moco Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 V 5. 9. 2019 v 8:06, tenge napsal: tak jsem šel do samsungu s9..no nevím...po 2 letech s jabkem to je skok do uplně jinýho systému...tak uvidíme jestli se tím prokoušu. Max bude na výměnu za nějaký jabko. Jak skladujete fotky? Google fotky nebo něco jinýho? Mám jich ještě v iphonu na icloudu 10tis. a co s nima..přijít o ně nechci..Google, nechci mít XY cloudů, mám jen icloud a ten google, do více aplikací bych osobně nelezl
Gustaf Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 Google a zaplatit pánbůh za něj. Teď když jsem Hard resetoval o 106
stosi Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 V 5. 9. 2019 v 8:06, tenge napsal: tak jsem šel do samsungu s9..no nevím...po 2 letech s jabkem to je skok do uplně jinýho systému...tak uvidíme jestli se tím prokoušu. Max bude na výměnu za nějaký jabko. Jak skladujete fotky? Google fotky nebo něco jinýho? Mám jich ještě v iphonu na icloudu 10tis. a co s nima..přijít o ně nechci.. já si platím normálně 1TB cloudu. Je to pohodlné, rok za 2.500, a když jsem to počítal, tak se mi nechtělo jít do nějakého domácího síťového úložiště.. Resp, mám taky, ale neřeším zálohu zálohy, je mi jedno, kdy to klekne, atd..
P11 Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 Android a fotky zálohované v Google fotkách. Len bacha ono ich trochu zmenší. Pôvodná veľkosť len na limitované množstvo GB, prípadne si treba priplatiť.A ešte jeden nápad ako zálohovať fotky: každý rok vybrať tak 100-200 ktoré z toho roku stoja ozaj za to, a pekne dať vytlačiť aspoň 10x15 a šup s nimi do albumu.
stosi Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 To je problém Google fotek - komprimují je. Snad jen Pixely mají možnost "unlimited". Jinak jak píše P11, jednou za rok tisku - papír je papír.
ismit Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 V 22. 2. 2019 v 15:58, liskus napsal: To ja taky:)tak snad se dockame Sent from my iPhone using Tapatalk ahoj, existuje teda nějaká relevantní náhrada iPhone SE? ideálně aby to mělo jack a nebylo o moc větší.naprostý ideál: SE: 124 × 59 × 7,6 mm @ 113g
moco Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 V 5. 9. 2019 v 12:18, P11 napsal: Android a fotky zálohované v Google fotkách. Len bacha ono ich trochu zmenší. Pôvodná veľkosť len na limitované množstvo GB, prípadne si treba priplatiť.A ešte jeden nápad ako zálohovať fotky: každý rok vybrať tak 100-200 ktoré z toho roku stoja ozaj za to, a pekne dať vytlačiť aspoň 10x15 a šup s nimi do albumu.+1 Akorát se k tomu dokopat
geometr Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 Fotky je potřeba se naučit třídit hned po vyfocení nebo třeba hned po dovolený. Většina lidí toho naseká miliardu a z toho třičtvrtě miliardy nestojí za uchování. No a pak ty, co se maj sdílet, případně, když neva komprese (viz Google, mně třeba v drtivý většině případů nevadí), tak do cloudu. Když nechci kompresi, tak placené nebo domácí úložiště. Ono taky většinu momentek mobilem je zbytečný fotit na bůhvíkolik megapixelů, takže ta komprese Googlu třeba pak neni nic, co by ty fotky kdovíjak znehodnocovalo. Tisknout a do skříně v albu mi přijde trochu jako chcaní proti větru, ale na druhou stranu vnoučata v albu pro dědu a babičku dobrý, my třeba prarodičům takhle tisknem, i když už taky jedou taky přes Google fotky.
tenge Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 Ok, tak to mám stejně, icloud a google fotky...ale jako musím dát zapravdu, že se android neseká (v S9) ale nezvyk je to jako prase...člověka ten ios tak zlenivý a udolá až se pak diví
koroner Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 V 5. 9. 2019 v 13:17, tenge napsal: Ok, tak to mám stejně, icloud a google fotky...ale jako musím dát zapravdu, že se android neseká (v S9) ale nezvyk je to jako prase...člověka ten ios tak zlenivý a udolá až se pak divíZkus si za pár měsíců iOS budeš trpět, jak Ti to nedovolí stahovat, otravovat iTunes, icloud, Apple Id a celý bude krkolomný.
P11 Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 Rozumná náhrada SE asi neexistuje. Teda v tej malej veľkosti.Z Androidu do 150mm povedzme Huawei P20, Honor10. Tie som nakúpil deckám a sú happy.
siwi Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 Už jsem to tu párkrát psal: Na fotky bez komprimace a kapacitních omezení je tu už roky nedoceněná služba Zonerama. Tuším stále zdarma. Fotky se tam uploadujou buď přes web nebo speciální aplikaci.
sibirnaya Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 Ja fotky z mobilu zalohuju do pc a ten zalohuju na externi disk, na cloudy nehraju.
Prochy68 Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 V 5. 9. 2019 v 17:28, sibirnaya napsal: Ja fotky z mobilu zalohuju do pc a ten zalohuju na externi disk, na cloudy nehraju.Presne tak
stosi Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 V 5. 9. 2019 v 17:28, sibirnaya napsal: Ja fotky z mobilu zalohuju do pc a ten zalohuju na externi disk, na cloudy nehraju.Taky jsem to tak dělával. Pak mi jeden den odešel HDD na PC, a externí disk (asi rok starý, ne zrovna levný) už nenačetl :-D. Pak jsem nějakému ajťákovi platil za záchranu dat. Za mě je ideál jedna záloha doma, jedna mimo domov.
Beet Odesláno 6. září 2019 Nahlásit Odesláno 6. září 2019 V 5. 9. 2019 v 20:27, stosi napsal: Taky jsem to tak dělával. Pak mi jeden den odešel HDD na PC, a externí disk (asi rok starý, ne zrovna levný) už nenačetl :-D. Pak jsem nějakému ajťákovi platil za záchranu dat. Za mě je ideál jedna záloha doma, jedna mimo domov. Já zalohuju na dva externí disky, přesně z těchto důvodů.
moco Odesláno 6. září 2019 Nahlásit Odesláno 6. září 2019 V 6. 9. 2019 v 6:28, Beet napsal: Já zalohuju na dva externí disky, přesně z těchto důvodů.Být tebou, tak pro jistotu bych to dělal na tři, nikdy nevíš
P11 Odesláno 6. září 2019 Nahlásit Odesláno 6. září 2019 Si robíte srandu. Zákazník mal vadný predný usb na Pc, odpiekol tri externé HDD za deň.Dáta sa zachovali, zdochla len elektronika, ale týždeň nemal dobrý spánok.
nickolas Odesláno 6. září 2019 Nahlásit Odesláno 6. září 2019 Záloha je fajn, ale musí se zálohovat poctivě a pravidelně. Já na to pár měsíců kašlal, že jako ok a stejně v tom notebooku nic nového není. Jenže jsem v tom období měnil telefon. Všechny fotky ze starého šly do notebooku, telefon smazat, nastavit nový a... A hotovo. Hadr v notebooku klekl, záloha telefonu jen v něm a záloha notebooku na ext hadru stará. Takže asi půlrok fotek z mobilu bylo v prdeli. Z hadru už je nedostali. Takže zálohuju do cloudu i na ext hadr. Ale věřím, že i tak se to může posrat, když se bude chtít.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se