Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Dej tam Nivu! Když nemáš Nivu, dej Gorgonzolu, když nemáš Gorgonzolu, dej Roquefort.

 

Ale vážně. Já dělám Nivu, máslo, smetanu nebo mléko na zjemnění, česnek, bílý pepř.

S poměry jednotlivých součástí je potřeba experimentovat, důležité je pořádně rozmíchat nebo vyšlehat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Niva s černým pivem. Piva tolik, aby se to hezky matlalo, a šly z nahrubo nastrouhané nivy udělat koule. Koule poválet ve směsi sladké a pálivé papriky. Paprika jedna ku jedné. Zapíjet zbylým pivem. Pokud sis jich koupil aspoň šest, je úspěch zaručen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak uzenářství U Bejrů v Kněžmostě zavřeli :( Ten poslední kus špeku si budu hýčkat a asi jenom olizovat.

Jak to? Ještě v létě když sem jel kolem tak měli narváno

 

Edit

Píšou to jen na Googlu, na FB nic nemaj

Upraveno uživatelem Moty
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K Fish´n´chips si dovolím pár odkoukaných tipů, třeba někdo vyzkouší. 1) citron nechat zkaramelizovat, šťáva je pak zajímavě sladkokyselá, 2) další dobrá "příloha" je jablečnej ocet, 3) místo aioli zkuste kari-majonézu ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...