safi Odesláno 22. září Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září Problem je, ze politika se v rade oblasti priblizila zjednoduseni na otazku: jake casti obyvatel dat jaky prispevek / dotaci. A ne skutecnemu reseni problemu. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 23. září Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září před 10 hodinami, African napsal: Nikdo zatím nezmínil koalici Stačilo a komáry zpět v akci, aspoň jsem to tak právě z televize pochopil Já bych ty všechny koalice zakázal a zdarec.... Afri, komáři patří na propadliště dějin. O tom žádná, ale pokud jsi svou poznámku o koalicích myslel obecně, pak s Tebou nesouhlasím. Koalice jsou a budou. Nikdo na základě volebního výsledku nesloží vládnutí sám. Pak jsou dvě možnosti: koalice předcolební a koalice povolební. Za výhodu předvolební koalice (kterou Ty bys zakázal) já osobně považuji fakt, že subjekt, který si přeje být zvolen DOPŘEDNĚ ukazuje voliči, kdo jsou případnými spojenci. Volič tudíž může tuto informaci již projektovat do své volba či nevolby. Kdežto koalice povolební vznikají ex post, tedy volič neví, kdo budou členové povolební koalice, a nemůže k tomuto přihlédnout. Celá ta povolební sranda mi přijde, jako kdyby se po volbách v JAR spojila EFF s ANC. To bys čuměl, co 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick06 Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září Problem je, ze politika se v rade oblasti priblizila zjednoduseni na otazku: jake casti obyvatel dat jaky prispevek / dotaci. A ne skutecnemu reseni problemu. Přesně, i lidé v produktivním věku místo toho aby chtěli slabší stát a nižší daně hledají kde se rozdává anebo jak to rozdávání řídit. (Zjednodušeně)Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září před 1 hodinou, Bert napsal: Afri, komáři patří na propadliště dějin. O tom žádná, ale pokud jsi svou poznámku o koalicích myslel obecně, pak s Tebou nesouhlasím. Koalice jsou a budou. Nikdo na základě volebního výsledku nesloží vládnutí sám. Pak jsou dvě možnosti: koalice předcolební a koalice povolební. Za výhodu předvolební koalice (kterou Ty bys zakázal) já osobně považuji fakt, že subjekt, který si přeje být zvolen DOPŘEDNĚ ukazuje voliči, kdo jsou případnými spojenci. Volič tudíž může tuto informaci již projektovat do své volba či nevolby. Kdežto koalice povolební vznikají ex post, tedy volič neví, kdo budou členové povolební koalice, a nemůže k tomuto přihlédnout. Celá ta povolební sranda mi přijde, jako kdyby se po volbách v JAR spojila EFF s ANC. To bys čuměl, co No právě Teď jsi mě připomněl, že jsem byl vlastně v prvních volbách po apartheidu volit De Klerka a to jenom na základě trvalého pobytu, jelikož byl důležitý každý bílý hlas Přesto jsme to samozřejmě projeli a myslím, že i halda černochů by dnes volila úplně jinak, kdyby věděli kam to ANC dovede.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobisek Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září Martin Jaroš: "Češi už přijali představu politiky jako svého druhu organizovaného zločinu, a jde jim už jen o to, aby z těch lumpáren taky něco měli." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září Tak u nas se o vikendu take odvolilo do „kraju“. Predchozi koalice v Braniborsku byly socani (SPD), zeleni a krestani (CDU). Ted zeleni vypadli (coz mnohe potesilo), ale dovedlo to socany do dilema: co je lepsi z horsich variant, zda vladnout s nazi-friendly partaji (AFD) nebo echt-komousema (BSW) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září před 3 hodinami, Bert napsal: Afri, komáři patří na propadliště dějin. O tom žádná, ale pokud jsi svou poznámku o koalicích myslel obecně, pak s Tebou nesouhlasím. Koalice jsou a budou. Nikdo na základě volebního výsledku nesloží vládnutí sám. Pak jsou dvě možnosti: koalice předcolební a koalice povolební. Za výhodu předvolební koalice (kterou Ty bys zakázal) já osobně považuji fakt, že subjekt, který si přeje být zvolen DOPŘEDNĚ ukazuje voliči, kdo jsou případnými spojenci. Volič tudíž může tuto informaci již projektovat do své volba či nevolby. Kdežto koalice povolební vznikají ex post, tedy volič neví, kdo budou členové povolební koalice, a nemůže k tomuto přihlédnout. Celá ta povolební sranda mi přijde, jako kdyby se po volbách v JAR spojila EFF s ANC. To bys čuměl, co Dovolím si nesouhlasit s předvolební koalici ze 2 důvodů. 