Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 4 minutami, JoyStick napsal:

Defender má v základu taky 4vál, buď v klidu :)

Já vím, už jsem si ho konfiguroval jako novej sluzebak, ale za ty prachy raději vezmu do firmy nějaký stroj na stavbu. 

Odesláno
před 23 minutami, Dokusan napsal:

To se dá u nás u nového modelu nakonfigurovat? Já to nenašel 

Aha , 3,6 uz neni.. uz jenom fiat motory 2,0 a 2,2l

Odesláno

Nechapem preco by tam elektronika mala vadit. To auto s elektronikou vylezie s priblblou blondynou za volantom tam kam sa stary def bez dakar jazdca ani nepozrie. Iste, nieje to auto na robotu, ale to je feature, not bug. Kto by si dnes kupil staru kraksnu ako je stary def? Mozno horska sluzba. Ale to nieje zaujimavy zakaznik, kupi si 2 a bude ich chciet drzat pri zivote 30 rokov. Nieje sanca v tej starej plechovke prezit havariu pri cestnej rychlosti.

A ze do toho niekto sadne zablateny? No a? Je to len a len o peniazoch. Poznam cloveka co sa do pol dveri zahrabal s rs6 a v tej sracke vystupil aj nastupil... . 

Neobhajujem, len konstatujem. LR tym asi nemieri na socky ani na "dobrodruhov", ale na ludi co chcu byt in a maju na to. Obuju to na nizkoprofilove 21" gumy, budu sa kazdemu lepit na naraznik a parkovat na travnikoch. To auto je hnusne, obzvlast zozadu. Ale asi menej ako novy disco.

Odesláno
před 2 minutami, JoyStick napsal:

@Dokusan Já vim přesně cos myslel, ale musíš uznat, že minimálně podle toho promovidea, by Ti to mezi míchačkama udělalo velkou parádu. A ani bys neměl zasraný boty :D

Já vím, ale raději ty prachy dám do mechanizace, která vydělává a zaseru si boty při vystupování že Superba :)

Nicméně něco do terénu bych chtěl, ale prostě neumím vybrat 

Odesláno (upraveno)

Já Ti rozumim ;)

@eskimak To je věc názoru. Já si naopak myslim, že na to jak to mohli dokurvit, tomu nechali tu duši, bytelnost a utilitárnost, je to v podstatě celý gumový, takže bahno srát, elektroniku má LR zmáknutou na výbornou, tam neni co vytknout a cena oproti např Velaru nebo klasickýmu Range Roveru je celkem příznivá. Takže si fakt nemyslim že tim mířej na (ne)socky - zbohatlíky co nevědí roupama coby, ani si nemyslim, že je to hnusný, mě se to naopak líbí a už vůbec si nemyslim, že si to budou kupovat jenom pozéři.
Jinak čest frajerovi co nased zasranej do RS6.

Upraveno uživatelem JoyStick
Odesláno
před 2 minutami, shewcza napsal:

Koukni na Dodge RAM. To by se mi k šéfikovi stavební firmy hodilo a těch hodinek co by se tam dalo vozit i s krabičkama ;-)

To je velký a americký. To už bych vzal raději Hiluxe 

Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, eskimak napsal:

Nechapem preco by tam elektronika mala vadit. To auto s elektronikou vylezie s priblblou blondynou za volantom tam kam sa stary def bez dakar jazdca ani nepozrie. Iste, nieje to auto na robotu, ale to je feature, not bug. Kto by si dnes kupil staru kraksnu ako je stary def? Mozno horska sluzba. Ale to nieje zaujimavy zakaznik, kupi si 2 a bude ich chciet drzat pri zivote 30 rokov. Nieje sanca v tej starej plechovke prezit havariu pri cestnej rychlosti.

A ze do toho niekto sadne zablateny? No a? Je to len a len o peniazoch. Poznam cloveka co sa do pol dveri zahrabal s rs6 a v tej sracke vystupil aj nastupil... . 

Neobhajujem, len konstatujem. LR tym asi nemieri na socky ani na "dobrodruhov", ale na ludi co chcu byt in a maju na to. Obuju to na nizkoprofilove 21" gumy, budu sa kazdemu lepit na naraznik a parkovat na travnikoch. To auto je hnusne, obzvlast zozadu. Ale asi menej ako novy disco.

Defender byl zcela konkrétně a jednoznačně zaměřený auto od samýho vzniku a tomu na tom autu bylo podřízeno troufám si říci skoro vše. A v tom bylo to auto, opět si troufám říci, zcela jedinečné, to z něj dělalo legendu. Vycházím především z osobní zkušenosti. Žádný jiný terénní auto, ve kterým jsem měl možnost jezdit a pracovat, takto nekompromisní nebylo. Tuto jedinečnost auto, které dnes nese jméno Defender, nemá. LR tak svuj jedinečný segment zcela opustil, důvody k tomu asi měli, doba, poptávka a zákaznici se mění. Defender se tak zařadil mezi voňavky Range Rover a Discovery. Discovery byl svýho času taky slušnej teréňák, ve kterým se dalo navíc i trochu cestovat (taky vlastní zkušenost, škoda ho), koneckonců RR kdysi dávno taky, i když pro lordy. "Pokrok" holt nezastavíme. Možná je vlastně zvláštní, že LR při existenci dnešního Range a Discovery měl potřebu ještě tohohle "Defendera". Maj tak to portfolio takový nediverzifikovaný :-)

Elektronika: Já si třeba taky myslím, že to není úplně nutně zbytečná a komplikující věc, k moderním autum prostě patří. Nicméně v těžkým terénu je to věc, která může znamenat ztrátu svobody řidiče a ztrátu moci nad autem. A pokud pak nejde vypnout nebo obejít, je to někdy limitující faktor (to se ale samozřejmě nebavíme o tomhle novým Defenderu).

Že někdo občas vyleze z nějakýho "mercedesu" do bláta a zase nastoupí zpátky, neznamená, že auta, jakým byl původně Defender, by měla bejt takovýma voňavkama :-)  Já z toho Defendera vylejzal do bahna a lez zpátky třeba třicerkrát tejdně, na stavbě, v lese, v poli (byl geniálně vyřešenej - bordel se vymet smetákem nebo vyškráb zednickou lžicí otevřenýma dveřma ven :-) a to i z nákladovýho prostoru). Znovu píšu - nedovedu si představit to udělat s tímhle. Ten by vypadal :-))) 

Přišla prostě jiná doba, tenhle novej stroj už je zaměřenej taky na chovný a pro tažný nemá LR do práce do terénu už nic. Škoda, byly časy, kdy to fakt uměli.

RIP Defender :-(

Upraveno uživatelem geometr
Odesláno
před 4 hodinami, JoyStick napsal:

...elektroniku má LR zmáknutou na výbornou, tam neni co vytknout...

S tímhle tvrzením bych byl hodně opartněj...přinejmenším by se o tom dalo polemizovat :-). 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...