Jump to content

Recommended Posts

Posted

Supr, přišla NDUJA! Mazací pálivej strašně dobrej salámek z původem z Kalábrie. Ježíšek pro mě a pár kámošů.

 

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Inspiroval jsem se hruškovým dezertem v mojí oblíbené hospodě a zbastlil jsem si na doma:

jablíčka opečená na másle pošírovaná v karamelu

crème anglaise

domácí ořechový oplatek

smetanová zmrzlina

zalito olejem z konopných semínek infuzovaným mátou peprnou

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Sákra, to aby si člověk pořídil do kuchyně slovník....vypadá to parádně.

S tou infuzí jsi mi připomněl. Koupil jsem si bombu na šlehačku (isi gourmet whip plus), která se používá i na rapid infusion (nemám tu sadu, ale jde to i bez toho). Máte s tím někdo dobrý zkušenosti jak to zapojit v kuchyni, případně co všechno ještě v tý lahvi dělat kromě šlehačky....dají se v tom dělat i teplý věci jako polívky atd. ale nikdy jsem to nezkoušel...

Posted

Slovník někdy potřebuju taky 😆

Bomba je super, bombičky beru v makru v balení po 50 kusech 🤣

V podstatě uděláš emulzi teplou i studenou ze spousty věcí. Na půllitrovou se neboj dát 2 bombičky když budeš potřebovat. Nic se nestane, kvůli tomu je vyklenuté dno.

Základ je ingredience, bombičku, pořádně protřepat.

Vyzkoušet, pokud není struktura ještě ončo, druhou bombičku.

Na šlehačku nepoužívej 40%, těch 33 je ideál.

 

Posted

@Tom4 jj mam taky to baleni 50 bombicek :D s bombou zachazet umim, mam ji doma uz dyl, ale nikdy jsem v ni nedelal nic jinyho jak slehacku a chtel jsem zkusit i neco jinyho. Nemate nekdo ozkousenej recept?

Posted (edited)

@Tom4 Naprostá bombice! 👍

U nás dneska podobně jako Bobův králík výše, česká klasika aneb sýrový trojboj (gouda, ementál, uzená morrazella) s domácí tatarkou. 

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Edited by Maxel
Posted (edited)
před 2 hodinami, Lamiczka napsal:

@Tom4 jj mam taky to baleni 50 bombicek :D s bombou zachazet umim, mam ji doma uz dyl, ale nikdy jsem v ni nedelal nic jinyho jak slehacku a chtel jsem zkusit i neco jinyho. Nemate nekdo ozkousenej recept?

Akorát fakt bacha, ta láhev je fakt horká když budeš dělat teplý, já se po pár spáleních na.ral a mám na tohle dvouplášťovou. 

Zkus bramborovou espumu. Brambory vem moučné, varný typ C. Recept perfekt tento: https://www.isi.com/pt/us/kulinarik/rezepte/detail/espuma-de-batata-quente/

a rovnou dodávám že většina receptů tam pro tyhle věci je trefa do černého ;)

S tou bramborovou můžeš třeba upéct maso, klidně momofuku bůček, teplý ho nakrájej na kousky co se vejdou na lžíci, na něj dej pečený česnek a nahoru tuhle bramborovou espumu. Podávej v "klobouku" a ji se to lžickou.

;)

Pokud ti zbyde tak ji vyuzij do smetanové zeleninové polévky a je to, zero waste.

Edited by Tom4

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...