Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

Ja si myslím, ze nemusis. Ale resil jsem to pred lety. Pokud v jsi v danem mesici zamestnany a pride ti za nej mzda ze ktere je odvene ZP, tak jsi pro ten mesic zaplatil. Problem by nastal, pokud bys byl nezamestnany pres kalendarni mesic. Ale radsi bych tam zavolal, mohlo se to zmenit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od 16.10. jsem bez práce a do nové nastupuji 21.10. je nutné zajít na ÚP?

Díky

Zajdi určitě.

Měl sem to tak taktéž a jde hlavně o socku.

Nedostaneš nic, ani nic neplatíš ale ten přechodný týden jde za ÚP.

Měl sem to tak vloni. nahnala mě tam moje domácí účetní, na ÚP se teda divili, že mě musí vzít do stavu na týden, ale při ročním vyúčtování jsem jen přiložil ten doklad z úřadu a vše OK.

Odkaz ke komentáři

ÚP sociální neplatí, ale když nejsi registrovaný na ÚP, tak se ti ty dny kdy nejsi registrovaný nezapočítávají do "odpracovaných" let ..... totéž platí pro vrabyho ..... zaměstnavatel za něj sice ten měsíc zaplatí zdravotní pojištění (takže s tím starost mít nebude), ale ty plonkový dny se mu nezapočítají na sociálce do odpracovaných let  ...... takže vraby bude muset pracovat 35 let a pět dní nebo kolik to je ...... když nepůjde na úřad práce

* já bych se na to vysral a nikam nešel ...... stejně bude makat než zhebne :)

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

Radimk: ÚP za tebe zaplatil sociální?

Nevím a je mi to jedno.

Prostě sem tam měl týden díru a nemám zájem něco za x let řešit kde jsem a co jsem..

takhle to mám vše  cajk.

Ať si to každý řeší podle svého, já to mám takhle, podloženo dlouholetou účetní a vím, že jsem v klidu.

Odkaz ke komentáři

Zaměstnavatel odvádí pojistné za celý měsíc. Abys byl pro pojišťovnu osoba bez zdanitelných příjmů (nezaměstnaný, nepodnikající), tedy osoba, která je povinna si sama platit zdravotní pojištění v zákonem předepsané výši (pokud bys nebyl samozřejmě registrován na ÚP), musel by tento stav trvat celý měsíc. Ale jak píšu, stačí si zavolat do pojišťovny.

Odkaz ke komentáři

Prostě sem tam měl týden díru a nemám zájem něco za x let řešit kde jsem a co jsem..

nemusíš nikde nic řešit ..... jak jsem psal výše, tak potřebuješ mít odpracováno 35 let a více, což splníš s prstem v prdeli ........plonkovej den, dva, rok, v tom nehrajou vůbec žádnou roli ....... nech si ze sociálky poslat rozpis kolik máš odmakáno a tam všechno krásně uvidíš ...... je to zdarma

Odkaz ke komentáři

Ja byl na pracak se zaregistrovat 1.10. A bylo tam lidi jak opic (prvniho v mesici). Ale vcelku to odsypalo. V osm otevreli a chvili po devate sem byl venku. Z toho sem byl v kanclu asi 20 minut a predtim sem 20 minut vyplnoval papiry. Takze v Ostrave (Vitkovice) vcelku v pohode.

Odkaz ke komentáři

Když mám u auta propadlou technickou, je to už jedno jestli s ním pojedu na stk teď nebo až zjara, když s ním přes zimu stejně jezdit nebudu? Nebo je ve věci nějaké čertovo kopýtko?

Kopýtka jsou to, že ho můžeš mír v super stavu ale kdybys chtěl jet na technickou tak správně jedině na odtahovce., nebo podvalu. Když narazíš na blba v silniční kontrole, tak ti to napočítá i s datumem z kalendáře

Odkaz ke komentáři

Kopýtka jsou to, že ho můžeš mír v super stavu ale kdybys chtěl jet na technickou tak správně jedině na odtahovce., nebo podvalu. Když narazíš na blba v silniční kontrole, tak ti to napočítá i s datumem z kalendáře

Jasný, ale v téhle situaci už jsem teď. Jestli bude propadlá měsíc nebo čtyři měsíce už je potom jedno, ne?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...