Přejít na obsah

Dodavatelé energií

Doporučené příspěvky

před 6 hodinami, Pozorovatel napsal:

Tak dneska pro změnu vyúčtování plynu od Innogy. Opět nejprve přeplatek skoro 4 tis. a pak nové zálohy, které jsou skoro dvojnásobné.....

Dovolat se nedá a tak jsem kontaktoval Eon a už to s nimi řeším.

Cena o cca litr měsíčně nižší 😉

Tohle jsem nikdy nebral v potaz, jaké mi předepisují zálohy. Vím jakou mám spotřebu a vím jaký mám ceník. Jadna excelovska tabulka a vím kolik budu platit za rok. Z toho vím kolik mam platit měsíčně a podle toho si nastavuju zálohy sám. Samozřejmě s nejakou rezervou. Moje zálohy byly vždy nižší než co navrhovali a nikdy jsem nedoplacel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale oni nastavují zálohy, podle předpokládané spotřeby a ceny. No a ceny (ceník) se mění. U plynu nemám fix. U elektřiny si to chytře vybrali na distribuci. A tak to není o zálohách jako takových, ale o tom, co po mě chtějí skutečně zaplatit.

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, Muffik napsal:

No jestli individuální netuším, asi marketingové kecy, předmět emailu byl "Speciální cena pro Vás". Nabídli mi:

....vysoký i nízký tarif s cenou 3 660Kč (4 428,60 Kč) za 1 MWh a stálou měsíční platbou 128 Kč (154,88 Kč). Ceny v závorkách jsou s DPH a uvedené ceny jsou za obchodní neboli silovou část elektřiny. Individuální cena je fixovaná na 1 rok.

Mám D57d a spotřebu asi 7,5 MWh.

U EONu mám fixaci taky na rok, ale tarif, který už nenabízejí, proto ta fakturační sleva. Nové tarify jsou tuším na 2 roky.

Tak si asi začali uvědomovat, že lidi skutečně odchází a parazitovat na lidech co se dostali do energetické pasti do nekonečna taky nepůjde....

Odkaz ke komentáři

No jestli individuální netuším, asi marketingové kecy, předmět emailu byl "Speciální cena pro Vás". Nabídli mi:

....vysoký i nízký tarif s cenou 3 660Kč (4 428,60 Kč) za 1 MWh a stálou měsíční platbou 128 Kč (154,88 Kč). Ceny v závorkách jsou s DPH a uvedené ceny jsou za obchodní neboli silovou část elektřiny. Individuální cena je fixovaná na 1 rok.

Mám D57d a spotřebu asi 7,5 MWh.
U EONu mám fixaci taky na rok, ale tarif, který už nenabízejí, proto ta fakturační sleva. Nové tarify jsou tuším na 2 roky.
Mám stejný tarif i úplně stejnou spotřebu , ale zatím vyčkávám, prý v listopadu vyleze ČEZ ještě s jedním ceníkem. Rozhodnutí nechávám na konec listopadu.
Odkaz ke komentáři

Tak dnes mi skončila 2 denní lhůta pro podepsání smlouvy EONu kterou jsem uzavřel přes ušetřeno. Tak mi týpek ješte volal v poledne, jestli vše v pořádku přišlo, že se asi nic neděje. No než jsem přijel domu z práce, tak už jsem to stejně nestihl. A před chvíli mně přišel mejl i SMS přímo od eonu s návrhem na uzavření smlouvy....:) to funguje rychle.... jediný co mě na tom asi vadí, je ten fix na 2 roky. Ale když jim to podepisu, tak jsem zase zvědavěj na reakci ČEZu. Lze v tom případě zase případně vypovědět nově uzavřenou smlouvou s eonem bezproblému?

Odkaz ke komentáři

Teď mi ČEZ napsal, že cena elektřiny klesla a že je čas na zafixování. A že mají pro mě nabídku. V nabídce ale nenapsali cenu za MWh, ale odhad celkové předpokládané ceny za rok podle předpokládané mojí spotřeby. To je neuvěřitelný.

