Beet Odesláno 15. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2024 Já to řešil loni u ČEZu. Já podal jen výpověď, aniž bych se upsal kdekoliv jinde a čekal co se bude dít. Volali pak z retenčního a dali nabídku, která se dala akceptovat, tak jsem stáhl výpověď a jede se vesele dál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 15. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2024 Před hodinou, Conrad napsal: Pokud tomu dobře rozumím nový zákazník má výhodu tedy kdyz jsem u EON který nabízí pokračování nic moc tak bych měl přejít kamkoliv když dostanu mail že mě přijali tak ve 14 denni lhůtě dat výpověď a přejít zpátky k EON jako nový zákazník. Není to ptákovina ? V rychlosti jak již jsem několikrát psal, končila mě u EON roční smlouva a jako "věrnýmu zákazníkovi" mě dali mnohem dražší tarif než jsem měl, tak jsem oslovil Innogy. Ty mě dali 20% slevu na jejich stávající ceník, EON mě řekl že na jejich cenu nepůjde tak jsem dal výpověď. Když ji EON dostal, nabídl mi identickou cenu jako Innogy na kterou jsem nereagoval. Pár dní před přechodem k Innogy poslal EON další individuální o dost nižší než Innogy tak jsem ji opět podepsal. Ale jelikož tam je nějáká ochranná lhůta, tak musím na 16 dní k Innogy a pak si mě převezme opět EON. Vypadá to strašidelně, ale dáváš jenom online podpisy a jinak nehneš ani prstem...a už tady na to dlabu, ať se každý stará sám.....kdo nemá zájem to řešit, tak ať darmožroutům pěkně cáluje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milda21 Odesláno 15. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2024 před 2 hodinami, African napsal: V rychlosti jak již jsem několikrát psal, končila mě u EON roční smlouva a jako "věrnýmu zákazníkovi" mě dali mnohem dražší tarif než jsem měl, tak jsem oslovil Innogy. Ty mě dali 20% slevu na jejich stávající ceník, EON mě řekl že na jejich cenu nepůjde tak jsem dal výpověď. Když ji EON dostal, nabídl mi identickou cenu jako Innogy na kterou jsem nereagoval. Pár dní před přechodem k Innogy poslal EON další individuální o dost nižší než Innogy tak jsem ji opět podepsal. Ale jelikož tam je nějáká ochranná lhůta, tak musím na 16 dní k Innogy a pak si mě převezme opět EON. Vypadá to strašidelně, ale dáváš jenom online podpisy a jinak nehneš ani prstem...a už tady na to dlabu, ať se každý stará sám.....kdo nemá zájem to řešit, tak ať darmožroutům pěkně cáluje Dej prosím ještě aspoň info jak to skončí ten přechod k Innogy a návrat k EONu. Asi mne čeká něco podobného, tak ať jsem připraven. Jinak díky za všechny cenné informace, sleduji to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 16. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2024 Normálně prejdes a vyuctujou ti ty dny jinde...no Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 16. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2024 Přesně, jediný co jsem musíš udělat je opsat plynoměr v den přechodu a odchodu co ti dají přesné datumy....jinak se nestaráš o nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 5. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2024 (upraveno) Jen pro info, dneska volali z ČEZu, nabídka na plyn 1240 Kč/MWh bez DPH, 1500,40 s DPH, měsíční platba 99 Kč, resp. 119,79 s DPH. Ještě mám fůru času, tak je budu natahovat. Ozvali se sami. Beru od nich elektřinu. Je to INDI na 2 roky. Stávající dodavatel plynu je Innogy. Cena 1270 resp. 1536 s DPH Kč/MWh. Upraveno 5. června 2024 uživatelem Kotlick Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 18. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2024 Tak jsem zpátky u EONU Vůbec se nebojte dávát výpovědi a držet to do poslední chvíle, je to jediná možnost jak se dokopat v dnešní době nelehké k nějáké férovější ceně.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek1307 Odesláno 18. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2024 (upraveno) Pořád si to tady čtu a váhám. Zároveň gratuluji ke změně. Já si lámu hlavu... u elektřiny mám fix ještě 12 měsíců, u plynu pak 18. Tak aby mě ta pokuta neyvšla hodně draho. Samozřejmě ceny mám teď vysoké. Naopak předchozí období jsem prošel fakt levně. Musím se tím nějak prokousat Ještě doplním, že to mají na stránkách napsané nejasně, alespoň teda pro mě: U starších smluv je smluvní pokuta 5500,- (co je to starší smlouva zde nepíšou) U novějších smluv se pokuta vypočítá podle doby, o kterou si smlouvu zkracujete (jak se to vypočítá taky nepíšou) Upraveno 18. června 2024 uživatelem Zdenek1307 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 18. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2024 Většinou je to detailně uvedený v obchodních podmínkách, musíš si najít ty, který platily v době, kdy jsi uzavíral smlouvu a trochu si je pročíst. Předpokládám, že v době uzavírání smlouvy byly buď přílohou, nebo na ně směroval nějaký odkaz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek1307 Odesláno 18. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2024 před 28 minutami, JR_2010 napsal: Většinou je to detailně uvedený v obchodních podmínkách, musíš si najít ty, který platily v době, kdy jsi uzavíral smlouvu a trochu si je pročíst. Předpokládám, že v době uzavírání smlouvy byly buď přílohou, nebo na ně směroval nějaký odkaz Děkuji. Jak jsem psal, musím se tím prokousat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 20. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2024 Zdar borci...za měsíc a něco mně končí fix elektřiny u ČEZ. Mám tarif D01D – Standard. Jak se dá teď ukecat cena a u koho? Nejraději bych zůstal, páč tam mám i plyn, ale ať mám oproti nim náboje. Nechám si udělat nabídku i jinde, ale abych aspoň věděl nějaký čísla. Dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paolous Odesláno 20. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2024 CEZ - dat vypoved, budou volat z retenci, a cca. dorovnaji https://www.armexenergy.cz/ osobne vyzkouseno, ale dohodl jsem se s Armex na jeste lepsich podminkach, CEZ koncim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 20. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2024 (upraveno) Přišlo mi konečné vyúčtování od ČEZ od kterého odcházím objekt kam nejezdím 1896 Kč Spotřeba elektřiny 2 kW. Volal jsem tam a ptal se proč téměř 2000 při prakticky nulové spotřebě. Řekli mi že je to distribucni poplatek. Namítl jsem že když jsem neměl odběr tak mi nic nedistribuovali a dozvěděl se že tento poplatek platím i bez odběru protože mám tu možnost. Tedy téměř 2000 za to že je tam elektroměr To je zlodějina nebo ne? Upraveno 20. června 2024 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 20. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2024 Dneska to řeším, přišlo vyúčtování- innogy máme fixováno do 8/25, vrátí nám přeplatek v řádu menších tisíců, od června chtějí zvýšení měsíční zálohy z 3.020 na 4.580. Volám jim slušně, jestli se neposrali a prý ne, že se záloha vypočítává nějak složitě blabla..... výsledek je, že nám zůstane původní záloha. Na rok jim půjčit bezúročně 20 tisíc prostě odmítám. čez taky drobný přeplatek, ale na dnešní dobu vysoká cena za kWh, tam budu volat odpoledne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 20. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2024 (upraveno) před 1 hodinou, Conrad napsal: Přišlo mi konečné vyúčtování od ČEZ od kterého odcházím objekt kam nejezdím 1896 Kč Spotřeba elektřiny 2 kW. Volal jsem tam a ptal se proč téměř 2000 při prakticky nulové spotřebě. Řekli mi že je to distribucni poplatek. Namítl jsem že když jsem neměl odběr tak mi nic nedistribuovali a dozvěděl se že tento poplatek platím i bez odběru protože mám tu možnost. Tedy téměř 2000 za to že je tam elektroměr To je zlodějina nebo ne? To bude asi za rezervovaný příkon podle jističe, ne? Jakmile si připojený do distribuční sítě, tak ji musí dimenzovat tak, aby jsi ten odběr mít mohl. Většinou je to regulované ERU. Upraveno 20. června 2024 uživatelem xbraj19 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 20. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2024 před 1 hodinou, Conrad napsal: Přišlo mi konečné vyúčtování od ČEZ od kterého odcházím objekt kam nejezdím 1896 Kč Spotřeba elektřiny 2 kW. Volal jsem tam a ptal se proč téměř 2000 při prakticky nulové spotřebě. Řekli mi že je to distribucni poplatek. Namítl jsem že když jsem neměl odběr tak mi nic nedistribuovali a dozvěděl se že tento poplatek platím i bez odběru protože mám tu možnost. Tedy téměř 2000 za to že je tam elektroměr To je zlodějina nebo ne? Snad by se i vyplatilo dočasně odpojit a řešit el. jinak , 2k měsíčně můžeš posílat do nějaké lotynky (třeba fumbi.cz) Spotřeba 2 kW je hodně málo, tam se opravdu platí jen za ty dráty natažené k objektu a jejich údržbu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 20. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2024 (upraveno) To nekoho vazne udivuje? Stejne jako ze stocne se odviji od vodneho, i kdyz tu vodu vystrika na zahrade a ne do odpadu? To ja jsem se zas divil, kdyz me pri vyuctovani ke spotrebe tepla pripoceli 20%, protoze pry spotrebovavam neumerne malo rozloze bytu. (pouzivam ho minimalne, ale 2 radiatory jedou furt celou zimu urcite, termostat na 20 stupnu.). Upraveno 20. června 2024 uživatelem Seamaster Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 20. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2024 ČEZ mě nabízí mimojine toto...pak ještě o něco levnější, ale fix na 3 roky..pak i fix na 1 rok y ale zase trochu dražší Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 20. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2024 (upraveno) Před hodinou, Seamaster napsal: To nekoho vazne udivuje? Stejne jako ze stocne se odviji od vodneho, i kdyz tu vodu vystrika na zahrade a ne do odpadu? To ja jsem se zas divil, kdyz me pri vyuctovani ke spotrebe tepla pripoceli 20%, protoze pry spotrebovavam neumerne malo rozloze bytu. (pouzivam ho minimalne, ale 2 radiatory jedou furt celou zimu urcite, termostat na 20 stupnu.). No ale když budu mít minimum vodného bude snad logicky i minimum stočného, chápu stálou platbu, ale mě udivilo, ČEZ píše Distribuční sazba stanovuje, kolik zaplatíte za spotřebu elektřiny a za jakých podmínek. Ovlivňuje ji druh a počet používaných elektrospotřebičů. Distribuční sazba stanovuje, kolik zaplatíte za spotřebu elektřiny a za jakých podmínek. Ovlivňuje ji druh a počet používaných elektrospotřebičů. A u mě byla spotřeba prakticky nulová. Upraveno 20. června 2024 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paolous Odesláno 20. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2024 @gustaf To jsou zbytecne vysoke ceny, z retenci nabidnou lepsi, mne nabizeli myslim cca. 3500.-, stejne CEZ konec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se