Přejít na obsah

Co mě dnes potěšilo :)

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 5,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 1 hodinou, kuncák7 napsal:

Potěšilo mě, že při včerejší konine ohledně hodinek se tu najde pár skutečných kamarádů, co dokážou "vlídným" slovem 🤣🤣zachránit situaci. Díky kluci.

Dobre, ze ses z toho "vyspal". Mrzelo by te to po zbytek zivota.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě potěšilo, že se pár hodin kreativní činnosti s lihovkama a bílým šanonem vyplatilo a podařil se díky tomu návrat s dětmi od moře i mínus jedna plechová ozdoba auta, povalující se někde na neznámém místě v úseku cca 300 km od domovského přístavu po první zastávku na sváču na cestě tam. A to prosím okolo hned několika hlídek a skrz monitorovanou AT hranici. Ale díky bohu za tak relativně jednoduché provedení espézetky.

20231002_065741.thumb.jpg.47a2cec70552f3e5b61f100007fcf4d3.jpg

Odkaz ke komentáři

Za 20 + let, co jezdím, se mi nikdy nestalo, že by mi SPZ ulítla. Takže mě úplně dostalo, jaká je to patovka. Je absolutně neuvěřitelné, že v dnešní době nemá nějaké příčetně schůdné řešení tahle situace, kdy vyrazíte autem do zahraničí, nebo obecně na delší vzdálenost od domova na krátkou nebo středně dlouhou dobu a po cestě ztratíte SPZ.

Z toho, co jsem vybádal při snaze vyřešit naši patálii, jsem vyrozuměl, že pokud chce člověk postupovat zcela legálně, v podstatě je nutné auto okamžitě odstavit, nepokračovat v cestě a z daného místa lze auto dostat jedním ze dvou způsobů:

1. zajistit odtah (takže zaplatit, z vlastního nebo z pojištění - což je stejně pořádná pakárna, u auta, které je naprosto v pořádku - a zajistit si vlastní transport - takhle navečer, pro 2 dospělé, 2 děti a bagáž, z půlky Rakouska, například)

2. vyřídit nové SPZ a odjet po ose (takže dopravit buď sebe na úřad, nebo malý techničák a nějak ověřenou plnou moc někomu, kdo se zároveň dostane k velkému techničáku a teprve pak může - v úřední den - pro nové značky, které pak ale zase musí i s novým malým techničákem dostat k autu - no pakárna na entou).

Což jsou alternativy trochu na prdel, když má člověk 350 km cesty za sebou, 400 km cesty před sebou, pak 4 dny s plány na cestování na místě a návrat opět 750 km. I kdyby se někdo nakrásně rozhodl mrsknout po řešení té situace dost hafo peněz, tak jsou s tím po časové stránce takové oplétačky, že to úspěšně torpéduje celé plány.

Napadá někoho nějaký skutečný důvod, proč by nemohlo auto bez jedné SPZ jezdit? Když třeba existujou papírové převozky? Proč nejde online nahlásit ztráta SPZ, vytisnout si A4 s číslem a QR kódem pro fízly s potřebnými informacemi o tom, kdy jste ztratili, do kdy platí náhradní papír, atd. a s tím prostě dojet, kam potřebujete, přičemž platnost by byla v řádu týdne?

Protože jak se na to dívám já, tak je to v reálu čistě otázka toho, že vás v takové situaci stát nemůže kasírovat prostřednictvím některých automatizovaných systémů (tipnu si, že pak nefachčí některé radary snímající jenom jednu část auta, kontrola zaplacení dálničních poplatků, atp.) Proto ta drakonická opatření a neochota vymyslet systém jednoduchého řešení. A vzhledem k tomu, kolik nás v pondělí ráno bylo na dopravce s jednou značkou a formuláříkem, to nebude ojedinělá událost.

Už jste se někdo dostali do podobné situace? A jak vypadalo vaše řešení?

Odkaz ke komentáři

Ztráta SPZ se mi také “stala” ale z úplně jiného důvodu. Koupil jsem si auto a při přepisu se ptám paní úřednice: “a nešla by ta SPZ změnit? Nechci tu u nás s touhle jezdit, to chápete né?" A paní na to s úsměvem: "to bohužel nejde, ale kdybyste ji ztratil, tak vám dáme novou.” Nechápavě se na úřednici za přepážkou dívám: “ale já nic neztratil”. A ona znovu trpělivě: “…no ale kdybyste ji ztratil…” mrk “…tak vám můžu vystavit novou…” mrk. A podává mi na vyplnění další formulář. 

Jinak proti normální ztrátě jsem se klasicky pojistil přišroubováním. 

Upraveno uživatelem Oskar
Odkaz ke komentáři

Ženatí to jistě znají. Dnes mě vytáhla ženská část odpoledne do OC Chodov, prý abych si vybral dárek k narozeninám. Moc se mi nechtělo, ale ok, vybral jsem si crocstiny za litr a pak to zacalo: manželka "potřebovala" nové boty, dceři byl slíben vánoční dárek- novej mobil, nejstarší neteř nové šaty do prace ( její manžel je chytřejší, zůstal v práci), nejmladší věci do školy a nějaké knížky. Jen prostřední nic na místě nechtela- pak z ní vypadlo, že by teda rada, abych ji zafinancoval obnovu tetování. No pecka odpoledne, doufám, že další narozky už nejsou tak důležité a dárky si vybírat nebudu muset osobně 🤣🤣

Odkaz ke komentáři

Vybral sis dobře - má to to styl, solidní design, značka Ok, totéž kvalita a tradice. Ohledně cena/výkon to nechám na tobě. Jinak doporučuji film - Tetovaný :cheers:

Upraveno uživatelem eloga
ed
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...