Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 8 minutami, Gustaf napsal:

Tak ješte u nás na podzim Bureše a kupuju letenku na Venuši....

Z našeho dlouholetého působení v emigraci máme hafo kamarádů po celém světě, kteří za komára vzali také čáru. Vcelku dost se jich už vrátilo do ČR, ale upřímně jich znám také dost co to v EU opět nedali a zase odletěli, někteří i zpátky do Jižní Afriky. Já být bezdětný, už jsem také v perdéli, ale nechci aby děti zažívalli to co já když jsem byl v jejich letech....

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, John_Lenon napsal:

Tohle dopadne blbě a nejvíc se to vymstí Americe.

Nemyslím si. Ve srovnání s kým a jakým způsobem? Rád si nechám rozšířit rozhled a korigovat názory. Jsme ve shodě, že Trumpovo vystupování je ostudné. Ale ten proamerický zájem tam stále vidím, ve srovnání s jinými možnými scénáři.

Odkaz ke komentáři

před 21 minutami, African napsal:

Z našeho dlouholetého působení v emigraci máme hafo kamarádů po celém světě, kteří za komára vzali také čáru. Vcelku dost se jich už vrátilo do ČR, ale upřímně jich znám také dost co to v EU opět nedali a zase odletěli, někteří i zpátky do Jižní Afriky. Já být bezdětný, už jsem také v perdéli, ale nechci aby děti zažívalli to co já když jsem byl v jejich letech....

Povidej…

Odkaz ke komentáři

Nemyslím si. Ve srovnání s kým a jakým způsobem? Rád si nechám rozšířit rozhled a korigovat názory. Jsme ve shodě, že Trumpovo vystupování je ostudné. Ale ten proamerický zájem tam stále vidím, ve srovnání s jinými možnými scénáři.
Jestli se stahnou z EU, snizej vydaje na obranu na pulku, utnou rozvojovou pomoc, vykyvou rusum a cine vse, a jejich bezni partneri jim uz nebudou verit, tak jejich pozice svetove jednicky skoncila..

.. chces delat deal s nekym, kdo o tobe lze?... jen v pripade, ze ho chces sam zneuzit...
Odkaz ke komentáři

před 31 minutami, Americkej napsal:

A já si do dovolím pár náhodných střípků:

Má snahu ohýbat ústavu spojených států amerických přes exekutivní příkazy. To za chvíli ti Američani, kteří nejsou úplný dementi, přestanou vydýchávat. To může být problém i pro republikany

Za jeho první mandát mu spočítali 30 000 nepravd a lží, Které použil. Má snahu nedodržovat mezinárodní dohody – budapeštské memorandum - Stane se nedůvěryhodným partnerem. A ojebat celý svět prostě nezvládne. Silová politika není nejúspěšnější strategie.

Co považuju za nejdůležitější, zbavil se nebo od něho odešli vnitřní oponenti. Má tam suitu přikyvovačů, Kteří mu neřeknu nic nového, než on má ve své palici. To je z hlediska managementu sebevražda. Takhle by možná uřídil truhlárnu někde v prdeli v Kentucky, ale ne světovou politiku. 

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři

Petr: S Ruskem i Čínou si vyjedná podmínky dle možností. Význam Evropy na celosvětové scéně přeceňuješ, vezmeme-li v úvahu stav, do jakého se EU sama vmanévrovala. Energetická a potravinová nezávislost, odsun a likvidace průmyslu? Nic? Díky masové migraci nově rodící se demografické rozdělení, kdy už ani není potřeba občanské války, islamizace EU převálcuje pouhou porodností a časem samozřejmě převezme otěže podle svých hodnot. Rakousko i Německo už je za bodem návratu. A samozřejmě žádná sebereflexe, proč, jak a díky komu se v tomto stavu nacházíme. Pročež EU v sebedestrukci bude pokračovat.

Roman: Nechtěl bych dělat čárky jeho lží a manipulací VS témuž ze strany Evropských politiků, včetně státních. Stačí se podívat na našeho premiera...  Můj politický postoj je, že mě serou stejnou měrou všichni!

E: Kéž bych se mýlil!

