Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Resim ted v jedne firme do 25 zamestnancu konc. poplatky za CT a CRo. Nove tedy firmy do 25 zam. neplati, at uz maji kolik chteji televizoru, rádií, pocitacu a mobilu? Ma se to nekam proaktivne hlasit nebo pockat, az je oslovi ČT podle registru odberatelu energie (dosud neplatli nic).

Druha vec, zamestanaci, co od nich maji sluzebni tel. a pocitac za ne neplati z principu, ze? Jakoze kdyby nemeli doma nic jineho, tak ze to nevytvari zakonny duvod poplatky platit, jelikoz zarizeni neni jejich.

Odesláno
před 3 hodinami, odjinud napsal:

Resim ted v jedne firme do 25 zamestnancu konc. poplatky za CT a CRo. Nove tedy firmy do 25 zam. neplati, at uz maji kolik chteji televizoru, rádií, pocitacu a mobilu? Ma se to nekam proaktivne hlasit nebo pockat, az je oslovi ČT podle registru odberatelu energie (dosud neplatli nic).

Druha vec, zamestanaci, co od nich maji sluzebni tel. a pocitac za ne neplati z principu, ze? Jakoze kdyby nemeli doma nic jineho, tak ze to nevytvari zakonny duvod poplatky platit, jelikoz zarizeni neni jejich.

Nic nehlásit, nic neplatit, Babiš říkal že to všechno zruší 😂 

Odesláno

Někde tu byl blog/vlákno o hodinkách MVS i bez ČS pilotů za 2.sv.války a později. 

Longines, Eterna, Lemania. 

Hledal jsem a prostě nemůžu to najít. 

Děkuji za nasměrování

Odesláno

Petr_P blog jsem právě projel, a pokud jsem nic nepřehlédl tak jsem nenašel. 

Někde tu byl souhrnný článek, možná víc dílů, Longines MVS čísla strojů, pouzder, typy ruček ciferníků... jejich datování. Jestli mohly létat v GB. 

Anebo se pletu, i to je možné. 

Odesláno
před 12 hodinami, P_P napsal:

Zaměstnanci musí platit i když využívají firemní telefon - pokud jej mají víc jak tuším 30 dnů. 

Pochopil jsem to zatím tak, že jen pokud ho používají i pro soukromé účely. Notebook totéž.

Pokud ho nicméně zaměstnanec užívá a tedy platí, platí se za zařízení dvakrát. Tvl, to je už jak v té pohádce, že "vybrali za jeden trakař dva zlaťáky" :-)

Odesláno

Kde prodáváte on-line své knihy? Dávám dohromady knihovnu jak moji, tak dětí a mám toho tady mrdel. Zkusil jsem ze srandy pár knížek u Restorio výkup, jde to rychle, protože se skenují jenom kódy a nabídli asi devět stovek včetně odvozu, což jako překvapení na to že jsem je plánoval odvézt do sběru. Ale vůbec se v tom neorientuji, tak jestli jsou dobrý nebo někdo lepší, už prověřený, pomohlo by mi to. Díky za tipy 🙏

Odesláno

Já to řeším přes knihobot, lepší než sběrna. Mám tam pak nějaký finanční kredit, z kterého kupuji některé další knihy. A tak nějak furt dokola.

Odesláno

Dík kluci, koukám na to, ale Knihobot chce ofotit hřbety knik, pak to následně ohodnotí a na to nemám čas ani náladu. Ale díky 👍

Odesláno

V reálu jen vyfotíš knihy ve sloupci na sobě a pak ti řeknou, že berou všechno. Má to ale své proti.

- z každé prodané knížky si vezmou fix 29,- a ze zbytku ti dají 60%

- peníze dostaneš, až když se knihy reálně prodají, nejde o výkup

-pokud se rozhodnou, že je něco moc velký ležák, nebo se to neprodá, tak knihu z prodeje stáhnou, ale nevrátí ti jí, jde do sběru

Na druhou stranu, umí celkem dobře knížky nacenit i prodat. Pokud budeš prodávat sám jednotlivě přes aukro, nebo bazoš, dostaneš víc, ale tohle je bez práce. Na dvě police knih po dětech, které chceš jen kultivovaně poslat dál ideální. Na prodej hodnotnějších knih to není.

Odesláno
Před hodinou, prischera napsal:

V reálu jen vyfotíš knihy ve sloupci na sobě a pak ti řeknou, že berou všechno. Má to ale své proti.

- z každé prodané knížky si vezmou fix 29,- a ze zbytku ti dají 60%

- peníze dostaneš, až když se knihy reálně prodají, nejde o výkup

-pokud se rozhodnou, že je něco moc velký ležák, nebo se to neprodá, tak knihu z prodeje stáhnou, ale nevrátí ti jí, jde do sběru

Na druhou stranu, umí celkem dobře knížky nacenit i prodat. Pokud budeš prodávat sám jednotlivě přes aukro, nebo bazoš, dostaneš víc, ale tohle je bez práce. Na dvě police knih po dětech, které chceš jen kultivovaně poslat dál ideální. Na prodej hodnotnějších knih to není.

Díkas. Zkusil jsem první várku přes Restorio a když bude nějaký stresík, posunu se sem 😉

Odesláno
před 5 hodinami, Tittus napsal:

Tak to by mě zajímal výsledek, mám tady pár stovek knih, co bych potřeboval pustit.

Pak dám vědět, zatím to jde jak po másle. Oskenoval jsem kódy, poslali nabídku, nad 300,-Kč posílají zdarma DPD nebo to můžeš hodit s jejich etiketou na zásilkovnu, prověří stav a pak do deseti dnů pošlou prašule. Některé knížky za kačku, ale naopak hodně děckých i docela dobrá cena. Když to necháš formou kreditu, z kterého si u nich můžeš nakupovat knížky, nabídnou ti ještě víc.

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...