Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Pečený rumpsteak, cizrnové lůžko (bílé víno, šalotka, fenykl, celer, cizrna), pečené batáty, kořenová zelenina a marinovaný fenykl

& fenyklové rohlíčky, mřížkový tvarohový (nizkotucny samozřejmě😄) koláč s jahodovým sorbetem.

Hezký víkend všem 🍴!

IMG_20230210_192148.jpg

IMG_20230210_192210.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 minutami, Maxel napsal:

@nizkotucnytvaroh Fine dining ;)

U nás dnes taky hovězí, ale jako english roast.
See you in 3hrs. 

05256171-A2AF-4BA5-B37C-575C2D2F5059.jpeg

Díky🙃

Už teď to vypadá libově, tak se těším na výsledek ! 🍽️

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nakonec nebylo maso tak kvalitní, jak jsem myslel. Proto jsem bryskně změnil kurz, a z Anglie to vzal směr Francie.

Každopádně ten demi glace s čokoládou a chilli tomu dal skvělou plnou chuť, ale ne vyloženě sladkou ani ostrou. Akorát. Se musim pochválit, za dlouho nejlepší majda, co sem spíchnul.

5117845A-8DBF-4A36-B62F-760C278E22D8.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otázka na místní špecialisty..
Když dělám třeba hovězí steak pomocí sous vide, tak mi pak zbyde v tom sáčku spoustu štávy z masa.
Ideální na použití "deglazování" pánve, řekl by si člověk. Jenže vždy, když tam tuhle tekutinu naliju, tak to strašně zpění a udělají z toho takový cucky nechutný...pravděpodobně to bude mít, co dočinění s bílkovinama. Dá se to nějak obejít, abych to šťávu nemusel vylejvat do dřezu?
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to dycky vylejvam. Sice by se s tim dalo pracovat, ale nikdy jsem tomu dál nevěnoval pozornost. 
Jelikož steak poslední minutu přelejvam na pánvi máslem s česnekem a tymiánem, deglazování prakticky netřeba.

 

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem vyzkoušel generálovo oblíbenou zelňačku... výborná (jen jsem oproti receptu přidal česnek a majoránku)

IMG_20230219_135945_1.thumb.jpg.1dfd5934d11e8e62dc81cb2c2131b241.jpg

IMG_20230219_135800_1.thumb.jpg.9605e1c4d0ce0688d571106050d67783.jpg

https://www.toprecepty.cz/clanky/4384-zelnacka-na-hrad-eva-pavlova-prozradila-recept-na-oblibenou-polevku-generala-pavla-nechybi-v-ni-slanina-houby-ani-svestky/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ze zbytků ke kávě, šátečky plněné tvarohem s citrónovou trávou, nějaké tropické nesmysly, skořice a perníkové koření.

IMG_20230303_133551.jpg

IMG_20230303_133752.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...