Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 20,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ono to opravdu vypadá, podle zpráv z Ruska z ne úplně provládních medií, že plánovači války byli úplně odtrženi od reality a mysleli, že to bude jako v případě Krymu a málem je budou vítat.

https://tayga.info/176288

Google překlad, celý text v odkazu.

Vše, čeho se kremelští geostratégové tak báli, vytvořili během pár dní oni - sjednocená fronta západních států, Finska a Švédska aspirujících na NATO. A dodávky zbraní (včetně žihadel) na Ukrajinu. A jestliže před pár dny Zelenskij vyzval Putina k jednání, Ukrajina dnes „odmítá ruské ultimátum“. V reakci na nabídku USA k evakuaci Zelenskij odpověděl, že potřebuje zbraně, ne taxi.

co nás čeká dál? 200tisícová skupina vojáků nestačí na porážku a ovládnutí země, v níž armáda nadále vzdoruje, a zbraně byly rozdány milicím. Kyjev se nevzdává a hrozí, že se jeho útok promění v mlýnek na maso. Inu, zničení starobylého města ve středu Evropy na sympatiích Rusku (nemluvě o možném počtu obětí) v žádném případě nepřidá.

Vážná válka? Mobilizace a posílání na frontu branců a mobilizovaných? Koneckonců, i když budou ozbrojené síly Ukrajiny poraženy, problém kontroly nad zemí zůstane. A ještě je potřeba brát města. Pravděpodobnost guerillové války je extrémně vysoká (a čím dále na západ, tím pravděpodobnější). Speciální operace s ostřelováním letišť, s hořícími kolonami na dálnicích, s bitvami ve městech na sympatiích k Rusku nepřidala. Proruská vláda na Ukrajině nyní může sedět pouze na bajonetech.

Pokud se obě strany „nevrátí“, budeme mít vleklé krveprolití, za které bude odpovědnost přidělena Rusku. Povídání o tom, že „byli jsme donuceni, nezbyla nám jiná možnost“ nepomůže. Na vině bude jak Rusko, tak každý Rus.

Sami jsme připustili, že volbou této pravomoci nezůstaly žádné kontroly a rovnováhy. Nyní jeden jediný člověk dokázal uvrhnout dva spřízněné národy do bratrovražedné války. Naši vojáci poslušně (nebo možná nadšeně) nasedli do kungů a jeli přes hranice. I když mohli napsat zprávu o zamítnutí.

Většina naší populace vše podporovala a nechce nic vědět. Ale to je do té doby, než se rubl zhroutí, dokud nedorazí předvolání k příbuzným a příbuzným, nebo dokud nepřijdou z vojenského registračního a odvodového úřadu se zprávou, že váš syn, bratr, manžel zemřel při výkonu služby, podepište prosím ne informační papír.

Třetí den války jsme skutečně neměli žádné ztráty a všechny hořící kolony byly výhradně falešné.

Odesláno
před 4 minutami, Prochy68 napsal:

Ja jen doufam, ze se odtamtud dostanou v poradku....

Věřím, že jo. 

Kdyby je byť jenom zabásli, mělo by to dalekosáhlé důsledky. Hlavně pro toho běloruskýho mrože.

Pokud vám přijde, že dělám chyby ve slovech rusko a bělorusko, tak ano. A dělám to schválně.

Odesláno

ČT24 - Charkov byl cílem těžkého ostřelování...desítky mrtvých a pravděpodobně stovky raněných.

Dopičikurvauž s tím ruským zmrdem!

Odesláno

Mne je na grc z nasich vlastnych policajtov. 
Clapik v noci pomaloval pamätniky v centre Kosic. Podla mna nielen aktualne, ale aj velmi vkusne. Nahanali ho po celej Hlavnej ulici (pesia zona, takmer 2km). A samozrejme, nie zeby ho potlapkali po pleci a good job, ale dokonca ho zavreli do cely predbezneho zadrzania. Co dodat?
Nedavno z nich strhli kosaky a kladiva. Dotycny mal aj sud. Kedze oblial cervenou farbou bustu Bilaka niekde v jeho rodisku.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)
před 6 minutami, Bert napsal:

Záběry z Charkova na NEXTA. Fuj, ani se mi to nechce sem linkovat .... Zkurvení rusáci.

Viděl jsem.

U tohohle se mi zlomil hlas, když jsem to četl kolegům. 

