Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chlapi, rád bych si na jaře udělal po delší době nějakou tu hodinkovou radost, takže brouzdám a hledám. Tady je pár věcí, které by ta "radost" měla splňovat:

budget do 15K

potápky

cifr černý

otočná luneta (černá nebo pepsi)

dobrá lumi

WR alespoň 10ATM

date/no date - to je mi celkem jedno

pouzdro ideálně do 41mm bez korunky

ideálně na tahu (budu se potápět převážně v kanclu)

GMT - za ty prachy asi neseženu, ale může bejt

automat/baterka - k tomu přistupuju hodně individuálně, navrhujte klidně obojí.

Přihodím pár fotek, jakým směrem se dívám. Berou mě vintážní modely Omega a RLX, na které nemám, ale proti důstojným remakům nic nemám (takže Precesta PRS82 a PRS3, Steinhart Ocean One Vintage (foto by Chronoshop) a Borsealis Bull Shark.

Předem dík!

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Odpovědi 40
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ondro, z tvého výběru bych sháněl nejspíš Borealis Estoril, ale jsou vyprodané, Precisty jsou taky fajn. Ještě bych se kouknul na Steinhart Ocean One 500 m titan, myslim že je nebo byl v inzerci.

Špatné nebudou od Borealis jejich novinka Cascais, na tahu, na výběr ze 4 barevných verzí, dva typy ruček. Jsou za dobré peníze, super lumi, i na lunetě, a nebude jich po světě běhat tolik.

http://www.borealiswatch.com/store/diver-watches/#!/Borealis-Cascais/c/20690194/offset=0&sort=normal

Odesláno

Asi jsem s tim otravny, ale nemuzu si pomoct :-)

Mrknul bych do nabidky Deep Blue. Sice ty nejlepsi potapky uz asi udelali a soucasna kolekce neni uplne muj salek kavy, ale za podivani nic nedas.

Treba neco jako (http://www.deepbluewatches.com/seaqudi10bld.html)

Tahy k vetsine deepblucek se daji koupit zvlast. S cenou se i s tahem vejdes do limitu. Jen ty jejich velikosti jsou trosku vetsi. Ale treba ty Sea questy jsou 42mm, coz bys asi jeste zvladl.

Pripadne nabidka vcetne vypalneho z Polska (http://www.atomictime.pl/index.php?cPath=41_43). Overeno, jen dodaci doba je jako z USA :-).

Odesláno

Ondro a proč se nechceš vrátit zpět k Ocean one s pepsi lunetou a GMT? Vím, mají o 1 mm větší průměr, ale měls je a bylo to ok. 

Odesláno

Ty DeepBlue maji trosku humpolacky udelany pouzdro, finish nic moc.. Otazkou je take servis (?). Borealis jsou ted jedny v peknem stavu v prodejnim vlaknu. S timhle limitem bych nic nevymyslel a (je to trapne, vim) sel bych do Seika.. Bud Zelvy nebo Suma, pripadne Ch. Warda nebo Certina DS Action v cerne nebo zelene. Jsou fakt paradni..  :smile_anim:  :snorkle: certina_c0324101105100_z1.jpg

Odesláno

Tak je to mozne, z nove kolekce sem zadne deepblucka v ruce nemel, ale ze starsich dvou modelu je zpracovani bezchybne.

Co se servisu tyce, tak vzhledem k pouzitym strojkum (automaty vesmes Seiko) by to mel zvladnout asi kazdy trochu lepsi hodinar.

Odesláno

Anžto mi nejedou citace, tak postupně

Ondra: dokud jsi mi nenapsal, že je pořizuješ, tak jsem o nic nevěděl a teď na ně čumím furt...řada Estoril je cool, horší to bude s dostupností. Na druhou stranu, když se mi něco líbí, tak si klidně počkám ;) Cascais mě moc neberou, tvar nožek mi takhle na první pohled nesedí a i lunetu bych bral decentnější...

Morfus: díky za tip, ale nechci nic s barevnou ručkou. Chtěl bych je jako univerzály, přes den chodím běžně v košili a to už je moc výrazné. Jako volnočasovky určitě ok, cena super, ale koukám trochu jiným směrem

Martin: Oceány mi přišly na tahu dost těžké. Zpracování skvělé, ale přestalo to jiskřit hodně brzy, asi by se to opakovalo. Titanové "pětistovky" jsem očumoval velkou část minulého roku, možná bych je mohl přidat do výběru a navíc asi šlo domluvit tady s někým pivko na vyzkoušení...díky za připomenutí ;)

Odesláno

Seiko teď ne. Mám SKX031, které postupně renovuju a k tomu čekají na nějaký pokus v šuplíku SKX023, takže na téhle frontě jsem pokrytý.

Certina DS Action jsou zajímavý tip, kdyby byly do budgetu, tak bych na ně někde mrknul

Odesláno

Já jsem hrozná konzerva, takže když už tak jedině v černé...do prodejního vlákna jsem koukal, ceny ok, jen ty barvy no :)

Odesláno

Já jsem hrozná konzerva, takže když už tak jedině v černé...do prodejního vlákna jsem koukal, ceny ok, jen ty barvy no :)

Mně se celkem líbí USA dvojky, i když je mi jasný, že asi nejsou pro každého ... vkus bychom ale mohli mít podobný, já bych totiž v továrně na konzervy mohl dělat klidně šéfa.

Odesláno

U těch Vintage Military mi vadí na první dobou (nebo teda spíš špatnou) žluté indexy. Kdyby to byla patina, neřeknu ani ň, ale takhle mi to přijde moc umělé a nepřesvědčivé. Nic proti gustu ostatních, ale na mě to působí divně. Už jsem se díval třeba na Chronotac GMT, ale je to to samé. Nehledě na to, že tam už nejde moc inspiraci jako o kopírku RLX (myšleno ty Chronotac).

Ty 500 jsou už v užším výběru. Střelivo bude nicméně až na přelomu února a března, takže do té doby jen mlsně koukám kolem a ujišťuju se, které že to vlastně nutně potřebuju...

Odesláno

Možná by se za ten peníz daly sehnat Hydroconquesty. Na chrono24 začínaní na 15 300,- (v quarzu). Případně se podívat do inzerce.

Tvar pouzdra myslím sedí, cifr černý, jen ručky jsou trošku jiný styl.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...