juk Odesláno 22. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2023 Samsungy z vlajkových lodí jsou výborné telefony. Dodnes u nás věrně dosluhuje Galaxy S7. Existuje na ně i komunitní Android, který jim prodlužuje morální životnost. Ale co mi vadí, je stálé tlačení jejich aplikací a účtu. Jako pracovní mám A22 a s firemním účtem a MS apkami je na hraně použitelnosti. Citelně chybí výkon. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M@C Odesláno 22. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2023 před 5 hodinami, Beet napsal: Dlouhá leta používám mobily od Sony. Jejich hlavní výhody pro mě byly malé rozměry (aktuálně mám XZ2 compact), HW spoušť fotáku a odolnost IP68. Kombinace rozměrů a HW spouště je už asi pryč. Bohužel. XZ2 mi po čtyřech letech odchází, tak musím vybrat nástupce. Pořád preferuju menší rozměry na HW spoušť jsem asi rezignoval. Cenový strop je 15k, ale spíš méně. Něco jsem předvybral. Jestli máte osobní zkušenosti sem s nimi, případně jestli jsem na nějaký mensí zapomněl... Nesmí to být iPhone, Samsung, a číňan. 1. Google Pixel 7a https://mobilmania.zive.cz/google-pixel-7a zatím asi hlavní favorit. 2. Sony Xperia 10 V https://mobilmania.zive.cz/sony-xperia-10-v Pro mě známé prostředí a asi i delší výdrž. 3. Asus Zenfone 9 https://mobilmania.zive.cz/asus-zenfone-9 Bohužel už trošku přes rozpočet. Tak co vy na to? Urcite Pixel 7a, pripadne jeste zvazit 7 (IP68)... Jinak co se tyce aktualizaci, tak ja mam stary Pixel 4a 5G, a prave pred par mesici prisla aktualizace, ktera zprovoznila 5G i u nas, coz u tak stareho telefonu potesilo Fotak se da zapnout rychlym dvojitym zmacknutim zapinaciho tlacitka a jako spoust slouzi tlacitko hlasitosti. Takze takovy kompromis. Ten mobil mam uz 3 roky a je porad super, foti skvele, je rychly. Mame v rodine Pixely 6, 7, a vsichni jejich majitele (vcetne manzelky) jsou spokojeni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 22. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2023 @African Mít stále HW spoušť, tak vůbec neváhám a mát to jasné. @M@C IP68 nebo IP67 už by mělo teoreticky být jedno. Potápět se s ním nehodlám. @kloubik Samsungy mám nějak zafixované, že moc nevydrží baterka. Koukal jsem na ceny a spíš bych to tedy viděl na S22. Z diskuze zatím miska vah převažuje k Pixelu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno 22. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2023 před 51 minutami, Beet napsal: @African Mít stále HW spoušť, tak vůbec neváhám a mát to jasné. @M@C IP68 nebo IP67 už by mělo teoreticky být jedno. Potápět se s ním nehodlám. @kloubik Samsungy mám nějak zafixované, že moc nevydrží baterka. Koukal jsem na ceny a spíš bych to tedy viděl na S22. Z diskuze zatím miska vah převažuje k Pixelu. Pokud by nevadil starší kousek, tak zkus najít Pixel 5. Nemá ještě vlastní procesor od Google, ale je příjemně kompaktní. Měl jsem ho taky a spokojenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vorel Odesláno 22. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2023 před 2 hodinami, Beet napsal: Samsungy mám nějak zafixované, že moc nevydrží baterka. Koukal jsem na ceny a spíš bych to tedy viděl na S22. Z diskuze zatím miska vah převažuje k Pixelu. Pokud Samsung, tak bych šel určitě do S23 (S23+). Mám S23 a syn S22+, baterky u řady S23 vydrží rozhodně dýl a S23 tolik netopí. Možná je to tím, že Samsung použil místo Exynosů Snapdragony. Řekl bych, že S23 se Samsungu docela povedl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 22. