Návštěvník LukeD Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 V 6. 1. 2017 v 11:12, Gustaf napsal: kluci, máte někdo zkušenost s něčím, co zničí plíseň na zdi v interiéru? Savo je na hovno (z vlastní zkušenosti). Dočasné řešení, které funguje maximálně pár týdnů a pak to tam máš znovu. Být tebou, zkusím to přetřít - jde-li to - klasickým vápnem. To by mělo fungovat mnohem lépe.
Karlos Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 (upraveno) Na kolik doma topíte? Možná by pomohlo topit trochu víc, aby se vlhkost tolik nedržela ve zdech. Je to starý dům, tak prostě potřebuje provozovat tak jako dřív. Dřív se mnohem víc topilo (a topilo se všude, ve sklepech, sušárnách, prostě všude), okna byla dřevěná a ne plastová hermeticky těsná, a problémů s plísněmi tolik nebylo. Dnes se v půlce domu netopí, aby se ušetřilo, případně se dům ještě neprodyšně zabalí do kabátu a všechna vlhkost, která dřív z domu přirozeně odcházela, zůstává uvnitř. A jsou problémy. Upraveno 6. ledna 2017 uživatelem Karlos
zbuddy Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 Pokud je fasáda izolována včetně soklu, tak je tepelný most přes zeď ze sklepa do bytu. Soustřeď se tedy na tuto oblast, zaizoluj i kus zdi a přechod ve sklepě. Možná bych na to místo dal pod izolaci i olejovou barvu, aby vlhkost nevzlínala. Pokud by to nepomohlo, tak bych odsekal kus tloušťky zdiva v tom rohu, dal tam polystyrén či vlnu, na to perlinku, omítku a nějaký odolný nátěr.
Kapo Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 Vápno je hydroskopické a natahuje vlhkost. Mě plesnivěla stěna za skříní, tak jsem do zad skříně vyřezal dole otvor na malý ventilátor (z PC), napojil na spínací zásuvku se spínáním asi 15 minut každé 2 hodiny a pomohlo to. Plíseň nemá ráda, když proudí vzduch.
RedAce666 Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 Nám teda na plíseň ve vlhkém rohu místnosti ta chytrá houba zabrala 100% a už to skoro rok drží v pohodě...
zbuddy Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 V 6. 1. 2017 v 12:39, Karlos napsal: Na kolik doma topíte? Možná by pomohlo topit trochu víc, aby se vlhkost tolik nedržela ve zdech. Je to starý dům, tak prostě potřebuje provozovat tak jako dřív. Dřív se mnohem víc topilo (a topilo se všude, ve sklepech, sušárnách, prostě všude), okna byla dřevěná a ne plastová hermeticky těsná, a problémů s plísněmi tolik nebylo. Dnes se v půlce domu netopí, aby se ušetřilo, případně se dům ještě neprodyšně zabalí do kabátu a všechna vlhkost, která dřív z domu přirozeně odcházela, zůstává uvnitř. A jsou problémy.Kdysi měly cihlové domy jiný režim topení a větrání, na který byly stavěny. Kromě těchto změn, zateplení, záměny oken za těsná se ještě zrušilo plno světlíků, anglických dvorků a sklepních oken, kterými se větralo a odváděla vlhkost.
DavidLC Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 Laický názor, větrat a topit v té místnosti pod tebou?. Na tu plíseň jsem si vyzkoušel infrazářič http://www.pion.cz/cs/ a zkušenost dobrá.
Rudykopalsson Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 Toto http://www.pci-cz.cz/produkty.html?tx_mmdb%5Bproduct%5D=18739&cHash=0924f98feaedd7e933f16f7cf672cae4 Použít ve dvou krocích dle TL a hlavně zamezit dalšímu vzlínání vlhkosti. Ten Ceresit asi neuškodí, ale větší účinnost bych mu nepřisuzoval. Víc větrat, nám se teď přes zimu začala kolem pl. oken objevovat plíseň. Natřel jsem to tím FCčkem a min. 3 x denně aspoň 10 min u dokořán otevřených oken větrám.
ivan_989 Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 (upraveno) Edit radsej nic Upraveno 6. ledna 2017 uživatelem ivan_989
JaRooN Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 (upraveno) Zdi mají "dýchat". Tzn., že má docházet k výměně vlhkosti se vzduchem. Platí to zvlášť u starších domů, které nebyly dostatečně izolované, případně izolace už není funkční a proto je nutné, aby vlhkost, která se nachází ve zdi, mohla přirozeným procesem přirozenou cestou odvětrávat. Pokud člověk vnější obálku uzavře bez opatření, které by vedly k zabránění prostupu vlhkosti do zdí, tak jediným možným výsledkem je vlhkost uvnitř obydlí. Izolování obálky domů není dogmatem, je potřeba s tím pracovat velice opatrně a na základě znalostí toho konkrétního domu. Upraveno 6. ledna 2017 uživatelem JaRooN
African Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 Letos byl tak blbej začátek zimy, že se ta plíseň snad musela objevit každému :-( Mám baráček devátý rok a letos podruhé za celou tu dobu....
