Jump to content

Recommended Posts

No jestli to je takhle, tak bych za sebe naopak o to více zvážil full (z pohledu diverzifikace tvého aktuálního portfolia mi to dava mnohem vetsi smysl nez HT) a jestli to fakt plánuješ takhle na dlouho, tak možná i ta elektrika (fuj na mě)...

Chci určitě karbon. V předešlém výčtu jsem ještě zapomněl na ocelovej bike, kterej jsem si postavil na starym silničním rámu, dal jsem rovný řidítka, jednoplacku a mám ho jinde…

Ještě dotaz: Lepší mechnický XT nebo SRAM bezdrát? :) Cenovej rozdíl už není až tak velkej…

Takhle, z myho pohledu urcite bezdrat, ale! kdyz uz, tak novej transmission s UDH  patkou, coz bude nejspis novej standard. Nez starsi AXS, to uz bych asi to mechanicky XT..

Akorat transmission je furt drahej:)

Jinak s tou vidli, maj recht, 32 stepcast by se pod tebou asi kroutil.

Edited by Micey

před 2 hodinami, TLD napsal:

Co je na ocelaku hipsterskeho Gusto?

Ale nic...jen rypnutí a pro mě retro. Proč se vracet k oceli v době karbonu?

Určitě bych vzal bezdrat... třeba i to AXS. Žádný srani s bovdenem a lankem. Taky jsem XT nechal hned přehodit na elektriku. Transmission můžeš pořídit třeba časem...

Žabák je po servisu s novým celým zadním ráfkem, gumama a dušema bez toho posranýho galuskovýho ventilku :)

20240408_171945.jpg

Edited by Spongebob

před 3 hodinami, redd napsal:

Ještě dotaz: Lepší mechnický XT nebo SRAM bezdrát? :) Cenovej rozdíl už není až tak velkej…

Na jednom kole mám XT 1x12, na druhém AXS Transmission. Komfort ovládání u AXS lepší, k tomu takové ty moderní pičičárny jako že v mobilu po jízdě vidím kolikrát jsem řadil a jak dlouho byl v záběru který pastorek. Někomu může vadit, že jsou to holt další dvě baterky, na které musíš myslet.

"Kvalita" hladké změny převodů IMHO stejná ...

před 2 hodinami, kral083 napsal:

@wawrik

Tak problém vyřešen. Měl si pravdu. Stačilo víc síly a bylo to.

a jak jsi se cítil, když to tam servisák na pohodu zacvak? 😁

P.S. jsem podobně manuálně  zručnej

@Ajaj 😃 hele, ještě se mi omlouval, protože to byl on,kdo s tím jebal, když jsme laborovali s tou baterkou.

Jinak myslím, že mě za ty roky už zná a mě nikdo skrze moje obě levý ruce urazit nemůže 🙂

takže pohoda jazz, zítra to prubnu na kostkách na Malostranský cestou do práce.

Nevíte někdo, zda se dá u elektrických sad Shimano někde v aplikaci zjistit stav vytahání řetězu? Je to možná nemožné, ale napadlo mě, že když to umí měřit opotřebení pastorků, tak tu detekci opotřebení řetězu bych uvítal daleko více 🙂

Tyjo, to je hezkej napad, ale v realu si to tezko predstavuju. Musel by tam bejt nastavenej presnej model retezu, nejak by to asi muselo bejt spojeny s wattmetrem.. 

Tak to už je ale opravdu zu viel 😂 Jezdíte tísíce km a věnovat deset vteřin změření řetězu je už nadlidský úkol?🙉 Mám pocit že kdyby zrušili všechny ty aplikace a různá měření, tak polovička cyklistů přestane jezdit, protože už by je to tolik nebavilo 😅

Edited by African

před 11 hodinami, Ajaj napsal:

a jak jsi se cítil, když to tam servisák na pohodu zacvak? 

Tak to je otázka, ktorá sa v slušnej spoločnosti vôbec nekladie! :D

@kral083 Tak super, to je ten lepší prípad. Tiež mi nenapadá, ako sa to mohlo „samo“ vytiahnuť, ale asi sa tam medzi koleso a rám dostala nejaká vetvička či konárik, o ktorom si ani nevedel, a pol sekundy potom odletel.

Ja osobne aj tak preferujem drôtové riešenie Shimana, mám s ním lepšie skúsenosti. No ďalší gravel asi aj tak bude so Sramom, lebo Lauf si bajky ohadzuje ním a nie Shimanom, a nové 1×12 GRX Di2 bude až o rok na MTB základe. Nejako to prežijem, zasa až taký rozdiel medzi tým nie je.

@wawrik - jeho žena u toho nebyla, takže to žádná hanba nebyla 😂

Což mi připomíná, že mi na servisním stojanu viselo celou zimu kolo dcery, kde se úplně podělala přehazka. Žena, aby mě potupila, tak už prohlásila, že to odveze do servisu, když jsem tak neschopnej. Hodinu jsem se s tím mořil podle utube “seřízení přehazky pro lamy”. Když vítězoslavně vylezu a pochlubím se, tak vona jen řekne “tam stejně jen stačilo utáhnout šrouby, ne?!?” 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️