Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

V 30. 4. 2024 v 13:43, kral083 napsal:

@Moty pivo na kole zásadně nepiju,ale se zastávkou v Ctiněvsi počítáme 

🙂

Pěkně ste se svezli, já pivem maximálně končím, v průběhu taky ne, ztuhnou mi pak nohy a nejede mi to

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 15. 4. 2024 v 11:19, Moty napsal:

Otec v pátek spadnul z kola, srazil ho nějakej Němec, kontakt na nej má, k pojistné události se hlásí, ale jak a kde to nahlásit? Byl 4 dny v nemocnici, následně léčení doma, helma a bunda na hadry, kolo se uvidí po servisu. Budu rad za veškerá doporučení. Diky

Ještě bych se vrátil k této události, nikdo včetně dopráváků není schopen tátovi říct, kdo má přednost v této situaci, 1. je cyklostezka a směr jeho jízdy, 2. je silnice, která vede pod tratí a končí tam a po které jel ten, s kterým se srazil.

Snímek obrazovky 2024.png

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Moty napsal:

Ještě bych se vrátil k této události, nikdo včetně dopráváků není schopen tátovi říct, kdo má přednost v této situaci, 1. je cyklostezka a směr jeho jízdy, 2. je silnice, která vede pod tratí a končí tam a po které jel ten, s kterým se srazil.

Snímek obrazovky 2024.png

Hod spis odkaz na mapu. Takhle nejde nic poznat

Odkaz ke komentáři

Právě, že cyklostezka jde podél vody a ta silnice, která vjíždí pod kolejema tam končí, takže platí jen přednost zprava? Tedy je jedno, že tam silnice končí a cyklostezka je průběžná, prostě platí pravidla a když pojedu na druhou stranu, tak zas budu dávat přednost těm co vyjedou z podjezdu?

Já tam spíš nejezdím, sou tam furt matky s kočárama, ale otec to furt řeší

Odkaz ke komentáři

@Moty Laicky bych začal tím, že bych si určil, jakej typ komunikace je ta cyklostezka. Bude to možná "Účelová komunikace" - https://cs.wikipedia.org/wiki/Účelová_komunikace

No a pak by platilo: "Vyústění účelové komunikace na jinou komunikaci s z hlediska zákona č. 361/2000 Sb. nepovažuje za křižovatku. Při vjíždění z účelové komunikace na jinou pozemní komunikaci musí řidič dát přednost vozidlům jedoucím po této jiné pozemní komunikaci a některým dalším účastníkům provozu."

EDIT: Ještě jsem pořádně kouknul na panoramu a je to teda pěkná past. Tohle vůbec nemám rád a připomíná mně to cyklostezky vedoucí po chodníku kolem vrat - to radši vždycky projíždím pomalu a obloukem, protože se bojím co z těch vrat vyrazí.

Upraveno uživatelem Paw
Odkaz ke komentáři

Jak ja na to koukam, tak za mne je to krizovatka a silnice. Navic tam nekoci. Nevidim oznaceni cyklostezky, jen vystraznou A19 (cykliste). Na obe strany je zakaz vjezdu motorovym vozidlum (s vyjimkou na dodatkove tabulce). Prednost zprava. Nemyslim, ze by to spravni organ videl jinak. 

Navic je zajimave, ze starsi panorama ukazuje pred vjezdem do tunelu znacku "dej prednost v jizde cyklistum". Spravce komunikace by mel mit povedomi, zda znacka zmizela jen tak, pripadne proc byla odstranena. Mistni mestska cast by to mela mit v zaznamech. 

Edit: Ano, Moty, kdyz pojedes z druhe strany, davas prednost zprava tem, co vyjedou z podjezdu.

Upraveno uživatelem Xenomorfus
Odkaz ke komentáři

S nejvetsi pravdepodobnosti prednost zprava. Není to cyklostezka, jen je to komunikace s vyloucenym provozem motorovych vozidel (mimo vozidel povodi). Takže pro řidiče je to křižovatka s nevyznačenou předností v jízdě.

Odkaz ke komentáři

před 9 minutami, Xenomorfus napsal:

Jak ja na to koukam, tak za mne je to krizovatka a silnice. Navic tam nekoci. Nevidim oznaceni cyklostezky, jen vystraznou A19 (cykliste). Na obe strany je zakaz vjezdu motorovym vozidlum (s vyjimkou na dodatkove tabulce). Prednost zprava. Nemyslim, ze by to spravni organ videl jinak. 

Navic je zajimave, ze starsi panorama ukazuje pred vjezdem do tunelu znacku "dej prednost v jizde cyklistum". Spravce komunikace by mel mit povedomi, zda znacka zmizela jen tak, pripadne proc byla odstranena. Mistni mestska cast by to mela mit v zaznamech. 

Edit: Ano, Moty, kdyz pojedes z druhe strany, davas prednost zprava tem, co vyjedou z podjezdu.

Značka co tam byla v roce 2015 je "dej prednost v jizde cyklistum" je blbost. Takova neexistuje a je dobre ze uz je pryc. Existuje pouze P5 - dej prednost tramvaji.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...