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2023 Mám Sony Xperia 10 IV 5G rok a ty telefony si jedou stále tu svoji....protáhlou obrazovku, která mi vyhovuje protože ovládám telefon jednou rukou a lépe se kouká na videa, příjemné prostředí, dlouhá výdrž baterie 2-3 dny v pracovním vytížení na klid. Sony telefony beru i jako velmi odolné, aspoň se mnou zažívají peklo a drží. Minulý rok jsem tedy jeden utopil, ale ten ležel hodinu na rozpáleném stole a pak jsem s ním skočil do vody, ale jinak haldy drsného zacházení v horách a ty telefony drží. Foťák mě vyhovuje, beru ho za dostačující, samozřejmě nesmím vzít do ruky manželky novou pětku, tam je o level výš a suprově to fotí, ale samozřejmě dvakrát dražší telefon....jak píšu, jsem spokojený se Sony telefony již dlouhá léta.Ja sveho casu jednu xperii utopil ve vane, sundal kryt, vyndal baterku, vylil vodu a nechal vysusit. Jeste par let normalne fungovala a to byla v peci mladyho Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 22. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2023 před 1 hodinou, Prochy68 napsal: Ja sveho casu jednu xperii utopil ve vane, sundal kryt, vyndal baterku, vylil vodu a nechal vysusit. Jeste par let normalne fungovala a to byla v peci mladyho Hezky pěkně, tak aspoň že tak Dnes je největší průser telefonů právě to, že baterie nejdou vyndat a než se to uskuteční, telefon se upeče. Aspoň takovou smrt prý našel ten můj.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 22. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2023 Dneska uz je to horsi, tohle byla tusim tahle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 23. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2023 Já utopil svoji Xperii XZ2 teď o dovolené hned dvakrát. Jednou se koupala v záchodové míse a po druhé i se mnou v rybníce, kdy jsem tam spadl při lovu jedné kešky. Přežila naprosto v pohodě bez ztráty kytičky. Důvod proč potřebuju měnit je ten, že před nějakým časem začal blbnout repráček při hovoru. S někým telefonuju, on mě slyší dobře a já ho neslyším povětšinou vůbec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 23. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2023 No jo, nová doba - kvůli blátem a hnojem ucpanému goretexovému hadříku nad repráčkem měnit jinak zcela vyhovující telefon ...jako by nestačily všudypřítomné zástupy pitomců telefonujících s hlasitým příposlechem drženým "na sloní ucho", aby si to jejich hulákání (protože i druhá strana bývá stejně pitomá a prd slyší) užili všichni kolem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 23. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2023 Já to ale neslyším na normální poslech. Vidíš hlasitý jsem ještě nezkoušel, ten třeba funguje. BT sluchátka holt pořád s sebou nenosím. Mám ho čtyři roky a výkonostně už začíná taky drhnout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 14. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2023 Mám 4 roky starý Huawei P30 Pro, stále funguje a zatím jsem nehledal důvod, proč ho měnit. Baterka drží, výkon stíhá, pěkně fotí, prostě pohoda. V práci ale máme možnost nákupu nových mobilů za neodolatelných podmínek a tak jsem dostal nabídku si vybrat nový. Ale jaký? Rád bych lovil ve vodách vlajkových lodí, ale zase 30+ tisíc za mobil mi přijde jako nesmysl. V posledních letech jsem měl šťastnou ruku, můj dnešní Huawei byl ve své době za skvělé peníze, předtím jsem měl úžasný LG G6 a předtím ještě skvělejší LG G3, všechny do 15 tisíc. Chci Android, měl by umět slušně fotit, ideálně značka, která dělá i výkonné chytré hodinky, které nejlépe fungují s mobilem stejné značky. Potřebuji synchronizaci s Outlook v počítači, navigaci, koukám na stažené filmy, dost fotím a fotky v mobilu upravuji, ovládám prvky chytré domácnosti, páruji s chytrými hodinkami, v práci využívám tabulky a texty, skenuji dokumenty, mobilní bankovnictví, letecké aplikace, mapy, Netflix, HBO, Spotify, Booking atd. Hry nehraju, ale výkon a kvalitní velký displej ocením. Huawei nevím, má prý stále problém s Google, tak to vidím na Samsung, ještě mne napadá Xiaomi, ale fakt se v dnešní situaci na trhu výkonných telefonů moc neorientuji a tak mne zajímají vaše tipy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 14. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2023 Asi zalezi co su to tie neodolatelne podmienky Ak viez ziskat Samsung S23 (alebo verziu Plus) s 256GB pamatou (S23 128GB ma iba UFS 3.1, vyssie modely maju UFS4.0), za dobru cenu, tak ho ber. Samsung ma fajn SW podporu pre najvyssie rady, bezpecnostne updaty vychadzaju kazdy mesiac s garanciou na 5 rokov a major OS updates po Android 17. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M@C Odesláno 14. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2023 Google Pixel 7 Pro, nebo pockat na 8... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
