Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

@Frantik Ale hlavně, káva potřebuje mít 3 věci:

Mít příběh

Být BIO

Být Fair trade

🙂

EDIT: Jo, a ještě jsem si vzpomněl: musí být pražená s láskou (Jihlavanka).

Odesláno

Tak jsem zjistil,že tmavější směsi ( více pražené) a chuťově ostřejší mi vyhovují do mašiny, ale na " prasáka" ( rozuměj turka) mi moc nechutnají,hořkost se zvýrazní, to je kuwa dilema 🤪

Odesláno

Ahoj, navštívil jsem trhy kávy v Brně u Vaňkovky a naprosto mě dostala chuť kávy zpracované karbonickou macerací. Konkrétně filtrovaná Ethiopia Guji z jedné bratislavské pražírny. Ta vůně po burbonu a široká škála intenzivních chutí, to jsem u kávy ještě nezažil. Ochutnal jsem tam většinu káv, ale tato ty ostatní dle mého názoru naprosto deklasovala. Setkali jste se už s tímto způsobem zpracování? Jaký na něj máte názor?

Odesláno

Trosku zblbly z dnesni doby, kdy na vsechno se da dohledat slusna apka (vcetne treba mereni přesnosti hodinek) jsem si myslel, ze nabehnu do google storu a vybehne na mne hafo aplikaci pro zacatecniky, ktere by hezky shrnuly druhy kafi, vahu, doby extrakce, idealne rovnou se stopkami a ono prdlajz.. nic moc hezkeho jsem nenasel... nevite o necem kultivovanem?

Odesláno

Automaticky stroj jura - vypínať ci nevypinat na noc?
Po polhodke sa hadze do usporneho rezimu, no stale sa uplne vypne az tlacitkom kedy zaroven zbehne kratke cistenie trysiek.

Odesláno
  V 19. 9. 2021 v 19:50, bronas_k napsal:

Ahoj, navštívil jsem trhy kávy v Brně u Vaňkovky a naprosto mě dostala chuť kávy zpracované karbonickou macerací. Konkrétně filtrovaná Ethiopia Guji z jedné bratislavské pražírny. Ta vůně po burbonu a široká škála intenzivních chutí, to jsem u kávy ještě nezažil. Ochutnal jsem tam většinu káv, ale tato ty ostatní dle mého názoru naprosto deklasovala. Setkali jste se už s tímto způsobem zpracování? Jaký na něj máte názor?

Rozšířit  

Tak kafe s bourbonem nebo rumem je vzdycky lepsi, to da rozum 🙂 

Odesláno
  V 19. 9. 2021 v 19:50, bronas_k napsal:
Ahoj, navštívil jsem trhy kávy v Brně u Vaňkovky a naprosto mě dostala chuť kávy zpracované karbonickou macerací. Konkrétně filtrovaná Ethiopia Guji z jedné bratislavské pražírny. Ta vůně po burbonu a široká škála intenzivních chutí, to jsem u kávy ještě nezažil. Ochutnal jsem tam většinu káv, ale tato ty ostatní dle mého názoru naprosto deklasovala. Setkali jste se už s tímto způsobem zpracování? Jaký na něj máte názor?
Měl jsem z jedné farmy v Brazílii vzorky mikrolotů zpracovaných různými experimentálními a/nebo pro Brazílii netradičními metodami a byl jsem nadšený, jak "nebrazilsky" může káva chutnat, když se nejde klasickou suchou cestou, ale zpracuje se třeba postupem typickým pro africké kávy (fermentace + promytí).
Nakonec jsem bral pytel kávy zpracované nějakou řízenou anaerobní kvasinkovou fermentací, která byla moc dobrá, ale rozhodně mě v porovnání s ostatními výběrovkami na zadek neposadila.

Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk

Odesláno

Tohle jsem zažil v 7g coffee v Portu. Pak jsme se bavili a říkali, že hrozně trpí tím, že musí dělat osvětu, protože jižani jsou prostě zvyklí na svůj klasický dark roast. Každopádně presne tam měli ultimátni nebrazilsky chutnající ovocnou brazilii, tipoval jsem všechno možné, když na mě vybalil že brazílie tak jsem nevěřil.

Odesláno

Ze ja se necham taky na vsechno zblbnout.. :-)) po návratu v patek v noci, po par pivech, holt nas první spolecny den s pakou byl intenzivní :-)) jo vsude bordel... a k tomu opet moje klasika, nejdriv pro jistotu udelat všechny chyby, co se jen daji vymyslet.. :-)20210924_235323.jpg

Odesláno

Pro začátečníky.. sage express.. jak byly ty dny marianne, tak jsem tam soupnul slevu a uz to jede.. :-)

pro začátek jsem tam na frajera dal single wall basket na malou davku, protoze kdo studoval na youtube, ten umi prece vsechno.. abych pak vecer pokorne vytahl double wall vetsi sitko a holt hezky postupne pomalu.. si budeme na sebe zvykat.. :-)




Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...