Pavelpu27 Odesláno 11. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2018 (upraveno) Nevite o nejakym peknym porovnani vidlicovyho, radovyho a plochyho motoru co bych mohl pouzit do bakalarky? Google i mnou vypujcena literatura zatim mlcí.https://www.quora.com/What-are-the-pros-and-cons-of-inline-V-boxer-flat-and-rotary-enginesA možná ještě lepší je to tady: https://www.carthrottle.com/post/engineering-explained-the-pros-and-cons-of-different-engine-types/ Upraveno 11. dubna 2018 uživatelem Pavelpu27
laskajefajn Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Ceny naftových aut prý v Německu klesaji?! No nevypadá to na to: https://home.mobile.de/REICH-AUTOMOBILE#ses
Conrad Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 (upraveno) Koupil jsem Karoqa, mám ho měsíc najeto 1300 motor tříválec 1.O. Koupil jsem ho na radu dobrého známého známe se léta , šéfa servisu Škoda asi věděl co si vybrat, má Octavii s tímhle motorem najeto přes 100 000 a zcela bez problému.Jezdím sám hodně město, okresky, dálnice minimum.Motor mě příjemně překvapil pružný a živý chce to jen jiný způsob jízdy než jsem jezdil s 1.6 TDI 77 kw, držet ho nad 1500 otáček spíše na 2000 podvozek vyhovuje výbava docela fajn ambition plus , jedině by mohl mít kratší řazení je přesné,ale chod šaltpáky je docela dlouhý a tenhle motor má řazení rád , bylo to za 57O OOO spokojenost Upraveno 13. dubna 2018 uživatelem Conrad
moco Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Koupil jsem Karoqa, mám ho měsíc najeto 1300 motor tříválec 1.O. Koupil jsem ho na radu dobrého známého známe se léta , šéfa servisu Škoda asi věděl co si vybrat, má Octavii s tímhle motorem najeto přes 100 000 a zcela bez problému.Jezdím sám hodně město, okresky, dálnice minimum.Motor mě příjemně překvapil pružný a živý chce to jen jiný způsob jízdy než jsem jezdil s 1.6 TDI 77 kw, držet ho nad 1500 otáček spíše na 2000 podvozek vyhovuje výbava docela fajn ambition plus , jedině by mohl mít kratší řazení je přesné,ale chod šaltpáky je docela dlouhý a tenhle motor má řazení rád , bylo to za 57O OOO spokojenost A proč to píšeš do každého vlákna? :-)))
Conrad Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 (upraveno) A proč to píšeš do každého vlákna? :-)))Pokud čteš pozorně až později jsem si všiml že kolega v druhém vlákně vybírá a že by mu to mohlo připadně pomoci.Pokud se tě to natolik dotklo že ti to stálo za příspěvek co nejhlouběji se omlouvám Upraveno 13. dubna 2018 uživatelem Conrad
gas Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Jakou máte zkušenost s keramikou na lak? Všichni uvádí 2 roky, 4 roky, moc tomu nevěřím. Není lepší dát každý rok kvalitní tuhý vosk? Bude to na černou barvu
Gustaf Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 (upraveno) já mám keramiku Modestu, auto 4 roky starý...keramika od nového vozuy a teď je znát, že ubývá...objevují se už takové ty drobné vlásečnice. Údajně by měla držet 5 let. Asi záleží, taky jak se auto často meje...nebo nevím https://www.topspeed.sk/naj-ochranu-laku-auta-da-japonska-keramika-modesta-vydrzi-10-rokov/10633 ale že by vydržela 10 let Upraveno 13. dubna 2018 uživatelem Gustaf
hedonista Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Já keramiku delší dobu řeším a došel jsem k závěru, že budou velké rozdíly v kvalitě produktů/ výrobců, aplikace a způsobem používání auta- daily/ víkendovka. Mám na víkendovce keramiku (jak jsem zjistil později) zřejmě ca 10! let vypadá to, že tam pořád ještě něco bude ( bylo děláno v DE) Tak v tom teď mám úplnej guláš, protože jsem ke keramice pojal spíše negativní postoj...
