kral083 Posted April 9 Report Share Posted April 9 @Robertilos Jenže ten konektor právě nedrží v těle presmykače. Nevím, nechám to na někom šikovnějším. Já jsem rád, že ten můj bastl vydržel aspoň ty dva švihy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertilos Posted April 9 Report Share Posted April 9 @kral083 Nedrží, protože není zatlačený až do zacvaknutí. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kral083 Posted April 9 Report Share Posted April 9 @Robertilos Já se snažil ho tam zatlačit, ale nešlo to a jak s tím nemám zkušenosti,tak jsem to nechtěl dojebat ještě víc. Uvidím zítra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawrik Posted April 9 Report Share Posted April 9 před 16 minutami, kral083 napsal: @Robertilos Já se snažil ho tam zatlačit, ale nešlo to a jak s tím nemám zkušenosti,tak jsem to nechtěl dojebat ještě víc. Uvidím zítra. Okolo konektoru je drážka, stačí ho v tých miestach chytiť prstami a v osi zatlačiť. Potrebná sila je dosť veľká, rozhodne väčšia, ako by človek čakal pri tak malej veci, je to slušná psychologická bariéra. Raz som mal možnosť si to vyskúšať na nečisto, tak odvtedy som múdry. Takto v poli by som si na to tiež na prvýkrát netrúfol a nechal na niekoho skúsenejšieho. Ak by si mal čas, mohol by si nám to odfotiť, či to je naozaj len vypadnutý konektor. Sám som zvedavý. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kral083 Posted April 9 Report Share Posted April 9 @wawrik Času mám dost, protože se vracím z tý Italie, přes Brno Do tohodle přijde ten kabel, ohlej do pravyho úhlu. Jestli je to jak říkáš, že musí být vyvinutá velká síla,tak tím spíš nechápu, jak to mohlo během švihu vypadnout. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustaf Posted April 9 Report Share Posted April 9 Dneska to bylo fajn....rychlovka po práci. Ke konci teda už brutální vítr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duke650 Posted April 9 Report Share Posted April 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertilos Posted April 9 Report Share Posted April 9 (edited) před 2 hodinami, kral083 napsal: @wawrik Času mám dost, protože se vracím z tý Italie, přes Brno Do tohodle přijde ten kabel, ohlej do pravyho úhlu. Jestli je to jak říkáš, že musí být vyvinutá velká síla,tak tím spíš nechápu, jak to mohlo během švihu vypadnout. Jestli tam nedrží, tak je asi poškozený konektor. Ta věc ohýbá kabel, aby nešel do pláště a zároveň supluje ten klíč na zacvaknutí konektoru - stačí na něj zatlačit. Snad teda bude problém na straně kabelu a ne přesmyku Edited April 9 by Robertilos zapomněl jsem přidat foto Link to comment Share on other sites More sharing options...
maama Posted April 9 Report Share Posted April 9 před 7 hodinami, Robertilos napsal: To nebude problém kazety, ale spíš náboje/ořechu. Praporky nebo rohatky by asi chtěly vyčistit a namazat. Jasne, orech je druha moznost, ale dela to od prvniho dne stale beze zmeny, takze se mi nechce, ze by odnova orech potreboval revizi. Prave, ze v tydnu, kdy jsem Supa porizoval, zkousel jiny HT z pujcovny na shimanu, tak me prekvapilo uplne stejny chovani, ktery od sramu neznam, i u novyho kola. Muze to byt v designu orechu XD vs Microspline. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maama Posted April 9 Report Share Posted April 9 (edited) Zkusenejsi, muzu mit dotaz? Jak se tady reddovi doporucujou ty karbonovy HT - ten Cube ma Fox 32 step cast vidlici. A redd je XLkovej. blahy pameti byly step castovy vidle 32mm tak radikalne konstrukcne designovany na nejmensi moznou vahu, ze se to kroutilo a ohybalo strasne. Vim ze na rok 2020 se umoudrili a zvedli vahu bytelnejsi korunkou a pevnost se zvedla, ale porad se doporucovala jen pro nejlehci sportovce. Mam pocit, ze i dnes je to lehci vidle nez jednonoha Lefty od Cannona. jak jsou na tom step-casty ted, uz snesou vahu normalniho hobika? Neni redd ve svym XL provedeni na tu vidlu nebezpecne moc? Edited April 9 by maama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Micey Posted April 9 Report Share Posted April 9 Podle me dost zalezi co jezdi.. vzhledem k tomu ze nechce teleskop sedlovku, predpokladam ze to zadny vrazdy nebudou. Taky nevim kolik vazi, no. Ale vem si, ze pred par lety jsme jezdili vsichni rychloupinaky, napriklad.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maama Posted April 9 Report Share Posted April 9 jojo vzpominam na ne. Akorat moje fox vidla se 32mm nohama a zdvihem 140mm a rychloupinakem se nekroutila jako prvni step casty se zdvihem 100mm. Jenze ta moje byla na spravny 26" rozmer kol:) Ten 1,5" rozdilu na vysce vidlice dela hodne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redd Posted April 9 Report Share Posted April 9 S vidlí si nechám rád poradit. Teď mám aktuálně 84 kg, tzn. oblečenej s baťůžkem tak o 2 kila víc. Když jsem víc sportoval, bývalo i o deset kilo míň…. Teď, když to půjde dobře, dostanu se tak na 80-82. Vraždy jezdit nehodlám. Většinou se furt tváří jako lesní/polní cesta/cestička. Ale jezdim dost svižně, v nohách furt něco je. Chci obratný/lehký kolo… Lepší tedy Fox 34? Mě se líbí celkem tohle https://www.fahrrad-xxl.de/orbea-alma-m10-m000061788 I když dnes mě kámoš, co má fulla Scott Spark, trošku nahlodal i na fulla… Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustaf Posted April 10 Report Share Posted April 10 (edited) Alma je super. Full karbon i karbonovy kola, 34 foxka, XT.... jestli se ti líbí, vem jí. Tak kola jsou 28PRO, ty asi ještě asi nejsou karbonovy... Edited April 10 by Gustaf Link to comment Share on other sites More sharing options...
