Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 18. 3. 2014 v 16:02, FraK napsal:

Marcus, on 05 Bře 2014 - 12:36, said:snapback.png

Mám to podobné. Právě mám na ruce Orient Mako a např. Suby i Carrery leží zatím odložené ve skříňce. 

Začínám z toho být ?volaký zmetený?.  :crying_anim:

Odesláno
  V 19. 3. 2014 v 12:28, Marcus napsal:

Vykašli se na naše zkušesnoti, jsou nepřenositelné, tu cestu si budeš muset ujít sám.

Když jsem asi po čtyřech letech ušel cestu od Seiko Samurai k Rolex Submariner a měl jsem přitom stále divery s inhousem a datumem, sklo bez AR, s hliníkovou lunetou, náramek s plechovou sponou, akorát jsem v tom byl o kilo víc, tak jsem byl taky zmetený, jestli celý to zdejší mrcasení vedlo jen k tomu, že jsem dal 100 za značku, o které jsem věděl odjakživa, že je etalon hodinek :D

Odesláno
  V 19. 3. 2014 v 12:37, bandicoot napsal:

Vykašli se na naše zkušesnoti, jsou nepřenositelné, tu cestu si budeš muset ujít sám.

Když jsem asi po čtyřech letech ušel cestu od Seiko Samurai k Rolex Submariner a měl jsem přitom stále divery s inhousem a datumem, sklo bez AR, s hliníkovou lunetou, náramek s plechovou sponou, akorát jsem v tom byl o kilo víc, tak jsem byl taky zmetený, jestli celý to zdejší mrcasení vedlo jen k tomu, že jsem dal 100 za značku, o které jsem věděl odjakživa, že je etalon hodinek  :D

To je nádherný  :D  :clap:  Myslím, že po tom, cos tu teď napsal, by mohli ChronoMag klidně zavřít. Lépe se snad cesta chronomagora ani popsat nedá. Mám furt to samý, ale jiný  :D

Odesláno
  V 19. 3. 2014 v 12:37, bandicoot napsal:

Když jsem asi po čtyřech letech ušel cestu od Seiko Samurai k Rolex Submariner a měl jsem přitom stále divery s inhousem a datumem, sklo bez AR, s hliníkovou lunetou, náramek s plechovou sponou, akorát jsem v tom byl o kilo víc, tak jsem byl taky zmetený, jestli celý to zdejší mrcasení vedlo jen k tomu, že jsem dal 100 za značku, o které jsem věděl odjakživa, že je etalon hodinek :D

A jak to dopadlo,jak sis to obhajil?

• po 2 týdnech...
Odesláno

Když člověk někam přijde je slušnost se představit. Napravuju tenhle rest. Je mi čerstvě třicet, jsem z Prahy. Kromě hodinek mě baví cvičení - atletiku a silovvý trojboj jsem provozoval asi deset let závodně. Hodinkám se věnuju krátkou dobu - prošel jsem  klasickým vývojem - od základky casia, pak jako puberťák jsem dlouho pokukoval po festinách tdf. Nic jiného co by se mi líbilo tady  nebylo k vidění - na festiny jsem tehdy nenašetřil a nelituju toho :) Pak jsem na hodinky nějak zanevřel - před pár lety jsem narazil na tenhle web a moje pozornost se opět probudila a už se ubírala jiným směrem - zajímám se o seika, německé hodinky (nejvíc b-uhr ale i jiné moderní toolwatche) a švýcarskou produkci.

Jinak zdravím členy a chci pochválit místní fórum, líbí se mi po technické stránce a hlavně atmosférou, která tu panuje. Až na výjimky jsou tady rozumný lidi, co nemaj potřebu se neustále urážet, tahat za slovíčka a babrat v blbostech, To je na jiných fórech, kam chodím celkem vzácnost, doufám že to vydrží :)

Oldřich

Odesláno

Oldo vítej, tak nějak by se dala shrnout i moje zkušenost s Chronomagem :) od té doby (nedávno), co jsem se přihlásil, tak tady trávím aspoň nějakou tu minutku denně (někdy i hodinku :lol2: ) a i když na žádném jiném fóru jsem nikdy přihlášený nebyl, tak co jsem kdy někde studoval nějaké informace - auto, nože, GPS moduly atd, tak můžu říct, že atmosféra tady je nepřekonatelná a fakt až na pár "kousků" a případné kamarádské popichování je tu opravdu ctěn gentlemanský přístup ve všem...ať už v diskuzích, tak i při prodeji hodinek atd... Tím bych taky chtěl všem chronomágům (a chrono modům, adminům, rootadminům :notworthy: ) tady poděkovat za to, že jsou jací jsou, a že si fórum udržuje (oni udržují) opravdu vysoký standard :clap:

Odesláno
  V 19. 3. 2014 v 19:48, Hasňa napsal:

A jak to dopadlo,jak sis to obhajil?

