Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Já mám trenažer Tacx Neo ... nic lepšího neexistuje, ale aktuálně je to nesehnatelná záležitost. Když jedu trénink, používám aplikaci Zwift, je připojeno běžně kolem 10 tis. uživatelů, často i jednou tolik ... takže v téhle Covid době jezdí každý, kdo to s cyklistikou myslí trochu vážně :)

DA284A17-95D6-49AC-9B74-61F6A32CFCE0.thumb.jpeg.605e49aaba72c112343092c4687c6be0.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tacx Neo nebo cokoli od nich co ma propojeni na jejich aplikaci. Strasne me sice nas...rali, kdyz presli z offline na online videa a zpoplatnili to (mesicni/rocni poplatek), ale ty videa jsou super. Jde jednoduse o nahrany life trasy, kde jsou i ostatni lidi online (ne tolik jako Zwift). Takze to neni jen tupy toceni (valce bych psychicky nedal) ale fakt interaktivni simulace. Tech videi jen tam uz nekolik desitek a vyberes si fakt cokoli podle vkusu/potreby

Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, Tom4 napsal:

Ten trenažér s brzdou na zadní kolo super, doručuju podívat se na výrobky Tacx.

S upnutim zadniho kola jsem mel, ale nepamatuju si znacku. Vadilo mi, ze nemuzu ze sedla, jak to bylo nestabilni, takze jsem ho dal pryc. Uvazuju o nejakem spinningovem kole.

Odkaz ke komentáři

Tak díky 🙂

Prvně bych vyloučil ty trenažéry místo zadního kola - je to mimo rozpočet plus mám kolo jen jedno a chci ho mít ready na vyjížďku a ne montovat vždy zadní kolo. 

Trojnožky - přesně jak zaznělo:

Voser s ojížděním drahých komponent, voser s pevnou osou, voser s tím když se budu chtít střídat s manželkou. Plus superoser s nemožností jít ze sedla.

Kloním se k nějakému spinningu - je fakt důležité mít to propojené s tabletem? Ženě jsme vybrali běžeckej pás s BT a zkoušel jsem kinomap a vůbec mě to nenadchlo teda 😞 Zkoušel jsem to teda chvíli, tak to musím ještě provětrat, ale raději si pustím muziku nebo televizi.

Odkaz ke komentáři

Já na čtyřnožce teda žádnej problém se stabilitou neměl, měl jsem na tom upnutou silničku. Oproti rotopedu 100 a 1, jezdíš na svým kole, atd., kolo jsem nahodil na extra zadní výplet na podzim a sundal v dubnu. Chápu že využívat to pro jediný kolo ve střídání s ježděním venku a ještě pro dva lidi . . . to bych zvolil ten rotoped, to je fakt.

Nejlepší je stejně jezdit venku i v zimě, teď jsem přijel, bláto zmrzlý, paráda :)

20201227_133040_copy_1512x2016.jpg

20201227_133059_copy_1512x1210.jpg

Upraveno uživatelem Tom4
Odkaz ke komentáři

@exBURN - v podstatě je to pouze rovnice kolik do toho chci/můžu nasypat a kolik do toho chci/můžu investovat času.

Oba jsou Tacx. Vpředu Vortex(žena). Vzadu Neo(já). Cenový rozdíl asi 1:4. Vortex je lehký, ze sedla bych na něm jel, ale žádnou divočinu. Neo má asi 25kg, takže to ze země neurveš. Ale taky na tom nebudu klátit do kopce ze strany na stranu kvůli statickému uchycení kola.

Moje pro/proti? Mám rád variabilitu/flexibilitu.

Spinning/fitness kolo - dobrej tě vyjde taky na ranec a je to velkej kus krámu. Nemáš na něm svůj posed (což je ale nepodstatný, myslím si, pokud člověk najede jen par tisíc za rok). 

