petr_cha Odesláno 30. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2020 Naopak, ja ti, mozna prekvapive, musim dat s tema snouflejkama za pravdu.. ne vsechno co na makro fotce trha koule je pak na ruce to prave... a navic jsem asi nejakej starej.. uz me vsechny ty zmuchlany papiry, flekaty ciferniky, rozdrasany plochy trhaj oci... neni nad klidny jednolity zasneny cifr..sampan.. bilobila.. modromodra.. proste nekonecny klid v dusi.... :-))
Kostra Odesláno 30. prosince 2020 Autor Nahlásit Odesláno 30. prosince 2020 Jsem přesvědčenej, žes měl ty vločky koupit. A po pár tejdnech mi je s pořádným provarem pustit. O to víc mě zajímá, s kterejma skončíš Počítám, že bych na nich protekl ty Astrony plus mínus:-) Předsevzetí bylo jasné, vzít je jen když si z nich sednu na prdel a to se rozhodně nestalo. Na denním světle atd. by to možná bylo lepší, ale prostě to tam tak nějak celkově nebylo. A kde skončím jsem sám zvědav:-)
shewcza Odesláno 30. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2020 Jo uvnitř je to nuda, beru vždycky všechny hodinky ven a zatím mi to bylo vždy umožněno.
Kostra Odesláno 30. prosince 2020 Autor Nahlásit Odesláno 30. prosince 2020 Jo uvnitř je to nuda, beru vždycky všechny hodinky ven a zatím mi to bylo vždy umožněno.Taky s tím nemívám problém, ale v první řadě mě odradila ta váha a vzpomínka na to, proč jsem pouštěl Zenith Defy (a že ty měly taky mega nádherný cifr), tak jsem se do toho ani nepouštěl. Holt budou vločky dělat radost někomu jinému, svět se nezboří:-)Možná bylo na škodu to, jak strašně vysoká jsem měl po všech videích na YouTube očekávání. To u Astronů to bylo přesně naopak, očekávání mizivá a jak jsem je vzal do ruky, takmě posadily na prdel:-) A mám z nich velkou, převelikou radost:-)
Karussell Odesláno 30. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2020 S napetim sleduju proces vyberu a non-snowflake zapletka tomu dodala dalsi naboj ...a nevyjadruju se, protoze GS nerozumim, ja bych Ti poradil vratit se zpet k myslenkam na Big Piloty
4st0n Odesláno 31. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2020 Sbga373 foto z netuSent from my M2002J9G using Tapatalk
tomina666 Odesláno 31. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2020 Chronobundus level up! Ahoj všem! Jdu si pro radu.. začíná to být nesnesitelné.. Mám v březnu 35 a přemýšlím co pořídit.. Mám několik variant - Hamiltony aka DR. House, nové Presage Sharp Edge aka GS pro socky nebo vydržet, našetřit a vzít BALL - Engineer III Marvelight 40mm, Tudor BB 36 nebo časem BB58, které mám vysněné k 40. Ale začínám se trochu bát, aby ty 58 byly tak univerzal jak chci. A NEBO... dostáváme se k jádru pudla - a to mě nenechává spát - nějaké GS, klidně i v quartzu... asi jediná značka, kde by mi quartz nevadil. A když se koukám na videa, porovnávání zpracování atd, tak jsem hotový z té preciznosti, detailu, struktur cifru. Ty levnější modely sice nemají tak hezké ciferniky, ale libi se mi ta čistota. Asi starnu. Dokonce jsem ve fázi, kdy se mi GS líbí víc než BB58. Uff! Zatím mám několik favs - SBGA279 SBGX253 SBGA025 SBGT241 SBGE209 Co říkáte na GS entry modely? Drží si pořád úroveň? A Když bych pořídil bazar, jak je to pak se servisem - jak často, kde, za kolik + event. výměna baterie?? Jo a sedí 40mm i na hubenější ruce - 16cm? Je to pro mne dost peněz - limit 100k, které jen tak nenašetřím... bude to trvat, takže nic neuspěchám, ale sny se mají plnit. Že jo. Díky a hezký zbytek roku. Tom
Diablo1st Odesláno 31. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2020 Tome, nebolo by lepšie radšej si založiť vlastné vlákno?