Neobhájil.

Rolexy jsem prodal.

...

Abych nakonec skončil u IWC Fliegerchronograph.

Tzn. hodinek, které jsem v tomto vzoru už měl, akorát se jmenovaly Archimede Pilot Chrono a byly o kilo levnější :D

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Napravuji rest a představuji se také.

Jsem z Prahy, lehce přes 25, na Chronomag jsem chodil už pár měsíců slintat, ale donedávna jsem neměl potřebu se registrovat a přispívat.

Moje jediná "hodinkářská" éra byla ještě v pubertálním věku, kdy jsem nosil takové dětské digitální hodinky, do kterých se daly strčit bonbony...(pořád je někde mám, asi sem hodím foto do chlubírny) :ban:

Krátce poté jsem nosil fejkové Rolexky DJ od strejdy z USA. Tehdy jsem samozřejmě o nich nic nevěděl, jen jsem nějak tušil, "že jsou fakt hustý". Dokonce jsem je měl dvakrát, úplně stejné a pořád je někde mám schované.

Jako další jsem měl nějaké digitálky, to už byly Casia, ale co byly zač už si nepamatuju. Potom dlouho nic, nastala dlouhá mobilní éra, ale asi před 3 lety jsem si koupil hodinky Shark, které jsem nosil docela často a nic moc neřešil, až donedávna, kdy se to ve mně probudilo, nebo jsem snad k nim dozrál? Nevím.

Každopádně jsem začal sjížďět Chronomag a všechny možné i nemožné weby, kde jsem četl, jak si máme my, nováčci, co nechtějí moc utrácet, koupit Seika Monstery. Ty jsem nechtěl, přišly mi ulítlý, přerostlý a vůbec, však to znáte. Říkal jsem si, co mi má kdo radit, však si nakoupím sám. No, nakonec jsem koupil rychle za sebou jedny skeletony Relic (Fossil), open-heart Timexy a jedny vintážní Seika.

Chvíli jsem měl ze všech těch nových hodinek radost, ale asi po měsíci se mi to rozleželo, začaly mě trochu nudit a navíc jsem si v reálu od jednoho Chronomagora na chvíli Monstery osahal, takže jsem včera po kratší kontemplaci objednal nové Monstery a teď se nemůžu dočkat, až mi přijdou a budu mít na ruce konečně něco pořádného.

Ty Timexy se mi líbí, jsou takové zvláštní, ale chce to nový tah, ten originální kožený řemen na nich se mi nelíbí. Vintážní Seika jsou v opravě, pro ty jdu zítra a též se nemůžu dočkat, mají své kouzlo.

Napadlo mě, že bych mohl později do chlubírny hodit, jak jsem chronologicky ( :bag:) postupoval ve svém vývoji s hodinkami, včetně těch bonbonek a Fejkexů.

Upraveno uživatelem Riotstarterr
Odesláno

AHOJ , jsem Miki z Plzně. A jelikož jsem pořád koukal na e-shopy na netu na hodinky. A zdával dovyhledávače dotazy různého typu. Pořád mě to  vygenerovalo chronomag. :-)  Tak jsem tu.

Hodinky nosím od druhé třídy ZŠ. A už tenkrát jsem pořád sledoval fascinovaně vteřinovku. ......

Odesláno
  V 10. 4. 2014 v 17:43, Pulsar napsal:

AHOJ , jsem Miki z Plzně. A jelikož jsem pořád koukal na e-shopy na netu na hodinky. A zdával dovyhledávače dotazy různého typu. Pořád mě to  vygenerovalo chronomag. :-)  Tak jsem tu.

Hodinky nosím od druhé třídy ZŠ. A už tenkrát jsem pořád sledoval fascinovaně vteřinovku. ......

