laurin Odesláno 22. září Nahlásit Odesláno 22. září Ja by som dal priklad bladeforums, asi najvacsi nozovy server/forum na svete. Perfektne nastaveny podla mna: - clenstvo sa plati rocne, kto chce predavat kupi si zlate clenstvo, VIP/maker si kupi za viac, Platinum member za viac. S tym su spojene aj SS (sukromne spravy), co vyznamne zvysuje bezpecnost predajov (neplatiaci clen nemoze SS poslat). - inzerenti typu Kiludron ked nasypu 10 inzeratov, su vyzvani na zlucenie 10 poloziek do jedneho vlakna. A promptne sa to dodrziava. - Upovanie nefunguje, daju sa pisat do vlakna prispevky ale inzerat nejde hore, a znovuzalozit sa da po 2 tyzdnoch. - Kecanie do inzeratov sa moc netoleruje (veci sa daju predebatovat v spravach) a je celkom dost postihovane. - Nekeca sa ani do cien, kazdy je myslim svojpravny a nevidim tam ziadne premrstene ceny ako napr na ebay 1 1
j.e.n.i.k.82 Odesláno 22. září Nahlásit Odesláno 22. září Co kdyby byl nějaký počet inzerátů (1-3) v rámci členství a další navíc za případný poplatek. Jako příklad dávám Cyklobazar, kde jsou tři souběžné inzeráty zdarma a když chci prodávat víc, tak platím.
valcenzo Odesláno 22. září Nahlásit Odesláno 22. září Ja som clenom fora uz dlhsie, ale nie som extra pravidelny prispievatel (skor lurker a citatel ). Keby bola moznost si za inzerciu zaplatit tak by som ju urcite vyuzil.
habadej Odesláno 22. září Nahlásit Odesláno 22. září Mně současné podmínky prodeje vyhovují, ale nebráním se nějaké formy placené inzerce, ale ať je to jednoduché, přehledné. Někdo tu navrhoval platbu za možnost inzerování v procentech, ale z jaké ceny? Z ceny kdy byl inzerát založen? Nebo z ceny konečné, která se může dost lišit? Jak se zjistí, za kolik se předmět nakonec prodal, aby se z toho odvedlo příslušné procento? Já bych dal každému, kdo má zájem inzerovat a splnil prvotní podmínky (50 a 6 měsíců) možnost předplatit si počet inzerátů, které si může vyplácat za libovolnou dobu. Třeba 10 inzerátů - 10 peněz, 50 inzerátů - 50 zvýhodněných peněz, 100 inzerátů za ještě lepší peníze atd., prostě množstevní rabat. Pokud mi předplacené inzeráty dojdou, nic nebrání tomu, dokoupit si další. Je to jednoduché, peníze na provoz budou hned. Pokud se předmět neprodá, tak má prodejce bohužel smůlu. Akorát by to chtělo nastavit nějaké počítadlo inzerátů. Upování jednou za 5 dnů je ok. Možná by ale nějaká hranice počtů Upů a délka vystavení inzerce nevadila, viz. tandem Mrázek. Pokud by se například hodinky neprodaly dejme tomu do tří měsíců od vystavení, tak je bohužel špatně nastavena cena a prodejce by musel jít před uplynutím prodejní doby s cenou dolů, aby prodal nebo by mu inzerát zanikl. Tím by mu propadl jeden předplacený inzerát a pokud by chtěl prodat, musel by vystavit inzerát znovu s lépe nastavenou cenou. Nic víc mě teď nenapadá. 1