Gustaf Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 (upraveno) V 6. 1. 2017 v 12:39, Karlos napsal: Na kolik doma topíte? Možná by pomohlo topit trochu víc, aby se vlhkost tolik nedržela ve zdech. Je to starý dům, tak prostě potřebuje provozovat tak jako dřív. Dřív se mnohem víc topilo (a topilo se všude, ve sklepech, sušárnách, prostě všude), okna byla dřevěná a ne plastová hermeticky těsná, a problémů s plísněmi tolik nebylo. Dnes se v půlce domu netopí, aby se ušetřilo, případně se dům ještě neprodyšně zabalí do kabátu a všechna vlhkost, která dřív z domu přirozeně odcházela, zůstává uvnitř. A jsou problémy.doma topíme celý den a 3x denně větráme. Na noc ne. Je fakt, že v sušárnách bylo topení, takový ty veliký žebrovaný trubky. Ale co jsem se nastěhoval, tak nefunguje a teď už tam není vůbec. Co má každý byt svůj plynový kotel, tak se společné prostory ničím nevytápí. Takže je tam kosa jako kráva. A to ještě někteří sousedi, když tam jdou v tomhle počasí věšet prádlo, tak otevírají okna.Barák má právě neodizolovaný sokl. Zateplení (jestli se tomu tak dá říct) je tak od 1m výšky. Sklepy sahají pod zem. Njn, je to věčný boj. Díky za tipy všem. Zkusím něco vymyslet....Hlavně mě to sere, že je to u dětí v pokojíčku. Máme smůlu, že jsme krajní byt a dětský pokoj je zrovna krajní místnost, stejně jako naše ložnice... Upraveno 6. ledna 2017 uživatelem Gustaf
Klotzman Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2017 Hele tak jsem na to kouk a byl to fakt ten Fungi Spray. Šlo o styk vnější zdi se stropem, koupelna. Nastříkal jsem to dvakrát, v odstupu asi dvou měsíců (?? ale to už si fakt nepamatuju) a od té doby (asi rok nebo dýl) nic. Takže tak. Možná taky záleží na tom, co to je za kytku, třeba není plíseň jako plíseň. Specielně jsem si ten vingl včera prohlížel a kde nic tu nic.
taurus Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2017 V 31. 12. 2016 v 9:21, SCIFI napsal: kluci vyzná se tady někdo v barvách? potřebuji barvu na materiál něco jako guma nebo měký plast. aby hodně přilnula a neloupala se. napadly mě barvy Revell na modely ale nevím jestli jsou pružný po zaschnutí. Možná bych ti mohl pomoct. Lakování plastů je můj obor. Je dobré vědět co přesně za plast máš, pokud to jde zjistit. Většina výlisků má někde na rubu symbol kvůli recyklaci. Pak ještě zkus specifikovat jestli lesk mat a odstín. Určitě s tím půjde něco dělat.
tano Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2017 (upraveno) Ahoj chlapi, mam na Vas dotaz: Poradite mi prosim s vyberem outdoor termosky. Pozadavek 1,0 l. Odolna co nejvic, udrznost tepleho a studeneho napoje co nejvic . Dikes Edit: malem jsem zapomnel vesele barvy vitany diky. Ne ruzova! Upraveno 9. ledna 2017 uživatelem tano
Maxel Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2017 Já mam tohle v 0,6l a spokojenost. Je to nerez.https://www.amazon.de/alfi-Trinkflasche-elementBottle-Drehverschluss-Edelstahl/dp/B003MNIAFE
tano Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2017 V 9. 1. 2017 v 12:48, Maxel napsal: Já mam tohle v 0,6l a spokojenost. Je to nerez.https://www.amazon.de/alfi-Trinkflasche-elementBottle-Drehverschluss-Edelstahl/dp/B003MNIAFEDiky, jen mi tam chybi popis udrzitelnosti tepla. Jake mas zkusenosti?Zaujala me tato: https://www.thermos-cz.cz/produkty/185-termoska-na-hory.html
Maxel Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2017 Čoveče, tak to asi nebude pro Tebe... jsem si nevšiml toho "termoska".Ta moje je tenkostěnná láhev, studené (na to to mám primárně, voda v kanclu) to udrží dlouho, ale teplé netušim, na to mam firemní termohrnek.
eskimak Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2017 V 9. 1. 2017 v 12:53, tano napsal: Diky, jen mi tam chybi popis udrzitelnosti tepla. Jake mas zkusenosti?Zaujala me tato: https://www.thermos-cz.cz/produkty/185-termoska-na-hory.htmlChces to nosit v batohu na hory, teda je dolezita hmotnost? Lebo ak nie tak mam absolutne najlepsiu skusenost s termoskou Stanley, ale to je taka heavy duty flasa ktora prezije aj buldozer, no vazi to hadam pol kila (prazdne )
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se