5 trpajzlíků obra nedělá, ale může ho porazit Je to totéž jako kdybych si šel koupit pomeranče a prodali by mi je jen pokud si k nim vezmu brambory a tuřín .Tak protože mám pomeranče rád vezmu to holt tak přestože, brambory a tuřín nesnáším. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září (upraveno) No u pětikoalice je to spíš tak, že bych chtěl třeba jabko a k tomu musim vzít švestky, hrušky,..., nezralý třešně a navíc v jabku je červ ... a jabko s červem nechci. Upraveno 23. září uživatelem geometr 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 23. září Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září Conrade, ale ty brambory a tuřín Ti tam naběhnou po volbách tak jako tak. Výsledkem je, že v obou případech máš pomeranče, brambory a tuřín. Posílám recept na tuřínovou polévku: https://aktin.cz/turinova-polevka 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září Mě nepřestává fascinovat, jak si někteří opět na místo plurality přejí vládu jedné strany ( dokonce jednoho člověka), říkám si, že jsou možná moc mladí a nezažili to a nebo už jsou staří a zapomněli to... 9 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září Jenomže bohužel stejně tak vládní politici (resp. celkově vládní strany) zapomněli, proč se vláda jednoho muže dostala ne tak dávno k moci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick06 Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září Jenomže bohužel stejně tak vládní politici (resp. celkově vládní strany) zapomněli, proč se vláda jednoho muže dostala ne tak dávno k moci.Proč? Umíš to v krátkosti napsat? To není rýpání jen dotaz.Ja mám někdy pocit že bez dotaci- zateplení, foto, kotel, jabka hrušky fotbal se už nic nedělá. Šak oni v Bruselu dávají stejně naše peníze tak si tu cyklostezku trochu ošperkujeme....bez "dotaci"si nekoupím ani pivo. A ten jeden loupeživý politik ty dotace umí. Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září Dovolim si zopakovat... v nasem rozdrobenem pomernem zastoupení proste koalice budou skoro vzdy... to je proste fakt...a pokud o ni vim dopredu, tak je to prece snad lepsi, nez pak nasledne trnout a koukat na to, zdali se Skopecek domluvi s ANO nebo ne.. nebo v minulosti Paroubek s Kalouskem.. ... a jestli chci jabko s turinem nebo s mrkvi... abychom spis za chvili nemeli vsichni hovno... a to jeste na dluh... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září Z jineho soudku.... odejdou pirati i z vlady? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září System koalic (neboli system, kdy se strany musi nejak dohodnout) tady funguje od prvni republiky. Kdo nepočítá s koaličním potencialem nebo ho nechape, tak nezna politickou mapu týhle republiky. Nemame vetsinovej system a ani ho nechceme Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září před 42 minutami, Nick06 napsal: Proč? Umíš to v krátkosti napsat? To není rýpání jen dotaz.Ja mám někdy pocit že bez dotaci- zateplení, foto, kotel, jabka hrušky fotbal se už nic nedělá. Šak oni v Bruselu dávají stejně naše peníze tak si tu cyklostezku trochu ošperkujeme....bez "dotaci"si nekoupím ani pivo. A ten jeden loupeživý politik ty dotace umí. Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk Ano, v krátkosti: Protože před prvním nástupem ANO k moci (2013?) bylo voličstvo už totálně otrávené a nasrané z toho, co neustále předvádí tehdejší tzv. tradiční strany (to si stačí dohledat). Mimochodem, jestli si to dobře pamatuju, tak po 2013 s ANO byla v koalici i KDU-ČSL(?). A k tomu časem přišlo "vymírání" až pomalu úplné "vymření" politických osobností - vůdců - tahounů (myslím výrazných pro voliče - ideových představitelů nebo jak to napsat) těchto tradičních stran. ODS a spol dostala od voličů šanci. Z mého pohledu to neudělali špatně a povedlo se jim k moci dostat (až mam obavu, že se tehdy polekali, že vyhráli volby a budou muset vládnout, že už nepujde jenom křičet, co a jak dělaji ti druzí špatně). Ano, bylo po covidu, přišla válka na Ukrajině, beru. Ale naprosto to prosrali a mám velkou obavu, že se za rok zas vrátíme do 2013... Proč? Historie se opakuje... žádné ponaučení těch, kteří se po dvou volebních obdobích dokázali dostat k vládě. Jeden za osmnáct, druhej bez dvou za dvacet. Vládlo ANO, měli většinu v parlamentu, podle toho se chovali. Vládne pětikoalice, má většinu v parlamentu, podle toho se chová. Ano někde je to naprosto legitimní a je možný tlačit na sílu, ale takové věci jako například důchodový systém, některé daně, já nevim dávky potřebujou širší shodu a kompromis napříč politickým spektrem s výhledem na delší časový horizont, ne do příštích voleb. A to mi chybí, ať je tam ten nebo ten. Nevím ale, jak a proč se Ti do toho přimotaly dotace a Brusel. O dotacích a celé EU si myslím svoje. A nejsem volič ANO, aby bylo jasno. Ale ani ODS, dokud tam bude Fiala, i kdyby měli 1000 Kubů. A už sem nic nenapíšu dneska, takhle se vyblejt 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
neuromancer Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září V 21. 9. 2024 v 21:25, Otto napsal: Až se to všechno posere, tak na základech ODS vznikne ODS bez pitomců, co ji pohřbili, kterou ten Kuba nakonec fakt povede Kuba už ODS jednou vedl, v roce 2013, ve volbách do parlamentu tehdy ODS zaznamenala nejhorší výsledek v historii 7.7%, vzpomínám si na něj jako na naprosto nevýraznou osobu s image podrazáka(v roce 2010 rozložil jihočeskou ODS) a kamaráda tehdejších šíbrů motajících se okolo ODS. To už klidně Ivan Langr, jak psal Bert, ten měl alespoň charisma chicagského mafiána https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/stab-ods-predcasne-volby.A131026_140216_domaci_jj https://www.lidovky.cz/ceska-pozice/kuba-je-arogantni-guru-rika-kubou-vystvany-primator-ceskych-budejovic.A111119_145505_pozice_45072 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září Geometr... perfektně jsi to vystihnul Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září Tak on Kuba je podrazak, o tom snad není sporu. Podobná hyena je Skopecek, přesně tyhle lidi jsem měl na mysli, když jsem říkal, aby se tihle Zahradilové chytli za ruce.... Jinak dalsi duvod, proc navrat ke korenum nebude fungovat - Všichni ti podnikatele 90. let, kteří volají po návratu ODS ke kořenům aktuálně dorostou do důchodového věku. Všichni tihle lidé, kteří mají plnou pusu toho, kolik vydělali a kolik lidi živí že svých daní, začnou zjišťovat, jak úspěšní byli v optimalizaci. Tihle lidé si poprvé v životě s pohledem na svůj první duchod uvědomí, že vydělávat a platit odvody jsou 2 různé věci. Část z nich s tímhle počítala a je na to připravena. Troufám si ale říct, že to bude ta (vyrazne) menší část. Jestli má něco potenciál přinést Andrejovi ty rozdílové procenta v zemi, kde je každý třetí člověk v produktivním věku OSVČ, tak je to tohle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září Za sebe se k výsledkům těhle voleb vyjádřím naposledy a co nejlidověji, co to půjde : Mám holou řiť a s tím taky odejdu, ale komouše či bývalé STBáky nikdy volit nebudu. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se