Přejít na obsah

Jake knihy prave ctete nebo co dobreho jste cetli?

Doporučené příspěvky

este vam tu postnem kratku ukazku z knihy Smad specialne vybratu pre toto forum :lol2: /a uz prestavam otravovat/

Pôvodne pozvali Mikaela na rozhovor do sídla vlády, no Mikael po konzultácii s Isabelle navrhol neutrálnu pôdu. Obed na účet policajného prezidenta.

Tajomník sa pozrel na hodinky. Omega Seamaster, všimol si Bellman. Neprakticky ťažké hodinky. V každom meste tretieho sveta robia z majiteľa potenciálnu obeť lúpeže. Ak ich človek nemá na ruke dlhšie než deň, zastanú a potom treba točiť a točiť, aby ich opäť nastavil. Ak zabudne pritiahnuť skrutku a skočí s nimi do bazéna, s hodinkami je koniec a ich oprava stojí toľko, čo štvoro iných kvalitných hodiniek. Iným slovami: aj Bellman bude potrebovať takéto hodinky.

:lol2:

no a k niecomu podobnemu mne sa vcelku pacila seria Logan McRae od Stuarta MacBridea  http://www.databazeknih.cz/serie/logan-mcrae-2124

Díky, mrkmu na to.

Matně si vzpomínám, že i Hary dostal nějaké hodinky... Kdo to najde? ;)

Jinak jsem si ještě vypomněl na tudle perlu. On má Nesbo ohledně hodinek dost zvláštní představy (viz text na druhé straně) :lol2: :lol2: :lol2:

post-29493-0-10600600-1492005316_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ono záleží jak to bylo napsaný v originále, překladatelé dokážou hrozný věci a když je to ne úplně známá oblast, které nehoví... Tuším v Policii nebo v Přízraku byly obdobný kydy stran nějaké pistole, taky to nemělo hlavu ani patu.

Docela souhlasím, nicméně ta úvaha, že si Lange "přebrandoval" za Rolex asi na vině překladatele nebude.

No nic, nakonec zkusím Milénium, filmy jsem viděl vč. US verze, tak zkusím knihu. 

Jo a pokud jde o toho Mc Rae našel jsem ke stažení až 3.,4. a 5 díl. Lze to číst napřeskáčku nebo spíše ne (stejně jako Hole - teoreticky jde, ale není to zrovna ono)?

Odkaz ke komentáři

Jo a pokud jde o toho Mc Rae našel jsem ke stažení až 3.,4. a 5 díl. Lze to číst napřeskáčku nebo spíše ne (stejně jako Hole - teoreticky jde, ale není to zrovna ono)?

Přesně jak píšeš - teoreticky to jde, jsou to uzavřený příběhy, ale postavy mají samozřejmě mezi sebou různé interakce, takže je škoda přijít o ten vývoj, případně bys lehce ploval, proč se nějak chovají a podobně. Jinak jedničku Žulové město mám, kdybys chtěl.

Upraveno uživatelem Klotzman
Odkaz ke komentáři

Právě jsem dočetl Mlýn na mumie od Petra Stančíka. Brilantní češtinou napsaný až fantaskní příběh z Prahy roku 1866 překypující inteligentním humorem...

Malá ukázka: "Kolem poledne komisař zašel do ústavu choromyslných navštívit budoucího tchána. Pan Hedvábný měl stále pěnu u úst, ale Durman si všiml zajímavějšího jevu - že ředitele blázince i všechny zřízence, kteří rovněž utekli před Prusy, s naprostým úspěchem nahradili pacienti. To jej přivedlo na geniální nápad, využít blázny k pořádkové službě. Z těch, kteří trpí stihomamem, budou skvělí strážníci, zatímco autisté, neschopní empatie a nutkavě opakující stále stejné vzorce chování, mají všechny předpoklady stát se svědomitými úředníky."

Odkaz ke komentáři

Přesně jak píšeš - teoreticky to jde, jsou to uzavřený příběhy, ale postavy mají samozřejmě mezi sebou různé interakce, takže je škoda přijít o ten vývoj, případně bys lehce ploval, proč se nějak chovají a podobně. Jinak jedničku Žulové město mám, kdybys chtěl.

Díky za nabídku, a ty to máš elektronicky? 

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Právě jsem dočetl Mlýn na mumie od Petra Stančíka. Brilantní češtinou napsaný až fantaskní příběh z Prahy roku 1866 překypující inteligentním humorem...

Malá ukázka: "Kolem poledne komisař zašel do ústavu choromyslných navštívit budoucího tchána. Pan Hedvábný měl stále pěnu u úst, ale Durman si všiml zajímavějšího jevu - že ředitele blázince i všechny zřízence, kteří rovněž utekli před Prusy, s naprostým úspěchem nahradili pacienti. To jej přivedlo na geniální nápad, využít blázny k pořádkové službě. Z těch, kteří trpí stihomamem, budou skvělí strážníci, zatímco autisté, neschopní empatie a nutkavě opakující stále stejné vzorce chování, mají všechny předpoklady stát se svědomitými úředníky."

To není pan Hedvábný, ale Hedbávný :-)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Dávám si komplet všech knih Stopařova průvodce galaxií a je to pohoda. Krásně odpočinková četba.

Odpoledne si dám něco výživnějšího, třeba Sapiens od Harariho nebo Being Mortal (Gawande).

Stopare jsem taky cetl vsechny a moc me to bavilo, muzu doporucit.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...
  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...