gas Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Těch výrobců je hodně a každý si chválí svoje, v tom aby se prase vyznalo
Vjace Odesláno 14. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2018 (upraveno) Těch výrobců je hodně a každý si chválí svoje, v tom aby se prase vyznalo Gasy, mám jí jak na víkendovce, tak na daily autě. Mám na něm najeto s keramikou přes 40.000km a už to chtělo refresh. Minulý víkend jsem tam byl a udělali mi tam oživení a je to zase jak nové. Resp. auto po keramice je hezčí než nové, protože to před nanesením leští do vysokého lesku a pak na to vrstvy keramiky, které vytvrdí. S voskem se to nedá porovnat. Ale stojí to peníze. Ovšem nelituji a jsem rád, že to mám na obou autech. Kromě ochrany laku však považuji jako max. výhodu to, že mi stačí pravidelně auto oplachovat na wapce demineralizivanou vodou. Jen opláchnout, kombík tak mám za 3-4min hotovej a nemusím nic leštit, ani na to cákat šampón atd. Prostě jen spláchnout a je to ve vůni. Takže, moje zkušenost skvělá, ale nikomu to nevnucuji. Tisíc lidí, tisíc chutí. Jo a nechával jsem si to dělat od místního člena a o to příjemnější to bylo. Max mi vyšel vstříc s časem, cenou, pokecali jsme o hodinkách. Nelituji... Sent from my iPhone using Tapatalk Upraveno 14. dubna 2018 uživatelem Vjace
Gustaf Odesláno 14. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2018 To jo, to mytí je super. Pak jen utru hadrem nebo houbou a je lesk jako blesk. Serou mi ale ty kamínky co schytava maska. Řekl bych, že to dělá to, co popisuje ten jeden frajer pod tím článkem, co jsem postoval. Jak se keramika naváže na lak, tak pak odlidne i s ním. Je to pak víc vidět než když tam keramika není. Tam to chce asi pak opravdu tu folii
Horhe Odesláno 14. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2018 (upraveno) Hele klucí, mám záludnou otázku. Už po několikátý se mi stalo, že jsem přišel k autu (Octa III) a měl jsem stažený přední okýnka. Dneska to bylo o to zajímavější, že takhle to stálo v holešovicích na výstavišti přes dvě hodiny. Naštěstí nikdo nic nevzal. Jak je to možný? Nějaká kombinace na klíčku, nebo tak něco? Upraveno 14. dubna 2018 uživatelem Horhe
eskimak Odesláno 14. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2018 Hele klucí, mám záludnou oktávku. Už po několikátý se mi stalo, že jsem přišel k autu (Octa III) a měl jsem stažený přední okýnka. Dneska to bylo o to zajímavější, že takhle to stálo v holešovicích na výstavišti přes dvě hodiny. Naštěstí nikdo nic nevzal. Jak je to možný? Nějaká kombinace na klíčku, nebo tak něco?Je to pokazene. Fakt.
Z. Paul Odesláno 14. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2018 Já když dlouho držim čudlík otevření tak mi sjedou okna dolu. Naopak když dlouho držim zamknutí tak vyjedou nahoru.Ale mam Volvo. Táta u e39 to měl taky tak. Třeba máš něco takovýho taky
Horhe Odesláno 14. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2018 (upraveno) Zajímavý, že auto bylo zamčený a okýnka dole. Každopádně zkusím, třeba se mi to mlelo v kapse s klíčema od baráku, okýnka se stáhly a pak se to zamklo, netuším. Upraveno 14. dubna 2018 uživatelem Horhe
Red Dwarf Odesláno 14. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2018 Horhe, pokud zmáčkneš na klíčku otevírání a držíš, sjedou okna dolů. To už víš a otázka je, jestli se ti to může stát v kapse, a to musíš vědět sám. Funguje to nicméně tak, že pokud si auto náhodou v kapse odemkneš (nebo držíš dlouho odemčení a sjedou ti navíc okna) a do asi půl minuty nenastoupíš, zamkne se auto samo. Ale okýnka už nahoru nevyjedou. Klidně to zkus.
Tom4 Odesláno 14. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2018 No ale má dole jen přední, pokud tedy jsou všechny v elektrice tak na podržení tl. odemčení sjedou všechny 4.
Hasňa Odesláno 14. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2018 Je to pokažené, se stahováním na klíči to nesouvisí. Já jsem s tím byl s OII v servisu.
Bells Odesláno 14. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2018 No hele já to mám třeba u Leona ještě trošku jinak a to podobné by to mohlo být i u Okty. Když zmáčknu otevírání a držím, tak okýnka sjedou, stejně když držím déle zamykání tak vyjedou, ale když podržím zamykání ještě déle, tak po zamknutí sjedou cca 5 cm, jakože větrání a auto je přitom zamčené. Nestalo se ti tedy možná právě toto, akorát že o té funkci nevíš?
Horhe Odesláno 14. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2018 Tak asi jó, teď jsem to byl zkusit, když držím odemčení na klíčku, přední okna začnou sjíždět, zůstanou třeba na půlku, když odemykání pustím. Pokud nenastoupím, auto se samo zamkne. Tak se mi to asi zmáčklo v kapse, otevřely se okna a pak se to zamklo. Nikdo to nevybral, páč to asi bylo hodně na očích. stejně jsem tam měl akorát berli, jeden podsedák a dvě dětský autosedačky. Díky za rady, budu si dávat bacha, dost často tam nechávám aktovku s notebookem..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se