Upraveno uživatelem Americkej
  • Like 2
  • Dát hlas 3
Odkaz ke komentáři

Amici zvolili Trumpa, aby v USA zatahl za zachrannou brzdu a  evropska media hysterci, kvuli kazde blbosti, kterou Donald nekde pusti, protoze mainstream je v EU obsazen lidmi s progresivistickymi nazory. Trump je uplne jiny nez uhlazeni prezidenti z minulosti. Boji se ho vsichni i Rusové, a proto má šanci něco změnit. Chci, aby to bylo dobré i pro nás a Ukrajinu, ale my bohužel nejsme jeho voliči. 

My v EU si musíme zachránit průmyslovou kapacitu, zbrojit a ochránit naše obyvatelstvo. Kdo to nechápe, zaslouží si být asimilován Borgy odkudkoliv.

• Like 3
Odkaz ke komentáři

před 46 minutami, Americkej napsal:

Petr: S Ruskem i Čínou si vyjedná podmínky dle možností.

Tady k tomu bych měl jen jedno, ani jednomu se nedá věřit, podvedou USA, při nejbližší příležitosti.

Na Čínu nemá páku, protože cla poškozují obě strany.

Na Rusko možná páku má, stačila by důsledná ekonomická blokáda se vším všudy a postihy zahraničních firem spolupracujících s Rusy. Ale ani tak se jim nedá věřit. 

Oba prezidenti Si i Putin budují svůj odkaz/kult, vše ostatní je jim jedno, včetně jejich lidí. 

Upraveno uživatelem Kotlick
  • Like 1
Odkaz ke komentáři

Kotlick: Co se týče smluv, nahlížím na ně podle staré zásady: Každá smlouva je platná jen po dobu, kdy obě zavázané strany mají vůli ji dodržovat.

K Tvému druhému postřehu, jako vítěze ru/ua války vidím Čínu, protože v ní nijak zásadně nefiguruje.

Upraveno uživatelem Americkej
Odkaz ke komentáři

EU je bohužel byrokratická, neefektivní, nerozhodná, slabá, levičácká / progresivistická, s upadajícím průmyslem, VaV, atd. Místo existenčních věcí řeší nesmysly. Brečící Heusgen - to je obraz současné EU. EU by měla přestat řešit Trumpa, a měla by se začít starat konečně sama. Nicméně za současného “vedení” to nevidím vůbec optimisticky. Leda snad Macron má snahu.

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

tak EU je taková, protože se sekla na cestě "spolupráce národních států" a "federace"...vymyšlený jsme to měli hezky - Čína nám bude levně vyrábět věcičky podle našich plánků, Rusko vozit levnej plyn a my budem jezdit na dovolenou a doma dýchat čistej vzduch...

Čína nám přerostla přes hlavu, průmysl převzala i s vývojem; energie jsme nějak vykryli díky jinejm sviňákům, ale stejně mi přijde, že nám zbyly spíš oči pro pláč

My v tý globální vesnici už jsme ten skanzen, kam se jezdí na dovolenou a podívat se "jaký to kdysi bylo"

• Like 2
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Trump zvýší těžbu ropy, EU přidělá víčka na láhve. V této podobě jak se dopracovala by o ní mělo platit slavné  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam

Upraveno uživatelem Conrad
  • Like 1
Odkaz ke komentáři

Otázka je, do jaké míry Trumpovo škrty a změny budou ve prospěch většinového amerického obyvatelstva a střední třídy. On je schopný rozložit Ameriku i zevnitř. Když se človek dívá na jeho složení kabinetu a počet miliardářů a CEO, plus Musk a další poradci, kdo byl pozvany na inauguraci..... tak je otázka jak rychle to bude mířit k opravdové plutokracii (pokud budeme uvažovat že dosud to plutokracie ještě úplně nebyla), rozevírání nůžek nabere ještě větší tempo.... lepší snad ani nesledovat. 

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 33 minutami, Conrad napsal:

Trump zvýší těžbu ropy, EU přidělá víčka na láhve. V této podobě jak se dopracovala by o ní mělo platit slavné  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam

To moc nechápu. Ty si přeješ, aby nás zvenku někdo převálcoval? Jakože Trump je Cato a má nás pohltit?

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, tommasini napsal:

To moc nechápu. Ty si přeješ, aby nás zvenku někdo převálcoval? Jakože Trump je Cato a má nás pohltit?

Ne ,to mě špatně chápeš. Myslím, že pokud EU zůstane v podobě jakou je dnes, byrokratický moloch posedlý green dealem,   tak si nás kdokoliv namaže na chleba, tedy že se EU musí razantně změnit.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...