Gustaf Odesláno 12. září 2021 Nahlásit Odesláno 12. září 2021 V 12. 9. 2021 v 18:57, bohus76 napsal: Toto máme my https://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/delonghi-ecam-22_110-b/?gclid=EAIaIQobChMItu7D1o768gIVRud3Ch3EtgWLEAQYAyABEgLo3fD_BwE#utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=surfaces_across_google Rozšířit Asi tak... taky máme a pohoda
Bert Odesláno 12. září 2021 Nahlásit Odesláno 12. září 2021 @Frantik Ale hlavně, káva potřebuje mít 3 věci: Mít příběh Být BIO Být Fair trade EDIT: Jo, a ještě jsem si vzpomněl: musí být pražená s láskou (Jihlavanka).
vwtyp11 Odesláno 13. září 2021 Nahlásit Odesláno 13. září 2021 V 12. 9. 2021 v 20:01, Frantik napsal: Jo Hlavně ale ten kavovoar Rozšířit Nivona
jovani Odesláno 15. září 2021 Nahlásit Odesláno 15. září 2021 skusal niekto kavu Geisha z praziarne COFFEESPOT?
bohus76 Odesláno 16. září 2021 Nahlásit Odesláno 16. září 2021 Tak jsem zjistil,že tmavější směsi ( více pražené) a chuťově ostřejší mi vyhovují do mašiny, ale na " prasáka" ( rozuměj turka) mi moc nechutnají,hořkost se zvýrazní, to je kuwa dilema
Bert Odesláno 16. září 2021 Nahlásit Odesláno 16. září 2021 No jasně, protože doba extrakce je u turka oproti espressu takřka nekonečná.
bronas_k Odesláno 19. září 2021 Nahlásit Odesláno 19. září 2021 Ahoj, navštívil jsem trhy kávy v Brně u Vaňkovky a naprosto mě dostala chuť kávy zpracované karbonickou macerací. Konkrétně filtrovaná Ethiopia Guji z jedné bratislavské pražírny. Ta vůně po burbonu a široká škála intenzivních chutí, to jsem u kávy ještě nezažil. Ochutnal jsem tam většinu káv, ale tato ty ostatní dle mého názoru naprosto deklasovala. Setkali jste se už s tímto způsobem zpracování? Jaký na něj máte názor?
petr_cha Odesláno 20. září 2021 Nahlásit Odesláno 20. září 2021 Trosku zblbly z dnesni doby, kdy na vsechno se da dohledat slusna apka (vcetne treba mereni přesnosti hodinek) jsem si myslel, ze nabehnu do google storu a vybehne na mne hafo aplikaci pro zacatecniky, ktere by hezky shrnuly druhy kafi, vahu, doby extrakce, idealne rovnou se stopkami a ono prdlajz.. nic moc hezkeho jsem nenasel... nevite o necem kultivovanem?
shaggy Odesláno 20. září 2021 Nahlásit Odesláno 20. září 2021 Automaticky stroj jura - vypínať ci nevypinat na noc?Po polhodke sa hadze do usporneho rezimu, no stale sa uplne vypne az tlacitkom kedy zaroven zbehne kratke cistenie trysiek.
Frantik Odesláno 21. září 2021 Nahlásit Odesláno 21. září 2021 V 19. 9. 2021 v 19:50, bronas_k napsal: Ahoj, navštívil jsem trhy kávy v Brně u Vaňkovky a naprosto mě dostala chuť kávy zpracované karbonickou macerací. Konkrétně filtrovaná Ethiopia Guji z jedné bratislavské pražírny. Ta vůně po burbonu a široká škála intenzivních chutí, to jsem u kávy ještě nezažil. Ochutnal jsem tam většinu káv, ale tato ty ostatní dle mého názoru naprosto deklasovala. Setkali jste se už s tímto způsobem zpracování? Jaký na něj máte názor? Rozšířit Tak kafe s bourbonem nebo rumem je vzdycky lepsi, to da rozum
RedAce666 Odesláno 21. září 2021 Nahlásit Odesláno 21. září 2021 V 19. 9. 2021 v 19:50, bronas_k napsal: Ahoj, navštívil jsem trhy kávy v Brně u Vaňkovky a naprosto mě dostala chuť kávy zpracované karbonickou macerací. Konkrétně filtrovaná Ethiopia Guji z jedné bratislavské pražírny. Ta vůně po burbonu a široká škála intenzivních chutí, to jsem u kávy ještě nezažil. Ochutnal jsem tam většinu káv, ale tato ty ostatní dle mého názoru naprosto deklasovala. Setkali jste se už s tímto způsobem zpracování? Jaký na něj máte názor?Měl jsem z jedné farmy v Brazílii vzorky mikrolotů zpracovaných různými experimentálními a/nebo pro Brazílii netradičními metodami a byl jsem nadšený, jak "nebrazilsky" může káva chutnat, když se nejde klasickou suchou cestou, ale zpracuje se třeba postupem typickým pro africké kávy (fermentace + promytí).Nakonec jsem bral pytel kávy zpracované nějakou řízenou anaerobní kvasinkovou fermentací, která byla moc dobrá, ale rozhodně mě v porovnání s ostatními výběrovkami na zadek neposadila.Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk
Maro Odesláno 21. září 2021 Nahlásit Odesláno 21. září 2021 Tohle jsem zažil v 7g coffee v Portu. Pak jsme se bavili a říkali, že hrozně trpí tím, že musí dělat osvětu, protože jižani jsou prostě zvyklí na svůj klasický dark roast. Každopádně presne tam měli ultimátni nebrazilsky chutnající ovocnou brazilii, tipoval jsem všechno možné, když na mě vybalil že brazílie tak jsem nevěřil.
Hasňa Odesláno 21. září 2021 Nahlásit Odesláno 21. září 2021 (upraveno) V 20. 9. 2021 v 21:14, shaggy napsal: Rozšířit Minela Upraveno 21. září 2021 uživatelem Hasňa
Hasňa Odesláno 21. září 2021 Nahlásit Odesláno 21. září 2021 V 21. 9. 2021 v 6:28, Frantik napsal: Tak kafe s bourbonem nebo rumem je vzdycky lepsi, to da rozum Rozšířit
petr_cha Odesláno 25. září 2021 Nahlásit Odesláno 25. září 2021 Ze ja se necham taky na vsechno zblbnout.. :-)) po návratu v patek v noci, po par pivech, holt nas první spolecny den s pakou byl intenzivní :-)) jo vsude bordel... a k tomu opet moje klasika, nejdriv pro jistotu udelat všechny chyby, co se jen daji vymyslet.. :-)
petr_cha Odesláno 25. září 2021 Nahlásit Odesláno 25. září 2021 Pro začátečníky.. sage express.. jak byly ty dny marianne, tak jsem tam soupnul slevu a uz to jede.. :-) pro začátek jsem tam na frajera dal single wall basket na malou davku, protoze kdo studoval na youtube, ten umi prece vsechno.. abych pak vecer pokorne vytahl double wall vetsi sitko a holt hezky postupne pomalu.. si budeme na sebe zvykat.. :-)
bronas_k Odesláno 25. září 2021 Nahlásit Odesláno 25. září 2021 Já jsem teď bral PL 41 TEM a na singl sítko si zatím netroufám
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se