Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To už snad jenom já šílenec strojím stromek s manželkou nenápadně o půlnoci před štědrým dnem :lol2: Pěknej Gustafko, to bude pořádná mašle kolem baráku :D

Odesláno
  V 21. 12. 2020 v 10:06, African napsal:

To už snad jenom já šílenec strojím stromek s manželkou nenápadně o půlnoci před štědrým dnem :lol2: Pěknej Gustafko, to bude pořádná mašle kolem baráku :D

Rozšířit  

za mého dětství taky rodiče zdobili stromek na tajňačku 24.12. My to máme jinak, no...většinou zdobíme s holkama 22.12. ale jelikož je letos taková blbá doba, tak už jsme na to vlítli ještě dřív. 

Jj, mašle kolem baráku imaginarní bude....Jsme rádi, že jsme to tak docela "na pohodu" stihli. 😉 i s tou karanténou....

Odesláno
  V 20. 12. 2020 v 17:57, Jarett napsal:

Tak už jen úhel hlavové trubky 71,5 stupně hovoří za vše ... tohle je čína konstrukčně tak dvě generace zpět :D

Rozšířit  

Mohu se zeptat kolik je dnes standard pro úhel hlavové trubky. Případně jaké to má výhody.

Odesláno (upraveno)
  V 21. 12. 2020 v 10:17, African napsal:

Je to blbá dobá, držte se 👍

Rozšířit  

jj, zítra testy a uvidíme...zatím to vypadá, že snad bude vše ok. No a pak už se snad i na toho bajka dostanu.....

@Beet mrkni na nejnovější modely bajků a tam se to dočteš....

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno
  V 21. 12. 2020 v 10:23, Beet napsal:

Mohu se zeptat kolik je dnes standard pro úhel hlavové trubky. Případně jaké to má výhody.

Rozšířit  

To je v souhrnu o celé geometrii kola. Celkově jde o ovládání, schopnost zvládat odlišné situace. Mrkni na Specialized, Trek, Cannondale, nebo Superior a srovnej. Zrovna hlava je kolem 68° .. 

Odesláno (upraveno)

U jednoho modelu Giantu 2021 jsem se dočetl: hlavový úhel činí 69,5°, vidlice je tedy více položená, což pomáhá k lepší ovladatelnosti kola zejména ve vyšších rychlostech a v technických pasážích. Takže lepší ovladatelnost. Zase jsem chytřejší. 🤔

Ještě jedna otázka mi leží na mysli. Řešíte nějak délku klik? Já tohle nikdy neřešil. Byl jsem teď v garáži a zjistil jsem, že na horáku mám 170 a na silničce 175. Jesli si ještě něco pamatuju z fyziky, tak by mělo platit, delší páka = menší síla. Zase na horáku si asi umím představit spíš kratší kliky z důvodu průchodnosti terénem. Jak píšu, nikdy jsem tohle neřešil a jezdil na tom, co bylo na kole od koupě. Řešíte i tenhle parametr při koupi nového kola?

Upraveno uživatelem Beet
Odesláno
  V 21. 12. 2020 v 10:23, Beet napsal:

Rozšířit  

To je v souhrnu o celé geometrii kola. Celkově jde o ovládání, schopnost zvládat odlišné situace. Mrkni na Specialized, Trek, Cannondale, nebo Superior a srovnej. Zrovna hlava je kolem 68° .. 

Odesláno

Kliky ... kratší klika=menší páka=menší kadence, tzn. delší klika=větší páka=delší dráha(kadence). Aktuální biomechanika ovšem řeší vztah holenní a stehenní části končetiny a obou končetin vůči sobě. Na delších klikách máš nohy dál od sebe a tudíž dosáhneš menší síly :) 

Odesláno (upraveno)

Já mám na třetím horákovi 175 a nikdy jsem se nepovážil jiné otestovat. Pro mě je větší petlice přechod na jednoplacku a 29".

Stromek ještě nemáme. S klukem jsme se už před časem shodli, že pak naopak zevšední toho 24. když na něj člověk kouká několik dní.

PS: jo a neřešte tady stromky a radši mi poraďte stránku zpět s tím úchytem řazení na tělo brzdy sakra.

Upraveno uživatelem RomanP

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...