warann Odesláno 12. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2017 este vam tu postnem kratku ukazku z knihy Smad specialne vybratu pre toto forum /a uz prestavam otravovat/ Pôvodne pozvali Mikaela na rozhovor do sídla vlády, no Mikael po konzultácii s Isabelle navrhol neutrálnu pôdu. Obed na účet policajného prezidenta. Tajomník sa pozrel na hodinky. Omega Seamaster, všimol si Bellman. Neprakticky ťažké hodinky. V každom meste tretieho sveta robia z majiteľa potenciálnu obeť lúpeže. Ak ich človek nemá na ruke dlhšie než deň, zastanú a potom treba točiť a točiť, aby ich opäť nastavil. Ak zabudne pritiahnuť skrutku a skočí s nimi do bazéna, s hodinkami je koniec a ich oprava stojí toľko, čo štvoro iných kvalitných hodiniek. Iným slovami: aj Bellman bude potrebovať takéto hodinky. no a k niecomu podobnemu mne sa vcelku pacila seria Logan McRae od Stuarta MacBridea http://www.databazeknih.cz/serie/logan-mcrae-2124Díky, mrkmu na to. Matně si vzpomínám, že i Hary dostal nějaké hodinky... Kdo to najde? Jinak jsem si ještě vypomněl na tudle perlu. On má Nesbo ohledně hodinek dost zvláštní představy (viz text na druhé straně) :lol2: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 12. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2017 Lange und Turbilón...to je vul No, tohle se mu moc nepovedlo. Ale jinak to docela jde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 12. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2017 No ono záleží jak to bylo napsaný v originále, překladatelé dokážou hrozný věci a když je to ne úplně známá oblast, které nehoví... Tuším v Policii nebo v Přízraku byly obdobný kydy stran nějaké pistole, taky to nemělo hlavu ani patu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2017 No ono záleží jak to bylo napsaný v originále, překladatelé dokážou hrozný věci a když je to ne úplně známá oblast, které nehoví... Tuším v Policii nebo v Přízraku byly obdobný kydy stran nějaké pistole, taky to nemělo hlavu ani patu.Docela souhlasím, nicméně ta úvaha, že si Lange "přebrandoval" za Rolex asi na vině překladatele nebude. No nic, nakonec zkusím Milénium, filmy jsem viděl vč. US verze, tak zkusím knihu. Jo a pokud jde o toho Mc Rae našel jsem ke stažení až 3.,4. a 5 díl. Lze to číst napřeskáčku nebo spíše ne (stejně jako Hole - teoreticky jde, ale není to zrovna ono)? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2017 (upraveno) Jo a pokud jde o toho Mc Rae našel jsem ke stažení až 3.,4. a 5 díl. Lze to číst napřeskáčku nebo spíše ne (stejně jako Hole - teoreticky jde, ale není to zrovna ono)?Přesně jak píšeš - teoreticky to jde, jsou to uzavřený příběhy, ale postavy mají samozřejmě mezi sebou různé interakce, takže je škoda přijít o ten vývoj, případně bys lehce ploval, proč se nějak chovají a podobně. Jinak jedničku Žulové město mám, kdybys chtěl. Upraveno 13. dubna 2017 uživatelem Klotzman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leclerc Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2017 Právě jsem dočetl Mlýn na mumie od Petra Stančíka. Brilantní češtinou napsaný až fantaskní příběh z Prahy roku 1866 překypující inteligentním humorem... Malá ukázka: "Kolem poledne komisař zašel do ústavu choromyslných navštívit budoucího tchána. Pan Hedvábný měl stále pěnu u úst, ale Durman si všiml zajímavějšího jevu - že ředitele blázince i všechny zřízence, kteří rovněž utekli před Prusy, s naprostým úspěchem nahradili pacienti. To jej přivedlo na geniální nápad, využít blázny k pořádkové službě. Z těch, kteří trpí stihomamem, budou skvělí strážníci, zatímco autisté, neschopní empatie a nutkavě opakující stále stejné vzorce chování, mají všechny předpoklady stát se svědomitými úředníky." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2017 Přesně jak píšeš - teoreticky to jde, jsou to uzavřený příběhy, ale postavy mají samozřejmě mezi sebou různé interakce, takže je škoda přijít o ten vývoj, případně bys lehce ploval, proč se nějak chovají a podobně. Jinak jedničku Žulové město mám, kdybys chtěl.Díky za nabídku, a ty to máš elektronicky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2017 Jo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 14. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2017 Jo.Poslal jsem SZ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 17. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2017 vysel novy jo nesbo a knizka zizen. uz to mam v kindlu,je to perfektni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
steel Odesláno 17. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2017 Právě jsem dočetl Mlýn na mumie od Petra Stančíka. Brilantní češtinou napsaný až fantaskní příběh z Prahy roku 1866 překypující inteligentním humorem... Malá ukázka: "Kolem poledne komisař zašel do ústavu choromyslných navštívit budoucího tchána. Pan Hedvábný měl stále pěnu u úst, ale Durman si všiml zajímavějšího jevu - že ředitele blázince i všechny zřízence, kteří rovněž utekli před Prusy, s naprostým úspěchem nahradili pacienti. To jej přivedlo na geniální nápad, využít blázny k pořádkové službě. Z těch, kteří trpí stihomamem, budou skvělí strážníci, zatímco autisté, neschopní empatie a nutkavě opakující stále stejné vzorce chování, mají všechny předpoklady stát se svědomitými úředníky."To není pan Hedvábný, ale Hedbávný :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobisky Odesláno 31. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2017 Taky zakoupena Žízeň od Nesba, ale ještě si raději zopáknu Policii abych hned navázal Odesláno z mého SM-T555 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr.S Odesláno 31. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2017 Teď jsem dočetl všechny tři díly Aristokratky od Evžena Bočka. Dobrý čtení, lehký, nenáročný žánr, zábavné čtení. Původně jsem to nechtěl číst, dostal jsem je od manželky a mile mě to překvapilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 1. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2017 Aristokratka je supr, zvlášť u prvního dílu jsem brečel smíchy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 1. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2017 Dávám si komplet všech knih Stopařova průvodce galaxií a je to pohoda. Krásně odpočinková četba.Odpoledne si dám něco výživnějšího, třeba Sapiens od Harariho nebo Being Mortal (Gawande). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ragoon Odesláno 1. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2017 Dávám si komplet všech knih Stopařova průvodce galaxií a je to pohoda. Krásně odpočinková četba.Odpoledne si dám něco výživnějšího, třeba Sapiens od Harariho nebo Being Mortal (Gawande). Stopare jsem taky cetl vsechny a moc me to bavilo, muzu doporucit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.e.n.i.k.82 Odesláno 25. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2017 Doporučte mi prosím nějaké oddechové čtení.. Mám přečteno asi všechno od Kulhánka, Žambocha, Correii, Neffa a rád bych něco v podobném stylu, aby to mělo spád.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 25. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2017 Rychlopalba od Stepana Koprivy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.e.n.i.k.82 Odesláno 25. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2017 Od Kopřivy jsem toho také přečetl dost, ale tohle mi uteklo.. Díky.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 27. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2017 Zacal sem cist Tekutej pisek a je to teda objev roku. Neco takhle chytre, poutave a vtipne psanyho sem snad jeste necet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se