Odkaz ke komentáři

před 38 minutami, Geodet napsal:

Teď mi ČEZ napsal, že cena elektřiny klesla a že je čas na zafixování. A že mají pro mě nabídku. V nabídce ale nenapsali cenu za MWh, ale odhad celkové předpokládané ceny za rok podle předpokládané mojí spotřeby. To je neuvěřitelný.

😂

Odkaz ke komentáři

V 10. 10. 2023 v 15:25, Pozorovatel napsal:

Tak dneska pro změnu vyúčtování plynu od Innogy. Opět nejprve přeplatek skoro 4 tis. a pak nové zálohy, které jsou skoro dvojnásobné.....

Dovolat se nedá a tak jsem kontaktoval Eon a už to s nimi řeším.

Cena o cca litr měsíčně nižší 😉

Před rokem mi Innogy skokově zvedlo zálohy za plyn z 1.800,- na 3.900,-, v souvislosti se zdražováním, stropováním atd. V průběhu roku ale zlevnili a snížili mi zálohy na 3.600,-. Teď přišlo vyúčtování, mám přeplatek 5.240,- a zálohy na další rok 2.900,-, tedy o 700,- méně, což je větší snížení než jsem čekal.  Takže dobrý, jsem u nich 15 let a zatím nehodlám měnit.

S elektřinou jsem u ČEZ, vloni skokově zvýšili zálohy z 1.500,- na 3.300,-, teď při vyúčtování mi vraceli 3.000,- a zálohy snížili o 300,-. Ani s ČEZ zatím nemám vyloženě špatnou zkušenost, jen drobnosti s jejich bordelem v kontaktních informacích, ale to je prkotina. Také jsem u nich minimálně 15 let a nedělám si iluze, že nějak to může zaskřípat všude.

Co se týká fixací, momentálně žádné nemám, u plynu ji teď ani nechci, u elektřiny si nejsem jistý. V tomhle se necítím být odborníkem.  

Odkaz ke komentáři

Dneska zase otravoval ten týpek, co mě nabízel ten eon... ješte jsem to nepodepsal. Sem mu říkal, že čekám na nabídku ČEZu ještě a že se mi nelíbí ten fix na 2 roky. Tak zítra bude volat z dalších nabídkou a fixu na rok :D tak jsme zvědavěj. 

Prej proč jsem to nepodepsal, mu říkám, že čekám na zlevnění....prej levnější plyn nebude. Tak nevím..

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Gustaf napsal:

Dneska zase otravoval ten týpek, co mě nabízel ten eon... ješte jsem to nepodepsal. Sem mu říkal, že čekám na nabídku ČEZu ještě a že se mi nelíbí ten fix na 2 roky. Tak zítra bude volat z dalších nabídkou a fixu na rok :D tak jsme zvědavěj. 

Prej proč jsem to nepodepsal, mu říkám, že čekám na zlevnění....prej levnější plyn nebude. Tak nevím..

Ale vždyť nabídku na rok mají Eon na svých stránkách a jinou ti nedá, tak trochu nechápu z čeho tam chlapík vaří 😖 

Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, Gustaf napsal:

To nevím, ale zítra to zjistím :D on už by mně to sdělil hned dneska, ale já na něj neměl čas....

Co já slyšel, tak pouze Innogy dělá občas individuální nabídky stávajícím dlouholetým zákazníkům pokud chtějí odejít. Eon jede s ceníky, které má na svých stránkách, ČEZ stejně tak... jediné že můžou přijít nové ceníky, ale to už se věští z koule.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, African napsal:

Co já slyšel, tak pouze Innogy dělá občas individuální nabídky stávajícím dlouholetým zákazníkům pokud chtějí odejít. Eon jede s ceníky, které má na svých stránkách, ČEZ stejně tak... jediné že můžou přijít nové ceníky, ale to už se věští z koule.

Tak jsem na něj zvědavěj... když jsem mu řekl, že ještě s novou smlouvou počkám, tak strašil, že cena bude stoupat. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...