Přejít na obsah

Vybiram mobil ...

Doporučené příspěvky

Muzes prosim za par dni hodit par postrehu, hlavne co se tyka prechodu z vetsiho zpet na mensi displej? Treba co se tyka pohodlnosti ovladani? 

Ja bych se chtel vydat opacnym smerem a vystacit si s telefonem i misto tabletu. Zatim je moje teorie, ze je zbytecne mit 5-5.5" telefon a k tomu 7" nebo 8" tablet (a vetsi tablet uz bych nechtel, nez 10" tablet to uz radsi 11" macbook air), tak si rikam, ze bych zkusil nejaky smartphone 5.7-6 palcu a vystacil si s jednim zarizenim.

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, prvni den s novou hrackou pomalu za nama. Trochu me pozlobilo spojeni TouchDown s pracovnim mailem a kalendarem. Ale uz to jede. Zatim se zda, ze jedine minus je onen mensi displej. Taky asi bude Z2 nachylnejsi k padum, je v ruce kluzka, a k poskozeni pri onom padu, sklo. Vsiml jsem si, ze kryci klo fotaku je ve stejne urovni s plochou zad, neni zapustene, takze asi bude nachylne k poskrabani. Proste to je vlastne poprve, zo uvazuju o te gumove, ochranne obruci kolem telefonu. Ochrannou folii na displej jsem dal hned a ani neni poznat, ze na tom je. Nektere vychytavky systemu jsou fajn. Hodne se mi libi relativne maly pocet povinnych, neodinstalovatelnych Sony aplikaci. Krome par veci spojenych s fotakem, muzikou a hrama je to de facto cisty Android s peknou grafikou. Samsung byl tim svym nepouzitelnym Samsung smetim, ktere se neustale updatovalo, neslo vypnout, deaktivovat, ani odinstalovat preplnen. Jsem tak v polovine zadavni hesel na vsechny hudebni, ulozistove, poznamkove, mailove, chatove sluzby. Appky se ztahly hned z Play storu, ale ty hesla, to je pruda. Musim si na Evernote udelat zaheslovanou slozku se vsema heslama. Na PlayStation network heslo a username jsem si nevzpomnel zatim vubec. Na PS3 je nastaveni pristupne taky jen po zadani hesla, takze jsem v kelu. V kapse je to placka uzsi a celkove mensi. Magneticky minidock na stul je super a sele prostredi s nim spolupracuje, otoci se i home screen, coz Samsung neumel. S mymi pracovnimi sluchatky Sony MDR1 si rozumi skvele a sitove narky nad nizkou hlasitosti ja teda nesdilim. Vydrz zatim nevim. Velk displej na Note 3 je jeoddiskutovatelne plu a posunuti kontextovych tlacitek zcela mimo nej je veeelke plus Samsungu. Pocitove, na omacani, sytem, vzhled a tak vyvolava Z2 dojem daleko drazsiho pristroje, Note je proti tomu fakt plastak. Uvidime s cim prijde v Zari Z3 a Note 4. Pred vanocema bude dalsi roztrel a jedna Z2 na prodej. I kdyz ta se tu zacla prodavat teprve tuto sobotu, takze kdo vi kdy dalsi generace dorazi na pulty.  

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Tak zkusím poprosit vážené panstvo o radu i zde.

Mám Iphone5 který je, (teda spíš byl) až donedávna skvělý. Ani ne po roce se mi ale posral jeden ze dvou knoflíků, který tam jsou a protože to půjde na svolávačku,https://ssl.apple.com/cz/support/iphone ... akebutton/ budu potřebovat náhradu. No a na moje aktivity bych rád něco outdoor. Díky dvěma SIM se stejným číslem, můžu mít teď telefony dva. Rád bych něco, co jde ovládat i v rukavicích a je to alespoň trochu odolný proti vodě a nárazu. Občas ho potřebuju na motorce a teď docela často na motorovým paraglajdu. Tam mi v rukavicích nejde telefon ani přijmout, natož napsat zprávu či využít nějakou aplikaci.. 
Takže bych rád něco s tlačítky, nebo dotykáč, kterej jde ovládat v kožených rukavicích. Na nějaký PC tužky nebo nasazovací gumový konce prstů můžu nahoře v oblacích zapomenout. Některý funkce jdou volit hlasem přes BT do přilby, ale bohužel ne všechny. Pročetl jsem tohle vlákno docela poctivě, ale díky rychlýmu vývoji v oblasti mobilní komunikace se radši znovu zeptám. Cenovej strop bych viděl tak kolem šesti tisíc. Preferuju možnost nastavení co největšího písma, delší výdrž baterky a Bluetoth. Díky za případný rady a odkazy. Cat25 a podobný jsem zkoušel...tam nejde nastavit velký písmo. Takže docela tápu. Název vlákna je prostě naprosto výstižnej.....fakt mě to vybírání nebaví. 