Tak to jsi tu správně, Pulsare. Podobně vznikal chronobundus i u mě  :cheers:

Odesláno

Ahoj,dovolte abych se představil,jsem Karel K4 z Mostu. O hodinky se výrazněji zajímám jen pár měsíců po té co jsem shlídnul sbírku u kamaráda která mne nadchla,do té doby to byly hlavně hodiny starožitné nástěnné. Kamarád mi doporučil i toto forum které je skvělé,výborná studnice informací.Pár hodinek již mám,časem dám nějaké fotky.

Dovolte mi jeden dotaz,vzhledem k tomu že jsem úplný začátečník.

Domníval jsem se že spol.Elton je český výrobce hodinek prim,zmátl mne článek na webu www.prim-hodinky.cz, O SPOLEČNOSTI, SOUČASNOST.Tak mne to mate?

děkuji

Odesláno
  V 18. 4. 2014 v 9:52, Karel K4 napsal:

Ahoj,dovolte abych se představil,jsem Karel K4 z Mostu. O hodinky se výrazněji zajímám jen pár měsíců po té co jsem shlídnul sbírku u kamaráda která mne nadchla,do té doby to byly hlavně hodiny starožitné nástěnné. Kamarád mi doporučil i toto forum které je skvělé,výborná studnice informací.Pár hodinek již mám,časem dám nějaké fotky.

Dovolte mi jeden dotaz,vzhledem k tomu že jsem úplný začátečník.

Domníval jsem se že spol.Elton je český výrobce hodinek prim,zmátl mne článek na webu www.prim-hodinky.cz, O SPOLEČNOSTI, SOUČASNOST.Tak mne to mate?

děkuji

Vítej na fóru (vstup na vlastní nebezpečí :D )

o tomto případu si tady počteš dost. Teď jsem kouknul na web těch prodavačů čínských šrotů pod značkou Prim a raději jsem to zase rychle zavřel..

Odesláno

Ahoj všem, vzhledem k tomu, že začínám potlačovat roční stud a sem tam už bych taky rád něco prohodil, tak je nejvyšší čas něco o sobě napsat.

K fóru jsem se dostal při hledání hodinek k otcovým šedesátinám a otevřel se mi úplně jiný svět. Otec hodinky ještě nedostal, ale já už mám pár primek a začínám se připravovat na nějaké první pořádnější hodinky. Je pravda, že si někdy říkám, zda mi objevení tohoto fóra stálo za to. No ale co teď už nadělám. Takže díky za pěkné chvilky a podnětné čtení do teď a určitě i v budoucnu.

Odesláno

Ahoj. Tak jsem si po půl roce od registrace všiml, že je tu zvykem se představit. Takže sorry a zkusím to. 

Moje první hodinky jsem dostal od strýce, možná to bylo během jeho návštěvy na opušťáku z vojny, každopádně to bylo někdy v první třídě. Byly to krásné hodinky Vostok, hnědý lesklý ciferník, asi hnědý racingový kaučuk. Nejlepší bylo, že na ciferníku bylo napsáno Boctok, takže jsem měl zážitek z azbuky, jejíž základy jsem potom vypiloval na digitální hře s potapěči, kteří se snažili ukrást poklad chobotnici (to asi položilo základ mé současné touhy pořídit si potápky :-) ). Hodinky se mi moc líbily, ale udělal jsem s nimi chybu, kterou si dnes vyčítám. Když jsem byl na prázdninách u babičky, tak tam přijel borec, který vykupoval staré mechanické hodinky a měnil je za noname ruské plastové digitálky. Samozřejmě jsem je vyměnil. Digitálky byly bílo-zelené s neohebným řemínkem, který za chvíli praskl, hrozně blbě u nich šly mačkat tlačítka a za týden přestaly fungovat. Zatím moje nejhorší hodinky :-)

Potom začala éra digitálek za stovku od Vietnamců, byl na nich nápis Montana, měly stopky a budík a hlavně 12 nebo kolik melodií. S nima jsem strávil skoro celou základku a vystřídal celkem asi 3 exempláře. Strašně jsem se s nima nablbl, furt jsem měl nastavený budík, všechno jsem stopoval, každý den jsem je několikrát seřizoval podle Radiožurnálu...Dnes mě štve, že už ani jedny nemám - dlouho ležely jedny v šuplíku, ale při nějakém úklidu jsem je vyhodil. Někdy kolem sedmé třídy jsem si koupil u Vietnamců černé digitálky s kalkulačkou, což ale bylo šlápnutí vedle.

