Přejít na obsah

očkování COVID 19

očkování COVID 19  

352 hlasů

1. 1. Asi nejsem sám kdo nyní řeší tuto otázku a proto by mě zajímal váš názor.

• ano
      239
    • ne
      65
    • ještě nejsem rozhodnutý
      48

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Předesílám, že nejsem pro omezování neočkovaných, a covid-pas mi taky přijde jako pitomost, ale čtu to tady a nestačím se divit...

Vakcinace je všeobecně zcela bezpečná, podstoupili jsme ji my všichni i naše děti a kdejaký "cestovatel", co jede na pár dní do Afriky čumět z auta na žirafy, se nechá očkovat proti malárii, žlutý zimnici atd. a žádná polemika se o tom nevede. I kdyby to měl být "pokus" (což je hodně nadsazené), tak to za to vzhledem k minimálním rizikům stojí.

V současné situaci navíc jiná rozumná alternativa, jak z tohohle všeho vybřednout, není bez ohledu na názory absolventů Vysoké školy života a majitelů Zdravého rozumu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 1,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 21 minutami, Bert napsal:

Taky jsem to četl-nezklamal-sebestředný ho..v..ado.

Odkaz ke komentáři

Tak potvrzeno - i očkovaný může být nakažen (  jen bude mít PRAVDĚPODOBNĚ lehčí průběh ) a klidně může pro ostatní působit jako bacilonosič. V tom případě nechápu nejen covid pas , ale ani to , jak někdo může přmýšlet za těchto podmínek o ostatních omezeních neočkovaných. A jedná se o vakcínu schválenou slavnou EU!
Ano, i očkovaný může být nakažen, ale s mnohem menší pravděpodobností než neočkovaný jedinec. Například v případě, kdy imunitní systém daného jedince nezareaguje na očkování dostatečnou tvorbou protilátek. A proto je důležité, aby bylo očkováno co nejvíce lidí a snížilo se šíření viru v populaci a tím se budou nepřímo chránit jedinci, kteří očkovaní být nemohou nebo jejich imunitní systém je oslabený.

Odesláno z mého SM-A515F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

před 50 minutami, Bert napsal:

Já si první půlku článku myslel, ze je to ironická sranda od novinářů a ze jsem se omylem prokliknul na nějaký humoristický jako-noviny. O to vic mi spadla huba...

Odkaz ke komentáři

Miloš

JB88009e_1vese.jpgODPOVĚĎ: Očkování zabrání vzniku nemoci, to je jasně potvrzené a prokázané. Zatím není dostatek údajů zda očkovaný člověk nemůže přijmout koronavirus na své sliznice, který zde nevede ke vzniku potíží a příznaků nemoci, ale lze ho tam nalézt. Přítomnost viru na sliznici ještě nutně neznamená, že se musí masivně a rychle šířit dál na ostatní lidi.

Stolko, postoval jsi něco, co naopak Tvé tvrzení spíše vyvrací. Takže ještě jednou. Kde máš zdroj, který tvrdí, že NAKAŽENÍ je u očkovaného méně pravděpodobné? Pokud mi pořád nerozumíš, napovím: definice nákazy.
Odkaz ke komentáři

Miloš   JB88009e_1vese.jpgODPOVĚĎ: Očkování zabrání vzniku nemoci, to je jasně potvrzené a prokázané. Zatím není dostatek údajů zda očkovaný člověk nemůže přijmout koronavirus na své sliznice, který zde nevede ke vzniku potíží a příznaků nemoci, ale lze ho tam nalézt. Přítomnost viru na sliznici ještě nutně neznamená, že se musí masivně a rychle šířit dál na ostatní lidi.   Stolko, postoval jsi něco, co naopak Tvé tvrzení spíše vyvrací. Takže ještě jednou. Kde máš zdroj, který tvrdí, že NAKAŽENÍ je u očkovaného méně pravděpodobné? Pokud mi pořád nerozumíš, napovím: definice nákazy.
Ok, uznavam spatnou formulaci/interpretaci o nizsi pravdepodobnosti.
I u ockovaneho muze byt vir zachycen.
Pouha pritomnost mikroorganismu u hostitele je take definice nakazy.

Odesláno z mého SM-A515F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

BINGO! :cheers:

Edit, a teď vážně: Tohle neměla být z mé strany nějaká ukázka nesmyslného lpění na definicích, ale právě poukázání na to, že kdo vir (nebo jakýkoli cizí organismus) přijme, může pak následně být jeho hostitelem, přenašečem, atd ... Což je IMHO docela průser. Ale co se dá dělat, nic lepšího zatím není.

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, Bert napsal:

No to mne po-er .... 

Babiš: Podcenili jsme to. Nikdo ale očkování nemůže řídit tak dobře jako já 

......

Vypada to, ze Bures zacal brat to samy co Prchal. Otazka je, zda je to pro obcany CR dobre nebo spatne ☺️

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, Bert napsal:

To snad není možný. On stihl rovnou i hodit do koše svoje voliče z řad zaměstnanců státní správy, kdo jo teď bude volit?  :D Ten chlap je cvok.

Odkaz ke komentáři

Přátelé, teď vážně, a bez nějakého špičkování. Patrně jste zaregistrovali, následující:

Ministr zastavil očkování zdravotníků, dostat se má jen na covidová oddělení

Zdroj: https://www.google.com/amp/s/www.seznamzpravy.cz/clanek/vlada-prodlouzila-opatreni-blatny-zhodnoti-epidemii-136674%3famp=1

Hádejte proč.

Odkaz ke komentáři

Tak kdyz vazne, tak vazne. Tahle zprava "prosakla" dopoledne na Twitter. Neco musi bejt uz sakra spatne, kdyz doktori v UVNky poustej sluzebni veci ven. Preci jen jsou to vojaci, kteri obecne cti nejaky rad. 

Narizeni toho kaspara je jasnym potvrzenim paniky, ktera se ho zmocnila, kdyz mu pred par dny doslo, ceho se to ucastni. Mysleno, jake dusledky ma a predevsim budev nasledujicich tydnech mit to rozvolneni pri tehdejsich 5tisich novych pripadu denne. Uz se trochu odkopal tim debilnim napadem, pustit decka do skol, protoze chybej sestry v COVIDARIICH. 

Nemocnice v KV a Chebu uz pozadali ministerstvo, aby zajistilo pomoc Nemecka. Ministr to odmitl s tim, ze to zvladneme vlastnimi silami.

Bude jeste hodne (ne)veselo. Od jara maji na ministerstvu vliv podar stejni lide, kteri uz nekolikrat za tu dobu selhali, ale tenhle kasparek, co prisel do Prahy bez jedineho "kontaktu" a zacina z nuly (mozna spis z bodu -50), opet vsadil na ne.

Jakozto Krusnohorec nemam jiny komentar nez " Perun s nami" ☹️

@Bert Co mas na mysli ty, tim hadejte proc ?

Upraveno uživatelem honza71
Odkaz ke komentáři

před 31 minutami, honza71 napsal:

Tak kdyz vazne, tak vazne. Tahle zprava "prosakla" dopoledne na Twitter. Neco musi bejt uz sakra spatne, kdyz doktori v UVNky poustej sluzebni veci ven. Preci jen jsou to vojaci, kteri obecne cti nejaky rad. 

Hodně lékařů v ÚVN vojákem není, na některých klinikách většina, takže na vojenský řád moc nespoléhat🙂 A co jsem viděl i v jiných nemocnicích, kam dorazila vakcína po Vánocích, tak se tam očkovali i pracovníci mimo zdravotnické profese.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...