Odkaz ke komentáři

Ahoj fšem

Máte nějaké zkušenosti s repráčkama k mobilu? Mladej začal otravovat a mě se zdá,že je to pěkná blbost.Ještě si vyhlídnul nějakou svítící blbost. Asi nic moc dobře hrát nebude,tak kdyžtak levnější návrhy,díky

Repráčky k mobilu za takovou blbost zase nepovažuju. Zvuk to celkem zkvalitní, hlavně přidá basy, které v samotném mobilu citelně chybí. Osobně používám toto a hraje to slušně:

http://www.x-mini.cz/produkty/x-mini-ii-3/

Odkaz ke komentáři

...já mám dobrou zkušenost s řešením 2+1 (s woofrem), hraje to i od podlahy. Akorát to není dobře přenosné.

Jo, to musí být určitě paráda. Ale vycházel jsem z toho, že mladej si to asi bude chtít tahat všude s sebou. Tohle složí do kapsy a je u toho i zabudovaný propojovací kabel. Dá se vybírat ze spousty barevnýczh variant a existuje i bezdrátová verze přes bluetooth.

Odkaz ke komentáři

Repráky sice nejsou úplně o výběru mobilu, ale je to příslušenství, tak proč ne. Už jsem to psal jinde, ale v práci máme tzv. vibrační reproduktor, skvělá věcička do kapsy, schopná, položena na vhodný povrch, ozvučit malý sál. Propojení s MT nejlépe přes Bluetooth, je k tomu ale i USB kabel pro propojení s PC apod...

Cyril - pochopil jsem, že chceš odolný, jednoduchý,tlačítkový telefon na letecké atd. aktivity, jako duplicitní k primárnímu manažerskému dotykovému? Tak jako to máme s Drákulou:-)?

Odkaz ke komentáři

Zdar, já jsem si před nedávnem koupil Samsung Xcover2. Mé potřeby byly: smartphone, odolný, android. Na outdoor je fakt dobrej, voděodolný a prachuodolný - IP67 (zkoušel jsem v sauně a výřivce, pak i dešti a vše v pořádku) - na youtube je plno videí s prasárnama co tam s nim dělají. Ovládat se dá i v rukavicích - tedy v mojich taktickopracovních to jde dobře. Ovládat BT jde, ale myslim, že musíš dávat anglický pokyny. Já ho kupoval, a skoro všude i teď viděl, za 4.990,-. 

Je to jen tip, mě tento telefon plně vyhovuje - jediný problém je malá paměť na aplikace (cca 1GB), sice můžeš přidat paměťovou kartu, ale aplikace tam bez ROOTu nenainstaluješ. 

Hodně štěstí s výběrem ;)

Tak zkusím poprosit vážené panstvo o radu i zde.

Mám Iphone5 který je, (teda spíš byl) až donedávna skvělý. Ani ne po roce se mi ale posral jeden ze dvou knoflíků, který tam jsou a protože to půjde na svolávačku,https://ssl.apple.com/cz/support/iphone ... akebutton/ budu potřebovat náhradu. No a na moje aktivity bych rád něco outdoor. Díky dvěma SIM se stejným číslem, můžu mít teď telefony dva. Rád bych něco, co jde ovládat i v rukavicích a je to alespoň trochu odolný proti vodě a nárazu. Občas ho potřebuju na motorce a teď docela často na motorovým paraglajdu. Tam mi v rukavicích nejde telefon ani přijmout, natož napsat zprávu či využít nějakou aplikaci.. 
Takže bych rád něco s tlačítky, nebo dotykáč, kterej jde ovládat v kožených rukavicích. Na nějaký PC tužky nebo nasazovací gumový konce prstů můžu nahoře v oblacích zapomenout. Některý funkce jdou volit hlasem přes BT do přilby, ale bohužel ne všechny. Pročetl jsem tohle vlákno docela poctivě, ale díky rychlýmu vývoji v oblasti mobilní komunikace se radši znovu zeptám. Cenovej strop bych viděl tak kolem šesti tisíc. Preferuju možnost nastavení co největšího písma, delší výdrž baterky a Bluetoth. Díky za případný rady a odkazy. Cat25 a podobný jsem zkoušel...tam nejde nastavit velký písmo. Takže docela tápu. Název vlákna je prostě naprosto výstižnej.....fakt mě to vybírání nebaví. 