(Miloš) Odesláno 16. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2023 (upraveno) Takový lehký srovnání Samsung vs Sony mám, byl jsem Sony maniak a začaly to právě jejich compacty, skvělý telefony, který ale nevím proč už nejsou. Zkusil jsem asi na rok 10II a začaly mě vysírat ty věčný aktualizace, který měnily funkční věci na komplikovanější, prostředí atd. Jsem v tomhle tak trochu auťák, vytočí mě i když mi změní ikony. Tak jsem jí poslal do světa a koupil jeden z posledních novejch Galaxy S10e. Na první dobrou už je širokej, s compactem to nemá nic společnýho, ta 10 sice vypadala hrozně nudlovitě, ale dala se držet v jedný ruce. Baterka je znatelně horší, nebo ne nutně baterka, ale výdrž, řekl bych poloviční. Nedokážu si jí představit u někoho, kdo má ještě asocialní sítě. No ale i přes pár aktualizací, prostředí mám přesně takový, jak jsem si ho na začátku nastavil. A protože není moc na výběr, budu ho držet, dokud bude fungovat. I za cenu dobíjení přes den. Pořád tady mám Z3C a přemejšlím, se bych jí nechal z nostalgie zrepasovat, ta byla i přes ty skleněný záda prostě nejvíc, ale mám takový tušení, že už by dneska moc používat nešla. Upraveno 16. září 2023 uživatelem (Miloš) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 16. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2023 Z3 compact som mal. Posledne sony co imho stalo za to. Maly, lahky, sd karta, vodotesny. Potom Samsung S7. A bol to brutalny skok. Nasledne S10e. Opat velky rozdiel. A minuly rok S22, to uz oproti S10e tak velka revolucia nebola.Z3c ma android 6.0 takze dnes uz nepouzitelne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 22. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2023 V 14. 9. 2023 v 11:20, shaggy napsal: Asi zalezi co su to tie neodolatelne podmienky Ak viez ziskat Samsung S23 (alebo verziu Plus) s 256GB pamatou (S23 128GB ma iba UFS 3.1, vyssie modely maju UFS4.0), za dobru cenu, tak ho ber. Samsung ma fajn SW podporu pre najvyssie rady, bezpecnostne updaty vychadzaju kazdy mesiac s garanciou na 5 rokov a major OS updates po Android 17. V podstatě si mohu vybrat co chci. Prý mohu i Apple (vedení firmy je má), ale nejsem si jistý, jak by se mi přezvykalo z Androidu a také nevím, jak je to s kancelářskými funkcemi, které jsem zmiňoval. Navíc jsem zvyklý na hodně Google aplikací, telefon si vždy vychytám, abych se "v něm" cítil jako doma a tohle by bylo něco úplně jiného. Zvyk je holt železná košile. Nicméně na Apple - spíš ze zajímavosti a abych si pak něco nevyčítal - kouknu, ale spíš to zatím vypadá na některý Samsung S23.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zerrou Odesláno 22. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2023 Samsung S23 Ultra kôli foťáku..fotim Nikonom Z, ale z mobilu lezú dobré momentky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 22. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2023 ..jak je krasne videt ten napis "adidas" na podrazce jeho tenisky, vid? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zerrou Odesláno 22. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2023 (upraveno) před 19 minutami, Murphy97 napsal: ..jak je krasne videt ten napis "adidas" na podrazce jeho tenisky, vid? Ultra nemá chybu,toto je 10x optický zoom...mam tuto fotku približenu aj viac,ale asi nepublikovatelné....dufam,že som nikoho nepohoršil.... a vlastne vdaka tebe som si vsimol az teraz ten nápis a to že ten chlap sa vlastne vznáša on je nad zemou?! Upraveno 22. září 2023 uživatelem zerrou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se