad každý den. 

V pátek si jdu vyslechnout ortel po magnetické rezonanci kolene. Ale už jsem smířen s operací, protože nevěřím, že se to samo vyléčí.

To světlo je nějaký letitý Aliexpress. Vozím to jen na gravlu. Na silničce mám v držáku Wahoo něco od Fénixu, to je určitě lepší. Nicméně tohle na tu hodinu do práce taky funguje. A hlavně v centru už je světlo z lamp, takže světlo abys něco viděl prakticky nepotřebuješ.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...