Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 27 minutami, Kotlick napsal:

Nemáte někdo zkušenost s aku vysavači do bazénu. Mám jen kulatý 3,66 m bazén z Mountfieldu a nevím, jak se to chová v kulatém bazénu. Pochopil jsem, že to jezdí od stěny ke stěně v obdélnikovém bazénu, ale co to dělá v kulatém nevím.

Třeba něco jako je toto: 

https://www.datart.cz/vysavac-bazenovy-aiper-scuba-se.html?gad_source=1&gad_campaignid=19782687025&gbraid=0AAAAAD6mxUyb24RPiRVwr-Oip5LiRuGv1&gclid=Cj0KCQjw64jDBhDXARIsABkk8J5bJD0E7onxeJanIfdXwrbJP5U6IF1NUN1aC1YEWYoPsPi8N0xs9ikaArIXEALw_wcB

product_6386684.jpg.e277212ebd3835a99aa8f2d55199cb6c.jpg

Tenhle vysavač jsem koupil pře třemi týdny, protože se původní rozbil, oprava 11 tisíc a za dva měsíce. Bazén máme plastovou skořepinu ovál 7x3,5. Jezdí to poměrně rychle a bordel ze dna to bere všechen, včetně písku. Dojede to ke stěně, drcne to, trochu se vychýlí a jede zpátečkou. V kulatým bazénu ti to bude jezdit stejně chaoticky jak  v našem oválu, ale po tý hodině a půl, co to vydrží makat, bude dno čistý.

Odesláno (upraveno)

Taky jsme ho pořídil a budu spokojený až příští rok, až budu mít rovné dno. Kolečka jsou malé a semtam zůstane viset na místě. Jinak saje dobře a jezdí rychle. 

Bazén mám kulatý 

Upraveno uživatelem jerzy
Odesláno

No s tím dnem mě to taky odrazuje, plachtu mám natáhnutou dobře, ale dával jsem pod bazén polystyren a jsou tam nerovnosti jak si ten polystyren sedl každý trochu jinak. Ale to půjde když tak sešlapat. No asi to pořídím.

Odesláno

Tak jsem nakonec vzal ULTENIC:

https://www.alza.cz/hobby/ultenic-vysavac-do-bazenu-roboticky-pooleco-10s-d12293697.htm

má i ovladač na manuální ovládání a umí i zatáčet.

Včera jsem ho pustil do bazénu. Jak jsem psal, mám pod bazénem polystyren, takže tam jsou nerovnosti (hrany pol. desek) takže se mi občas zasekl u stěny bazénu. Neuměl se přes tu hranu rozjet. Pokud se rozjel, tak už mu ty hrany na dně nevadily. Povysával to dobře. Posbíral i písek apod. Viz. foto.

Manuální pojezd přes ovladač je super, dojedeš s ním na místo, kde je ještě bordel a necháš ho to vysát. Spokojenost.

Polystyrén u stěn sešlapu a bude to cajk.image.thumb.jpeg.00de93de2f2bc1de0db88d13264f4ef4.jpegimage.thumb.jpeg.667a0930f204f3df5344eed3af50af4e.jpeg

• po 2 týdnech...
Odesláno

Koupil jsem prvně v životě tablety a plovák; na kolik na plováku nastavit tu škvíru?

Marimex Komplex 5v1 1,0 kg | Marimex.cz

Dosud jsem průběžně dával skalici (hodně) a savo (trochu), kdy jsem pochopil, že ta skalice není moc vhodná. Takže přecházím na tablety.

Bazén je 13,5m3, bez filtrace, včera jsem napustil (z řadu) a dal tam litr sava a 2l HCl (kvůli vodnímu kameni). Ph změřené nemám; teď po té kyselině by to stejně asi hodilo divný čísla.

Odesláno
před 15 hodinami, odjinud napsal:

Koupil jsem prvně v životě tablety a plovák; na kolik na plováku nastavit tu škvíru?

Marimex Komplex 5v1 1,0 kg | Marimex.cz

Dosud jsem průběžně dával skalici (hodně) a savo (trochu), kdy jsem pochopil, že ta skalice není moc vhodná. Takže přecházím na tablety.

Bazén je 13,5m3, bez filtrace, včera jsem napustil (z řadu) a dal tam litr sava a 2l HCl (kvůli vodnímu kameni). Ph změřené nemám; teď po té kyselině by to stejně asi hodilo divný čísla.

Já mám škvíru naplno otevřenou. Ale mám dotaz - bazén bez filtrace? Jak se ve vodě rozprostře chemie? Není nahoře voda teplá a dole studená? Co čištění - nahoře síťka, dole vysavač?

