Přejít na obsah

Tip na dobrou hospodu/ restauraci/ kavárnu...


Doporučené příspěvky

Tondo, každý má to posouzení někde jinde ... zkus to a uvidíš. Pamatuješ, jak jsi tady psal, že byla naprostá spokojenost na té farmě u Nymburka? Už nevím, jak se to tam jmenuje ... já tam jel pro bryndzu a máslo a přístup personálu mě minimálně překvapil(negativně). Brynzda byla specifická, ale chutnala mi, máslo žádná sláva za ty prachy. Posezení v pohodě, ale brigádnice, která se nemohla pořádně ničeho dopočítat a nepříjemný pán v kuchyni (starší) mě přesvědčili, že jsme se viděli naposledy. Takže nejlepší je to zkusit a posoudit sám.

Dave máš recht, třeba je to jen o náhodě. O Proseku, žena měla rajčatovou polévku a ta byla super, ta pizza byla fakt průměr a troufám si říct, že jsem jedl na horších místech lepší. A když jsem si dal Caesar salát a přinesli mi salát (pominu že nakrájený) s jogurtovou (?) zálivkou, vajíčkem, ředkvičkou a kuřetem a 3 hoblinky parmezánu... No nic říkal jsem si, nevadí (Samozřejmě jsem to mohl hned reklamovat a vrátit) zkousnu jiný.

Jen při odnesení talířů, když se slečna ptala, jestli bylo vše v pořádku, jsem si neodpustil, že o.k. jen jsem neměl co jsem si přál a pak to začalo. Že prý oni v jídeláku Caesar nemají. Tak přinesla jídelák a on tam byl. A pak otočila,že oni ho dělají jinak. Na jižanský způsob... No a skončilo to, že nasraně odešla. Tak jsem nedal ani vorla dýško a škrtám si to tam. Já mám pochopení pro lecos a vím že trable s lidmi jsou, ale tohle je moc. Mohla říct, že to popletla, přinesla jiný a měla kilo :-) Takhle vyhrála, no :-))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Maxel také dal na mou radu ohledně hotelu v Krušných horách, a byl to propadák.

Jooo, ciwe to byla dobrá komedie :D

Dneska se tomu zasměju, ale tenkrát by se ve mě krve nedořezal. Hlavně pani vedoucí to zazdila.

Od tý doby?s tam nebyl? Jestli jsme měli jen smůlu nebo to byl začátek toho sestupného trendu.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jooo, ciwe to byla dobrá komedie :D

Dneska se tomu zasměju, ale tenkrát by se ve mě krve nedořezal. Hlavně pani vedoucí to zazdila.

Od tý doby?s tam nebyl? Jestli jsme měli jen smůlu nebo to byl začátek toho sestupného trendu.

No nebyl...já se po tvém reportu nějak zasekl. :)

Upraveno uživatelem Tondaa73
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Tak on už to náčelník rozjel, jo? http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/129200-nedávné-aktualizace-stavu/?p=2351657

 

Jinak sorry, bohužel neporadím.

O tomhle jsem ani netušil. Dával jsem to do statusu protože to vidí/reaguje více členů ale co už...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Máte nějakej tip okolo Lipna? Ideálně ?haranti friendly?. I když vím, že se to většinou spíš vylučuje.

v okoli Lipna byli nějaký ty buzici, ne? Co byli v tom ano šéfe novodobym...ale na název restaurace si nevzpomínám Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Mam takovej hloupej dotaz, kdyz pri placeni misto toho aby obsluha rekla cenu a já zaplatil hned, tak položí na stůl "desky" s účtenkou a odejde. Obcas kdyz mam penize taknejak presne tak necham penize v deskach a odejdu (coz je mi docela blby, zvlast kdyz davam treba kilo dysko tak chci slyset aspon "dekuju"), kdyz mam vic (rekneme jidlo stoji 4 kila a ja mam jenom litr), musim tam jak idiot cekat dalsich 5 minut nez prijde. Jak to resite vy, nebo sem uplne mimo a mam s deskama za ni bezet nebo ja fakt nevim. Tech poslednich pet minut cekani na vraceni me doslova irituje a vetsinou uz do ty restaurace pak nejdu.

Upraveno uživatelem zceyee
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Používat by to měly pouze upscale restaurace, kde je předpoklad nespěchajícího klienta.
Taktéž se bavíme o jistém přežitku systému z dob minulých, kdy dávat servisu tip bylo něco,

co bylo ne zcela společensky vhodné v daném prostředí, respektive dávát jim cash bylo prakticky

nepřípustné. Je to v dobách a prostředí kdy to bylo stejné faux pas jako nechat si zabalit nedojedené

jídlo s sebou.

Tady se vyvinula metoda - to nedojezené mi zabalte pro pejska - sedmdesátky v USA a "doggie bag",
a taky možnost nechat servisu tip diskrétně v malých deskách, obsluha samozřejmě čím dříve je zpátky

s doggie bagem a deskama s vrácenými penězi, tím větší tip očekává :)

 

Předpokládám že se jedná o restauraci s damaškem na stolech, brokátovými ubrousky, obsluhou ve smokingu

s bílými rukavicemi atd., pokud ano tak je nevhodná netrpělivost hosta ;)
Pokud je to normální restaurace tak si zbytečně komplikují život a chyba je na straně restaurace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...