Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zkus ještě omrknout ten vw sportsvan. Je to takový "přifouklý" golf, myslím,

že ženě by se mohl líbit. Nevím jak 3 sedačky, zatím jsem vezl jen dvě, ale díky variabilitě zadních sedaček by to mohlo klapnout. Horší je to s motory, takový jako ve volvu tam mít nebudeš, ale za mě skvělé rodinné auto co není velké a vleze se do něj spousta věcí.

https://m.sauto.cz/detail?sort=0&c=1&stateIds=0&yearMin=0&yearMax=0&id=17792095&bodyType=0&priceMin=0&mileageMax=0&priceMax=0&fuel=1&mod=6851&page=1&man=103

Odesláno

Manzelka dodavku odmitla :). Behem tydne s autem bude jezdit hodne ona.

Skoro rok jsem vybíral rodiňáka, nakonec jsem se dopracoval k trojici kombíků. Pak mi kamarád, který prodává VW na chvíli půjčil Sharana. Mno a bylo jasno, nic praktičtějšího pro  2 dospělé a 3 děcka nekoupíš. Optimálně 5 místná verze...vzadu 3 plnohodnotná sedadla, tedy 3 dětské sedačky na isofixech...zavazadlový prostor, kam postavíš rozložený kočárek...posuvné zadní dveře, to ocení zejména žena na parkovištích, pač zaparkuje i v užším prostoru a děti nebudou mlátit dveřma do okolních aut...vyšší a přehledný posez..to také ženy milujou. Nový je za raketu, mrkni na několit let staré. Já vím, diesel..., ale 6,5 l dlouhodobá kombinovaná spotřeba. Časem to auto budete milovat, pač pro daný účel je nekompromisní. Pro sebe si pak koupíš něco pro radost. Držím palce k výběru.  :cheers:

Odesláno (upraveno)

Stejnou službu, IMHO, udělá Berlingo/Partner/Transit Connect za podstatně nižší cenu. Pokud nebude roční nájezd víc jak hodně, tak podle mě je u nich poměr cena/hodnota/praktičnost/servisní náklady/lákadlo pro zloděje/cena náhradních dílů lepší. Pokud prachy nejsou problém, tak je Sharan samo lepší a Multivan ještě lepší, o tom žádná. Ale ta nová generace těch malých dodávek se mi jevi úplně skvěle. A nové s delším rozvorem a 7 sedadly jde poskládat s rozumnou výbavou za 450 až 500, takže kratší pětimístné jde určitě udělat kolem 400. Nové, se zárukou a třemi samostatnými sedadly. A Partner i vypadá skvěle a má 5 let záruku. No-brainer. Teda aspoň pro mne.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

Skoro rok jsem vybíral rodiňáka, nakonec jsem se dopracoval k trojici kombíků. Pak mi kamarád, který prodává VW na chvíli půjčil Sharana. Mno a bylo jasno, nic praktičtějšího pro  2 dospělé a 3 děcka nekoupíš. Optimálně 5 místná verze...vzadu 3 plnohodnotná sedadla, tedy 3 dětské sedačky na isofixech...zavazadlový prostor, kam postavíš rozložený kočárek...posuvné zadní dveře, to ocení zejména žena na parkovištích, pač zaparkuje i v užším prostoru a děti nebudou mlátit dveřma do okolních aut...vyšší a přehledný posez..to také ženy milujou. Nový je za raketu, mrkni na několit let staré. Já vím, diesel..., ale 6,5 l dlouhodobá kombinovaná spotřeba. Časem to auto budete milovat, pač pro daný účel je nekompromisní. Pro sebe si pak koupíš něco pro radost. Držím palce k výběru.  :cheers:

To máš ale velké štěstí, já ho chtěl taky a když jsem se na něj začal ptát, tak to byli strašný zkazky. Sharan je vůbec jedno z nejproblémovějších aut snad z řad koncernu, v některých zemích poté co ho lidi začali reklamovat v obrovském množství ho stáhli úplně z prodeje. Nedávno jsem tu psal, že zákazník ho má v plné dardě skoro za melouna funglovku a hotovej z toho. Auto super, pro rodinu snad bezkonkurenční na trhu ale ty problémy, sedmdesát najeto, třetí spojka, komletní výměna brzd, elektrika, nějáké čerpadlo furt dokola, a ty boční super dveře mu v Chorvtasku vyjeli z kolejniček a rozpárali zadní část auta. Já ho chtěl moc, ale přes všechny tyhle zkazky a rady automechaniků jsem od něho dal ruce pryč.....

Odesláno

S temahle velkejma autama.. ja mam starou (2008, tusim posledni rok tydle generace) Alhambru a sem tim nadsenej. Motor sice chrochta ale celkem jede, a hlavne je to cerna dira na jakejkoli naklad. Kdyz vyndam jednu zadni sedacku, narvu tam misto ni tri kola, vedle dve deti, neslozenej kocarek.. vsechno. Kdyz chci, lupni tam treti radu a jedem v sedmi. Jediny blby je, ze do mensiho auta uz se mi fakt presedat nechce:)

Mimochodem novou Alhambrou jezdim v praci a ta je mensi, hlavne na vejsku, skrzeva tu vestavenou treti radu sedacek.