Odesláno

Neni filtrace ani vysavač. Nahoře to sbiram síťkou. Ale je to na chate, takze jsem tu tak jednou za 3 dny. Blby je, ze bazen cca 30cm tlusty zelezobeton a nema diru pro skimer, takze filtraci nevim, jak tam dat. Delat diru do toho se nechce, jelikoz by pak asi praskl a protekal. Slo by, ze by fitrce byla nad urovni hladiny a tahla to ven hadici pres hranu bazenu a druhou hadici zpatky?

No a vysavac, mam cerpadlo, ovsem ponorne, takze na to asi klasicky vysavac na tyci nelze dat.

Odesláno

Díky za tip, mně jde hlavně o to, že nemám v zdi bazénu díru, takže i kdybych tam dal tenhle skimmer, tak bych pak musel táhnout nějak vodu ven cca půl metru nahoru přes hranu bazénu.

Odesláno (upraveno)

@odjinud urcite si tam daj filtraciu, samotny chlor nestaci aby Ti to to po case nezacalo zeleniet.

Existuje aj zavesny skimmer a k tomu filtracia, pouziva sa to pre tie nadzne bazeny s foliov natiahnutou na konstrukcii, pozri napr. aj v Mountfielde ako to moze vyzerat. Konkretnu znacku a parametre zial neporadim (ja mam klasicky zabudovany skimmer).

Filtracku+cerpadlo v podstate akekolvek, podla objemu bazenu a podla toho, ci potrebujes prenosnu alebo to vies niekde umiestnit napevno.

Edit: od toho plavajuceho skimmeru a zas spat do bazenu mozu ist hadice kludne zvrchu cez okraj, nepotrebujes dieru v bazene.

Upraveno uživatelem bluman
Odesláno

No a ma pak skimer vlastne nejakou vyhodu oproti tomu, ze bych do bazenu natahl z filtrace jen dve hadice (jedna na sání do filrace, druhá na zpětný tok z fltrace)? 

Odesláno

Skimer stiahne vsetky necistoty, ktore su na hladine. Ak do bazenu strcis hadicu aj s väcsim priemerom, efekt skimeru nedosiahnes. Akoze zakladna a jednoducha filtracia bude s tymi hadicami ok. Ale neviem, ako by to realne fungovalo pri nejakych 40 kubikoch vody.

Odesláno

Ako pise @EpsteinBarr, volne ponorenou hadicou sice prefiltrujes necistoty rozptylene vo vode ale bez skimmeru nezachytis sajrajt plavajuci na hladine. A na bordel, co sa usadza na dne, este potrebujes vysavac 😉😄

• po 3 týdnech...
Odesláno

Nemám moc času to tu prolézat od začátku,tak se zeptám. Má tu někdo hliníkovou pergolu,nejlépe bioklimatickou na baráku-ne volně stojící.

Mohli by jste doporučit výrobce?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno
před 10 hodinami, Juraj11 napsal:

Nemám moc času to tu prolézat od začátku,tak se zeptám. Má tu někdo hliníkovou pergolu,nejlépe bioklimatickou na baráku-ne volně stojící.

mám pergolu přímo u domku, 3 nohy, plus kotvená do fasády. Dělala to místní firma, její náčelník je i tady na foru.

IMG_8056.JPEG

IMG_1144.JPEG

• Dát hlas 1
Odesláno
před 19 hodinami, Juraj11 napsal:

Mám skoro 5 rokov od Sunsystem

IMG_1898.jpg

IMG_1899.jpg

IMG_1900.jpg

IMG_1901.jpg

Odesláno (upraveno)
V 13. 8. 2025 v 23:29, Juraj11 napsal:

Ja to resil na jare a nez jsem se rozhoupal, tak bylo leto. Ale chci realizovat ted po lete.

Nakonec jsem vybiral od 2 dodavatelu.
Alaris - ceska vyroba, majitel mistni clen, cenove drazsi varianta a nedodaji na klic (musis si udelat stavebni pripravu - betonovy patky)

AdiWood - vyroba z Polska, vypada kvalitne (potvrzeno i s majitelem Alarisu), dodaji na klic vc. vykopu a betonovani patek a presto jsou o 15% levnejsi

Jinak rozmer 6x4.5m a bavime se okolo 300 tycek vc. jedne screenove rolety.

Upraveno uživatelem Qwuiddo
Odesláno

Tak my si zatím děláme cenový průzkum a ještě čekám na nějaké cenové nabídky.
Jako trošku nás ty ceny zaskočily. Ale je fakt, že když se o to člověk nezajímá,tak neví.
U nás se jedná spíše o prodloužení stávající zatrešené terasy v rozměru 6x1,9 m,takže pergola bude kotvena do základové desky. Jen máme jistý požadavek a to zastínění ze dvou stran tzv. slunolamem(otočné žaluzie na pevno) a to moc výrobců nedělá

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...