Karlos Odesláno 20. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2017 (upraveno) Stále nechápu co by mi mělo unikat. Jaké právní hledisko mě opravňuje postavit si cokoliv na cizím pozemku bez souhlasu jeho majitele? Například na tvé zahradě? Jestliže neoprávněně užívám cizí nemovitost, tak jsem squatter. Dnes si nejde ani složit stavební materiál na obecní pozemek, musím platit zábor a do určitého termínu to uklidit. Upraveno 20. října 2017 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 20. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2017 (upraveno) Pánové nevíte někdo - tchán bude kupovat pozemek kolem svý garáže, příjezdovou cestu a pár desítek metrů vedle (od státu). Na tom pozemku stojí načerno zbudovaná garáž. Je to spíš nějakej plechovej domeček, předpokládejme že stavební povolení nebo tak něco nebylo potřeba. Tu garáž chtěl tchán odkoupit, ale majitel si za ni řekl nesmysl. Jak teda dál? Musí to zbourat, nebo to najednou bude tchána, nebo..?Nemůžeš jen předpokládat, ale musíš vědět, zda byla postavena na černo. To, že není stavební povolení apod., vůbec nic neznamená, ani to, že stavba zřejmě není zapsaná v katastru nemovitostí, protože pro podobné stavby se dříve zápis nevyžadoval. Stejně tak bylo v minulosti zcela obvyklé, že majitel stavby a pozemku je rozdílný. Nový občanský zákoník sice vychází z jednoho vlastnictví stavby a pozemku, ale to se netýká rozdílného vlastnictví v minulosti. Takže pokud je dotyčný vlastníkem stavby a tchán je nyní vlastníkem pozemku, nezbývá mu než se dohodnout. Pokud Ti tu místní kreativci radí, aby to shrnul buldozerem, pak předpokládám, že si na dotyčné vezmeš kontakt, aby tchánovi pomohli hradit škodu, kterou by dotyčný zcela jistě vymáhal. Nicméně, i kdyby to byla černá stavba, musíš mít rozhodnutí o odstranění stavby, jinak se toho nemůžeš dotknout. Na druhou stranu tchán samozřejmě může požadovat úhradu za bezesmluvní užívání té části pozemku, na které garáž stojí. I když se cena určuje jako tržní, tzn. v místě a čase obvyklá, může zkusit požadovat podobně přemrštěnou částku, jakou požaduje majitel stavby. Možná se domluví, pokud ne, pak do úvahy přichází soudní cesta... Upraveno 20. října 2017 uživatelem lucid Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 20. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2017 Stále nechápu co by mi mělo unikat. Jaké právní hledisko mě opravňuje postavit si cokoliv na cizím pozemku bez souhlasu jeho majitele? Například na tvé zahradě? Jestliže neoprávněně užívám cizí nemovitost, tak jsem squatter. Dnes si nejde ani složit stavební materiál na obecní pozemek, musím platit zábor a do určitého termínu to uklidit.Unika ti napriklad to, ze mohou byt nevyjasnene majetkove pomery ( neni znam clastnik pozemku, vlastnik zanikl a podobne ). Proste odstraneni neni tak jednoduche, jak by sis myslel ty, ja, kdokoliv. Pozemek ani predtim nemusel byt oplocen, takze napr.dobra vira je skvela brzda vsemu. Nebo mohl mit ustni souhlas byvyleho vlastnika ke stavbe ( jen nahlas premyslim ).Je mnoho pripadu, co se tahne donekonecna. Nemyslim to nijak zle. Obcas mi ale prijde, ze zijes a pak se rozhornujes jak muj oblibenec - Neznalek :-)). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 20. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2017 Panove diky moc, hlavne lucide, vycerpavajici. Detaily neznam, proberu to a dam kdyztak vedet, co a jak.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 20. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2017 Pokud Ti tu místní kreativci radí, aby to shrnul buldozerem, pak předpokládám, že si na dotyčné vezmeš kontakt, aby tchánovi pomohli hradit škodu, kterou by dotyčný zcela jistě vymáhal. .. Pokud by byl tchán natolik bláhový, aby se k likvidaci doznal, nebo se jí nedej bože osobně účastnil, pak by jistě škodu hradit musel.Oznámení tr. činu krádeže jeho šrotu z cizího pozemku na neznámého pachatele onen vlastník podat může, přeji hodně štěstí.Pevně věřím, že tato diskuse se vede čistě v teoretické rovině. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 23. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2017 Nevíte jaká síla nutí ženy neustále něco vylívat do klávesnice od notebooku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nekdo Odesláno 23. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2017 gravitační ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 23. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2017 (upraveno) Ahoj, telefon (samsung galaxy s4) mi opakovane nenacita simku (resp. ji obcas i nacte, ale cca do hodiny hlasi, ze ji nevidi). Pak se chce resetovat. Uz to obcas udelal i driv, ale malo. Ted jsem musel vytahnout starou nokii. Podle me jde o nejaky mech. problem. Jak nejlepe postupovat pri podobnych problemech? Cistit, vyfoukat, nebo novou simku (i kdyz jsem ji moc nemenil, je lehce vybrousena)? Zatom jsem simku cistil isopropylem, ale nic moc zlepseni. Do slotu na sim se neda moc dostat. Predem dekuji za vase rady. Upraveno 23. října 2017 uživatelem odjinud Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 23. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2017 Vyfoukat slot a vymenit simku... Pak uz zbyva jen telefon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 23. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2017 Podlepit simku z opacnej strany lepiacou paskou. Mozno su slabo napruzene kontakty, toto by mohlo pomoct. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 24. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2017 Diky za rady. Zacnu tiu simkou. Mozna rovnou dam sbohem t-mobile... Da se prenest Twist cislo? Kdo je dneska takovy levny operator (bez pausalu, jinak mam sluzebak). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 24. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2017 Já, pokud jsem měl služebák, tak jsem měl číslo u Vodafone s nulovým tarifem. Platil jsem jen to, co jsem si občas zavolal, zaesemeskoval, jinak jsem neplatil vůbec nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 29. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2017 Zdar pánovéChtěl bych synovi koupit novou matraci,máte nějaký tip kde pořídit něco slušného? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 29. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2017 vraby zavolej hasičovi .... ten zná všechny nevěstince od varů až po ústí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 29. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2017 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 29. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2017 vraby zavolej hasičovi .... ten zná všechny nevěstince od varů až po ústínapadlo mě úplně to samý. Jinak bych asi doporučil dormeo s pametovkou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 30. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2017 Je tu nějaký numismatik? Při vyklízení bordelu ze skříňky jsem nalezl sbírku mincí... Nic extra, ale třeba to nějakou hodnotu má. Třeba ba pivo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasič Odesláno 30. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2017 vraby zavolej hasičovi .... ten zná všechny nevěstince od varů až po ústíMa pradvu Ypo. Dal mi ktomu mapu, telefony a tipy. Nikdy nepouzito, necham za 5bábu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasič Odesláno 30. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2017 Jo nejak se mi vybavuje, jak tu nekdo presentoval svoji novou manzelku i s foto... pamatuješ Ypouši? ?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 30. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2017 Je tu nějaký numismatik? Při vyklízení bordelu ze skříňky jsem nalezl sbírku mincí... Nic extra, ale třeba to nějakou hodnotu má. Třeba ba pivo tak jo to pivo Ti pošlu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se