petr4612 Odesláno 22. září Nahlásit Odesláno 22. září (upraveno) Za sebe bych to viděl a shrnul následovně: 1. Zavedení paušálního poplatku pro prodávající, bez ohledu na počet inzerátů či hodnotu nabízeného zboží – představuje systémově jednoduché a administrativně nenáročné řešení. 2. Není nutné regulovat ceny, avšak je dobré striktně vyžadovat alespoň základní popis stavu, technické údaje a fotografie – pro určitý minimální standard kvality obsahu. 3. Omezení počtu posunutí (UP) a délky zveřejnění inzerátu – přirozeně povede k samoregulaci cen a odstranění nerelevantních inzerátů. 4. Zavedení tematických podkategorií v sekci „Ostatní inzerce“ (např. elektro, oblečení, auto-moto) – přispěje k výraznému zpřehlednění obsahu a usnadní orientaci. Ostatní, dříve nastavená, pravidla mi přijdou jako funkční a dlouhodobě prověřená, tak bych je ponechal. Upraveno 22. září uživatelem petr4612
Tanner Odesláno 22. září Nahlásit Odesláno 22. září Jsem tu víceméně “mlčenlivý bob” bez 50tky, přesto se vyjádřím. Přidávám se k variantě zpoplatnění fóra ve variantě premium, tedy ten kdo chce prodávat, bude platit předplatné. Pokud by bylo rozhodnuto o kompletním zpoplatnění, nejsem též proti. Mám to tu rád už léta, jako většina. Obecně jsem pro jednoduchá řešení. Nemalou měrou musíme přihlédnou také k technické složitosti a možnostem aktuálního systému fóra.. spousta návrhů je sice zajímavých (předplatné inzerátů, platba za upy, atd), ale těžko automatizovaně proveditelným, pokud u toho někdo nechce teda modovat do zblbnuti. K vyjádření admina předpokládám brzo dojde 2
zceyee Odesláno 22. září Nahlásit Odesláno 22. září (upraveno) Volitelny zpoplatneny escrow, furt je dostl idi kteri nechteji posilat 50k plus clenovi co ma 50 prispevku a je tu pul roku .. dopredu. A ne kazdy ma cas a naladu jezdit pres celou republiku pro hodinky. Escrow by sice protahl dodaci lhutu, ale strach by se vyresil a lidi by se nebali kupovat. Me tak napadlo kdyz sem uvazoval nad tim "tohle neni bazos". Nevim jestli se takovato sluzba da ziskat externe. Upraveno 22. září uživatelem zceyee
Borco77 Odesláno 22. září Nahlásit Odesláno 22. září Ahojte Jednoznacne povinny rocny clensky poplatok. Ostatne je nastavene vcelku dobre. Sledujem to celkom pozorne a ako to vidim, hodinky aktualne moc nejdu na odbyt ani za dobre ceny. Myslim, ze to uz vacsina predajcov zistila, takze ceny by som moc neriesil. Kazdy chce dobre kupit a dobre predat. To sa vyriesi same. K obsahu inzeratu, okrem stavu a veku hodiniek, tak vsetko ostatne si kazdy vie vygooglit, ak sa jedna o serioznu znacku. Mozno by nebolo zle vytvorit zvlast predajne vlakno SWISS MADE hodiniek, Japonskych, Nemeckych a ostatne. Bolo by to prehladnejsie. Na nehodinkove veci by som sa az tak na chronomagu nesustredil za mna Najdolezitejsie na fore je, aby bola serioznost a dovera.