Odesláno

To máš ale velké štěstí, já ho chtěl taky a když jsem se na něj začal ptát, tak to byli strašný zkazky. Sharan je vůbec jedno z nejproblémovějších aut snad z řad koncernu, v některých zemích poté co ho lidi začali reklamovat v obrovském množství ho stáhli úplně z prodeje. Nedávno jsem tu psal, že zákazník ho má v plné dardě skoro za melouna funglovku a hotovej z toho. Auto super, pro rodinu snad bezkonkurenční na trhu ale ty problémy, sedmdesát najeto, třetí spojka, komletní výměna brzd, elektrika, nějáké čerpadlo furt dokola, a ty boční super dveře mu v Chorvtasku vyjeli z kolejniček a rozpárali zadní část auta. Já ho chtěl moc, ale přes všechny tyhle zkazky a rady automechaniků jsem od něho dal ruce pryč.....

Afri, máme na něm nalítáno 200 tis, absolutně bez problému. Jeden rok se ztahovaly do servisů kvůli gumičkám na těch posuvných dveřích, kde to údajně přimrzalo, tak  jen výměna a hotovo. Mám několik známých, kteří mají Sharana nebo Tourana a nikdy žádný zásadní problém. Já bral nové za cca 1,2M  v plné palbě a žena si ho nemůže vynachválit. Upřímně, těch pomluv na koncernové vozy je spousta ...

Odesláno

Afri, máme na něm nalítáno 200 tis, absolutně bez problému. Jeden rok se ztahovaly do servisů kvůli gumičkám na těch posuvných dveřích, kde to údajně přimrzalo, tak  jen výměna a hotovo. Mám několik známých, kteří mají Sharana nebo Tourana a nikdy žádný zásadní problém. Já bral nové za cca 1,2M  v plné palbě a žena si ho nemůže vynachválit. Upřímně, těch pomluv na koncernové vozy je spousta ...

Buď za to rád, tohle se opravdu stává že někomu nepovedený model auta funguje a já si to neumím vysvětlit :D Třeba staré MB Vito, průser všech průserů, kdo ho měl tak ví, já osobně nikdy víc poruchové auto neměl, potkal jsem v životě desítky naštvaných uživatelů stejně jako já a pak jak rána z čistého nebe, kamarád ho má odnova, úplpně ale úplně bezproblémové auto, šestset tisíc najeto  :eek: Jak říkám, občas to nechápu....

Odesláno

Afri a to máš nějak konkrétně podloženo, mimo jednoho případu známého?? Já nenašel křivého slova na něj.. 

Spojka mi přijde jako ultrakravina a ty brzdy, no :) 

Odesláno (upraveno)

Sharan sveho casu vychazel snad ve vsech evropskych zebriccich na poslednich mistech. Vystridal Citroen C8, ktery byl nejporuchovejsi pred tim. Ale to je tak pet, osm roku, co se to hodne probiralo. Jeste pred posledni generaci.  

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

Afri a to máš nějak konkrétně podloženo, mimo jednoho případu známého?? Já nenašel křivého slova na něj..

Spojka mi přijde jako ultrakravina a ty brzdy, no :)

Tak já to auto chtěl kupovat, protože se mi strašně pro rodinu líbilo, navíc se v něm projela manželka které se taky hodně líbilo, o to to bylo těžší pak poslouchat názory na něj. Já když něco chci moc, tak jdu klidně přes mrtvoly, znáš to, ale tady bylo takových negativních zkušeností, že jsem to proste vzdal.....

Odesláno

Tak starej Sharan vyhlásili onehdá jako nejporuchovější auto ve starym Topgearu. Resp. jako auto, který svýho majitele nejvíc sere.  Myslim že šlo tenkrát o anketu přímo mezi majiteli aut v Británii.Ale to byl ten první, původní....

Odesláno

Moj kamarat onehda na podobne rady (Caddy, Berlingo, Partner atd) atd vyhlasil "ja v tom budem vozit svoje deti. Nie robosov, kurence ani tovar". Parkrat som sa v takom niecom previezol a uplne ho chapem :)

Odesláno

Tak já to auto chtěl kupovat, protože se mi strašně pro rodinu líbilo, navíc se v něm projela manželka které se taky hodně líbilo, o to to bylo těžší pak poslouchat názory na něj. Já když něco chci moc, tak jdu klidně přes mrtvoly, znáš to, ale tady bylo takových negativních zkušeností, že jsem to proste vzdal.....

V pohodě, jen se ptám, mám právě kolem sebe lidi, co to mají a spokojenost.. 

Mě osobně se nejvíc líbí SMax s Volvo motorem 2.5T .. Ale je to asi menší, než Sharan.. 

Odesláno

Pašík ende :eek: http://www.autoforum.cz/zajimavosti/volkswagen-passat-ma-prekvapive-skoncit-bez-nastupce-i-kvuli-skode-superb/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu  

K Sharanu osobní zkušenost, 2001 od nova, 2 x naši nedojeli plus další drobnosti.Měl jsem ho jednou v Chorvatsku, klima zdechla v deset dopoledne v Záhřebu a začala fungovat večer u Čáslavi (nadšený jsem fakt nebyl). Celkem nic moc. Ale prostor a malá spotřeba z toho dělá sen české rodiny. Když nezkusíš nic jiného, chápu.....

Odesláno

Moj kamarat onehda na podobne rady (Caddy, Berlingo, Partner atd) atd vyhlasil "ja v tom budem vozit svoje deti. Nie robosov, kurence ani tovar". Parkrat som sa v takom niecom previezol a uplne ho chapem :)

No a teda jaky raketoplan deckam nakoniec ten kamos kupil?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...