adamo Odesláno 11. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2023 (upraveno) Řeším dilema. Jelikož jako daily používám 2010 cayman a občas je to větší kompromis a větší potřeba pravidelného servisu než je zhýčkaný člověk zvyklý, přemýšlel jsem, že koupím místo něj nějaké nové auto. Burget omezený, takže jsem objednal nový Civic Type R, dodávka někdy kdo ví kdy, objednávka bez termínu nezávazná. Jelikož to bylo tak v nedohlednu a člověk se pořád vyvíjí, začal jsem řešit, že bych ke stávající sestavě přikoupil nějaké bmw z premium selection jako univerzální daily. Potřeboval bych navíc nějaké auto přesunout do firmy. Včera mi volali z Hondy, že pro mě můžou mít auto v srpnu. Takže zase vše jinak a teď se musím rozhodnout jestli vyměnit porsche za hondu stojí za to aniž bych hondu viděl, natož řídil Asi tady není nikdo, kdo by věděl o nějakém type-r, na který se je možné podívat, případně i svézt? Upraveno 11. května 2023 uživatelem adamo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 11. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2023 Tak civic bude vždy jiný jako cayman. Type R jsem jezdil první generaci a vůbec to nebylo špatné, ale porsche to nebude ( jízdně ). Si zjisti kde ho mají u dealera a zajeď se podívat, klidně i polsko, nebo rakousko pokud nebude v čr. Mi se na porsche líbí, že za 15 let a 80 tkm jedna závada ( zámek dveří za 4k) a to je prosím gt3 ve které se nejezdí pomalinku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr. Sandman Odesláno 11. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2023 @adamo a nebylo by lepší BRZ? Nemá tolik koní, ale jako budget nástupce Caymana asi lepší než TypeR? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 11. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2023 @adamo @Mr. Sandman hlavne TypeR je predokolka, takze tiez by som sa priklonil skor k BRZ alebo GR86 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamo Odesláno 11. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2023 Ano, typeR je předokolka, což je pro mě nejvíc unknown. Tady ani nejde o to jestli je něco vhodnějšího než typeR, spíš jestli stojí typeR za prodej caymana. Mít možnost koupit typeR za ceníkovku ještě letos je poměrně mimořádné, ale kvůli cashflow by to pro mě znamenalo, že caymana si nenechám. Prostě ukončit love/hate vztah s caymanem kvůli typeR, který bude asi super, ale zatím je to spíše volba z rozumu než srdce, to je oč tu běží Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 12. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2023 Hele jen se zeptám - co je hate na Caymanu? Servisní náklady na km? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 12. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2023 Včera jsme vytáhli youngtimera. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 12. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2023 [mention=6292]adamo[/mention] nevím jestli už jsi to tu jednou neřešil, ale co třeba Gulia? Nechytla by za srdce? Nebo to už je moc velký a těžký? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamo Odesláno 12. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2023 před 8 hodinami, exBURN napsal: Hele jen se zeptám - co je hate na Caymanu? Servisní náklady na km? Obtížnější servis. Buďto drahý v hezkém servise nebo pomalý u mého šikovného mechanika. Navíc jako ve starém autě se prostě jednou za pár měsíců objeví nějaká drobnost a já to hned musím řešit, nesnesu když něco nefunguje jak má. Suma sumárum co to auto mám, tak funguje bez zásadních problémů, spíš to jsou takové ty blbosti co otravují. Třeba něco začalo vrzat na podvozku. Trvalo asi dva týdny než mechanik přišel na to čím to je. Pak si člověk do toho sedne, otevře klapky ve výfuku, projede dvě zatáčky a zase rohlík. Pak zas jedeš do práce, zácpa, tuhá spojka a zas si všimneš jak to auto má po letech lehce vůli v kulise řazení. A tak furt nahoru dolů. Kdybych na něj měl víc času, tak asi není co řešit, ale nemám. před 5 hodinami, kloubik napsal: [mention=6292]adamo[/mention] nevím jestli už jsi to tu jednou neřešil, ale co třeba Gulia? Nechytla by za srdce? Nebo to už je moc velký a těžký? Ano řešil, mám to nahoru dolů už asi rok Giulia se mi hrozně líbí už dlouho. Nicméně typeR se dá vzít i na okruh a navíc u typeR neztratím x stovek tisíc hned jak jej vyvezu ze salonu. Jinak by byla cena asi podobná. Nový faceliftový model šel trochu dolů + dá se prý domluvit sleva. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 12. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2023 před 6 hodinami, M3maniac napsal: Včera jsme vytáhli youngtimera. Supr Víš na jakých kolech to vyjelo z fabriky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 12. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2023 Jasně, mám je v garáži. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
