Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Co dům dal... kotlety na másle s bylinkami, pečené batáty, česnekový dip.

Estetika, pro tentokrát, stranou 😁

IMG_20230814_182113.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 55 minutami, Maxel napsal:

Po návratu dom dneska jen easy tortilla cheeseburgery. 

3AAA623D-101A-4677-9309-57E81BA288DA.jpeg

To vypadá na super easy véču.. jen si řikám jak docílíš toho tvaru? Přehnu kulatou tortilu a přepůlíš? Mletý maso uděláš nejdřív na pánvi? A pak naskládáš chedar a zapečeš? Vypadá to sviňsky chutně..jen mi tam chybí Jalapenos 😄

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Spongebob No do řiti, a já si řikal, že sem na něco zapomněl. Jalapeňo :) Ale je tam teda aspoň dip z čedarové omáčky s hot sauce. 

Na maso se dá jít (min.) dvěma způsoby. Buď mleté za syrova “namazat” na tortillu. Tu pak prdnout na pánev, po dodělání masa a otočení doplnit zbývajícími ingrediencemi, přiklopit druhou tortillou a dopéct.
Anebo ten druhej pak je na fotce, kdy jsem si udělal normální kulatý maso-placky bokem, a pak je jako půlměsíce vyskládal na čedarovou majdou pomazanou tortillu. To vše bokem pánve, na maso jde ještě sýr a na to druhá tortilla. To vše pak jde na pánev, už jen spojit a opéct placky; bo maso je hotový. 
Toť i odpověď na druhou otázku, dělam většinou jako spojení dvou tortil. Ačkoliv dá se i single tortila a pak přehnout do půlměsíce. Jenom je z toho prostě poloviční porce :D
Každopádně buď jak buď, je to super easy véča ;)

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi sem blbej sorry :D ale uplně to nechápu.. namatleš syrový maso na syrovou tortilu...masovou stranou to pleskneš na gril a nahoře je tortila..po chvili to otočíš a už je dole tortila a nahoře maso...na to dáš chedar a třeba ty jalapeno a dáš druhou tortilu? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 18 minutami, Spongebob napsal:

Asi sem blbej sorry :D ale uplně to nechápu.. namatleš syrový maso na syrovou tortilu...masovou stranou to pleskneš na gril a nahoře je tortila..po chvili to otočíš a už je dole tortila a nahoře maso...na to dáš chedar a třeba ty jalapeno a dáš druhou tortilu? 

Přesně tak ;) Anebo máš už maso hotový, pak je postup prakticky stejnej, jen dáváš na gril už všecko složený = tortila, majda, maso, sýr, jakapeňo, druhá tortila.
Mírná nevýhoda “za syrova” že se maso při zapejkání lehce zcvrkne a neni tak přes celou plochu, což nehrozí když tam dáváš už hotové grilované placky. 

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...