Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 1 hodinou, Igicz napsal:

A veslovací trenažer? Jedeš tam nohy, bachor, záda, ruce... 

O tom jsem přemýšlel a nějak vypustil z hlavy. Nejdříve ho ale  vyzkouším. Synek má trenažér u sebe doma, tak na to vlezu.

Odesláno
V 22. 4. 2026 v 19:49, Frantik napsal:

Ja jedu série 100 kliku, 100 dřepů a 100 sklapovacek. Plus jednorucky na ramena, bicaky a tricaky. Malý jednorucky na stinovej box. Apod.

Progresivní přetížení je dle mýho názoru lepší volba než nekonečný série s nízkou zátěží, ale pořád daleko lepší než se flákat...

• Like 1
Odesláno (upraveno)

Mam to tak i kvuli boxu. Mimo to mam jeste jeden den v týdnu pytel a jeden den trenink s trenérem a sparing. Takze takový ty heavy tréninky a budování svalový hmoty uz nejedu. Ani klasický fitko.

Upraveno uživatelem Frantik
  • Dát hlas 1
Odesláno
Progresivní přetížení je dle mýho názoru lepší volba než nekonečný série s nízkou zátěží, ale pořád daleko lepší než se flákat...

Hele, záleží na co trénuješ. Jestli svalovou výdrž, nebo objem a sílu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odesláno

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Dát hlas 1
  • po měsících...
Odesláno

Sice mi to trvalo tak jako všechno a je to taková analogová záležitost bratrstva oceli, ale ve fitku už mě nikdo nikdy neuvidí. :) 

• Like 4
  • Díky 1
  • Dát hlas 2
Odesláno (upraveno)
před 3 minutami, Harwey napsal:

Hadam sa ti cinky neskotulaju dole po schodoch :)

Nesmí, to by bylo škody. :) Z gymu se jde rovnou do sklípku. 

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odesláno (upraveno)
před 52 minutami, Pepino777 napsal:

Moc pekny prostor, ja to mam zatim outdoor, tak doufam ze to do zimy stihnu udelat uvnitr. Nicmene resil jsi/budes nejak resit nosnost patra? Nebo uz nebude vic zeleza?

Budu potřebovat ještě dva 20 kg kotouče a tím to asi končí, potrhaný za ty roky už jsem dost. Možná tam dotahnu ještě rotoped z ložnice. Váha je snad trochu rozložená tak věřím, že to nebude moje hrobka :D

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odesláno

Protože jsem za půl roku shodil 17 kilo, rozhodl jsem se úbytek tuku částečně kompenzovat nárůstem svalové hmoty. Trochu jsem si pár posledních měsíců občas laicky zaposiloval doma (+ kolo, koloběžka atd.) ale včera jsem byl poprvé ve fitku s asistencí trenéra (mimochodem úspěšný kulturista). Řekl jsem mu, co je mým cílem, na úvod byl kruhový trénink s tím, že od příště začneme s posilováním jednotlivých partií. Slíbil mi vypracovat i tréninkový plán, protože jsem laik a zatím v tom nemám jasno, vlastně si ani nepamatuju, co všechno jsme dělali a na co jednotlivé stroje jsou. Obešli jsme 8-10 strojů, všechno mi ukázal a pak jsem s jeho asistencí cvičil sám - záda, hrudník, ruce, nakonec nohy, vždy 4 série po 10-12 opakováních. Opravoval mne, občas pomáhal, počítal, povzbuzoval. Po skončení mne chválil a poděkoval, což bylo úsměvné, protože při některých cvičeních mi pomáhal opravdu dost - já měl pocit, jako bych v těch místech snad ani svaly neměl, ale on s úsměvem tvrdil, že se to zlepší. Odjížděl jsem s tím, že jsem příslušné partie docela cítil, ta pravá bolest (hlavně ramena a záda) se ale dostavila dnes ráno, hlavně ramena, záda a trochu ruce, nohy mne už kupodivu nebolely. Bylo to prima a těším se na pondělí. Zatím se ještě nemohu zařadit mezi vás odborníky, ale bavilo mne to, měl jsem skvělý pocit a doufám, že mi to vydrží, zejména když uvidím progres.

Odesláno

Vydrž. Já začal s trenérkou v listopadu. Měli jsme cca 20 lekcí. Teď už cvičím pár měsíců sám. 3-4x týdně, mám lavici a činky doma, ale i samoobslužné fitko kousek od baráku. 8 měsíců a jsem jinej člověk. V pase kalhoty z W38 na W32, hrudník mi spíše narostl. Na nohou se mi rýsují svaly, na rukách žíly :) Cítím se fyzicky nejlíp v životě. Kondice na jiným levelu. Stojí to za to. 

Odesláno

Nejdůležitější je v tomto ohledu konzistence a trpělivost. První měsíce jsou pro tělo pouze adaptační a cca ve třetím měsíci začne člověk pozorovat optické změny. Ne nadarmo se říká, že letní postava se dělá v zimě.
Hlavně nemít po půl roce výčitky, že člověk přestane vidět progres - u začátečníků je první půl rok nejpřínosnější a změny “okamžité”, poté si tělo zvykne a začne stagnovat. 

Odesláno
před 1 hodinou, organic napsal:

Vydrž. Já začal s trenérkou v listopadu. Měli jsme cca 20 lekcí. Teď už cvičím pár měsíců sám. 3-4x týdně, mám lavici a činky doma, ale i samoobslužné fitko kousek od baráku. 8 měsíců a jsem jinej člověk. V pase kalhoty z W38 na W32, hrudník mi spíše narostl. Na nohou se mi rýsují svaly, na rukách žíly :) Cítím se fyzicky nejlíp v životě. Kondice na jiným levelu. Stojí to za to. 

Díky, pokusím se vydržet, i když zařadit do mého časového rozvrhu ještě 3 tréninky týdně nebude jednoduché. Ale uvidíme, mohu si koupit permanentku a chodit do posilky kdykoliv, ve dne v noci 7 dnů v týdnu a až budu moci cvičit bez trenéra, mohu si tam zajet kdykoliv, třeba cestou z práce a o víkendu

před 37 minutami, moco napsal:

Nejdůležitější je v tomto ohledu konzistence a trpělivost. První měsíce jsou pro tělo pouze adaptační a cca ve třetím měsíci začne člověk pozorovat optické změny. Ne nadarmo se říká, že letní postava se dělá v zimě.
Hlavně nemít po půl roce výčitky, že člověk přestane vidět progres - u začátečníků je první půl rok nejpřínosnější a změny “okamžité”, poté si tělo zvykne a začne stagnovat. 

Chápu, díky. Já už nejsem nejmladší, bude mi 66, tak uvidím jak budou svaly reagovat. Ale ono to půjde, "jen" musím vydržet. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...