maama Posted April 10 Report Share Posted April 10 (edited) @redd ja jsem ten posledni, kdo by doporucoval jako jediny kolo do domu hardtail. Ale, vubec bych toho Cuba nezavrhoval. Jde jen o to zjistit, jak se veci maji. Na prvnim videu vidis, ze o zadny vrazdeni terenu nejde, kdyz se bavime o krouceni prvni generace 32sc, to kolo pak samo zataci:) zasadni je ale i nezadouci flexe zepredu dozadu - co pri testu zkoumat - video 2 https://youtu.be/CNH1i0Okpmw?feature=shared https://youtu.be/363Y-2Q0Gvo?feature=shared no akdyz do toho pletes full (spravne). Hardtail je prisny kolo, ocekavej jen o malinko jistejsi chovani v terenu oproti gravelu. Pohodlnejsi napredek vyrazne, zadni stavba poskakuje. vaha - muj Sup 10,6kg bude podobnej jako Orbea. Cube je o 1kg lehci, za vynikajici prachy, z vyberu nevyrazuj, ale kurva - vyzkousej nazivo. Ale hledal bych spis neco takovyho: https://www.kolokram.cz/horske-kolo-specialized-epic-expert-gloss-pine-chameleon-tint-black-2022-p243776/ nebo radeji Epic Evo verzi s vyssimi zdvihy. Sorry, zase Sid - je vybornej. musis si hardtail i full pujcit na vikend, at vis, co od toho ocekavat. Nevejdes se pro potreby testu na Lko? https://www.kola-radotin.cz/jizdni-kola-bazar-kola-z-testu-horska-kola-bazar jinak tvoje hmotnost - respekt, ale prave tolik uz by na 32sc mohlo byt za hranou Edited April 10 by maama Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawrik Posted April 10 Report Share Posted April 10 před 16 hodinami, kral083 napsal: @wawrik Času mám dost, protože se vracím z tý Italie, přes Brno Do tohodle přijde ten kabel, ohlej do pravyho úhlu. Jestli je to jak říkáš, že musí být vyvinutá velká síla,tak tím spíš nechápu, jak to mohlo během švihu vypadnout. V prešmykači drží ten konektor, ktorý je súčasťou kábla, toto je len taká plastová chránička a nevybavujem si úplne, či má na niečom držať. Do prešmykača by sa mal zacvaknúť práve ten konektor na kábli, ten treba silno zatlačiť. Ale už je to asi jedno, keď prechádzaš cez tú obývanú zatáčku pri Viedni a zacvakne ti to niekto v servise. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maro Posted April 10 Report Share Posted April 10 nestál by za zvážení supercaliber 9.8? jakoby jo, je to trochu pres budget, ale takový "kompromis" (což asi není to správné slovo, ale rozumíme si ) mezi HT a fullem mi to přijde jako hodně zajímavá volba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLD Posted April 10 Report Share Posted April 10 Jen k tomu HT a terenu...na fullu sem od zari nesedel... a myslim,ze jezdim slusny tereny... s HT se musi jinak,o tom zadna,casy si nemerim,takze to je taky mimo,ale jedno vim jasne,s HT se clovek bavi neustale,musi premyslet jakou stopu jet a kolo ho nuti se zlepsovat. Ano,zadek lita,pod brzdou kope,ale to je prave ta sranda. A to jezdim na flat pedalech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redd Posted April 10 Report Share Posted April 10 (edited) Já jezdím primárně na silničce (starší karbonovej Scott na 105), časovku už jsem prodal (karbonovej Trek), mám ještě fitness hybrid (hliníkovej Cannondale s pevnou karbonovou vidlí na 105), pak skládačku Tern a právě starej HT Merida (na deore/XT, ale ještě 26 kola a véčkový brzdy). Tomu HT už někde úplně nevěřím, je potřeba se posunout. Ale HT je záložní kolo na zábavu; protože objemy jezdím na silnici... to kolo se mnou zůstane dlouho, takže chci dobrý kolo. Nepotřebuju ale úplnou ultralehkou raketu za bambilion. Fulla úplně nezavrhuju, ale není to priorita. Fulla si tak nějak říkám, že až budu ještě o fous starší a v elektru :)) Edited April 10 by redd Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLD Posted April 10 Report Share Posted April 10 Za mne si udelej radost peknym pevnakem, vzal bych ocel, ta je navzdy, zdviho do 120mm, at s tim je sranda i v terenu, ze penize co das za fulla, dostanes lepsi HT, udrzba diky absenci zadniho tlumice je taky levnejsi a snazsi. Ten ram Te prezije a jak budou odchazet komponenty muzes si to vylepsovat. Urcite bych bral 29ku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts