Radek124 Odesláno 2. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2022 @CEGYVe městech je formální "zákaz otevřeného nošení čehokoliv ostrého, není-li k tomu akceptovatelný důvod" (jinak konfiskace+flastr), neformálně Tě ale nikdo šacovat nebude a puuko za pasem cestou na ryby/kempování tam údajně nikoho nepohoršuje. Citovat possession of edged weapons, capable of being used to slash or stab and other items that can be used for harming others is prohibited in public places, unless they are needed for work or there is some other acceptable reason. "Public place" means street, sidewalk, park, marketplace, sports ground, buildings, offices, public transport, restaurant etc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 2. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2022 V 1. 10. 2022 v 11:24, Muffik napsal: kdysi se naše cesty potkaly, pak rozešly a teď opět ... Hezkypěkně! Rád vidím další Shu na fóru. Kupoval jsi nový nebo z druhé ruky? Ten můj už se stal EDC, takže je poněkud dodrbaný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CEGY Odesláno 3. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2022 před 11 hodinami, Radek124 napsal: @CEGYVe městech je formální "zákaz otevřeného nošení čehokoliv ostrého, není-li k tomu akceptovatelný důvod" (jinak konfiskace+flastr), neformálně Tě ale nikdo šacovat nebude a puuko za pasem cestou na ryby/kempování tam údajně nikoho nepohoršuje. Diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muffik Odesláno 3. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2022 V 2. 10. 2022 v 19:53, michalval napsal: Hezkypěkně! Rád vidím další Shu na fóru. Kupoval jsi nový nebo z druhé ruky? Ten můj už se stal EDC, takže je poněkud dodrbaný. Ten můj už přeřízl 5 hříbků, takže taky EDC? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 8. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2022 Potřeboval bych poradit brousek pro ženskou na její nože v kuchyni. Máte někdo nějaké zkušenosti? Má samý plecháče, žádný ostych. Něco aby si neuřízla prst a fungovalo to. Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 8. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2022 (upraveno) @horalHlavně NE kolečkovej ostřič (kterej si drahá určitě pamatuje z příborníku od maminky) a nebo jinej "protahovací" bazmecht co akorát ničí ostří - i o dno hrnku nebo o kamennej schodek běžný nůž nabrousíš líp. A spíš než na Chronomagu bych tipy ohledně broušení určitě hledal v tematicky příslušných vláknech Knife.cz (kde mimochodem taky narazíš na spoustu místních) Upraveno 8. října 2022 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 8. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2022 (upraveno) před 46 minutami, Radek124 napsal: @horalHlavně NE kolečkovej ostřič (kterej si drahá určitě pamatuje z příborníku od maminky) a nebo jinej "protahovací" bazmecht co akorát ničí ostří - i o dno hrnku nebo o kamennej schodek běžný nůž nabrousíš líp. A spíš než na Chronomagu bych tipy ohledně broušení určitě hledal v tematicky příslušných vláknech Knife.cz (kde mimochodem taky narazíš na spoustu místních) Radku, děkuji, na Knife.cz chodím rád čerpat taky, ale tohle bylo míněno opravdu jen co vybrat na Mikov apod. kudly na chalupě. Předpokládám, že tady nemá každý Lansky sadu. Jak je na tom brousič od Fiskarsu? Nebo jiná alternativa překřížených keramických tyčinek? Upraveno 8. října 2022 uživatelem horal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 8. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2022 Zaujal ma tento, nemam ho, ani netusim ci funguje alebo nie. https://www.leatherman.com/int/leatherman-blade-sharpener-692.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 8. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2022 Kuci vy s tim broušením děláte hroznou vědu. Ten kolečkovej brousič co měla maminka v příborníku (moje taky ) tak ten ty český kuchyňáky taky nabrousil a vydrželi několik let (nemyslim nabroušený ). Ty nože to je prostě spotřebák jako každej jinej a když se to vochodí, tak se to vyhodí. Jasně když tomu budeš dávat extra péči vydrží ti dýl, ale kdo to chce z hospodyněk řešit.. Ten Fiskars protahovák mám, brousil sem s nim než sem vlez sem. Teď brousim na Spyderco Sharpmaker všechno co mám a sem spokojenej, mě to prostě stačí. Vůbec bych se toho protahováku od Fiskarsu nebál a pro manželku ideálka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 8. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2022 Ten fiskars po nabrouseni parkrat ostri "ozivit" dokaze, lepsi nez nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 9. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2022 Pokud to má na kuchyňský nože,tak je nejlepší ocilka Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 9. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2022 před 12 hodinami, Strocek napsal: Kuci vy s tim broušením děláte hroznou vědu. Ten kolečkovej brousič co měla maminka v příborníku (moje taky ) tak ten ty český kuchyňáky taky nabrousil a vydrželi několik let (nemyslim nabroušený ). Ty nože to je prostě spotřebák jako každej jinej Ten kolečkový brousič je pekná prasárna a jen to škube ostří . Pokud nějaký ostřič,tak něco co drží úhel a můžeš využít více hrubostí brousků.Treba něco viz fotka. Nebo držák od Vojty ( Nick mydlinka). Nevím jak by ses tvářil,kdyby ti někdo okřápal Tvoje nové hodinky v řádu desítek tisíc a řekl Ti že je to " jen" spotřebákA ocílka je jen na obtáhnutí ( dohlazení) ostří,nikoliv na nabroušení. Jinak chápu Tvoji výtku,kdy naše manželky ( partnerky) řežou na talířku , plechu na pečení apod. Těm je potřeba dát brousek do ruky a nechat nabrousit nůž,aby věděly,kolik to dá práce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 9. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2022 (upraveno) Bohouši jestli takhle brousí nože tvoje manželka/přítelkyně tak si frajer . U nás byl trošku problém vysvětlit, že když necháš nůž celej den ve dřezu s vodou, že chytne lišku.. Kdyby někdo moje nejdražší hodinky odřel, tak bych se netvářil, to je jasný, ale u mojich géček je mi to jedno a až je rozmlátim, tak si koupim jiný . "Těm je potřeba dát brousek do ruky a nechat nabrousit nůž,aby věděly,kolik to dá práce." to zkusit, tak si vařim sám... Upraveno 9. října 2022 uživatelem Strocek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 9. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2022 Samo ženě jsou ty nože u zadele, a jakmile je hodí do dřezu, krájí na talířku či plechu řádím jak tornádoProto mám svoje nože schovány a nedostane je nikdo do pazourů Sem tam ty ženiny nože obnovím na brousku,ale pokud jsou moc " jedovaté" ,tak se pořeže. Takže nože ženy jsou takové napolo ostré Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 9. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2022 Kdyz nabrousim nuz (4000 grit) tak nereze rajce. Kdyz ho vezmu pak na ocilce / protahovaku tak rajce rizne hned. Ono to obcas chce v ty kuchyni trochu pilku vic nez nuz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 10. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2022 (upraveno) Možná by stačilo používat mozek a neplést si broušení (nože určeného k řezání) s leštěním (třeba břitvy a nebo fancy kousků na machrování+vystavování). Protahováním se kolmá “mikropilka” ničí a nahrazuje ji podélně potrhané ostří s kdovíjakou geometrií a otřepama, které prd vydrží a nůž tím doslova mizí. Ale než to marně vysvětlovat někomu kdo uvažuje tak že je to “stejně jenom spotřebák”, tak takový ať pří příští výměně manželky+kuchyně (+mobilu+digitálek) pořídí za pár kaček rovnou sadu keramických nožů a nebude je (minimálně do příští výměny “spotřebního personálu”) muset brousit vůbec. Ti kterým kaolinovej střep není dost nóbl, zatimco strojní brusky nebo mechanické šablony s kamenama považují za “pro babu overkill”, ať zkusí za pár stovek keramickou (viz knife.cz) nebo diamantama pokrytou tyčku (třeba od Victorinoxu) a u nožů které nejsou zničené tak aby vyžadovaly komplet nový výbrus možná budete příjemně překvapení. No a má-li někdo smůlu že má v domácnosti samá kopyta kterým by při manipulaci s nožem hrozil úraz, takový může vždycky použít Google a najít si v okolí nožíře a nebo firmu, která broušení nožů zvládne za něj (některé fungují i se svozem “na dobírku”) - a nebo přejít na plastik od rohlik.cz Upraveno 10. října 2022 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 10. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2022 V 9. 10. 2022 v 6:57, Juraj11 napsal: Pokud to má na kuchyňský nože,tak je nejlepší ocilka Sent from my iPhone using Tapatalk Máš nějakej návod pro lamu, nějak sem to furt nepochopil dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 10. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2022 Mne staci kuchynaky nabrousit a pak cas od casu pretahnout na ocilce, vydrzi mi to mesice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 10. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2022 před 8 minutami, Moty napsal: Máš nějakej návod pro lamu, nějak sem to furt nepochopil dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obrbobr Odesláno 10. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2022 V 1. 10. 2022 v 11:24, Muffik napsal: kdysi se naše cesty potkaly, pak rozešly a teď opět ... Pěkná kudla, ať Ti slouží Mám na Tebe dotaz: Já mám HIGO II a na čepeli na čepeli na pohledové straně důlek - a ne malej. Jediné co mě napadlo, že to je to následek zkoušky tvrdosti, jejíž výsledek na na certifikátu a bylo mi to i potvrzeno z výroby. Máš ten důlek taky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se