jovani Odesláno 8. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2013 KENYA AA plus - GACHAMI estate Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H-B Odesláno 9. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2013 Tak po balicku Ethiopia Yirgacheffe Wote od Doubleshotu jsem ochutnal Indonesia Sulwesi Kalossi od APe. Na prvni pohled rozdil v lrazeni, doubleshot mel ethiopii svetlou, na te postovane stupnici mozna i cinnamon roast. APe ma podle mne full city roast.Chutove je indonesie plnejsi, silnejsi, aromatictejsi. Oboje mi chutnalo, ale ani jedna me neposadila na zadek. Uvidime co Colombia supremo.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.palas Odesláno 9. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2013 Myslím, že kávy od DS jsou obecně pražené světleji, objednával jsem od nich 2x různé druhy káv, ale nikdy mi žádná příliš nesedla (zvýrazněná acidita). Někdo naopak světlé pražení může preferovat. Záleží, jaké chuti chceme z kávy dostat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H-B Odesláno 9. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2013 Jasne, to byl jen poznatek, nemyslel jsem to tak, ze to bylo spatne uprazene. Mam prd zkusenosti, ale i na zaklade tehle jedne 'konfrontace' si trosku tipuju, ze mi mozna vic sedne spise uprazenejsi kava nez naopak.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 9. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2013 kava Geisha prazena na svetlo nema chybu Steve Leighton prazi svoje kavy na svetlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondrej80 Odesláno 4. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2013 Tak som po prvy krat objednaval kavu v Sicafe a velmi milo ma prekvapila. Prisla mi velmi podobna s La Boheme Cafe pri vyrazne priaznivejsich cenach. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 4. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2013 V současné době piji kávu Honey od Miguel Tabora, Honduras - voňavá, chutná, ale zdá se mi nějak "slabší". Je jiná i způsobem zpracování. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 8. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2013 Gaggia Classic a robusta Papua New Guinea z Primacafe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 8. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2013 Gaggia Classic a robusta Papua New Guinea z PrimacafeHezky tigruje. Dokonalé espresso Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 19. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2013 udělal jsem zvrácený experiment, vyzkoušel jsem kafe Standard Marila, takové to cosi za pár korun z obchoďáku. Říkal jsem si že když to tolik lidí může pít připravené jako českého turka bažiňáka tak z toho možná půjde troškou snahy dostat něco co nebude přímo odporné. Vyzkoušel jsem dvě na výbavu nenáročné metody aby někdo neřek že si přece na kafe nebude kupovat výbavu za tisíce. Takže Frenchpress a džezva. To kafe je namletý tak že na french je to jemný a na džezvu zas hrubý, no co se dá dělat. Tak schválně, co z toho bude. Zvláštní je že z džezvy i frenchpressu to chutná skoro stejně. Je to hnusný, odporný, naprosto šílený! Té pachuti jsem se nemohl zbavit celé odpoledne a jen si na to vzpomenu, zas se mi vrací. Netuším z čeho to je a hlavně nechápu pro koho to je. Až se trošku vzpamatuju, vyzkouším Jihlavanku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 19. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2013 Nerad nakupuji spotřební věci u nás, protože si naši obchodníci přiráží více, než je zdrávo. Při nedělním pátrání jsem však narazil na firmu, která nabízí tohoto krasavce o dost levněji, než skopčácká ebay. Poenta: už je doma :-) Zasvěcovací rituál proběhne zítra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karki Odesláno 19. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2013 Včera, jsem koupil v Tchibu,nějakou limitku.Hodně dobrá.http://www.tchibo.cz/privat-kaffee-kopi-gayo-zrnkova-kava-p400048996.