Upraveno uživatelem John_Lenon
Odesláno

@neuromancerMůže pan "analytík" rovnou veřejně poděkovat servilním blbům jako Medvěděv a soudružka Těreškovová, kteří se ze své funkce zasadili o obcházení vlastní ústavy a opakovaný reset počítadla Putlerových volebních období. Teď jsou z nich spolupachatelé a z "epochálního sojůzu" válečnej zločinec a mezinárodní vyvrhel.

Odesláno

Jestli chcete videt, co se tam opravdu deje, tak Telegram a sledujte kanal Realua1.....

civilisti s ustrelenyma nohama, pali do budov, rusko pritvrzuje... 

Odesláno
před 51 minutami, Bert napsal:

Záběry z Charkova na NEXTA. Fuj, ani se mi to nechce sem linkovat .... Zkurvení rusáci.

Ostřelování civilních cílů při vyjednávání ... mám pocit, že Putler vlastně vyjednávat nechce... a navíc:

https://cnn.iprima.cz/on-line-jednani-v-belorusku-zacalo-ostrelovani-v-charkove-neprezily-desitky-lidi-putin-uvedl-jadrene-sily-do-nejvyssi-pohotovosti

Odesláno
před 5 minutami, Lynx12 napsal:

Ostřelování civilních cílů při vyjednávání ... mám pocit, že Putler vlastně vyjednávat nechce..

Jasně, že nechce. Nejspíš jen pokus vylákat Zelenskýho tak, aby se pak případně nemohl vrátit do Kyjeva.

Odesláno
před 10 minutami, Lynx12 napsal:

Ostřelování civilních cílů při vyjednávání ... mám pocit, že Putler vlastně vyjednávat nechce... a navíc:

https://cnn.iprima.cz/on-line-jednani-v-belorusku-zacalo-ostrelovani-v-charkove-neprezily-desitky-lidi-putin-uvedl-jadrene-sily-do-nejvyssi-pohotovosti

Vždycky jsem si myslel, že když se vyjednává o příměří, je nepsaným pravidlem klid zbraní. No jo, asi se pletu.

Odesláno (upraveno)

Možná už jsem starej, ale pamatuju doby kdy byly jaderné síly obou stran "v nejvyšší pohotovosti" desítky let, patřilo to (spolu s masivními cvičeními u hranic v nárazníkových státech) tak nějak k folklóru studené války a nikdo se z toho neposral. To že se ve válce mrzačí lidi, konvence a příměří se nedodržují a nejvíc trpí civilisti je bohužel realita, kterou ofrčkovaní plánovači v bunkrech odjakživa velkoryse ignorují a schovávají ji za statistický eufemismus "collateral damage". Proto taky lidstvo svého času vymyslelo MAD, jenže i to se časem ukázalo jako nesmysl ohrožující samotnou existenci civilizace :skull:

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno
před 8 minutami, Radek124 napsal:

Proto taky lidstvo svého času vymyslelo MAD, jenže i to se časem ukázalo jako nesmysl ohrožující samotnou existenci civilizace :skull:

Podle mého velmi laického názoru je MAD právě to, co zachovává světový mír od II sv.

O časech minulých nespekuluji, ale neumím si představit, co by se dělo, kdyby západ jaderné zbraně neměl...

Odesláno

Včera pohotovost jaderným zbraním, dnes vyšší pohotovost jaderným zbraním, zítra nejvyšší a pak ještě vyšší a ultravyšší. 
Akorát se ukáže že pes co štěká, tak nekouše, pičus

Odesláno

Rusák žil od 90. let v tom že Ukrajina (kterou v rámci budapešťských smluv východ i západ vmanévrovali do zřeknutí se ZHN) žádné atomovky nemá - a proto byla taky prvním z plánovaných cílů (OK, je to i na nejkratší cestě do Kyjeva) černobylská jaderná elektrárna, aby třeba někoho z místních nenapadlo vyrobit z uskladněného svinstva "špinavou bombu". A jestli nějaký ukrajinský poradce (třeba v rámci neuvážených licitací před jednáním) vypustil blaf o možnosti že se v 90. letech "někde ve sklepě" mohlo ztratit pár zapomenutých termojaderných hlavic, je zmiňovaná "nejvyšší pohotovost" automatickou odpovědí na riziko že by se mohla změnit hra. Nezapomínejme že ještě předevčírem pro prostý ruský lid konzumující cenzurované zprávy obývali v Kyjev výhradně "fašisti a narkomani, se kterými se před složením zbraní nejedná" a že to co se děje je jenom jakási "policejní operace"...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...