tomina666 Odesláno 31. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2020 Ok, asi možná jo... dík! Kdyžtak delete
Kostra Odesláno 12. ledna 2021 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2021 Tak jsem zase chvíli v tichosti hloubal a do semifinále se mi dostaly tyto tři kousky: SBGA283 - velikostně ideální oblekovky, přijatelná cena za nový kus, luneta se mi líbí více než u 373, díky absenci průhledu trošku nižší, spring drive no a šampíčko cifr, jednoduché, krásné, decentní SBGA373 - oproti 283 modřená sekundovka, která tomu dodává trošku šmrnc, asi hezčí ukazatel rezervy, průhled (bude to přeci jen můj první spring drive), pouzdro sice ikonické 44GS, ale z fotek a videí mě zase až tak nechytlo, hlavně mi tam trošku vadí tvar lunety. SBGM221 - designová nádhera a kousek, který mě vůbec přivedl k myšlence na GS. Ten slonovinový odstín cifru spolu s modrou GMT ručkou jsou prostě kulervoucí, automatem se nic nepokazí, celoleštěné pouzdro je nádherné, i když mohlo být trošku nižší a klenutý safír je taky nádhera. Mínus absence tahu, ale k nim by se stejně nehodil, celková výška. Cenově přesně uprostřed mezi předchozími modely. Foto vypůjčeno od Kilundona z inzerce, snad se nebude zlobit, ale touto fotkou to vlastně všechno začalo:-) A teď jak se s tím popasovat? 3de69ed9-836a-45ba-8938-52262b97a6c6.jfif
Dantechno Odesláno 12. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2021 (upraveno) 373 za me jednoznacne. Jeste ma 5ti dilkovy noblesnejsi tah + sroubovaci korunka. A to pouzdro je fakt pecka. https://www.watchgecko.com/an-in-depth-look-at-the-grand-seiko-sbga373-spring-drive-part-1/ https://www.watchgecko.com/an-in-depth-look-at-the-grand-seiko-sbga373-spring-drive-part-2/ Upraveno 12. ledna 2021 uživatelem Dantechno
dr.sphinx Odesláno 12. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2021 Z hlediska toho, co dělá GS GS, jsou ve tvých volbách 373 fakt nejvíc. Ale s těma GMT taky neprohloupis
Liqid Odesláno 12. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2021 Vzal bych 221, sám píšeš, že se ti vlastně líbí nejvíc. Jsou velmi osobité, oproti ostatním, které jsou jen další univerzální tříručky, byť tedy s ukazatelem rezervy chodu.
wawrik Odesláno 12. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2021 (upraveno) před 2 hodinami, Kostra napsal: Som síce veľký prívrženec Spring Drivu, básnil by som ti tu o ňom hodiny... Ale SBGM221 sú natoľko odlišné a osobité, že mať tvoju dilemu, dal by som im prednosť. Ako píšeš, sú kulervoucí... Upraveno 12. ledna 2021 uživatelem wawrik
Americkej Odesláno 12. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2021 221 mají dobrej cifr, dobrý ručky. Automat by taky přímo nevadil i když je vnímán níž, než SD. Pouzdro mi ale vůbec nešmakuje, je takový tuctový až oblekově nudný, jenomže to by nesměly bejt tak vysoký. Na tý Liqidově fotce je vidět, jak jim tah nesedne a to je ještě záběr z lichotivýho úhlu. Tohle je nositelný jenom na kůži, jenomže pak mizí univerzálnost...
Radek124 Odesláno 12. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2021 @Kostra Na obyčejnou tikající mechaniku nepotřebuješ GS, zbytek už je na Tvém vkusu
Kostra Odesláno 12. ledna 2021 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2021 před 1 hodinou, Liqid napsal: Vzal bych 221, sám píšeš, že se ti vlastně líbí nejvíc. Jsou velmi osobité, oproti ostatním, které jsou jen další univerzální tříručky, byť tedy s ukazatelem rezervy chodu. Nádhera nádherná, budeš prosím mít zdroj té fotky, kde by se dalo vypátrat něco o tom tahu?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se