Effe Odesláno 8. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2021 před 3 hodinami, Anton_ napsal: Jinak jsem si na začátku, taky zkoušel na osobní váze rukou vyvinou tlak 20kg a musím říct, že jsem teda musel pořádně zabrat Když jsem to pak takhle utlačil kafe, tak nevypadla ani kapka. Pokud to v tomhle případě neteče resp. pomalu tak upravit mletí na vyšší hrubost , aby to teklo tak akorát . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton_ Odesláno 9. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2021 Momentovej tamper objednám u uvidíme. Misku mám IMS 14-18g a dávám většinou 16,5. Ale někdy dělám různý pokusy, že tam dám 15 nebo 17,5 a zkouším, co to udělá Dneska schválně zkusím hruběji mlít a víc to zkusím utlačit. A pozor! mám tady ještě jednu hypotézu. Všiml jsem si poslední dny, že se mi většinou nejvíc povede ta poslední káva, co dělám(což je většinou 3. denně). Napadlo mi jestli to nemůže být vodou(starou). Vlastně v pondělí to ráno propláchnu, naleju plnou nádrž(2l) a pak už během týdne jen dolejvám. Tak jestli třeba nevadí, že se tam ta voda v tom bojleru peklí celý den a pak je tam ještě přes noc.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 9. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2021 Mám taky Silvii a viděl jsem video, cos postoval. Pravidelně se mi stává, že mi extrakt teče nejdříve pomalu a pak rychleji, nebo i naopak. Dávám to na vrub různým druhům kávy respektive s tím spojenou hrubostí mletí, která se liší. Ten shot z videa se mi zdál v pohodě. Otisk sprchy je také vpořádku. Ohledně toho kanálkování...nemáš nahou páku? Poznal bys to hned. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 9. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2021 Pár stránek zpět někdo upozornil na nový kousek od wacaco konkrétně picopresso. Netrvalo dlouho a už se mi jeden kousek válí doma :-). Už dříve jsem používal nanopresso, takže mám srovnání. Výsledek je skoro neporovnatelný. Picopresso má nerezový košík, do kterého můžete sypat kávu stejně namletou, jako např. do Silvie (tam to mám odzkoušené). Výsledný extrakt má k espressu opravdu hodně blízko a jsem zvědavý, jak se k novince postaví Hofman :-). Jediné slabší místo vidím v nutnosti pořídit ruční espresso mlýnek, což není ideální a hlavně levné řešení. Mě se podařilo na timemore c2 umlýt na rozumnou hrubost, ale není to ideál. Asi se budu muset mrknout po drazším mlýnku. Připojuji jeden shot z 18g kávy z Drahonické pražírny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 9. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2021 Co všechno musí člověk udělat, aby dosáhl aspoň rozumné teploty? Mě na těch ručních mašinkách (cestovních i domácích) vždycky odrazuje co všechno musí člověk různě nahřívat a proplachovat horkou vodou, aby se dostal aspoň na dohled 90 stupňů při extrakci.Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 9. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2021 Před hodinou, Anton_ napsal: Momentovej tamper objednám u uvidíme. Misku mám IMS 14-18g a dávám většinou 16,5. Ale někdy dělám různý pokusy, že tam dám 15 nebo 17,5 a zkouším, co to udělá Dneska schválně zkusím hruběji mlít a víc to zkusím utlačit. A pozor! mám tady ještě jednu hypotézu. Všiml jsem si poslední dny, že se mi většinou nejvíc povede ta poslední káva, co dělám(což je většinou 3. denně). Napadlo mi jestli to nemůže být vodou(starou). Vlastně v pondělí to ráno propláchnu, naleju plnou nádrž(2l) a pak už během týdne jen dolejvám. Tak jestli třeba nevadí, že se tam ta voda v tom bojleru peklí celý den a pak je tam ještě přes noc.... Zkus tlačit pořád stejnou silou a měnit hrubost mletí . Pokud budeš měnit obě věci zároveň tak se stěží dobereš rozumnému výsledku . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 9. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2021 před 29 minutami, RedAce666 napsal: Co všechno musí člověk udělat, aby dosáhl aspoň rozumné teploty? Mě na těch ručních mašinkách (cestovních i domácích) vždycky odrazuje co všechno musí člověk různě nahřívat a proplachovat horkou vodou, aby se dostal aspoň na dohled 90 stupňů při extrakci. Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk No...konkrétně tady u té mašinky promáčkám horkou vodu skrz těsně před použitím. Obávám se že těch 90° nebude úplně reálných, ale nemám to změřené. Výsledné espresso je určitě chladnější, než co mi teče z domácího kávovaru, ale chuťově to opravdu není špatné. Příprava zabere pár minut a nejvíc paradoxně mletí, protože ten timemore mele na jemno hrozně dlouho. Každopádně pro celý kemp bych na tom kafíčko nedělal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 9. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2021 Takže i Timemore je málo... Láká mě dost, ale jestli k tomu bude třeba ještě lepší mlýnek, tak to vyjde dost draho... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamg Odesláno 9. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2021 hodinky z kafe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 10. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2021 V 9. 9. 2021 v 8:26, RedAce666 napsal: Co všechno musí člověk udělat, aby dosáhl aspoň rozumné teploty? Mě na těch ručních mašinkách (cestovních i domácích) vždycky odrazuje co všechno musí člověk různě nahřívat a proplachovat horkou vodou, aby se dostal aspoň na dohled 90 stupňů při extrakci. Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk Je to všechno plast, takže to až takovou kapacitu nemá. Ale dostal jsem nanopresso na narozeniny a za mě se plně ztotožňuji s hofmanovou recenzí. Na kapsle to má smysl, ale jinak to žádné rozumné kvality nemá a asi ani z principu mít nikdy nebude. Něco z toho vyteče, espresso to nebude, srani je s tim hrozně, protože "espresso", takže všechno hrozně malé, sypeš to všude kolem sebe a nakonec máš crc kávy kvality levného automatu bez ohledu na kvalitu zrna, co tam dáš... takze resit nejake urdzeni teploty si myslím že je tady to poslední... aeropress vítězí na celé čáře, nanopresso je jenom drahá hračka pro někoho, kdo je schopný pít kapsle případně produkty podobně kvality Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dagoberd Odesláno 12. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2021 (upraveno) Přes vtipný obal, který by s spíš hodil na balení extáze než na zrnka, je tohle kafe z Nordbeans plný chutí rumu a kakaa. Na V60 luxus. BTW, moje paní nemohla uvěřit, že jsem si tam panáka karibskýho nenalil.. Upraveno 12. září 2021 uživatelem Dagoberd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 12. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2021 V 10. 9. 2021 v 12:54, Maro napsal: Je to všechno plast, takže to až takovou kapacitu nemá... Bavíš se o nanopressu, které se nedá s picopresem srovnat. Nedá se srovnat v kvalitě výsledného extraktu. Souhlasím s Tebou, že s tou kávou i vodou se nechá udělat slušnej nepořádek a to platí pro obě varianty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 12. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2021 Kluci, ja vím ze vám to tady trochu narusim, ale doporučte mi automaticky kávovar do 10 litru. Co nejlepší. Pro rodiče. Bez mléka. Proste nasypat dobrý zrno, kupujou i čerstve prazený, nalit vodu, macknout cudl a vytece dobrý kafe. Ja chapu, ze nejlepší je pakovka za kilo a mlýnek s japonskejma kamenama a kafe, co vysere ta veverka, ale i tak třeba nekdo poradi Diky moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 12. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2021 (Elektricky) mlynek a frenchpress, pokud by odmitli aeropress. Pripadne elektrickou mokkakonvicku. Donutit je ale kafe si cerstve namlyt. Frenchpress je nejblizsi klasikymu turku, na ktery jsou starsi generace zvykle. Ja mamu naucil na french press, aby tam alespon nemela logr. S automatem muze byt srani udrzba - proplachy, cisteni a po case z toho muze lezt hnusny kafe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 12. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2021 French a bialetku mají. Teď chtějí toto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 12. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2021 Frantiku, v této cenové relaci bych doporučil se podívat po něčemi od De Longhi nebo Nivony. Edit: tohle je dost dobrá cena https://www.kuptotu.cz/nivona-nicr-520.html?gclid=EAIaIQobChMIoLXss4j68gIVmeJ3Ch2h3QxLEAQYAyABEgLxrPD_BwE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 12. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2021 No vida. Diky nacelniku. A vod DeLonghi co ideálně? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 12. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2021 Toto máme my https://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/delonghi-ecam-22_110-b/?gclid=EAIaIQobChMItu7D1o768gIVRud3Ch3EtgWLEAQYAyABEgLo3fD_BwE#utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=surfaces_across_google Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 12. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2021 Jo, diky. To na me vypadlo i z nejakejch testů, jakoze dobrý Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 12. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2021 Je to docela pitelné,doporučoval bych ten Latino Blend alespoň 80/20 /arabica,robusta/ z balíren Pha . Ze začátku chvíli trvá než si to "sedne" ,. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se