StanoBare Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 (upraveno) To není žádné nóvum nebo alespoň pro mě, který používá boty s Gore-Texem cca 300 dní v roce. Přes 180 dní na sněhu (jak jsem si všiml, zde pro většinu kolegů děsivá představa ) a zbytek na horských výšlapech. Chápu, že máš velké zkušenosti . Podle Tvých fotek, kterých jsem si všiml, máš určitě velké zkušenosti s vysokohorskou turistikou, což je fajn . Se Scottem nemám zkušenosti a boty Reichel, které jsem před lety dostal od jednoho sponzora jsem daroval. Ohromně mě mrzelo, že Reichel skončil, ne kvůli trekovým botám, ty mě nikdy nezajímaly, ale kvůli sjezdařským botám, které byly středobodem mého zájmu. Model Reichel Flexon byl mezi mezi lyžáky přelomovým modelem. Jejich uvedení na trh bylo jako zjevení z nebe. Dodnes jsou napodobovány. Dnes je škaredě, našimi slovy, fejkuje americká značka FullTilt.Aaa, až taký lezec nie som. No vieš, stále stretnem ľudí, ktorý pri menšom prehľade v používaní, si myslia o "nesmrteľnosti" Gore-texu a potom sú sklamaný, že im po rokoch pretečie. Sám som toho príkladom, keď som začínal a info čerpal len z predajní. Mne sa osvedčili Garmonty Pinnacle s Goráčom, ale ešte ten starší typ a LaSportiva Nepal Evo tiež s goráčom. Ale to sú už tvrdé Céčkové boty a v prípade výberu Džaneka bezpredmetné. V lyžiarskom vybavení ale "strácam dych" , máš v tom oveľa väčší prehľad. Akurát viem, že Reichel a Kneissl boli spolu, a tam pre lyžovanie dostali prednosť Kneissl a Reichel šli na trek obuv? Nepamätám presne. Edit: Scott - nie sú taká masovka, ale robia dobre. Legendárny model Makani som tu u nás veľa nevídal. Ja som si skúšal model s eRide podrážkou, sedia brutálne dobre, ale tá cena...hmm. Robia aj s Goretexom, naprílad model Nakoa Trail GTX. No na behanie je gretex aj tak časom zbytočný, tam platí čo natečie, nech vytečie von. Videl som ich aj na používanie - mesto + príroda. Upraveno 26. dubna 2014 uživatelem StanoBare Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Džanek Odesláno 26. dubna 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 Ty Keeny vypadají dobře ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 Jen se tak zeptám,mám úzkou nohu a nízký nárt a potřeboval bych k tomu odpovídající botu.Kde nejlépe v rámci ČR si zajít vyzkoušet?Zkrátka kupovat něco, co nemůžu zkusit je mi platné... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 Teva - po pěti letech a mnoha túrách jsem je přesunul na pracovní účely.Uvažuji o nových a asi to budou znovu Tevy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
poiko Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 Teva - po pěti letech a mnoha túrách jsem je přesunul na pracovní účely.Uvažuji o nových a asi to budou znovu Tevy.Myslel jsem,ze delaji jen sandale Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 Nízké na obrázku jsou velmi pohodlné, tak jsem pořídil stejný typ v kotníkovém provedení. http://www.eliass.net/seznam.asp Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 Hodne pripominaji Keeny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 Taktéž mám zkušenost se Salomony - dvoje nízné, jedny s GTX a jedny bez. Ty bez už dosloužily, asi po 6 letech, což mi na de facto normální kecky přijde slušné. Chodil jsem v nich poměrně intenzivně po městě, jezdil v nich na kole a chodil na výlety po lese. Ty GTX byly zatím jenom pár dní v Krkonoších, jinak je taky tahám víc po městě a po výletech na Kokořín. Po 4 letech vypadají jako nové (když je umyju), a navíc jsem je koupil ve slevě za nějakých 1700 Kč.Přítelkyně má taky dvoje, stejně jako já, jenom dámské modely, a drží jí taky dobře. Oběma nám dobře padnou tvarem, dobře dýchají a jejich ContaGrip podrážka dobře drží na mokru - podobně jako Vibram, jenom mi přijde, že tak rychle jako Vibram neubývá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 taky doporučuju Salomony. neuvěřitelne pohodlna a lehounka bota.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 Jo, a lehký jsou, to jsem zapomněl napsat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
poiko Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 Taktéž mám zkušenost se Salomony s temi keckoidnimi, nebo spis trekovymi? Diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2014 Ty bez GTX už jsou pryč, ale byly podobné těm s GTX: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 3. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2014 Já jsem náhodou (po spokojenosti se Salomon, CAT a Columbie) náhodou zkusil toto http://www.turisticke-vybaveni.cz/boty/obuv-pro-turistiku/nizke-modely/treksta-evolution-gtx-black.html a v podstatě je nesundám (krom sněhu) koupil jsem si jedny "doforoty" asi ne na tůry, ale běžné městské a příměstské nošení pecka, dokonalé nášlapy na bříška chodidel, doporučuju vyzkoušet, když někde uvidíte. Značka mi nic neříkala, ale jak jsem je nabul, bylo mi to jedno co tam je napsaný a po cca roce a půl naprosto o.k. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 6. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2014 Taky hlasuju pro Salomony. Mám tu verzi z rychlým zapínáním a je to bomba. Lehká, uvnitř neskutečně měkká a pohodlná bota a zvenku pevná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 6. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2014 Já nenechám dopustit na značku Garmont - ale používám jen kotníčkové. U nízkých preferuju značku Salomon. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 6. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2014 Salomon klasika (v dobrém slova smyslu), manželka i známí mají na lehčí tůry boty od Grisportu a nenechají na ně dopustit, ostatně já mám od nich trekingový sandály. Ty už zřejmě doprodávají (http://www.windsport.cz/Produkt/GRISPORT-11805-trekove-sandaly-27862) a jsou taky v pohodě. Teď přes svátky jsem zkoušel boty od Salewy, trochu dražší, ale až dorazím co mám, tak bych asi do nich šel. Vypadají super. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Chlapi, jakou byste doporučili dámskou trekovou obuv ? Jedná se o tůry typu Vysoké Tatry a tak, chůze po nezpevněných cestách a stezkách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
USER47 Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Vyražte do nějakýho outdoorovýho obchodu typu hudy sport a vyberte na místě. Nějaký kotníčkový, pokud možno bych bral kožený a co nejjednodušší, bez záplavy švů a materiálů, který se můžou jen posrat. Něco v takovýmhle stylu - jednoduchá kožená bota s goretexem, vibram podrážkou a ochranou špičky proti okopání. Zbytek už se musí vyzkoušet, na značce až tak dalece nezáleží, pokud to není vyloženě nějakej noname ze supermarketu. A pro holku samozřejmě dámskej model, maj jinak řešený kotníky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Za mě jedna z nejlepších univerzálních bot je Aku Conero Gtx, osobně vyzkoušeno :-) Pohodlná, výborně odvětrává, nemusí si se rozšlapávat a dám ruku do ohně že ani po pěti letech tvrdé dřiny do nich paní nezateče voda, takže nikdy protože která ženská chce mít pět let jedny boty, že :-)http://www.tobisport.cz/index.php/products-mainmenu-64/boty/damske-boty/stredne-tezke-trekove-boty-2015-03-03/goretexove-boty-aku-conero-gtx-878-4-detail Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sei Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Aku Conero Gtx - ty boty pouzivam treti nebo ctvrty rok. Rozchazet jsem je teda musel, ale zadna hruza. Drzi, nic se nepare. Za me ale jedno obrovske minus je kouzavost podrazky na vlhkem nebo mokrem sutru a v pripade kombinace snih a kamen (chodnik, dlazba) absolutni katastrofa. Vibram podrazku jsem mel na jinych botach a tam to bylo o rad lepsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se