hufnor Odesláno 19. února 2017 Nahlásit Odesláno 19. února 2017 Ještě takový další parametr. Humor. Znáte někoho, kdo by psal něco podobného jako Pratchett? Že by se u toho člověk i zasmál. Aby to nebylo jenom samé "všichni tu chcípneme, všichni tu chcípneme, pokud společně neporazíme zlého Magidora pomocí tajemné runy Shkvrldoraz, ó my ctnostní a vznešení".Já zatím narazil jenom na toho Joea Abercrombieho, ale toho mám přečteného. Maximálně ještě možná Jasper Fforde, i když to už není vyloženě fantasy ani vyloženě humorné.Zábavný je docela i Tom Holt, ale to jsou jednotlivé knihy, ne svět/sága.
Zlý Jabko Odesláno 19. února 2017 Nahlásit Odesláno 19. února 2017 Dalo by se říct, že příhody Jakuba Vandrovce od Andrzeje Pilipiuka jsou relativně Pratchettovský, ale takovým tím polským způsobem. Zkus Kroniky Jakuba Vandrovce a uvidíš, jestli ti sedne.Jestli ti jde o série, tak Nekroskop (Brian Lumley) není úplně hrozně mizerná věc, jen je to později už takový rozplizlý. Zatím má snad patnáct knih.
VS Odesláno 20. února 2017 Nahlásit Odesláno 20. února 2017 Poraďte někdo nějakého autora solidních ságových sérií.Zkus Louis L'Amour sérii Sacketové. Asi 20 knížek o osidlování Ameriky od dob Kolumba po válku severu proti jihu. Nebo Moberg - Vystěhovalci.
Klotzman Odesláno 20. února 2017 Nahlásit Odesláno 20. února 2017 Zkus Louis L'Amour sérii Sacketové. Asi 20 knížek o osidlování Ameriky od dob Kolumba po válku severu proti jihu. Nebo Moberg - Vystěhovalci.Od Kolumba néé - tak od Otců poutníků, max. První se odehrává v nějakým 16. století. Ale jinak souhlas, taky jsem to přečetl celý.
Zlý Jabko Odesláno 21. února 2017 Nahlásit Odesláno 21. února 2017 Já ostuda zapomněl na Sergeje Lukjaněnka a jeho Hlídky! Na Antona Goroděckýho jen tak nezapomeneš.
lub Odesláno 22. února 2017 Nahlásit Odesláno 22. února 2017 Jestli ti jde o série, tak Nekroskop (Brian Lumley) není úplně hrozně mizerná věc, jen je to později už takový rozplizlý. Zatím má snad patnáct knih.Brian Lumley - Nekroskop - přečetl jsem prvních pět knih, šestou načal, ale to neustálé kříšení Harryho Keogha mi přišlo tak absurdní, že jsem toho nechal. Možná se k tomu někdy vrátím. Nicméně těch pět je fantastických, spojení tajných služeb, upírů a cikánů a jiných světů..prostě lahůdka!Vzpomněl jsem si na to teď, když mám rozečtený Noční klub od Kulhánka a zase ti upíři.. chroustám všechno od Kinga, co jsem v mládí nestihl - i když jsou to často srágory, tak psát prostě umí dokonale. naposled Srovnáno se zemí - skvělé, ještě pod pseudonymem Bachman. domnívám se, že to psal v době kdy chlastal a ty depky a pití do knihy hezky promítnul. chystám se na sérii Temná věž, na to jsem hodně zvědavej.
habadej Odesláno 23. února 2017 Nahlásit Odesláno 23. února 2017 Série Temná věž má jednu chybu, má jen asi pět dílů, plus nějaké bonusoidní krátký věci mimo dějovou linii. Třeba mistr ještě něco přidá.
Heky Odesláno 23. února 2017 Nahlásit Odesláno 23. února 2017 The Sellout - Paul Beatty Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Skvělá kniha pro každého, kdo má rád satiru (děj je o černochovi, který se pokusí obnovit otroctví a rasovou segregaci).Kniha vyhrála Man Bookerovu cenu za rok 2016 - a myslím, že celkem po právu. Některé části jsou sice trošku nudnější a "těžší" na čtení, ale jiné jsou zase hodně zábavné a pár jich je přímo geniálních
Zlý Jabko Odesláno 26. února 2017 Nahlásit Odesláno 26. února 2017 Málem jsem u toho padl, ale přečetl jsem za dva dny komplet fanfikci Harry Potter a metody racionality od Eliezera Yudkowskýho.Pánové, jestli máte Potteroviny aspoň trochu rádi, tohle budete mít radši Základní premisa: Potter je vychován nikoliv Dursleyovými, ale oxfordským profesorem Evansem-Verresem a jeho manželkou, Harryho tetou Petunií. Harry byl od dětství veden ke studiu, racionálnímu myšlení a je to emočně bohatší jedenáctiletá obdoba Sheldona Coopera.Lidi, já se řehtám ještě teď.