arlin Odesláno 12. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2023 před 6 hodinami, adamo napsal: Obtížnější servis. Buďto drahý v hezkém servise nebo pomalý u mého šikovného mechanika. Navíc jako ve starém autě se prostě jednou za pár měsíců objeví nějaká drobnost a já to hned musím řešit, nesnesu když něco nefunguje jak má. Suma sumárum co to auto mám, tak funguje bez zásadních problémů, spíš to jsou takové ty blbosti co otravují. Třeba něco začalo vrzat na podvozku. Trvalo asi dva týdny než mechanik přišel na to čím to je. Pak si člověk do toho sedne, otevře klapky ve výfuku, projede dvě zatáčky a zase rohlík. Pak zas jedeš do práce, zácpa, tuhá spojka a zas si všimneš jak to auto má po letech lehce vůli v kulise řazení. A tak furt nahoru dolů. Kdybych na něj měl víc času, tak asi není co řešit, ale nemám. Ano řešil, mám to nahoru dolů už asi rok Giulia se mi hrozně líbí už dlouho. Nicméně typeR se dá vzít i na okruh a navíc u typeR neztratím x stovek tisíc hned jak jej vyvezu ze salonu. Jinak by byla cena asi podobná. Nový faceliftový model šel trochu dolů + dá se prý domluvit sleva. Tak to jsem zvědav jak se rozhodneš. FL5ce říkají GT3 pro chudé. Tady jich bude celkově dost omezený počet. Červnové dodávky jsou od dubna na lodi. Takže máš v pohodě dost času na zvážení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 13. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2023 (upraveno) V 11. 5. 2023 v 13:02, adamo napsal: Prostě ukončit love/hate vztah s caymanem kvůli typeR, který bude asi super, ale zatím je to spíše volba z rozumu než srdce, to je oč tu běží Píšu obsáhlou SZ ... @M3maniac: Super, tyhle starý auta mají hodně do sebe. Taky jsem nakonec po třech letech hledání konečně zakotvil. Když člověk vyjede, lidi koukaj, zdá se, že jim to chybí tyhle starý plechy, ty dnešní elektrický vysavače to je peklo a v Praze jich jezdí čím dál více. Upraveno 13. května 2023 uživatelem Sphinxx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 13. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2023 před 18 hodinami, adamo napsal: Giulia ... Nový faceliftový model šel trochu dolů + dá se prý domluvit sleva. (Aj) To je dôvod tých nízkych cien jazdeniek - málokto kupuje za cenníkovky, stačí si povedať a hneď letí cena nadol o desiatky percent. Najmä, ak nemáš problém nejaký mesiac počkať. Oproti Civicu je to iný zážitok kvôli RWD, asi by ti to sadlo viac po tom Porsche. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 15. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2023 V 12. 5. 2023 v 16:26, M3maniac napsal: Jasně, mám je v garáži. style5 myslim ne? Fakt paráda.. a to jsi po dovozu nějak lehce zrenovoval, nebo to bylo včetně laku takhle krásně zachovalý? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 15. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2023 Vše je origo v původním stavu i laku poctivých 90 tkm. Stálo 95% času v garáži a 5% se leštilo a jezdilo za slunného počasí o víkendu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 15. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2023 @M3maniac Tak to je parada! Teraz neviem co ti zavidiet viac, zbierku aut alebo hujerov . (v dobrom samozrejme ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 15. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2023 Tohle je snadný, tu modrou 46. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
varjag Odesláno 16. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2023 V 15. 5. 2023 v 12:27, M3maniac napsal: Vše je origo v původním stavu i laku poctivých 90 tkm. Stálo 95% času v garáži a 5% se leštilo a jezdilo za slunného počasí o víkendu. Krása Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 16. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2023 Dík chlape Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se