prischera Odesláno 23. září Nahlásit Odesláno 23. září Prodávám celkem často, jsem rád, že mám tu možnost. Za sebe bych hlasoval pro co nejjednodušší systém, paušál za možnost vytvářet inzeráty. Cokoliv dalšího bude hroznej administrativní opruz. Naopak bych nijak neomezoval délku vyvěšení inzerátu. Mám opakovanou zkušenost, že hodinky si kupce našly i po delším čase. 4
Bert Odesláno 23. září Autor Nahlásit Odesláno 23. září Přátelé, děkuji vám. Vlákno je otevřeno pouhých 20 hodin, a už se shromáždily 3 stránky vážně a korektně míněných názorů, rad a doporučení. Vzhledem k tomu, co zde čtu bych rád změny realizoval od ledna příštího roku. Teď bych se ze svého pohledu na shrnutí podnětů, potažmo jejich hodnocení, vykašlal. Vlákno nechám, běžet do soboty 27.9. včetně. Pak nad to sednu, třikrát přečtu, napíši shrnutí, a začnu konat. Díky všem, kteří jste se již vyjádřili, a prosím ty, kteří tak neučinil, ať sem ještě něco napíší. I formálně velmi krátký názor typu: souhlasín s tím či oním, a naopk nesouhlasím s tímhle, je pro mne a moderátory cenný. Díky, roBERT 1
Jarett Odesláno 23. září Nahlásit Odesláno 23. září Souhlas, jsem pro jednoduchý systém placeného členství, které by zahrnovalo nějaký rozumný počet inzerátů pro každou kategorii (hodinky, doplňky, ostatní). Časově bych to neomezoval míň než 12 měsíců (také jsem koupil hodinky, které byly v inzerci skoro rok). Formu a obsah inzerátu bych nastavil jako formulář s povinnými fotkami + doplňující text. 1
bandicoot Odesláno 23. září Nahlásit Odesláno 23. září (upraveno) před 13 hodinami, laurin napsal: …VIP/maker si kupi za viac, Tady u nás bych ještě rozlišil obchodník vs. řemeslník, ať to netrestá kluky, co šijou řemínky spíš pro radost. edit: vlastně cena členství/inzerátu nemůže být jediným kritériem pro prodeje. Obchodníci si to zaplatí, protože to je pro ně součást businessu, dál to sem budou valit a o co tady přijdeme jsou různý seika, primky a podobná milá havěť, která se přesune na jiný hodinkový nebo prodejní kanály… Upraveno 23. září uživatelem bandicoot
Gustaf Odesláno 23. září Nahlásit Odesláno 23. září Ješte varianta....jako to bylo doposud. Rozeslat PM pro dobrovolný příspěvek na provoz fóra. Když pošleš a následně chceš prodávat, tak třeba 3 inzeráty zdarma. Když nepošleš a budeš chtít prodávat, tak si za každý inzerát zaplať. Ale asi by to bylo příliš složité to zorganizovat.
schipe Odesláno 23. září Nahlásit Odesláno 23. září Já osobně jsem za to udělat premium členství za poplatek. Je to jednoduché a kdo chce prodávat, tak ať platí. A jsem pro úpravu přehlednosti v inzerátech (kategorizace). Stávající pravidla jsou za mě OK.
Filip eM Odesláno 23. září Nahlásit Odesláno 23. září (upraveno) Dobrý den, čau a ahoj. Sám jsem začal fórum využívat poměrně aktivně a s klidným štítem řeknu, že při možnosti platit si "premium" účet, nějakých 50,- Kč měsíčně například, platil bych to i v případě, že nebudu půl roku nic inzerovat.. ruku na srdce, tadle částka je jedno kafe z automatu, a pokud to má pomoci udržet něco, co beru jako "lepší sociální síť" tak prosím. Doba ponechání inzerátu je taková .. ošemetná.. přeci jen se někdy podaří najít tu správnou vlnu a nabídnout hodinky, které jdou pryč ještě týž, nebo hned druhý den. Naopak zde můžeme nabízet hodinky, které se doma válejí delší dobu a čekají na toho svého správného kupce.. Z osobní zkušenosti znám oba případy a hlavou se mi honí nějaké nápady a s dovolením se o ně podělím. Třeba budou hloupé, třeba ne... v případě že by fórum generovalo pravidelný příjem formou předplatného, mohlo