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 19. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2013 (upraveno) Nerad nakupuji spotřební věci u nás, protože si naši obchodníci přiráží více, než je zdrávo. Při nedělním pátrání jsem však narazil na firmu, která nabízí tohoto krasavce rocket-espresso-r58-1.jpg o dost levněji, než skopčácká ebay. Poenta: už je doma :-) Zasvěcovací rituál proběhne zítra. Rocket R58 není spotřební věc. Páčkové vypinače jako v letadle, nerez, dva kotle, rotační čerpadlo, hlava E61, PID regulace, klasické tlakoměry. Jaký bude mlýnek? Doufám, že bude pár fotek. Edit: Gratuluju Upraveno 19. listopadu 2013 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2013 (upraveno) Mazzer Super Jolly v automatu. Edit: Díky :-) Upraveno 20. listopadu 2013 uživatelem Bert Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karki Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2013 Datum pražení ne.Ale, podle data spořeby odvodíš,datum pražení.Co kupuju v Tchibu,tak většinou,je pražená 2-3 měsice.Tada moje dedukce.AhojMám dotázku, je na té kávě Tchibo uvedeno datum pražení?Děkuji! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2013 (upraveno) 18.11.objednáno, 18. a 19.11.napraženo, odesláno a zaplaceno, dnes 20.11.doručeno. Petr je prostě borec. Pít to začnu nejdříve zítra, dnes by mi to mohlo ještě utrhnout koule. Edit: Berte, to už je slušný hardware. Doufám, že postneš pár fotek. Upraveno 20. listopadu 2013 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2013 Poenta: už je doma :-) Zasvěcovací rituál proběhne zítra.Nádherná mašinka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2013 (upraveno) Hustej stroj, fakt moc krásnej Kafčo bude dělat na jedničku, ale leštit bych ho nechtěl, ale to ty asi taky nebudeš co? Tak ať ti pěkně slouží a dej věděti jak proběhl rituál" Nerad nakupuji spotřební věci u nás, protože si naši obchodníci přiráží více, než je zdrávo. Při nedělním pátrání jsem však narazil na firmu, která nabízí tohoto krasavce rocket-espresso-r58-1.jpg o dost levněji, než skopčácká ebay. Poenta: už je doma :-) Zasvěcovací rituál proběhne zítra. Upraveno 20. listopadu 2013 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2013 o dost levněji, než skopčácká ebay. Poenta: už je doma :-) Zasvěcovací rituál proběhne zítra.Tak to je krasavec bez kompromisů.V domácím provozu nesmrtelný.Na kolik vyšel,jestli to není tajemství? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 23. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2013 Ahoj kolegové kafaři, nezlobte se na mne, prosím, ale fotky zatím nebudou. Mašinku jsem doma umístil, vypulíroval, a když jsem se přiblížil s foťákem, tak jsem zjistil, že díky oooobrovským lesklým plochám je v přirozeném prostředí naprosto nefotitelná. Přemýšlím o velkém foto stanu. Uvidíme. Všechny superlativy si můžete přečíst v recenzích, takže nyní snad jen několik málo osobních postřehů z dosavadního vaření: 1. Ten stroj je tak velký hovado, že doba na prohřátí je určitě alespoň 30 minut. V důsledku toho jsem koupil do zásuvky časovač a nařídil jej na naprosto nekřesťanskou hodinu. To víte, do Kolbenky se musí chodit brzy.2. Originální miska si rozhodně dobře nepopovídá s obligátními 7mi gramy. Puk potom vypadá dost nevábně. Vařím tedy z dávky 9-10 gramů.3. I tak je potřeba trochu více přitlačit na temper. Výsledkem je pomalejší nástup, ale do 30 sekund to doteče do správné míry.4. Crema je naprosto luxusní. Po vypití šálku zůstane na stěně naprosto úžasná krusta srovnatelná snad jen s tím, jako když dokonale na sklenici kroužkuje plzeňská dvanáctka. Vím, že to možná bude znít nabubřele, ale tady už není o čem diskutovat. Nějaké dohadování se mezi PF a Lad (překlad: Patek Filip a Lange a dcery) je IMHO u mne v kafařině rozhodnuto :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se