Odkaz ke komentáři

Cyril - s Drákulou máme Samsungy, označení už nevím, určitě je to předchůdce Xcoveru 271, má podobný design. Stály pár korun, máme je 4 roky a nehodláme se jich zbavit. Na motorce ho mám na řídítkách, v rukavicích ho mohu ovládat, propojení do Interphonu. Na nabití vydrží cca 10 dnů, na týdenní dovolené ani neberu nabíječku, může na něj pršet, válet se v blátě, má silnou LED jako baterku. Malý, lehký, v kapse nezabere místo. Mizerný barevný displej a mizerný foťák, ale to je fuk. Dotykový telefon beru na motodovolené v roli tabletu/počítače zapínám jen když je potřeba, tenhle telefon je zapnutý stále.

Odkaz ke komentáři

Prosim o zachovani chladnych hlav, jde mi o seriozni dotaz. Chtel bych pozadat o poradni hlas pri vyberu smartphonu (doposud jsem mel pouze stary tlacitkovy telefon). Ve vyberu mam 2 odlisne kousky - Samsung Galaxy S4 mini a iPhone 5C (cena sice neni rozhodujici, ale vic do toho vrazit nechci). U obou se mi libi kompaktni velikost, Samsung Galaxy S4 jsem mel v ruce a je to zbytecne velky. Nejsem hracicka, ale pozaduju, aby dana funkcionalita slapala bezchybne. To me tahne vic na stranu Applu. Na druhou stranu nemam zadny jiny Apple device, takze doma nebudu s nicim parovat. Kolegove v praci to maji tak pul na pul. Rodinni prislusnici radi Samsung, me to osobne tahne o neco vic k Applu.

pozadavky (podle priority):

* email/kalendar, synchronizace s firemnim uctem a MS exchange - bude to pracovni telefon, takze tohle je nosne tema

* wifi, web - prohlizeni webovych stranek, pripojeni hlavne pres wifi, dobry prijem signalu, stabilita

* cteni MS Office a PDF dokumentu - pracovni mobil, komentar netreba

* fotak - co mate dnes na ruce :) a jine foceni tohoto typu - na seriozni fotky mam zrdcadlovku, na kterou ovsem nemam moc cas, takze kvalitni fotak "kdykoliv po ruce" ocenim

* MP3 - da se s iTunes zit i s WIN7 pocitacem?

* mapy, GPS - tohle bude asi spis deviza Samsungu, ze?

* stabilita, dobre integrovane reseni - v tomhle spatruju silnou stranku Applu

* hry hrat nebudu, na videa asi koukat taky ne (s vyjimkou YouTube)

* nereste cenu, neni rozhodujici

Upraveno uživatelem skalis
Odkaz ke komentáři

Jestli nic od Applu nemáš a ani na to nejsi zvyklý, tak to bude pro tebe asi dost šok. Sám jsem si to zažil, sice před lety s 3GS, ale ono to bude i teď aktuální. Po týdnu snahy zprovoznit plně telefon jsem usoudil, že bez Apple ekosystému to nepůjde a 3GS šlo z domu.

Nyní jsem plně spokojen s Windows Phone. Na praci ideal, po aktualizaci na WP 8.1, která bude oficiálně tento měsíc dokonalý sytém. Vše plynulé a bez sekání, synchronizace funguje, plné office v základu mě taky potěšily a hlavně nepotřebuju žádné přiblblé iTunes a spešl konektor.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...