by se vláknu prodeje rozdělit na nějaký "ranking" podle značek, ceny.... stačily by nějaké 3 kategorie?? Pokud bych věděl, co chci a na co mám, neplevil by mi výběr nějaký Pátek od Filipa a audemary.. k Upování, už to zde bylo zmíněno.. člověk čeká na svůj UP, a jakmile ho pošle, hodinky jsou za hodinu na další straně rozdělit inzerci na nové / starší podle data vložení ? Případně 1 up za den? Pokud by byl každý UP zpoplatněn, u mnoha hodinek by se ani nevyplatilo upovat a vyšuměly by do ztracena a zůstaly by v šupleti, přitom se zde může objevit někdo, komu udělají radost, jen by se nevyplatilo je zde nabízet z důvodu jejich nízké ceny? V tom případě by výběr levnějších hodinek byl velice omezen pro začínajícího chronocvoka, který neví, jestli tomu podlehne ? V mém případě to byly Wardy za 7k, které mě ujistily, že hodinky jsou správným životním směrem.. Tak díky za přečtení a hezký den Upraveno 23. září uživatelem Filip eM 3
323GT Odesláno 23. září Nahlásit Odesláno 23. září Dle mě s prodejní sekcí není potřeba vymýšlet nějaké složitosti. Myslím si, že v podstatě funguje dobře. Nehledě na to, že spousta návrhů (ač třeba dobrých) by byla určitě složitá na administraci. Stejně tak si myslím, že není potřeba nějak stanovovat podobu inzerátu (množství a typ informací apod.). Ať si každý určí, kolik tomu chce věnovat, co poskytne za informace, jak kvalitní fotografie apod. - on chce prodat... A to nejdůležitější, byl bych pro zavedení poplatku z prodeje na způsob Chrono24. 1 1
peter48 Odesláno 23. září Nahlásit Odesláno 23. září Ahojte. Ja patrím tiež medzi tých ktorým to trochu trvalo kým som pochopil úplne pravidla a stalo ma to parkrat ban + .... Suhlasim zaviezť dáky symbolicky poplatok, pre jednoduchosť asi raz ročne / možno za 5 inzerantov ročne nižšia čiastka , nad 5 vyšia suma / , obmedziť dobu platnosti na 6 mes. , opakovanie toho istého tovaru až po pol roku , Up celkovo 6 x a to raz mesačne....., pri prepalenych cenách by moderator mal možnosť dat poznámku ....
relativ Odesláno 23. září Nahlásit Odesláno 23. září před 21 hodinami, Bert napsal: ...pojďme společně diskutovat o tom, jak udělat inzerci pro vás prodávající i kupující zajímavější a atraktivnější. Keď som si toto vlákno prečítal, tak aj zareagujem. Väčšina si myslí, že spoplatnením sa hore uvedená citácia vyrieši. Môj názor je taký, že ak chce niekto prispievať, mohol a môže to robiť aj teraz, žiaľ tým inzercia atraktívnejšia nebude. Ale kto je tu iba kvôli predaju, nech predáva v sekcii trebárs Prémium za poplatok. Inak pravidlá sú jasné a roky fungujú, ak sa občas stanú nejaké už spomínané extrémnosti, tak na to sú moderátori. Jednu vec by som predsa len zmenil, UPovanie by som podmienil nejakou novou informáciou /cena, popis, fotka.../, aby neboli len prázdne UPy. 1 2
hopa26 Odesláno 23. září Nahlásit Odesláno 23. září Já jsem za možnost nákupovat doopravdy vděčný, protože kromě věcí, které zde velmi často pořídím za lepší cenu velmi kvituji i spolehlivost a čestnost prodávajících. Tento luxus není jinde běžný, nevadilo by mi za jeho udržení přispět a pomoci ho udržet v chodu. Možná nějaké ikonky typu donátor , mecenáš, vip ,( případně nechat výběr rozlišovacího přídomku na majiteli ) pohladi ego a zmobilizuje uživatele k zaslání příspěvku. To ho odliší a automaticky oprávní k vyšším výhodám- filtrace, struktura, oblíbené, plné kontakty včetně adresy a historii či hodnocení předešlých nákupů aj. 3
gun4 Odesláno 23. září Nahlásit Odesláno 23. září 1.poplatek za clenstvo s moznosti inzerovat 2.cenu neregulovat
Doporučené příspěvky