Tacx (nebo cokoli na tento princip - zkoukni recenze od “dcrainmaker”) je jen prodloužení sezóny na vlastním kole za vcelku věrné simulace venkovní jízdy (kopce, případně terén u Neo). 
Neo - prohození z kola na trenažér je otázka 1minuty, jinak tam není nic dalšího potřeba. Magnetický rotor brzdí přímo zadní vícekolečko
Vortex - je uchycené komplet kolo a brzdí přímo plášť. vyplatí se koupit extra plášt. Já jsem ženě přenechal svoje zadní kolo a přezul do modrého (plášť přímo od Tacx, ale můžeš koupit cokoli, co po par tisících km vyhodíš/sjedeš). Takže pak přeložení na normální jízdu je také otázka 1minuty. Jinak neojíždíš kromě pláště nic jiného ze svého kola. Rychloupínák chodí s trenažérem

Jak jsem psal - flexibilita. Spinning/fitnexx - znám dost lidí co to maj doma jako věšák na hadry. Tacx Neo sbalím do krabice 60x60x20 a šoupnu pod postel. Výhoda Tacx je jejich platforma (placená), kde si můžeš navolit různé tréninky a hlavně videa reálných tras.

P.S.1 - neber to jako propagaci Tacx (píšu o něm protože ho mám doma), ale spíš jako názor na trenažéry tohodle typu. Je jich plno na trhu.
P.S.2 a hlavně si ode mě vůbec nenech radit neb jsem běžec co sem tam jde na kolo. Většinu odjedu v zimě, protože je mi milosrdnějši jít do sklepa šlapat než ven běhat 🙂 teď jsem tak odtud po 1,5h vylez.....

3A6CDFC0-CD1F-473C-BE02-FDDD06A3050F.jpeg

Odkaz ke komentáři

Klucí, ( nebo spíše Jarede ) 

jdu za Vámi s žádosti o radou.....

Po 3/4 , či skoro roce , kdy jsem si dával kvůli držce a rozdrcení lokte - nesnesitelně dlouhou pauzu od MTB ....

Začínám mít pocit, že bych mohl pomalinku začít a dát ruce více zabrat .... A jelikož, Bike dostal nárazem zabrat potřebuji nový stroj .... 

Jsem fin. limitovaný .... - do 70kKč 

Zamlouvá se mi ( jelikož jsem konzerva a koukám opět na Spešl ) Epic HT Carbon 29" 2020 satin, vel: L 179-189cm ..... 

teď otázka , myslíte si, že je to dobrá volba. Nebo bych se měl kouknout ještě po něčem jiném ??? A druhá otázka ( jelikož nemám možnost zatím kde vyzkoušet ) nebudu se při mých 197cm kopat o rodla, nebo plášť ??? 
Díky 

Edit: k Vašim trenažerům v diskuzi... Upřednostňují spíše válce ....  povedlo se mi sehnat skvěle NERO a spokojenost 100% 

Upraveno uživatelem Lobber
Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, Tom4 napsal:

Já na něm jezdím, mám ho v XL na 195cm a je tak akorát, dával jsem ale o pár cm delší představec. 

Kdybych ho měl v XL, asi bych to neřešil .... Ale Lko 185cm .... Se mi zdá už v celku hraniční.... Tam bych musel asi hodně laborovat se sedlovkou, představcem či pákama ....

V XL, jsem všude našel už jen model 2021 ...... A tam jsem zas o 20kKč výše .... 

Odkaz ke komentáři

Na “L” bych při tvé výšce vůbec nemyslel, chápu, že je to o penězích, ale aby jsi potom nedal za komponenty na přizpůsobení stejnou částku (představec, delší kliky, ofsetová sedlovka) , za kterou by jsi měl XL. Samozřejmě záleží na geometrii a tvých propozicích, pokud máš krátké nohy, tak by se to možná ještě dalo, dal by jsi akorát dlouhý představec, ale stejně si myslím, že by ses na tom trápil.  

Odkaz ke komentáři

před 21 minutami, mikymik napsal:

Koupit si kolo ve spatne velikosti, protoze je ve sleve? To by byla strasna chyba. Co tohle samozrejme v XL? Posilali by to ale az v breznu...

https://www.canyon.com/en-cz/mountain-bikes/cross-country-bikes/exceed/exceed-cf-6/2638.html

V kvetnu, pisou

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...