K nejbližším narozeninám jsem si tedy přál "pořádné hodinky" (rozuměj ne z tržnice). Vybrali jsme digitálky Casio s podsvícením a 100M vodotěsností. Pár let jsem je ponosil, a když se u nich rozpadl tah, tak jsem si přál nové, protože se mi začaly líbit hodinky s ručičkama. Nedávno jsem je doma vyhrabal, abych do nich zkusil dát baterku, ale některé segmenty displeje už neukazujou.

Moje první hodinky s ručičkama jsem dostal k narozeninám někdy kolem osmnácti. Měly být do tisícovky, volba padla na Bentime s bílým ciferníkem a datumovkou na pozici 6. Vzhledově se mi tenktát líbily a nic jiného jsem neřešil. Nosil jsem je celou vysokou a to i poté, co se mi v páťáku odštípl kus sklíčka (asi tam byl safír, ten to prej dělá :-) )

Takže co jsem si přál jako dárek k promoci? Samozřejmě hodinky! Cenový limit do tří tisíc, koukal jsem se už i po mechanikách, ale na žádné, které by mě oslovily jsem v této cenové relaci nenarazil. V té době už jsem měl jisté místo na zkušebně motorů do náklaďáků, věděl jsem, že tam budou motory CATerpillar, a když jsem v jednom obchodě narazil na kolekci hodinek této značky, tak jsem si řekl, že by se to hodilo a šel jsem do nich. Mají modrý ciferník a v něm tři malé jako u chrona, ale ukazuje to datum, den a 1-24 hodin, což mi přijde zbytečné. Tenkrát se mi líbilo, jak to vypadá, ale postupně mě začalo štvát, že to vypadá jako něco, co to není. Dnes je nosím do práce, jsou to jediné hodinky, které si dovolím strkat pod vodu a tam, kde hrozí poškrábání. Jednou jsem s nima ukostřil startér, což vytvořilo "škvarek" na lunetě :-)

No a jsme v roce 2013. Zájem o hodinky přetrvává, zatím se to projevuje jenom občasným slintáním u výlohy. Náhodou jsem na internetu narazil na nějaký článek o primkách a vzpomněl si, že jsem o comebacku této značky už slyšel. Tak jsem začal gůglit a narazil jsem přitom na Chronomag. Nějakou dobu jsem to jen tak četl a když mi začalo vadit, že nevidím fotky, tak jsem se zaregistroval. To už jsem měl primky Sport II Humberto od nějakého bastlíře z Aukra, co jich prodává mraky a jistě chodí i sem.Sice mi úplně nesedly, zjistil jsem, že mi vadí plastové vypouklé sklíčko, uvolňující se luneta a přenost minutu denně, ale probudilo to můj zájem o mechanické hodinky. Občas jsem si je nasadil na ruku, odšrouboval dýnko, pokochal se strojkem a pak jsem je přeposlal staršímu známému, který je kdysi měl, a když je u mě uviděl, tak je chtěl mít zas.

Ale to už jsem měl troje Seika, dvoje z Chronomagu a jedny z Aukra. Ty jsem si tam koupil hned po primkách, byly hodně obnošené a levné, což jsem potřeboval, protože jsem si chtěl rychle vyzkoušet nějaký automat, jestli mi to sedne. Sedlo mi to a tak jsem postupně koupil ty dva lepší kousky tady na fóru a stal se ze mě fanoušek značky Seiko. K drahým hodinkám mě to netáhne, nemůžu si to dovolit a ani mě to nijak moc nebere.

Teď se to má tak, že slintám po Monstrech (prvního půl roku se mi nelíbily a divil jsem se, jak někdo může nosit hodinky, který vypadají jako kdyby vypadly z Kindervejce). K sehnání jsou, ale nechci si je koupit hned, musím tu rozjíždějící se chronomagorii trochu brzdit, aby se to moc nerozjelo. Vím, že bych měl dávat peníze jinam než do pátých hodinek během půl roku. A taky vím, že to slintání a těšení se na vysněnou věc je často hezčí než potom to vlastnictví, takže si to období teď užívám. Okamžikem koupě to vlastně končí a začíná jiná kapitola...

Uff, to jsem se teda rozepsal.  :eek: Tenhle příspěvek mě stál zatím nejvíc času a sil, ale krásně jsem si zavzpomínal...

Odesláno

Hehehe............prej brzdit.......tak to tedy myslím, že už Ti shořela i ta ruční..............no nic pěkně si to užívej a neboj bude hůř.         :whistling:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...