Marapis Odesláno 28. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2022 před 5 minutami, Marapis napsal: Uvažoval sem stejně po Audi TT a rostoucí 8 léte dceři sem chtěl něco většího nakonec vyhrál Mercedes E Cabrio velikostně sem spokojenej vzadu snad nikde víc místa nenajdeš Mám 200 benzín ,185 koní na pohodlnou jízdu stačí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Kincl Odesláno 28. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2022 před 5 hodinami, Marapis napsal: Ten je hezkej, ale už mimo rozpočet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek.VV Odesláno 23. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2022 (upraveno) ahoj kolegové, poprosím vás o radu. Naše věrné volvo Xc70 z roku 2001 to má ,bohužel, za sebou a nemá smysl do něj cpát další peníze, díváme se po nějakém rodinném autě. Požadavky jsou : benzin / jezdíme každý den 10km tam 10 km zpět/, kombi,stáří max. 10 let, cena ideál do 200k, max však 300k . Budu moc vděčný za každý tip, v současné nabídce mám problém se zorientovat, ač jsem se snažil . PS: dnes jsem byl projet v jednom bazaru Golfa variant 2013 1.2 TSI 63kw - jako - auto pěkné v hezkém stavu, ale ten motor neznám - máte s tímto někdo nějakou zkušenost ? Údajně je tam řetěz, který se má preventivně ve 200k km měnit. Tedy - pominu-li skutečnost , že ten výkon oproti Volvu / 147kw - turbobenzin / je " fakt trochu" jinde a dynamika jízdy taky jinde - z hlediska bezpečnosti - předjíždění atd.... přece jen 4 lidi v autě vs ten výkon - je to z tohoto hlediska blbost nad touto motorizací uvažovat ? předem děkuji za vaše názory Upraveno 23. srpna 2022 uživatelem Radek.VV Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 23. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2022 A co spis nejakej Avensis nebo Auris? Jako kandidat na jetej benzin tam vidim mene rizik…Par tipu napric cenou:https://www.sauto.cz/osobni/detail/toyota/avensis/172061218https://www.sauto.cz/osobni/detail/toyota/avensis/172717557https://www.sauto.cz/osobni/detail/toyota/auris/172643336https://www.sauto.cz/osobni/detail/toyota/auris/174008818 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 23. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2022 před 2 hodinami, Radek.VV napsal: ahoj kolegové, poprosím vás o radu. Naše věrné volvo Xc70 z roku 2001 to má ,bohužel, za sebou a nemá smysl do něj cpát další peníze, díváme se po nějakém rodinném autě. Požadavky jsou : benzin / jezdíme každý den 10km tam 10 km zpět/, kombi,stáří max. 10 let, cena ideál do 200k, max však 300k . Budu moc vděčný za každý tip, v současné nabídce mám problém se zorientovat, ač jsem se snažil . PS: dnes jsem byl projet v jednom bazaru Golfa variant 2013 1.2 TSI 63kw - jako - auto pěkné v hezkém stavu, ale ten motor neznám - máte s tímto někdo nějakou zkušenost ? Údajně je tam řetěz, který se má preventivně ve 200k km měnit. Tedy - pominu-li skutečnost , že ten výkon oproti Volvu / 147kw - turbobenzin / je " fakt trochu" jinde a dynamika jízdy taky jinde - z hlediska bezpečnosti - předjíždění atd.... přece jen 4 lidi v autě vs ten výkon - je to z tohoto hlediska blbost nad touto motorizací uvažovat ? předem děkuji za vaše názory Golfa variant 1,2tsi mám, ale verzi 77kw Nahrazoval starý 2.0 benzín 104kw a dynamika o tolik horší není. Velké plus 1.2tsi motorů je spotřeba, pokud člověk chce jezdí pod 5L nad 6,5L to asi ani moc neumí. U těch starších verzí se rozvody myslím dělali, mě už u AD řekli že neměnit (mám necelých 100t km). Pokud ale jezdíš často naložený, hledej spíš 1.4tsi. Já jezdím většinou ve dvou, max 2+dítě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek.VV Odesláno 23. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2022 díky Andy - po Avensisech jsem se svého času dost díval, libí se mně,prozkoumám to - existuje zde nějaká rada jakou motorizaci ano/ne - v benzínu ? díky Guzmiči - pravda, že většinou by to jezdilo v režimu žena plus odrostlejší děti, takže ne plně naloženo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 23. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2022 (upraveno) No já měl Golfa s 1.2 taky 81kW a byla to mrcha, takže co se týče bezpečnosti při předjíždění, tak těch 63 kW bude naprosto bezpečné, s tím totiž člověk předjíždět vůbec nebude Mimochodem ty TSI s řetězy, to jsou ty totálně průserové s povolujícím se řetězem ne? Proto následně přecházeli na řemeny. Následně jsem měl i zmiňovanou 1.4 v Leonu 110kW a to už jelo slušně, i když třeba naložení bylo dost znát. Škoda, že se ten motor ve 110 kkm rozletěl, i když měl vždy plnou péči, bylo to fajn auto. Po letech jsem tak zakotvil zase zpět u klasické atmosféry, kde není moc co k podělání, viz i třeba ty Toyoty, co psal Andy. Já k tomu mohu nadhodit ještě Mazdy, což je i můj nynější povoz. Když rodinnou, tak 6 a pokud bys chtěl být skutečně na té nižší hranici, tak za to seženeš hezkou GH. Motory 2 a 2.5l, 1.8 je na to slabá. Upraveno 23. srpna 2022 uživatelem Bells Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 23. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2022 @Bells Šestka GH bude v rozpočtu ale už je to staré auto, na to bych se vysral. Šel bych už do té novější verze, ale tam to bude do tří kil asi problém. Já teda nevím, ale mě jako auto pro ženu a dítě co má sto koní přijde v pohodě. @Radek.VV u Japonce je jednoduchá rada, vždy benzín i když Honda má některý nafty taky cajk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 24. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2022 Problémové byly řetězy motorů 1,2 TSI 63 a 77 kW s označením motoru CZBZ. Původní řetězy se posléze na těchto motorech měnily za zesílené které už jsou bez problému. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 24. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2022 @guzmic To jsem si taky říkal a staré auto jsem nechtěl a teď vrním blahem. Ono když vidím, jak se všechna nová auta sypou (zrovna teď jsem měl tu "čest" týden a cca 2kkm s novou Oktávkou a to je peklo pekel), plus samozřejmě ovlivněn tím, jak se vysypalo i mě, tak byl pak výběr celkem jasný, hlavní požadavek - normální motor a těch je zatraceně málo. Vždy jsem si říkal, proč někdo kupuje 10ti leté auto apod., že do toho musí jen sypat, no a už jsem v té skupině taky a fakt rád. Ale samozřejmě i vzhledem k tomu, jak jsem to sám měl dřív, tak chápu, že to není pro každého. Byl to tedy především tip na auto, které je na spodní hranici, je i jako ojetina spolehlivé a tak nějak odpovídá zadání viz velikost, benzín, zároveň i nějaký výkon (to k tomu předjíždění). Ad 100 koní, pro ženu a dítě OK, souhlas, ale v původním zadání bylo rodinné a psal o čtyřech lidech v autě, to beru jako plné obsazení + taky něco v kufru a rázem jsme na úplně jiné hmotnosti, nemluvě o tom, jak samotná auta dosti těžknou a na to je 100 koníků fakt málo, jestli chce předjíždět. Však vím, jaké to bylo s těmi mými předchozími. Předjíždět někoho na kilometru fakt člověk nechce, to bezpečné předjetí není. @Radek.VV Ještě mě teď napadla Astra gen. K, to cca 3 měsíce zpět koupil kolega místo Oktávky, kterou měl a dost mě překvapila cena vzhledem k tomu, co za ní dostal. Dal za to 320k, auto slušně vybavené, žádný holobyt, rok 2018, 80k najeto, má teda naftu, ale v benzínu určitě taky něco bude. Jak na tom jsou celkově nevím, ale on různě pročítal a mám pocit, že žádné katastrofické scénáře neříkal. Sám je zatím maximálně spokojený. @Kapo Mám teda pocit, že těch problémových bylo víc, ale jestli ne, tak tím lépe a pokud je i vyřešeno, tak OK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 24. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2022 Oplacke benziny tusim 1.5T nemaju bohvie aku spolahlivost pokial si dobre pamatam.Mozno este i30 alebo ceed kombi 1.4T? Ide to slusne a ceedka by este mohla byt vo fabrickej zaruke.Ja som vymenil Mondeo 2009 2.0 benzin 145 koni za novy ceed sw 1.5T 160 koni a ceedka je snad vo vsetkych smeroch nad mondeom. Predsalen bol mondo uz 15r koncepcia. Mozno vnutorny priestor je kusok mensi ale absolutne vyhovujuci. A v zime mi bude urcite chybat vyhrievane celne sklo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 24. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2022 (upraveno) @guzmic Ja jsem před 3 lety vyměnil desetiletou Šestku za tu novou a vůbec bych se toho v benzinu ani po 10 letech nebál. Naprosto bezporuchové auto. Ta naše šla na protiučet a ani se nedostala do prodeje. Někdo si ji u dealera rovnou nechal. BTW: teď jsem si v práci konfiguroval novou Octavku v naftě (Style) a je vtipné že stojí asi o 100tis víc než nová Mazda 6 s 2.5 benzinem v té skoro nejvyší výbavě Upraveno 24. srpna 2022 uživatelem xbraj19 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simon_magus Odesláno 24. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2022 (upraveno) před 20 hodinami, Radek.VV napsal: ahoj kolegové, poprosím vás o radu. Naše věrné volvo Xc70 z roku 2001 to má ,bohužel, za sebou a nemá smysl do něj cpát další peníze, díváme se po nějakém rodinném autě. Požadavky jsou : benzin / jezdíme každý den 10km tam 10 km zpět/, kombi,stáří max. 10 let, cena ideál do 200k, max však 300k . Budu moc vděčný za každý tip, v současné nabídce mám problém se zorientovat, ač jsem se snažil . PS: dnes jsem byl projet v jednom bazaru Golfa variant 2013 1.2 TSI 63kw - jako - auto pěkné v hezkém stavu, ale ten motor neznám - máte s tímto někdo nějakou zkušenost ? Údajně je tam řetěz, který se má preventivně ve 200k km měnit. Tedy - pominu-li skutečnost , že ten výkon oproti Volvu / 147kw - turbobenzin / je " fakt trochu" jinde a dynamika jízdy taky jinde - z hlediska bezpečnosti - předjíždění atd.... přece jen 4 lidi v autě vs ten výkon - je to z tohoto hlediska blbost nad touto motorizací uvažovat ? předem děkuji za vaše názory co XC60 T6? Mam ted na prodej, s odpoctem DPH https://www.auto.cz/test-volvo-xc60-t6-tak-trochu-jine-volvo-1957 Upraveno 24. srpna 2022 uživatelem simon_magus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brownwld Odesláno 24. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2022 Bratranec s manzelkou vybiraji novy auto a vypada to na VW Golf Variant Style 1,5 TSI 6G (manuál) 110 kW. Nejaky objektivni duvody proc to nebrat? PS: Jinak borec v Porsche jim udajne rekl, ze na Oktavku cekaci doba 3 roky.. Coz se mi teda zda krapet prehanka i na dnesni dobu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 24. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2022 Ja mam toho novyho Leona se stejnym motorem a prevodovkou, bude to vicemene to samy. Jsem s tim v zasade spokojenej, prima je ten motor - dlouhodobou spotrebu (15k najeto) mam pod sest litru, kdyz se clovek trochu snazi (ale nezdrzuje a normalne predjizdi), da se jezdit kolem 5,5 litru. A kdyz na to slapnes, relativne to i jede. Akorat je tam takovej divnej schod mezi jednickou a dvojkou, pri prezazeni to trochu cuka, kdyz se teda fakt neposnazis se spojkou. Tedy, do centra Prahy bych to asi uplne nechtel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 25. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2022 Táta se zakoukal do reklamních fotek MG, jak mu to vymluvit? Zvažuje to ZS https://www.mgmotor-czech.cz/konfigurator/zs/ patří to číně, výrabí to v číně a te exklusivce má 1.0 TGI Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandera Odesláno 25. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2022 Tady se dost bojím, že tyhle čínské vozy budou na evropském trhu konkurenceschopné (především cena/výbava) - minimálně pro začátek uberou něco Dacii. Kvalitu a know how bohužel naučili číňany západní automobilky, musí tam vyrábět v podnicích se státní účastí. Pokud mu to auto vydrží (ani netuším na jak dlouhou záruku si číňan troufá) tak prodejní cena bude po čase tragická. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 25. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2022 Dávaj 7let/150k a přesně to jsem mu říkal, aktuálně má Kamiqa, že při prodeji dostane za něj furt mnohem víc než za MG Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 25. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2022 (upraveno) A proč chce z Kamiqa do MG? Vždyť to bude sešup dolů. btw: ukaž mu výsledy NCAP bezpečnosti - jak je to "dobře" postavené. Zejména oproti Kamiqu Upraveno 25. srpna 2022 uživatelem exBURN Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek.VV Odesláno 28. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2022 děkuji všem za rady a tipy , bude to ještě boj něco vybrat ? /cestoval jsem teď pár dní po ČR - prošel pár bazarů,aspoň jsem si udělal nějaký zakládní obrázek @simon_magus - T6 by byla fajn, ale na daily car s naším teréním profilem každodenní trasy by nám to sežralo i děti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se