Bobisky Odesláno 26. února 2017 Nahlásit Odesláno 26. února 2017 Teď jsem dočetl Jens Lapidus - Pouze pro VIP, není špatné, ale kvalit knížky Snadný prachy od stejného autora nedosahuje.
FraK Odesláno 26. února 2017 Nahlásit Odesláno 26. února 2017 (upraveno) Souhlasim. Cetl jsem oboje a mam na to stejny nazor. Ty Snadny prachy jsou ale wow! Z tech jsem byl uplne nadseny a Lapidus tim nasadil dost vysokou latku. Upraveno 26. února 2017 uživatelem FraK
Bobisky Odesláno 27. února 2017 Nahlásit Odesláno 27. února 2017 No, ale ještě mu dám šanci s druhým dílem, až ho budou mít u nás v knihovně.
Mornix Odesláno 27. února 2017 Nahlásit Odesláno 27. února 2017 Já jsem právě dočetl Let 305 od A.G. Riddle. Taková popcornová oddechovka. Dalo se to, ale Atlantský gen je lepší.Teď jsem začal číst Silo od Hugh Howey a zatím se mi to líbí, ale jsem na začátku.
Zlý Jabko Odesláno 27. února 2017 Nahlásit Odesláno 27. února 2017 Dneska jsem si dal Fimfárum. Potěšilo.
enslow Odesláno 28. února 2017 Nahlásit Odesláno 28. února 2017 Citam uz druhu cast trilogie kmotr mrazek a nestacim sa divit co sa dialo v tej dobe a co vsetko ten clovek dokazal vybavit. Trochu mu tie schopnosti aj zavidim...
Josef01 Odesláno 28. února 2017 Nahlásit Odesláno 28. února 2017 Nevím, mafiány jsem nikdy neobdivoval, ale souhlasím, že kdyby dokázali napřít svoje schopnosti správným směrem, dokázali by toho hodně.
Rodeo65 Odesláno 28. února 2017 Nahlásit Odesláno 28. února 2017 Málem jsem u toho padl, ale přečetl jsem za dva dny komplet fanfikci Harry Potter a metody racionality od Eliezera Yudkowskýho.Pánové, jestli máte Potteroviny aspoň trochu rádi, tohle budete mít radši Základní premisa: Potter je vychován nikoliv Dursleyovými, ale oxfordským profesorem Evansem-Verresem a jeho manželkou, Harryho tetou Petunií. Harry byl od dětství veden ke studiu, racionálnímu myšlení a je to emočně bohatší jedenáctiletá obdoba Sheldona Coopera.Lidi, já se řehtám ještě teď. Na základě Tvého doporučení jsem se do toho včera pustil a musím říct, že originál je brak Todle je prostě Potter, jak je mi blízkej. Doporučuji opravdu všem! Díky za tip
vendy Odesláno 8. března 2017 Nahlásit Odesláno 8. března 2017 Pro hufnora: Sci-fi serie Bill Baldwin ..Navigátor´´ Joshua Dalzelle,, Černá flotila´´ a Jack Campbell ,,Ztracená flotila´´. Nakladatelství Mladá fronta vydává serii knih o odstřelovačích za WW2,třeba ,,Na mušce lovce´´ o Josefu ,,Seppovi´´Allerbergerovi. Pro zájemce o létání nakl.Svět křídel vydalo ,,Paměti starého práškaře od Jana Juračky a druhý díl u ČSA. Cpt Jan Jurek ve stejném nakladatelství vydal svoje vzpomínky pod názvem ,,Moje dlouhá cesta v oblacích´´.Co ten chlap po emigraci dokázal a prožil je skoro neuvěřitelné.Pro letecké nadšence asi nic nového,(vzpomínky obou Janů vycházely na pokračování na webu),ale mohu oboje vřele doporučit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se